Înlăturarea fostului director de la Evidența Populației a unit opoziția din CJ Argeș împotriva lui Manu

# Cu toate acestea, conducerea CJ Argeș și-a bătut joc de ei

Cererea de chemare în judecată formulată de Consiliul Județean Argeș a consilierilor din opoziție, în procesul împotriva lui Viorel Badea, fostul director de la Evidența Populației, a agitat spiritele la ultima ședință de CJ Argeș. Totul a plecat de la solicitarea lui Badea la Tribunalul Sibiu a suspendării axecutării actului administrativ privind destituirea sa. Președintele Dan Manu a formulat o cerere de chemare în judecată la Tribunalul Sibiu și a altor persoane – consilierii județeni, majoritatea din opoziție, care nu erau deja chemați în calitate de pârâți de Viorel Badea pentru că nu participaseră la votul privind destituirea sa. Cum o parte din ei nici nu au fost prezenți la ședința cu pricina, cum este cazul președintelui PMP, Cătălin Bulf, sau a președintelui PNL, Adrian Miuțescu, aceștia au considerat că măsura luată de CJ Argeș este una abuzivă.

Dosarul era deja soluționat, iar solicitarea de chemare în judecată era fără temei

Așa se face, că opoziția, formată de PNL, PMP și PAM, a organizat o conferință de presă comună în care și-au spus nemulțumirea.  „Suntem târâți într-un proces la Sibiu. Din dorința de a sancționa, de a se răzbuna, ne târăște și pe noi ceilalți consilieri din celelalte trei partide din opoziție, pentru că, bănuiesc eu, nu am fost de acord cu ce s-a întâmplat cu domnul Badea. Fiecare din cei 13 consilieri ai opoziției au fost chemați în judecată la Tribunalul Sibiu. O asemenea hotărâre cred că ar fi trebuit să o facă după o consultare cu noi. Noi considerăm că s-a făcut un abuz. Eu chiar am fost absent de la ședința în care s-a votat și tot am fost chemat”, a precizat Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș. „Ne-a chemat fără să avem un amestec”, a completat și Cătălin Bulf, președintele PMP Argeș. Consilierul județean PMP, Cătălin Bulf, a spus că ar trebui formulate plângeri penale împotriva conducerii CJ Argeș, aleșii locali ai opoziției fiind târâți într-un proces care nu-i privește.
Cu toate acestea niciunul din membrii opoziției nu și-a arătat interesul de a se uita peste stadiul dosarului în care erau chemați ca părți. Dacă făceau lucrul acesta ar fi observat că cererea formulată de Viorel Badea, ca reclamant în dosar, fusese respinsă de instanță. Așadar și solicitarea de chemare în judecată a acestora de către CJ Argeș era fără temei, pentru că dosarul era soluționat.

Direcția Juridică a CJ Argeș a oferit „opoziției” lovitura de grație

Dosarul în care erau chemați în judecată, ca părți, consilierii județeni din opoziție era soluționat de mai bine de o săptămână. În aceeași zi în care „opoziția” s-a unit în Argeș, departamentul Juridic al CJ Argeș a organizat o conferință de presă în care le-a dat lovitura de grație acestora. Mai pe scurt, nu mai era nevoie de prezența lor la Tribunalul Sibiu.
„Chiar dacă nu au participat la vot sau nu au fost în plen când s-a votat, dânșii aveau cunoștință despre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi și am considerat că pentru a ne face apărările aveam nevoie de un punct de vedere și din partea dânșilor. Ulterior la 14 august, instanța a amânat cauza pe 21 august. Instanța a respins cererea de suspendare. După  ședința de Consiliu Județean de ieri (n.r. 29 august) ne-a fost comunicată și hotărârea prin care i s-a respins cererea de suspendare, astfel încât astăzi (n.r. 30 august) am procedat la formularea unei cereri de renunțare la dreptul pretins ținând cont că nu mai este nevoie să administrăm probatoriul suplimentar. Aspectele pe care noi ne doream să le probăm au fost deja clarificate în instanță astfel că dânșii nu vor mai figura ca părți”, a precizat Alisa Ciobanu (foto dreapta), directorul executiv de la Direcția Juridică a CJ Argeș.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea