Reîncepe dosarul Consultanța. Iulian Cioflan, singurul condamnat în dosar, a făcut apel la o zi de la afișarea sentinței

# DNA-ul și alți cinci primari au făcut și ei apel
Din 43 inculpați acuzați de corupție în dosarului Consultanța, 42 au fost achitați, pe 27 iunie a.c., la Înalta Curte de Casație și Justiție  Instanţa supremă a decis achitarea fostului șef al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, și a deputatului Mircea Draghici (foto), pentru că “fapta nu există”, a 38 de actuali şi foşti primari sau viceprimari ai unor comune din Argeş, toţi membri ai PSD, respectiv a două reprezentante ale SC European Project Consulting SRL din Bucureşti. Decizia ÎCCJ a avut și un condamnat, Iulian Cioflan, la data săvârșirii faptelor director al Agentiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a județului Arges, care a primit doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. În cazul său, instanța a admis acțiunea civilă formulată de Consiliul Județean Argeș și l-a obligat pe Iulian Cioflan la plata sumei de 39.865 lei către acesta. Trebuie precizat că decizia instanței nu este definitivă. Primul care a depus apelul în dosar, la o zi distanță de la afișarea hotărârii, a fost chiar singurul condamnat din doar -  Iulian Cioflan, fostul director al Agentiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a județului Arges. La câteva zile distanță a depus apelul și procurorii DNA, iar mai apoi și cinci actuali sau foști primari. Trei dintre primari au atacat decizia instanței de menținere a măsurii asiguratorie dispusă prin ordonanţa nr. 95/P/2011 din 26.06.2015 asupra bunurilor mobile/imobile ale acestora până la concurenţa sumelor imputate în dosar.
Reamintim că, în 2015, DNA Piteşti a dispus trimiterea în judecată a celor 43 de inculpaţi, pe motiv că mai multe administraţii locale din Argeş ar fi încheiat dosare de consultanţă cu o firmă la care deputatul Mircea Drăghici ar fi avut un interes. În timpul procesului, judecătorii au admis cereri ale inculpaţilor şi au eliminat ca probe din dosar unele interceptări.A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea