Primarul din Stolnici face eforturi considerabile pentru bunăstarea comunei sale

Sevastian Pupăză Roșu a fost votat, la ultimele alegeri, de o largă majoritate a stolnicenilor. Având conștiința unei obligații față de aceștia, primarul cu pricina nu precupețește nici un efort pentru a ridica gradul de bunăstare al concetățenilor săi. Nu putem vorbi de tot ceea ce a făcut da la primul mandate, nu ne-ar ajunge spațiul. Dar iată ce a făcut numai anul trecut, și aici trecem numai realizările importante, pentru că, în spatele funcției, stau tot felul de obligații zilnice:

2017
# Extinderea rețelei de alimentare cu apă în satele Cotmeana și Fâlfani;
# Extinderea rețelei de alimentare cu apă în satul Vlășcuța;
# Finalizarea proiectului finanțat prin PNDR, Măsura 1.2.5 - Modernizare drum de acces către exploatațiile agricole din Comuna Stolnici, prin asfaltarea a 7,3 km de drum și construirea unui pod în lungime de 84 metri;
# Obținerea finanțării prin PNDL 2  pentru construcția unui dispensar medical în centrul comunei, în parcul din fața Primăriei;
# Obținerea finanțării și organizarea licitației pentru proiectul de asfaltare a DC 139 (satele Stolnici și Cochinești), proiect finanțat cu fonduri europene, prin subMăsura 7.2 a PNDR; lucrările de asfaltare vor începe anul viitor;
# Amenajarea unor noi grupuri sanitare în incinta Școlii Gimnaziale Stolnici:
# Proiect pentru realizarea unui teren sintetic de sport la Școala Fâlfani, derulat cu finanțare din bugetul propriu;
# Montarea unui sistem de monitorizare video în comună în vederea supravegherii ordinii și liniștii publice, a traficului rutier, dar și pentru descurajarea actelor infracționale.”

Sevastian Pupăză  Roșu își dorește, pentru cetănenii din Stolnici, tot ce își dorește pentru sine: ”Vă dați seama că, la țară, orice om își dorește condiții de oraș: asfalt la poartă, curățenie, liniște și ordine publică, utilități complete: apă, curent, gaze, canalizare. Ei bine, mulțumit voi fi, pe deplin, atunci când, la Stolnici, toate acestea se vor realiza. Îmi doresc o comună cu standarde asemănătoare comunelor din vestul Europei”, ne-a mai declarat ambițiosul primar.

Pentru 2018, bilanțul nu poate fi încă închis. Pentru că se lucrează de zor. Se lucrează, spre exemplu, la proiectul de modernizare a drumului communal DC 139, investiție realizată prin atragerea de fonduri europene, Măsura 7.2. Chiar în aceste zile se toarnă asfaltul, urmând a fi realizate, apoi, șanțuri betonate, bordure, etc.
Încep lucrările și la Dispensarul uman din Stolnici. O altă lucrare cu fonduri atrase, de data aceasta prin Programul Operațional Regional. Clădirea va fi amplasată în imediata vecinătate a Primăriei și, după deschidere, va deservi o mare parte din  sudul județului. L.S.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea