Podul de la Moșoaia este finalizat și deschis circulației

În luna iulie 2017, comuna Moşoaia primea acceptul la finanţare pentru cel mai urgent dintre cele trei proiecte depuse la Ministerul Dezvoltării, cel care prevedea demolarea vechiului pod de peste râul Teleorman, din zona Parc 2 Bis şi construirea unuia nou, care să asigure traficul rutier, în bune condiţii, către două din satele comunei, Bătrâni şi Lăzăreşti. Lucrarea s-a efectuat în termen. Podul este gata, se fac ultimele lucrări pentru circulația pietonală și urmează să fie curând inaugurat.

Lucrarea, deși nu pare, a fost una complexă. Malurile au fost întărite prin gabioane. În sol, pentru stabilitatea lucrării, au fost introduși opt piloni a câte 17 metri adâncime și grosime de 1 metru
Între timp, podul a fost deschis pentru circulația pietonilor și a vehiculelor. Balustradele au fost vopsite, marcajele rutiere efectuate. Podul vechi, cel provizoriu, a fost înlăturat, acum efectuîndu-se ultimele lucrări, care țin mai mult de estetică decât de funcționalitate. Podul nou mai așteaptă doar… inaugurarea!

Florea Ene, primarul comunei Moșoaia: ”Sunt mulțumit că lucrările au fost  terminate înainte de termenul limită prevăzut în contract. Sunt mulțumit că licitația a fost câștigată de o firmă serioasă, cu experiență vastă în realizarea unor astfel de lucrări. Accesul cetățenilor s-a făcut, în decursul efectuării construcției, pe un pod provizoriu, care a fost amplasat în imediata vecinătate. A fost un oarecare disconfort, dar a meritat, oamenii sunt conștienți că, pentru a avea o construcție de calitate, au trebuit și sacrificii. Totul, acum, a reintrat în normal, doar că, în locul podului vechi, făcut din țevi, se circulă pe un pod aliniat la standarde ”

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea