Deputatul USR Ionuț Moșteanu despre primarul de la Dârmănești: „Omul se simte acolo ca stăpân pe moșie!”

După ce, săptămâna trecută, a avut loc o încăierare la Primăria Dârmănești, între primarul Emil Ciolan și doi membri ai USR, confruntarea dintre cele două părți continuă la poliție în plângeri… penale.
Totul a plecat de la vizita la Primăria Dârmănești a doi membri USR care au mers în instituție pentru depunerea dosarele cu semnături pentru iniţiativa „Fără penali” pentru a fi validate. Situația a denaturat, primarul i-a invitat afară din primărie pe cei doi, iar când a văzut că este filmat a reacționat nervos. Iar de acolo situația este împărțită, primarul acuză că a fost victima celor doi, în timp ce aceștia se apără cu o înregistrare video în care apare că primarul i-ar fi agresat. Cert este că primarul PSD al comunei Dârmăneşti, Emil Ciolan, a fost cel care a ajuns până la urmă la spital, iar în ziua cu pricina a depus și o plângere penală împotriva celor doi useriști.
„Desfăşurăm verificări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au petrecut aceste aspecte, urmând ca documentele întocmite să fie înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung, care va desfăşura cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj”, a declarat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş.
„Cei de la USR au venit pe data de 28 august la ora 10.00 la doamna viceprimar să înregistreze semnăturile lor. Le-a dat număr de înregistrare și normal trebuia să lase documentația și să pună ștampila pe procesul verbal de predare-primire. După ce le-a dat număr de înregistrare au plecat și au început să jignească colegii, că nu se lucrează, că nu știu ce... Dar fiecare angajat era cu problema lui. Eu am ajuns la 11 și ceva în Primărie. La 13 și ceva m-am pomenit cu doi indivizi cu gura pâna la urechi. Pe hol, le-am deschis ușa și i-am poftit afară dacă au venit cu gălăgie, să ne jignească cum au jignit și colega de dimineață. Le-am spus că nu au decât să plece din primărie! I-am spus celui care filma, întinzând mâna spre el, să nu mă filmeze pentru că sunt în instituție, la locul meu de muncă. L-am întrebat ce nu înțelege. În momentul când am întors capul spre un salariat de-al meu ca să îl liniștesc atunci mi-a dat cu telefonul în ochi. Am căzut jos. Am depus plângere penală”, susține primarul Emil Ciolan pentru argesplus.ro.

„Ce s-a întâmplat la Dârmănești este o situație tragică pentru democrație”

În cele din urmă, la o zi distanță de la încăierarea din Primărie, deputatul USR Ionuț Moșteanu a fost să depună personal semnăturile pentru inițiativa „fără penali în funcții publice”. „Ce s-a întâmplat la Dârmănești este o situație tragică pentru democrație. Arată cum se simte omul acolo, ca stăpân pe moșie. Și e destul de grav. La depunerea semnăturilor în alte primării din Argeș, oamenii au fost ok și nu au fost rău intenționați. Ciolan este un caz patologic. O să facem filială în Dârmănești și nu o să mai fie primar”, susține deputatul.
Întrebat dacă organizația USR Argeș, prin cei doi membri, vor face și ei plângere împotriva primarului, Ionuț Moșteanu a precizat: „Nu am depus plângerea. Lucrează avocatul la ea. Probabil luni, 3 septembrie, o să o depunem. Din câte am înțeles, primarul a luat de martori din Primărie și i-a pus să declare că a fost atacat de cei doi colegi ai mei. Aceștia nu au fost deloc agresivi. Sunt doi oameni care nu au dat în viața lor o palmă. Sunt colegi cu mine în filială, oameni civilizați, antreprenori. Oameni respectați în societate. Pe filmare chiar îi zice primarului unul dintre colegi: «ce-ai, bă, nene? Ai înnebunit?!»”. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea