Situație inedită la Curtea de Argeș: bani obținuți de muzeu, dar intrați la primărie

Municipiul Curtea de Argeş a obţinut 188.000 de lei finanţare de la Ministerul Culturii pentru un proiect dedicat Centenarului Marii Uniri. Proiectul, intitulat “Să ne plângem eroii”, este subiectul unor dispute între Primărie şi Muzeul Municipal, pentru că, deşi a fost scris de managerul Muzeului, banii pentru implementare au ajuns la Primărie.
În acest fel, au apărut discuțiile între Muzeul Municipal din Curtea de Argeș și Primăria Curtea de Argeș, fiecare dintre cele două tabere susținând că are dreptate. Cert este însă că timpul trece în defavoarea atât a muzeului, cât și a primăriei. Proiectul are anumite capitole, iar spre exemplu, 40.000 de lei merg spre lucrările de conservare ale Cimitirului Eroilor, iar 112.000 de lei costă spectacolul lui Gheorghe Zamfir la care trebuie să ia parte ambasadori și reprezentanți ai diferitelor ministere.

Managerul Muzeului oferă soluția

Pentru ca situația să se rezolve cât mai rapid și fără probleme, Ștefan Dumitrache (foto), managerul Muzeului Curtea de Argeș, vine cu o soluție.
”Trebuie o hotărâre de consiliu local în acest sens. Eu dau exemplu de la Consiliul Județean Argeș, unde săptămâna trecută s-a făcut întâi rectificarea bugetară de cuviință cu banii ce au venit de la Ministerul Culturii, după care, în aceeași ședință, banii au fost redirecționați către Centrul Cultural Județean Argeș și către Muzeul Pomiculturii și Viticulturii Golești. Deci acolo s-a putut, iar la noi se spune că nu se poate”, declară Ștefan Dumitrache, manager Muzeul Municipal din Curtea de Argeș, cel care este și consilier local la Curtea de Argeș.

Reprezentanții primăriei nu sunt de acord

Cei de la primărie, nu sunt însă de acord cu varianta, și spun că au procedat exact cum trebuie.
”Titular de finanțare este Primăria Curtea de Argeș, Așa am primit documentul de la Ministerul Culturii și nu puteam pune banii la alt ordonator de credite” a spus Gheorghe Florescu, director economic în cadrul primăriei Curtea de Argeș.
Însă, până acum, problema este că nimeni nu se ocupă de proiect, asta deși, lunar, Muzeul Municipal din Curtea de Argeș trebuie să transmită spre Ministerul Culturii și Identității Naționale calendarul manifestărilor acțiunilor și stadiul proiectului, în caz contrar, banii urmând a fi restituiți.
A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea