Liceu din Curtea de Argeș - cu denumirea Regelui Mihai I

# La eveniment a fost prezentă chiar Principesa Maria
Liceului Tehnologic Forestier din Curtea de Argeș a primit o nouă denumire, și anume Liceul Tehnologic „Regele Mihai I”. La eveniment a fost prezentă chiar Principesa Maria. În prima parte a vizitei, Principesa Maria a avut o întrevedere cu primarul municipiului Curtea de Argeș, Oraș Regal, domnul Constantin Panțurescu.
Alteța Sa Regală a luat parte, apoi, la festivitatea dedicată schimbării denumirii Liceului Tehnologic Forestier în Liceul Tehnologic „Regele Mihai I”.
„Dezvoltarea învățământului în țara noastră este strâns legată de monarhie. Regii și reginele României au fost mereu implicați în evoluția sistemului de învățământ care a obținut succese deosebite între anii 1866 – 1947. Acest liceu a fost construit în vremea majestății sale – Regele Ferdinand I, iar în vremea majestății sale – Regele Mihai I – a funcționat ca liceu militar, perioadă în care liceul a fost extins. În semn de respect pentru devotamentul față de țară al majestății sale Regele Mihai I, pentru curajul dovedit în apărarea intereselor României și ale poporului român, Primăria Curtea de Argeș a decis să dea curs propunerii liceului” a spus Constantin Panțurescu, edilul de la Curtea de Argeș.

Principesa Maria - încântată de inițiativa autorităților locale

Încântată, dar și emoționată în cadrul evenimentului a fost Principesa Maria.
„Mi-a plăcut foarte mult liceul. A fost interesant tot ce am văzut și tot ce am trăit în momentele petrecute aici. Eu vreau să mulțumesc în memoria Familiei Regale, pentru acest gest de mare valoare” a spus Principesa Maria.
În continuarea vizitei, Principesa Maria s-a recules la mormintele Regelui Mihai I și Reginei Ana de la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală și a depus flori la mormintele Regilor și Reginelor României din Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeș.
De asemenea, Alteța Sa Regală a participat, la Muzeul Municipal din Curtea de Argeș, în prezența unui public numeros, la o triplă lansare de carte regală: volumul pentru copii și tineri „Elena a României. Regina-mamă, regina suferinței și a speranței” de Adrian Cioroianu și Alexandru Groza, „Margareta. Portretul Reginei” de Sandra Gătejeanu-Gheorghe și „Mihai I al României. Regele nostru. Mărturii, experiențe, amintiri regale”, antologie coordonată de Alexandru Muraru.
A.I.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea