Militarii de la Câmpulung au revenit acasă

După aproximativ şapte luni de misiuni în deșertul arzător al Afganistanului, militarii musceleni din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” au revenit în efectiv complet înapoi acasă. Aceștia au ajuns ultimii acasă aducând cu ei şi drapelul de luptă.
Reveniţi teferi acasă, militarii au vorbit despre întreaga perioadă trăită departe de familie, dar şi cu o teamă permanent. “Am avut o misiune destul de dificilă, însă au fost colegi cu misiuni mult mai dificile. Pentru noi a fost o perioadă de maturizare, indiferent de experienţa de până acum, dar şi de gradul şi funcţia fiecăruia. Este o oportunitate unică, iar prima misiune nu ai cum să o uiţi niciodată “ a spus Denise Latife Olcar, sublocotenent al Batalionului 30 Vânători de Munte.

Momente dificile pentru unul dintre militari

Momente dificile au fost pentru Viorel Alexandrescu, cel care acum a participat la misiune, iar în urmă cu 10 ani, şi-a pierdut fratele în misiunea desfăşurată tot în Afganistan.
“Abia aşteptam să mă întâlnesc cu familia mea. O să fie greu pentru mama mea, care încă îl aşteaptă pe Dragoş, pe fratele meu să vină acasă… Pot spune că am avut ocazia la 10 ani de când s-a întâmplat tragicul eveniment, să putem să ne achităm de o datorie morală alături de părinte, de comandant, prin slujba ţinută… Asta este viaţă, este un moment dificil… a spus şi plutonierul adjuntant, Viorel Alexandrescu, cel care şi-a pierdut fratele pe front, în urmă cu 10 ani.

Ministrul Apărării a fost prezent în Argeș

Ministrul apărării naţionale, Mihai Fifor, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au participat joi la ceremonia de repatriere a militarilor Batalionului 30 Protecția Forței “Vulturii Carpaților”, eveniment ce a avut loc la sediul batalionului, din Câmpulung-Muscel.
Misiunea principală a Batalionului 30 Protecţia Forţei „Vulturii Carpaţilor”, desfășurată în perioada februarie - august 2018, a constat în securizarea bazei aeriene militare din Kandahar pentru a asigura protecția forțelor coaliției și a permite executarea operațiunilor de instruire, consiliere și asistență a Forțelor de Securitate și Apărare Naționale Afgane.
A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea