Primarul din Corbi s-a dus la Bruxelles pentru a susține, alături de alții, unirea Basarabiei cu România

Cu doar câteva zile în urmă, mai mulți argeșeni, în frunte cu primarii care îi reprezintă în localitățile de unde provin, au participat, frumos organizați, la Festivalul Plăcintelor și Sarmalelor, în Baimaclia, Căușeni. ”Cu steagurile și frunțile sus, 100 de argeșeni în drumul spre Marea Unire”, a fost mesajul postat pe Facebook de primarul comunei Corbi, Virgil Baciu.
Apoi, lucrurile au luat o turnură mult mai serioasă. Mulți reprezentanți ai administrațiilor locale din cele două țări surori au mers, pentru a  discuta, pentru prima dată,  în Parlamentul European despre Unire, alături de primari și vectori de opinie de pe cele două maluri de Prut.
Primarul din Corbi, Virgil Baciu, a fost, ca de obicei, printre fruntași. Ne amintim cu toții că, la începutul anului, acesta a semnat, în numele comunei pe care o reprezintă, un acord de înfrăţire şi parteneriat între localitatea argeşeană şi comuna Baimaclia din Republica Moldova.
“În numele românilor de pe ambele maluri ale Prutului şi al cetăţenilor comunelor noastre în particular, ne declarăm susţinerea necondiţionată pentru cât mai grabnica unire a Moldovei Răsăritene cu Ţara-Mamă, România, în puterea dreptului istoric şi dreptului de neam. (...) Vrem să facem unirea cu cei de aceeaşi limbă şi tradiţie cu noi”, se arată în declaraţia comună.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea