Ionică și Apostoliceanu, la lucru cu bicicleta

# Conducerea Primăriei Pitești s-a implicat în campania Săptămâna Mobilității Europene
La finalul săptămânii trecute, Cornel Ionică, primarul Piteștiului a venit cu bicicleta la lucru. La scurt timp după ce primarul a ajuns la serviciu, a apărut și vicele Sorin Apostoliceanu. De asemenea, și acesta a renunțat la mașină și echipat corespunzător a venit la serviciu pe bicicletă.

„Ne propunem ca anul viitor să investim mai mulți bani în piste de biciclete”

Acțiunea acestora a făcut parte din campania derulată cu ocazia Săptămânii Mobilității Europene, campanie ce invită oamenii să combine modalități diverse pentru a ajunge la destinație cum ar fi folosirea transportului public urban, deplasarea spre și de la serviciu a mai multor angajați care locuiesc în aceeași zonă cu același mijloc de transport sau folosirea mijloacelor de deplasare nepoluante.
“Ne propunem ca anul viitor să investim  mai mulți bani în piste după un studiu de trafic. Vrem ca specialiștii să ne propună niște trasee, altfel ne va fi foarte greu. Noi vom face tot ce este posibil dar nu ne va fi ușor, pentru că orașul este atipic. Sunt multe coaste, sunt urcușuri, pante și platforma cadastrală a străzilor nu permite în special în zona centrală. Sunt străzi înguste și vechi și nu s-a gândit niciodată la a face piste de biciclete. În plus, avem peste 300.000 de mașini, iar anual se înmatriculează 27.000-28.000 de vehicule” a spus Cornel Ionică, primarul Piteștiului. A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea