Până la sfârșitul anului se va organiza un nou concurs pentru postul de manager la Spitalul Județean Argeș

# Peste trei ani de interimate la conducerea primului spital din județ # Vedeți ce spun foștii manageri despre o posibilă candidatură la concurs și cum motivează dezinteresul doctorilor pentru șefia spitalului
Până la sfârșitul acestui an este anunțat un nou concurs de ocupare a postului de manager al Spitalului Județean Argeș. Ultimul concurs de acest gen a fost organizat în octombrie 2017, dar nu a existat nici un candidat înscris, mai ales că examenul a fost desfășurat în perioada în care procurorii DIICOT începuse cercetările în cazul delapidării celor aproape 4 milioane de lei de la spital. În mai bine de trei ani de interimate, în fruntea Spitalului Județean au fost numiți doctorii Adriana Tuţescu și Dan Olariu, dar și inginerul Aurelian Gheorghe și actualul manager Adriana Molfea. Ultimii doi, au fost numiți de președintele CJ Argeș, dr. Dan Manu, fără a fi medici de profesie, din cadrul Consiliului Județean.

Adriana Molfea: „Interimatul meu a fost prelungit cu trei luni”

Pe 15 septembrie s-a împlinit un an de când doamna Adriana Molfea este manager interimar la Spitalul Județean, interimatul acesteia fiind prelungit cu încă trei luni de CJ Argeș. Așa se face că până la sfârșitul acestui an este anunțat un nou concurs pentru ocuparea postului de manager. „Interimatul meu a fost prelungit cu trei luni. S-a luat la vedere scoaterea la concurs a posturilor de conducere”, ne-a precizat Adriana Molfea.
În cei peste trei ani de interimate, la Spitalului Județean s-au organizat doar patru concursuri pentru ocuparea postului de manager, multe dintre ele cu scântei și reclamații soluționate la instanță. Cum la ultimul concurs organizat nu s-a înscris niciun candidat, am stat de vorbă cu o parte din foștii manageri ai spitalului despre lipsa interesului doctorilor pentru șefia Spitalului de Urgență.

Dr Dan Olariu: „Odată ce te implici într-o funcție de conducere, nu mai ai timp să practici meseria de doctor”

„Nu sunt mulți doctori care doresc să participe la concurs. Nu pot să vă spun exact motivul pentru care nu participă. Cu siguranță nu prea mai ai timp, odată ce te implici într-o funcție de conducere, cu multiplele probleme care sunt în perioada asta, cu siguranță nu mai ai timp să practici meseria de doctor. Trebuie să alegi ori una, ori alta. Probabil trebuie să te implici pe un mandat destul de lung, ceea ce înseamnă o întrerupere a activității medicale pe o perioadă de 3-4 ani. Acum vă spun motivul pentru care nu am mai vrut eu să mai continui. Acesta a fost motivul principal. Eu nu mai puteam să operez decât foarte rar, ceea ce pentru mine ca și chirurg era un dezavantaj pe viitor. Nu doresc să candidez”, ne-a precizat dr. Dan Olariu.

Dr. Gheorghe Frătoaica: „Numai cei bolnavi de funcții mai caută acest lucru la ora actuală sau cei tineri”

„Pentru că le e frică de aceea nu se înscriu la concurs. Sunt două motive: frica de presă și cea de a nu greși și să stai pe la DNA cu rost sau fără rost. Mai bine stau în banca mea și îmi văd de treabă. Numai cei care sunt bolnavi de funcții mai caută acest lucru la ora actuală sau oameni care au curajul tinereții ca să facă treaba asta. Oamenii cu experiență nu mai fac. Am fost manager, a fost prea puțin mandatul, dar modul cum s-a terminat m-a învățat să îmi văd de treaba mea. Din punct de vedere al managerului fiecare face ce poate, dar atâta timp cât nu sunt bani și aceștia se scurg în alte părți vă dați seama că nu au succes. Doamna care este manager la ora actuală o apreciez foarte mult”, a precizat dr. Frătoaica.

Dr Sorin Vasilescu: „Poate că nu vor să facă administrație”

„Dacă au fost benefice interimatele cei care pot să aprecieze, sunt cei care au numit respectivele conduceri. În ceea ce privește cealaltă chestiune, nu am o explicație de ce nu vor medicii din spital să participe la concurs. Poate că nu vor să facă administrație. Fiecare își calculează ceea ce vrea să facă și eu nu mai vreau să fac administrație”, a precizat doctorul Vasilescu, ultimul manager, cu concurs, de la Spitalul Județean Argeș.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea