”Dacă nu au făcut nimic în viața lor, atunci li se pare că totul e scump”

# Primarul Florea Ene declară război consilierilor din opoziție

Conducerea Primăriei Moșoaia și consilierii locali au ales varianta construirii de noi grupuri sanitare la Școala din localitate. Astfel se face că accesul la toaletă se va face din interiorul școlii, în acest sens urmând să fie spart peretele care desparte holul instituției de viitoarele grupuri sanitare, iar elevii nu vor mai fi nevoiți să iasă afară.
Dacă, până recent, consilierii din opoziție criticau vechile grupuri sanitare, acum, că lucrările sunt în curs de desfășurare, iar copiii vor beneficia de o toaletă ultramodernă, în interiorul instituției, apar alte nemulțumiri, în condițiile în care aceștia au venit în forul legislativ al comunei cu propunerea ”minunată” de a se aduce un fel de containere pe post de toalete în școală. Deși proiectul de amenajare a unui nou grup sanitar a trecut prin Consiliul Local, la aproape două luni distanță de la adoptarea lui, s-au trezit și consilierii din opoziție că prețul lucrării ar fi unul ridicat. Investiția de la Şcoala Gimnazială Moșoaia a fost începută la 3 august, lucrările fiind desfășurate pe 3 luni.
”Am crezut că voi termina şcoala nouă, dar firma care se ocupă de construcţie a dat faliment şi am sistat lucrările. Am decis să construim grupul sanitar la şcoala veche şi totul a durat fiindcă a trebuit să parcurgem toate etapele cerute de lege. Nu este vorba de 2,2 miliarde lei vechi, așa cum a spus consilierul din opoziţie. Suma este mai mică. Este vorba de 168.000 lei. Grupul sanitar are 8 încăperi, trei pentru fete, 3 pentru băieţi şi două pentru persoane cu dizabilităţi, așa cum cere legea. Suma include construcția propriu-zisă, chiuvetele, toaletele, celelalte instalaţii sanitare cât şi fosa septică sau boilerul pentru apă caldă. Vor fi condiții moderne”, a precizat edilul Florea Ene.

”Ei vor să stopeze orice activitate în localitate prin reclamațiile pe care le fac”

Chiar dacă grupurile sanitare nu vor fi gata la 10 septembrie, când va începe noul an școlar, pentru cei peste 100 de elevi care învaţă la şcoala respectivă au început lucrările de igienizare a vechii toalete. Primarul dă asigurări că în cel mai scurt timp aceștia vor putea beneficia de condițiile oferite de noul obiectiv.
”Nu cred că lucrarea va fi gata la începutul noului an şcolar, dar avem toaleta veche pe care o vom igieniza şi va fi folosită de elevi până la darea în folosinţă a grupului sanitar nou.
Cei care au reclamat acest lucru sunt manipulatori. Dacă n-au construit nimic în viaţa lor, atunci cred că e scump! Îmi asum ce am făcut, iar această investiţie respectă legislaţia. Până la sfârșitul lui septembrie va fi gata. Ei vor să stopeze orice activitate în localitate prin reclamațiile pe care le fac la Poliție, la Parchet, la Curtea de Conturi. Cu toate reclamațiile lor, eu nu mă opresc și o să fac în continuare proiectele care sunt necesare în localitate”, a mai adăugat primarul.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea