Consiliul Județean intră în proiectul de 100 de milioane de euro al Apă Canal

Societatea Apă Canal 2000 a mai făcut un pas către realizarea proiectului "Extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş". Consilierii judeţeni au aprobat nu mai puţin de 10 hotărâri prin care acordă o cofinanţare de aproximativ 640.000 de euro pentru proiectul care valorează aproape 100 de milioane de euro. Aşa cum a explicat şi directorul societăţii unde CJ este acţionar minoritar, Gelu Mujea (foto), acesta a fost ultimul vot de care era nevoie înainte de depunerea documentaţiei pentru acest proiect. Acesta va asigura servicii mai bune de apă şi canalizare în tot judeţul, dar şi, printre altele, un preţ unic la apa livrată argeşenilor.

Vom avea și „Primul ghiozdan”

Tot în şedinţa de săptămâna trecută, Consiliul Județean Argeș a aprobat, în unanimitate, Programul “Primul Ghiozdan”. Acesta își propune sprijinirea elevilor din mediul urban și rural prin acordarea câte unui ghiozdan echipat cu un set minim de rechizite pentru fiecare copil înscris în clasa I în anul școlar 2011/2012. Setul minim de rechizite va conține caiete de tip I, A5 de 48 de file (matematică) și A4 de desen, un creion negru și creioane colorate, stilou, radieră, riglă și un penar. Bugetul proiectului va fi stabilit în funcție de numărul efectiv de elevi  înscriși în clasa I în anul școlar 2011/2012 conform datelor Inspectoratului Școlar Județean. Costul ghiozdanului echipat cu un set minim de rechizite va fi, conform deciziei CJ, maxim 50 de lei, inclusiv TVA. Potrivit vicepreşedintelui Florin Tecău, "Primul ghiozdan" ar putea ajunge, într-o primă fază, în anii următori, până la clasa a patra. Ulterior, dacă sunt fonduri, ar putea primi la început de an şcolar câte un ghiozdan gratuit fiecare elev de la clasa I la clasa a opta din Argeş. Până atunci, însă, reprezentanţii CJ vor să facă o inventariere a elevilor care ar putea beneficia de acest program luna viitoare. În acest sens, se aşteaptă şi colaborarea cu Inspectoratul Şcolar, care are datele referitoare la numărul de elevi din mediul urban şi rural care intră în acest an la şcoală şi care pot beneficia de noul program al CJ Argeş.

Gata de  Sărbătorile Argeşului şi Muscelului

Conducerea Consiliului Judeţean Argeş a prezentat, alături de principalii şefi de instituţii de cultură din judeţ, programul aprobat recent de către aleşii argeşeni pentru ediţia din acest an a Sărbătorilor Argeşului şi Muscelului. Acestea vor începe pe 10 august, prin implementarea sistemului Biblionet la Mioveni şi prin Festivalul Internaţional de Folclor "Carpaţi". Ulterior vor avea loc zeci de manifestări culturale, printre care se vor număra festivalul de fanfară şi cel al teatrului pentru copii. Pe 30 august este anunţată ziua porţilor deschise la toate instituţiile de cultură, dar punctul culminant îl reprezintă weekendul 2-4 septembrie. Atunci va fi, la Muzeul Goleşti, vineri, vernisajul unei expoziţii internaţionale de pictură pentru copii, dar şi o prelegere a actorului Dan Puric. Sâmbătă, pe 3 septembrie, tot la Goleşti, vor fi decernate titlurile de fiu, fiică şi cetăţean de onoare al judeţului, pe domeniile cultură, mass-media şi sport, iar pe 4 vor fi aleşi cei mai frumoşi tineri argeşeni în costume populare, în Parcul Ştrand.  Pe lângă acestea, Sărbătorile Argeşului şi Muscelului vor include şi festivalul Dracula Fest, la cetatea Poienari, manifestarea Dracula Bike, organizată de către Salvamont la Vidraru, dar şi mai multe tabere şi ateliere destinate micilor artişti.
Adrian Vasiliu

***

Şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Argeş la 1 august

# A fost aprobat Studiul de fezabilitate al proiectului „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Argeş” # Beneficiarii sunt locuitorii zonelor Piteşti, Costeşti şi Topoloveni

Studiul de fezabilitate al proiectului „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă si apă uzată în judeţul Argeş” cuprinde şi indicatorii tehnico – economici aferenţi aceluiaşi proiect. Studiul de fezabilitate pentru judeţul Argeş şi aglomerările Piteşti, Topoloveni şi Costeşti a fost avizat prin Decizia Consiliului Director al Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Arges nr.14/15.07.2011.
Sistemele de alimentare cu apă care sunt supuse reabilitării şi extinderii prin studiul de fezabilitate supus aprobării sunt următoarele:
-sistemul de alimentare cu apă din Piteşti, care constă din componentele: Pitesti, Albota, Bascov, Bradu, Mărăcineni, Mosoaia;
-sistemul de alimentare cu apă din Merisani;
-sistemul de alimentare cu apă din Stefănesti;
-sistemul de alimentare cu apă din Costesti-Buzoiesti, care constă din componentele:Costesti si Buzoiesti;
-sistemul de alimentare cu apă din Topoloveni.
Suma disponibilă pentru investiţii se ridică la aproximativ 3,3 miliarde euro, din care 2,8 miliarde euro reprezintă finanţare din Fondul de Coeziune, iar circa 490 milioane euro provin din cofinanţarea de la bugetul de stat.
Schema finanţării acordate la nivel de proiect este prezentată în tabelul următor:
Valoarea maximă a finanţării acordate pentru costurile totale eligibile: 98% (85% FC + 13%buget de stat)
Contribuţia eligibilă minimă a beneficiarului: 2%
Contribuţia comunitară (FC) la finanţarea acordată (se calculează ca procent din valoarea maximă a finanţării acordate, adică 85% din 98%): 86,73%
Contribuţie publică naţională la finanţarea acordată (buget de stat): 13,27%
Consiliul Județean  Argeş
H O T Ă R Ă Ş T E :
Art.1 Se aprobă cofinanţarea de 2% din valoarea investiţiilor aferente proiectului „Extinderea si reabilitarea infrastructurii de apă si apă uzată în judeţul Argeş”, potrivit anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art.2 (1) Se aprobă contribuţia proprie a Judeţului Argeş, în sumă de 148.310 Euro, fără T.V.A., care reprezintă cheltuielile eligibile în valoare de 2% din valoarea investiţiei ce va fi realizată în cadrul proiectului.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea