Primele doze de vaccin au ajuns în Argeș

3400 de doze de vaccin antigripal au sosit deja în Argeș și au fost distribuite. Județul nostru mai așteaptă alte trei tranșe de doze cu vaccin antigripal, pentru ca numărul de doze primit să ajungă la 63.538. Potrivit DSP Argeș, conform graficului transmis de Ministerul Sănătății au sosit 3.400 de doze de vaccin antigripal în județul Argeș. Campania de vaccinare gratuită a MS împotriva gripei de sezon vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon.
„Dozele de vaccin antigripal au început să fie repartizate și pentru început au fost date către una din grupele de risc predispuse îmbolnăvirilor prin gripă și anume personalului medico-sanitar și auxiliar și din serviciile de Ambulanță, deoarece aceste persoane au contract foarte mult cu omul. Deci, în primul rând trebuie să fie ei protejați pentru a-i proteja și pe ceilalți” a spus Eliza Lupu, medic în cadrul DSP Argeș.
Acestea nu vor fi nici pe departe singurele doze de vaccin antigripal sosite în Argeș. Așadar, următoarea tranşă va ajunge la DSP Argeș, conform graficului, pe 15 octombrie, cea de-a treia pe 21 octombrie, iar ultima pe 28 octombrie.
„Pentru județul nostru au fost solicitate un total de 63.538 de doze de vaccin. Deci vom aștepta și următoarele tranșe pentru a primi vaccinul de care avem mare nevoie” a mai spus Eliza Lupu.
A.I.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea