Puiet de șalău, găsit mort, în plase, în barajul Golești

# Acțiunea a aparținut ANCBP Argeș, un grup de voluntari care încearcă să protejeze peștii din apele județului # Poliția Orașului Ștefănești a deschis două dosare, în care se fac cercetări pentru braconaj piscicol
Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării Filiala Argeș (ANCBP) continuă acțiunile împotriva braconajului piscicol în apele județului.  Este vorba despre un grup de voluntari, persoane pasionate de pescuit care doresc să schimbe ceva în bine pentru apele din județ. Recent, în barajul Golești au fost găsite cantități mari de puiet de șalău mort în plasele braconierilor.
ANCBP Argeș este un ONG care vine în completarea și sprijinul altor ONG-uri, regii autonome sau alte entități juridice care au în administrare fonduri piscicole, cinegetice, silvice sau arii protejate. ONG-ul se bazează pe voluntariat, iar în acest moment, în Argeș, fac parte din acesta în jur de 30 de persoane. Acțiunile acestora sunt susținute și de IPJ Argeș. „Recent, în septembrie, am găsit foarte mult puiet de șalău mort sau prins în plasele braconierilor. În ultimul timp, am avut mai multe acțiuni care s-au soldat cu mai multe dosare penale. S-au găsit multe plase cu puiet în ele, în barajul Golești. Sunt două dosare pe rol la Poliția Ștefănești. Șeful Poliției Orașului Ștefănești, comisarul șef Ghinea Sorin a arătat deschidere față de acțiunile noastre și îi mulțumim pentru colaborare. Oamenii ne întreabă de ce nu facem mai des astfel de acțiuni, dar ei nu știu că noi facem acest lucru ca voluntari. Cert este că dacă avem răbdare și încredere în noi putem face ceva pentru apele din Argeș”, ne-a precizat unul dintre reprezentanții ANCBP Argeș.
În schimb, reprezentanții AJVPS Argeș, cei care ar trebui să facă controale și pază în apele județului, nu prea sunt văzuți pe teren.

AJVPS Argeș anunță populări cu pește în octombrie

Directorul AJVPS Argeș, Constantin Istrătescu anunță populări cu pește în apele din județ, în valoare de 25.000 de lei, în luna octombrie. „Adunarea Generală a fost de acord să cumpărăm pește de 25.000 lei. Va fi luat crap și caras. Va fi ceva  la Merișani, va fi ceva la Budeasa și va fi ceva la Golești. Pe căldurile acestea nu putem să facem populări. De aceea, probabil, populările se vor realiza spre sfârșitul lunii octombrie, când temperatura permite transportarea în condiții optime de la Nucet și până în Argeș”, ne-a precizat Constantin Istrătescu, directorul AJVPS Argeș.
De asemenea, mai mulți pescari din Argeș s-au strâns într-un grup pe rețeaua de socializare Facebook și au propus ca în această toamnă să realizeze populări de pește în Barajul Budeasa. Acțiunea grupului „Pescari argeșeni” se va finaliza pe 15 septembrie când se va trage linie și se va vedea câți bani s-au strâns pentru așa numita campanie „Pește pentru argeșeni”. Aceștia doresc să strângă peste 5.000 de lei, bani pentru populări cu pește, iar acțiunea lor va fi realizată tot prin intermediul AJVPS Argeș.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea