Consilierii locali de la Ștefănești au boicotat acordarea unui premiu de excelență către un elev

# Primarul Jenica Dumitru: „Iată respectul pentru locuitorii noștri”

La ședința extraordinară a Consiliului Local Ștefănești au participat alături de primarul Jenica Dumitru, doar … trei consilieri dintr-un total de 17 aleși locali. Dacă pe 13 septembrie, la ședința Consiliului Local Ștefănești au lipsit consilierii locali social-democrați, la o săptămână distanță, pe 21 septembrie, la o nouă ședință, au venit doar... trei. Așa se face că proiectele orașului Ștefănești sunt blocate total. Uitându-ne pe ordinea de zi vedem chiar că aleșii locali au boicotat acordarea unui premiu de excelență către un elev, de la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu”, care a obținut „mențiune” la olimpiada pe meserii, faza națională în anul școlar 2017-2018.

Jenica, apel către cetățeni: „Putem dizolva acest consiliu”

La ședința CL Ștefănești convocată pe 21 septembrie, s-au prezentat doar trei consilieri, deși, printre proiecte, era vorba și despre aprobarea unor sume de bani de la Finanțe, precum 37.000 lei pentru copiii cu cerințe speciale de la unitățile de învățământ din Ștefănești și 229.000 lei, din sume de echilibrare pentru bugetele locale. Dacă acești bani nu vor fi aprobați în trimestrul III, vor fi pierduți de către orașul Ștefănești. Aflată într-o situație fără foarte multe soluții, primarul Ioana Dumitru a precizat că declanșează procedurile pentru dizolvarea Consiliului Local, pentru acest demers având nevoie de 2200 de semnături din partea cetățenilor. „Iată respectul pentru locuitorii Ștefăneștiului! Ședința extraordinară unde am avut un consilier căruia i s-au mai alăturat doi ulterior. Până în ianuarie, dacă vrem și vreți putem dizolva acest consiliu. Mă apuc de proceduri de luni!" - spune primărița Jenica Dumitru.
De altfel, Jenica Dumitru a atras atenția de mai multe ori asupra modului în care consilierii locali din localitate își tratează votanții:
„Aleși de cetățeni ca sa rezolve problemele grave cu care se confruntă localitatea, consilierii locali sabotează într-un mod incalificabil și continuu interesele orașului și ale locuitorilor săi. Aseară (nr. 13 septembrie), Consiliul Local a respins într-o maniera sfidătoare, proiectele de interes major pentru Ștefănești. Domnilor consilieri locali, vă acuz public de rea credință și vă solicit să explicați oamenilor care v-au ales, care sunt motivele pentru care vă împotriviți dezvoltării orașului”, preciza Jenica Dumitru, după ședința din 13 septembrie când mai multe proiecte importante pentru oraș nu au fost aprobate de aleșii locali. A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea