Primarul din Corbi ia atitudine pentru românii din afara granițelor țării

# Virgil Baciu: „Ministerul acesta, pentru ce îl mai ținem, dacă jumătate din bugetul alocat este pentru cheltuieli de funcționare?”

Natalia Intotero, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, a avut o întâlnire destul de abruptă  marţi, 11 septembrie, la Consiliul Judeţean Argeş, cu mai mulţi primari din judeţ. Ministrul a venit la Piteşti pentru a le transmite primarilor mai multe informaţii legate de riscurile la care se supun românii care pleacă să muncească peste hotare fără să se informeze. Discuţia a derapat însă spre alte teme.
La întâlnirea ministrului Intotero cu primarii din Argeş, o reacţie dură a avut şi primarul Virgil Baciu, din comuna Corbi: „Anul trecut, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni avea un buget de 8 și ceva milioane de lei. Ce să faci cu 8 milioane de lei, când jumătate din buget înseamnă cheluieli de întreţinere? În tot acest timp, bugetul pentru minorităţi este de 105 de milioane de lei. Este inadmisibil! Cele două bugete ar trebui să fie cel puţin egale!  Avem foarte multe comunități istorice românești, în afara granițelor țării, comunități abandonate, pur și simplu, de statul român. Cum poți să îi sprijini pe acești români, dacă nu faci nimic, dacă nu ai bani? Îmi spunea reprezentantul comunității din Valea Timocului, de la sârbi, unde abia au mai rămas câteva mii de conaționali, că, în câțiva ani, vor dispărea ca și grup. E greu, aproape imposibil să își construiască școli, ca să își construiască o biserică îndură greutăți de nedescris, își iau autorizație de construcție pentru un garaj, și abia la inaugurare montează o cruce deasupra. Nu putem să îi lăsăm pe acești frați, pe acești români în voia sorții! Români care își iubesc neamul, iar noi nu facem nimic! Ministerul acesta, pentru ce îl mai ținem, dacă jumătate din bugetul alocat este pentru cheltuieli de funcționare?"
Primarul din Corbi a ținut să sublinieze și faptul că nu are nimic împotriva bugetului alocat minorităților, ci obiecțiunile sale se adresează numai bugetului alocat românilor care sunt minoritari în alte țări. S.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea