În incinta Bisericii Turculești, din Călinești, au început lucrările la un centru social

Da, în țara în care nu se mai mișcă nimic, iată, din donații, din ajutorul oamenilor, din eforturile preotului paroh Cosmin Bologea, au început lucrările pentru un centru social în incinta Bisericii Turculești din Călinești. Se sapă, se excavează, se nivelează. În curând se vor turna fundațiile.
Pr. Cosmin Bologea: ”Încă din luna septembrie a anului 2017 am demarat un nou proiect.  Acela de a construi un CENTRU ce va include

- cantină socială,
- bibliotecă,
- sala de cursuri,
- cabinet medical,
- 6 camere de locuit,
- capelă.
Pentru a intra în legalitate ne-am preocupat de: achiziție teren  (cadastru, notariat etc) și tot ceea ce înseamnă documentația legală pentru avize: MEDIU, ISU, DSP, DSV, certificat de URBANISM, AUTORIZAȚIE DE FUNCȚIONARE etc.”
Acest Centru reprezintă o alternativă pentru
- copiii care se află în situații socio-economice grave,
- copiii care provin din familii defavorizate,
- familii monoparentale,
- bătrânii care nu își permit un control medical,
- copiii care nu găsesc nici o alternativă de a petrece timpul liber, de a efectua lecțiile.

Cu toții suntem conștienți că principala amenințare din ziua de azi este aceea de risc major al degradării comportamentului copiilor de școală și, în general, al tineretului (abandon, însingurare, înstrăinare, individualism, etc) dar si de riscul înmulțirii cazurilor de acțiuni antisociale în rândul lor, al copiilor, din lipsa unui loc de socializare și integrare social.  Astfel, acest centru va veni în sprijinul lor benevol.

Pr. Cosmin Bologea:  ”Ne dorim să apropiem copiii și tinerii de Biserică și învățăturile ei. De asemenea, persoane de  specialitate  vor asigura  desfășurarea de activități cu caracter formativ și recreativ, ca suport de transmitere a unor modele de învățare și socializare (grupe de cateheze, cercuri de informatică, literatură, pictură, muzică, folclor, etc) dar și de formare a unor deprinderi religios morale.  Acest proiect este de la oameni pentru oameni și prin oameni și vom lucra cu timp și fără timp ca să îl împlinim. De aceea, apelăm la milostenia inimii fiecăruia de a pune o secundă din infinitul milosteniei sufletului său la împlinirea acestui vis. Pe pagina de facebook a inimosului preot este trecut și un număr de cont, unde cei cu inimă și suflet mari pot contribui la ridicarea edificiului”. A.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea