Un vis împlinit! Casă construită, de la zero, la Călinești, pentru un tânăr fără posibilități

Lucian este un tânăr din comuna Călinești, care, până la această dată, nu avea un acoperiș deasupra capului. Un grup de binevoitori - coordonați activ de Bogdan Badea, sufletul proiectului – a pus umărul, fiecare cu ceea ce a putut, pentru împlinirea visului tânărului fără locuință. Așa încât, într-o sfântă zi de duminică, 2 august, toți cei care au fost, într-un fel sau altul, aproape,  au fost invitați la un grătar și un pahar cu suc... la casa lui Lucian. Preotul Cosmin Bologea, implicat, și el, alături de întreaga parohie din Turculești (Călinești) a oficiat o slujbă de sfințire.

Bogdan Badea, inițiatorul proiectului: ”Dragi prieteni, pe 4 decembrie 2017, v-am cerut sprijinul pentru a realiza, împreună, visul lui Lucian: «O căsuță modestă cu bucătărie, dormitor şi o sală ca să nu îmi plouă papucii şi găleata cu apă».
În acest proiect participativ am fost impresionați de dăruirea  voastră a tuturor, de la copiii cu micile lor mânuțe, până la bătrâni care, din modestele pensii, au contribuit la îndeplinirea acestui vis. Cu mândrie în suflet şi mulțumiri fiecăruia vă spun că am ajuns la final şi visul a fost îndeplinit. Mai sunt câteva mici detalii de realizat, iar finalizarea exteriorului este programată pentru anul viitor.
Pot să vă mai împărtăşesc faptul că Lucian mi-a mărtutisit faptul că «simt cum viața mea s-a schimbat»... datorită vouă tuturor. Fiți mândri de ce am realizat împreună şi nu uitați să mulțumiți lui Dumnezeu pentru ce aveți!”
Bogdan Badea este înalt funcționar public, o persoană foarte ocupată. Cu toate acestea, și-a găsit timp - uneori, după cum chiar el spunea, neglijându-și familia - să alerge pentru visul lui Lucian. A deschis uși la Primăria Călinești, la furnizorii de utilități, a dat sute de telefoane pentru ajutor, ba chiar a turnat betoane la fundația casei. El a fost creierul, dar și o bună parte din corpul acțiunii. Determinarea sa i-a făcut și pe alții să ajute. Nu a renunțat niciodată, convins fiind că va veni și ziua aceasta, ziua în care Lucian se va putea muta în casa lui. Dacă, în fiecare comună, ar exista câte un Bogdan Badea, România ar fi mult mai departe.
Preot Cosmin Bologea: ”Mântuitorul spune: «Unde este comoara voastră, acolo este inima voastră» (Luca 12, 34). Bucuria personal, de a vedea, în final, o casă frumoasă, ridicată pe un teren care înainte era gol, plus stropul de bucurie în sufletul celui ce va trăi în ea, reprezintă o motivaţie în plus pentru noi.
Multumim tânărului Bogdan Badea si prietenilor lui, ce au dat dovadă că au sufletul frumos și au arătat că adevărata lor «avere» vine din inimă, pentru că au contribuit, prin toate mijloacele, la continuarea proiectului «O casă pentru Lucian».
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am arătat că reușim să îi facem un adăpost acestui suflet, Lucian”.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea