Comuna Stâlpeni i-a comemorat pe locuitorii care și-au jertfit viața în Primul Război Mondial

În zi de mare sărbătoare, sâmbătă, 8 septembrie, comuna Stâlpeni i-a comemorat pe locuitorii care și-au jertfit viața în Primul Război Mondial.
Evenimentul, prilejuit de “Întâlnirea Fiilor satului Livezeni”, s-a desfășurat la monumentul de la Biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului din Stâlpeni, reunind, alături de locuitorii comunei, în straie mândre de sărbătoare, tradiționale, reprezentanți ai autorităților publice locale și județene si parlamentari argeșeni.
Au fost prezenți pentru a-și adduce omagiul eroilor comunei, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședinta Simona Brătulescu, subprefectul Adrian Bughiu, deputata Simona Bucura Oprescu, senatorii ȘerbanValeca și Gheorghe Marin, primary argeșeni, consilieri județeni, precum și alți reprezentanți ai autorităților publice.
Un sobor de preoți a ținut o ceremonie religioasă de pomenire a eroilor. De asemenea, în acordurile Fanfarei “Argeșul” a Centrului Cultural Județean Argeș, a fost aprinsă Flacăra Centenarului la monumental eroilor, după care urmașii celor căzuți pentru România Unită au primit, din partea conducerii Consiliului Județean Argeș și a Primăriei Comunei Stâlpeni, Diplome centenare, însemn de recunoștință și respect.
În încheierea ceremoniei, a fost depusă o coroană de flori la monumental eroilor, iar copiii de la Școala Gimnazială și de la Liceul Tehnologic “I.C. Petrescu” din Stâlpeni au susținut o paradă a costumelor populare și un program artistic.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea