Săptămâna și scandalul la CJ Argeș! Argentina Culcuș: „Nu sunt naivă, postul a fost scos la concurs cu speranța că nimeni nu se va înscrie”

Un nou scandal s-a iscat la nivelul Consiliului Județean Argeș, de această dată cu privire la selecția dosarelor pentru concursul  privind șefia Centrului Cultural Judeţean, instituție aflată în subordinea sa. Postul a fost asigurat - în mod interimar - de Araxi Negoșanu de la înființarea instituției până în prezent, însă pe 24 august a fost scos la concurs. Data limită pentru depunerea proiectelor de management și a dosarelor de concurs a fost 19 septembrie. O singură persoană și-a manifestat interesul pentru acest post de conducere. Pe ultima sută de metri, înainte de expirarea termenului de depunere a dosarelor, Argentina Culcuș, fost manager al Centrului Cultural Mioveni, s-a înscris la concurs.
Pe 20 septembrie, a venit însă „surpriza”. În cadrul procedurii de verificare a documentației aferente candidaturii, comisia de la nivelul Consiliului Județean a decis respingerea dosarului Argentinei Culcuș pe motiv că aceasta nu îndeplinește condițiile prevăzute de art.3, lit.c, din OUG 189/2008 privind managementul instituțiilor de spectacole sau concerte, muzeelor și colecțiilor publice, bibliotecilor și al așezămintelor culturale de drept public. Mai precis, respectivul articol impune candidaților să întrunească condițiile de studii, de pregătire culturală și managerială, precum și alte condiții cerute de autoritate, iar – în cazul de față – autoritatea a cerut studii umaniste sau arte, condiție pe care Argentina Culcuș nu ar fi îndeplinit-o. Cert este că dosarul a fost respins, iar postul rămâne în continuare vacant până când va fi scos iar la concurs. Cel mai probabil interimatul asigurat de Araxi Negoșanu va continua până la clarificarea situației.

”Bineînțeles că mă încadram!”

În ceea ce o privește pe Argentins Culcuș aceasta anunță că va contesta în instanță decizia comisiei de concurs. „Sunt absolventă a două licențe, două mastere, am ambele module de manager făcute la Ministerul Culturii. Bineînțeles că mă încadram. Probabil o să contest în instanță și cred că situația se va rezolva. (…) La rezultatul selecției dosarului, nici nu apar numele membrilor din comisia de concurs. Nici nu știu cine a făcut parte. Odată ce ești într-o comisie trebuie să îți asumi responsabilitatea și să știu și eu cu cine discut și cine mi-a evaluat dosarul. Eu nici măcar lucrul acest nu-l știu. O să solicit mai multe date luni la Consiliul Județean”, a precizat Argentina Culcuș.

„E țara lor și instituțiile lor! Au curajul să facă orice!”

Argentina Culcuș, actual consilier local la Mioveni, mai crede că s-a urmărit ca postul să rămână fără conducere.
„Nu sunt naivă, postul a fost scos la concurs, cu niște condiții foarte drastice, cu speranța că nimeni nu se va înscrie. Probabil eram printre singurele persoane care mă încadram. Cred că urmează o modificare a cerințelor la un nivel mult mai scăzut de studiu și de pregătire ca să vină cine trebuie. Sau se merge, cum s-a mers și până acum, pe interimat. Nu mi se pare corect pentru că dacă ești pregătit și ești capabil trebuie să vii la concurs! Cel mai bun câștigă. Din păcate în Argeș asta este situația. E țara lor și instituțiile lor! Nu e niciun motiv de nu m-am încadrat. Ei au curajul să facă orice”, a mai precizat aceasta.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea