Turiştii pun probleme în Munţii Argeşului

# Aglomeraţie, lipsă de echipament şi slabă informare – printre situaţiile create de aceștia
Turiştii profită de vremea frumoasă şi de perioada bună a anului şi dau iama pe Transfăgărăşan. Aici, zilnic, dar în special pe week-end apar fel de fel de probleme la care trebuie să facă faţă salvamontiştii argeşeni.
În primul rând, din cauza numărului mare de turişti ce ajung aici, Transfăgărăşanul se blochează în special pe week-end. Pe Transfăgărăşan vin atât români, cât şi străini. Salvamontiștii argeșeni au sfaturi prețioase pentru cei care aleag Transfăgărășanul – ca destinație.
“În primul rând trebuie să aibă grijă că în timpul week-end-urilor se fac cozi întotdeauna, cozile sunt provocate de şoferii indisciplinaţi care nu respect viteza normală, opresc, opresc acolo unde nu e cazul şi în spatele lor se propagă o coadă” spune Ion Sănduloiu, directorul Salvamont Argeş.
O altă mare problemă este aceea a lipsei de echipare corespunzătoare şi a informării slabe din partea turiştilot. Salvamontiștii consideră că mare parte din problemele semnalate de turiști pot fi preîntâmpinate printr-o atenție mult mai sporită.
“Dacă vrem să ne oprim dealungul drumului, trebuie să facem asta într-un refugiu la marginea drumului şi nu pe carosabil, avem flux mare de turişti pe traseele turistice în week-end, şi îi rugăm frumos în primul rând să se intereseze asupra traseului pe care îl au de făcut pentru că sunt turişti care nu se informează la ce efort fizic sunt supuşi dacă vor să ajungă într-un anume punct, îşi asumă lucrul acesta, pleacă în adidaşi, pleacă fără niciun fel de pregătire, nici logistică, nici care ţine de partea de informaţii şi totul sfârşeşte cu un apel la 0 Salvamont sau 112 şi noi trebuie să intervenim şi este păcat pentru că sunt foarte multe situaţii care pot fi evitate” mai spune Sănduloiu.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea