Referendumul pentru redefinirea familiei va dura două zile

# Acest scrutin ar costa aproximativ 43 de milioane de euro

Referendumul pentru redefinirea familiei va avea loc  de-a lungul a două zile - pe 6 și pe 7 octombrie, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. CCR a avizat favorabil demersul pentru redefinire a familiei și revizuire a Constituției. În acest moment, sunt îndeplinite toate criteriile legale pentru organizarea referendumului. Conform legii, Guvernul are obligația de a organiza acest scrutin, pentru care au semnat peste 3 milioane de cetățeni.
Pentru ca cetățenii să aibă posibilitatea să își exprime opțiunile cu privire la definirea familiei, referendumul va fi organizat timp de 2 zile: 6 și 7 octombrie 2018. “Referendumul nu este unul împotriva minorităților sexuale, așa cum încearcă să speculeze unii, ci efectul unui demers cetățenesc, iar partidele politice trebuie să respecte voința cetățenilor. În locul apelurilor pentru boicotarea acestui referendum, ar fi mai onest ca partidele să își asume o poziție mai clară față de tema propusă. Partidul pe care îl reprezint a decis să sprijine acest demers, iar această poziție deschisă, asumată, cred că este cel mai asumat răspuns la o temă importantă cum este cea a familiei. Cer tuturor instituțiilor implicate în organizare să dea dovadă de maximă responsabilitate și să demareze urgent acțiunile pentru organizarea acestui scrutin. Mă refer atât la pregătirile de ordin tehnic, organizatoric și la asigurarea sumelor necesare”, a spus Viorica Dăncilă, premierul României.

Referendumul - unul costisitor

La urne, românii vor fi întrebați dacă sunt sau nu de acord ca familia să fie redefinită în Constituție drept uniunea dintre un bărbat și o femeie, și nu între soți, așa cum apare în textul actual al Constituției. Acest scrutin ar costa aproximativ 43 de milioane de euro. Pachetul legislativ pregătit de Guvern este ultimul pas înainte de organizarea referendumului.
A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea