Mănăstirea Piscul Negru - atracţia de pe Transfăgărăşan

# Mănăstirea se întreţine din vânzarea de dulceţuri şi icoane
Pe Transfăgărăşan, în această perioadă ajung zeci de  mii de turişti. Peisajul spectaculos, Bâlea Lac sau Bâlea Cascadă, Cetatea Poenari sau Mănăstirea Curtea de Argeș sunt doar o mică parte dintre obiectivele care atrag românii, dar şi străinii aici. La kilometrul 102, la cota 1200, găsim o mănăstire îngrijită doar de trei călugări – Mănăstirea Piscul Negru.
Ridicată la 1200 de metri altitudine, Mănăstirea Piscul Negru poartă hramul Sfântului Ilie. De întreţinerea ei se ocupă trei călugări, cu banii pe care îi obţin din vânzarea de dulceţuri şi icoane.

Mănăstirea se întreţine datorită turiştilor

Nicodim Cecală este stareţul mănăstirii "Piscul Negru" de şapte ani. De atunci, a văzut cum români, americani, germani sau ruși au descoperit lăcaşul şi i-au trecut pragul, chiar dacă o bună bucată de vreme, totul aici era şantier. Lucrările la mănăstire au fost finalizate abia acum trei ani, iar la mănăstire ajung atât români, cât şi străini – în vizită.
“Rămân foarte uimiţi şi totodată satisfăcuţi, este un loc extraordinar de liniştitor, de care în general noi oamenii avem nevoie” spune Nicodim Cecală.

Iarna este cel mai greu

Mănăstirea Piscul Negru se întreţine datorită turiştilor, cei care vin în număr mare şi cumpără dulceaţa de trandafiri, de nuci verzi, dar şi icoane. Cel mai greu este iarna. Pe de o parte trebuiesc mult mai multe provizii de lemne, iar pe de altă parte, numărul turiştilor ajunşi în zonă este mult mai mic.
“Facem şi noi ce putem să ne întreţinem, să plătim ce avem de plătit, curent, lemne…Ne străduim să existăm aicea, este foarte multă umiditate, e greu cu iarna, că e foarte grea” mai spune stareţul Mănăstirii "Piscul Negru".
A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea