Păgubiții firmei italianului Nicola Inquieto au făcut cereri de executare

Persoanele care au cumpărat apartamente de la societatea lui Nicola Inquieto, Daniela Construcții SRL, cer în instanță executarea promisiunii de vânzare-cumpărare. O primă cerere de acest gen a fost înregistrată la Tribunalul Specializat Argeș. Una dintre cele 150 de persoane care riscă să îşi piardă casele şi banii daţi ca avans a solicitat, la sfârșitul lunii august, executarea promisiunii de vânzare-cumpărare. Instanța urmează să stabilească un termen pentru această cauză și să se pronunțe.

Reamintim că italianul Inquieto este cercetat pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot, acesta fiind extrădat în Italia pentru mai multe cercetări. De asemenea, față de societatea Daniela Construcții s-a luat măsura ordinului de indisponibilizare Astfel, în anexa acestui ordin sunt menționate 150 de persoane, pentru 193 imobile, ce au achitat diverse sume de bani cu titlul de avans către Daniela Construcții în vederea achiziționarii de imobile. Prin ordinul de indisponibilizare din 26.06.2018, autoritățile judiciare italiene au dispus punerea sub sechestru a sumelor de bani ce vor fi plătite în conturile bancare ale Daniela Construcții de către cele 150 de persoane reprezentând sume de bani date cu titlul de avans în vederea achiziționării de noi locuințe. Conform unui document depus în dosarul de insolvență a societății, semnat de administratorul special, Ioana Petrescu-Inquieto, reiese că aceste contracte de vânzare/cumpărare sunt executate în proporție de 46-50% din valoarea totală.

Oamenii cer în instanță și hotărâri care să țină loc de acte autentice sau rezilierea contractelor

De asemenea, au fost deschise în instanțele din Argeș mai multe procese prin care cumpărătorii apartamentelor solicită obţinerea de hotărâri judecătoreşti care să confere autenticitate contractelor încheiate cu Daniela Construcţii SRL. O altă parte dintre cumpărători cer chiar rezilierea contractelor. Cel puțin zece astfel de dosare au fost înregistrate la Tribunalul Argeș sau la Judecătoria Pitești. A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea