Conducerea Direcției de Sport și Tineret are unele dintre cele mai mari salarii din sport

Luni, 13 August 2018 23:24

A fost grevă generală în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului la nivel de angajați. Greva s-a resimțit și la nivel de Argeș, aici unde activitatea a fost întreruptă la DJST Argeș, CSM Pitești, CS Pitești și CSN Bascov. Printre cei mai nemulțumiți angajați ai MTS la nivel de Argeș sunt cei de la DJST Argeș. Dacă ne uităm însă pe salarii, nu ar trebui să afirmăm acest lucru. Salariile conducerii Direcției sunt și de aproape 6.000 de lei, în condițiile în care în instituție nu se omoară deloc cu munca.

Proiectul „Pădurea Trivale - arie protejată” a picat

Luni, 30 Iulie 2018 14:37

# Primarul Cornel Ionică: „Cu aria protejată, în sensul că să îi punem doar un titlu, nu sunt de acord. Pădurea Trivale este protejată maxim acum”.
În anul 2010, prin ordinul prefectului județului Argeș, mai multe instituții s-au întrunit într-un grup de lucru pentru a alcătui documentaţia de declarare a Pădurii Trivale ca arie naturală protejată de interes naţional. Documentaţia ştiinţifică a rezervaţiei naturale Pădurea Trivale a fost întocmită de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Piteşti şi avizată de Academia Română care a eliberat avizul favorabil nr. 3378/09.02.2011. Documentaţia a fost depusă la Guvern, mai precis la Ministerul Mediului, dar nu s-a făcut nimic ani la rând, motivul fiind acela că ea este incompletă.

 

Grevă generală în sport!

Luni, 30 Iulie 2018 14:27

# CSM Pitești, DJST Argeș și CSN Bascov continuă greva!
Angajaţii din subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului intenţionează să intre în grevă generală. Nemulţumiţi de salariile destul de mici pe care le primesc luna, cei peste 3500 de salariaţi din Sport si Tineret au anunţat prin vocea Sindicatului Național de Sport și Tineret că s-au săturat să fie bătaia de joc a conducerii ministerului.

Câștigurile și pierderile parlamentarilor din Argeș după doi ani de mandat

Luni, 23 Iulie 2018 13:49

# Deputatul Rădulescu a achiziționat un apartament de peste 500.000 lei de la firma familiei sale # Cristina Stocheci și-a mărit de câteva ori conturile bancare de când a devenit senatoare # Deputații Nicolae Georgescu și Andrei Gerea – conturi bancare cu 100.000 de lei mai… mici
Parlamentarii argeșeni s-au îmbogățit vizibil după o perioadă de aproape doi ani de zile de când și-au preluat mandatele. Declarațiile lor de avere din 2018 sunt foarte diferite de cele redactate la început de „drum” în Parlament, respectiv cele din decembrie 2016 sau ianuarie 2017.

 

Peste 10 mașini de gunoi au fost cărate din interiorul și exteriorul Casei Universitarilor

Luni, 23 Iulie 2018 13:47

# UPIT a luat „atitudine” în urma reportajului nostru!
Săptămâna trecută, timp de cinci zile, s-a făcut curat „lună” atât în interiorul, cât și exteriorul „Casei Universitarilor”, clădire aflată în administrarea Universității Pitești. În urma unui contract semnat între UPIT și Salpitflor, societatea Primăriei Pitești, au fost cărate tone de gunoi menajer. S-a făcut curățenie, s-au măturat scările, a fost aranjat spațiul verde, s-a blocat și accesul către etajul clădirii, acolo unde oamenii străzii își făcuse adăpost în ultimii anii.

Fostul rector Gheorghe Barbu, despre starea în care se află Casa Universitarilor: „Nu sunt vinovat cu nimic de situația de acolo”

Luni, 23 Iulie 2018 13:44

Despre situația actuală a Casei Universitarilor și despre modul în care o clădire impunătoare a fost lăsată în paragină am stat de vorbă și cu fostul rector al Universității din Pitești, Gheorghe Barbu, o parte din măsurile care au condus la aceste lucruri fiind pornite în timpul mandatului său. Acesta a rememorat pas cu pas modul în care locația a ajuns o ruină și susține, tare și răspicat și acum, după mai mulți ani de acuzații, că nu este vinovat cu absolut nimic de starea deplorabilă în care se află clădirea. Și totuși nu se găsește niciun vinovat. Gheorghe Barbu arată cu degetul către fosta conducere, care l-a înlocuit în fruntea Universității, în timp ce aceasta a arătat, la timpul respectiv, degetul acuzator către fostul rector Barbu.

 

Corneliu Berevoianu, cercetat pentru delapidarea bugetului Primăriei Nucșoara

Luni, 16 Iulie 2018 13:49

# Fostul primar de la Nucșoara, un nou dosar penal #  După ce a fost trimis în judecată de DNA pentru fapte de corupție într-un dosar cu fonduri europene, fostul edil este acuzat acum că alături de alte persoane au creat un prejudiciu UAT Nucșoara de aproape 400.000 lei

Corneliu Berevoianu, fostul primar pedelist de la Nucşoara, a fost trimis în judecată, în luna iunie 2018, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, pentru delapidare în formă continuată și angajare a cheltuielilor din buget peste limita creditelor bugetare aprobate. Alături de acesta a fost trimis în judecată și Mihai Tița, fostul inspector cu atribuții financiar contabile al Primăriei Nucșoara, dar și omul de afaceri Florin Petrescu.

Ministrul Mediului i-a precizat senatorului Valeca concluziile scandalului deșeurilor de la Ștefănești

Luni, 16 Iulie 2018 13:10

# Nu au fost identificate cazuri în care deșeurile colectate/deținute să provină din alte țări

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, i-a răspuns, în luna iunie, senatorului Șerban Valeca la interpelarea făcută de acesta privind situația deșeurilor din orașul Ștefănești. Interpelarea parlamentarului a fost făcută după ce 1.000 de locuitori ai oraşului au semnat încă din aprilie o petiţie adresată mai multor autorităţi locale şi centrale, în care

 

Patronul saloanelor oferea „serviciile” fetelor și în schimbul datoriilor către firma de pază MSS

Luni, 16 Iulie 2018 13:07

# Noi detalii din dosarul „Bordel în saloanele de masaj erotic din Argeș” # Magic Safe Security  asigura paza saloanelor de masaj erotic

La Judecătoria Pitești se află dosarul în care inculpații Ramona Mihaela Matei și Cristinel Daniel Lemnaru sunt trimişi în judecată sub acuzaţia de proxenetism. Anchetatorii au stabilit că cei doi sub paravanul unor saloane de masaj administrau, în realitate, adevărate bordeluri, angajatele practicând prostituţia, atât în cadrul acestora, cât şi în alte locaţii din județ. Prin societatea Alim Euroten au fost dechise două saloane de masaj erotic pe raza municipiului Pitești și a comunei Bradu.

UPIT face curățenie la Casa Universitarilor și restricționează accesul în clădire

Luni, 09 Iulie 2018 13:41

# Un prim pas spre normalitate # Rectorul Dumitru Chirleșan: „S-a realizat expertiza tehnică. Ne încadrăm în banii alocați de la Minister pentru readucerea clădirii în forma inițială” # Conflictul dintre Universitatea din Pitești și Daniel Otobîcu continuă! „Acesta ne cere daune de aproape 3 milioane de lei pe tema Casei Universitarilor, cu contractul ei minunat de sponsorizare, cu tot ce este acolo”, mai precizează rectorul.

Într-o ediție anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș” vă prezentam situația incredibilă prin care trece „Casa Universitarilor”, clădire aflată în administrarea Universității Pitești. Imobilul situat în strada Eroilor oferă o imagine dezolantă. Aici găsești sute

 

Să faci ce spune popa, nu ce face el! Preoți condamnați pentru cumpărare de influență

Luni, 09 Iulie 2018 13:21

# Cezar Marinescu, preot în cadrul Parohiei Bârla, a fost condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare cu suspendare

După ce a fost prins băut la volan, un preot din Bârla a apelat la „relațiile” unui alt preot pentru a scăpa basma curată. Doar că situația s-a complicat, iar pe „fir” au apărut și procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Preotul Cezar Mugurel Marinescu de la Parohia Bârla și preotul Vasile Popescu de la Parohia Coloneștii de Sus – Olt au fost condamnați la închisoare cu suspendare. Decizia nu este definitivă!

Omul de afaceri George Beucan, agățat în mafia alcoolemiilor

Luni, 09 Iulie 2018 13:10

# Pentru a-și ajuta fiul să scape de un dosar, patronul Geoter Proiect a dat bani pentru ca valoarea recalculării alcoolemiei să fie sub limita de infracţiune

Pe 10 iulie, la Tribunalul Argeș s-a desfășurat un nou termen din dosarul „alcoolemiilor” în care sunt inculpați medicul legist Nicușor Stănculeț de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, Gheorghe Milandru, condamnat în 2012 pentru fapte asemănătoare, și mai mulți foști și actuali polițiști. Medicul Stănculeț este acuzat de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (patru acte materiale) și complicitate la favorizarea infractorului.

 

„Erau multe controale, dar nu am primit niciodată amendă în timpul transportului”

Luni, 09 Iulie 2018 13:08

# Șoferii firmei lui “Brânză”, audiaţi în dosarul Cheresteaua
S-au împlinit doi ani de când se judecă la Tribunalul Argeș dosarul „Cheresteaua”. În această speță au fost trimiși în judecată Ion Andrei, zis și ”Brânză”, patronul firmei Andris, o parte din membrii familiei sale, angajaţi ai societății Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. La termenul din trei iulie au fost audiați șoferii firmei Andris, adică cei care transportau lemnele prin toată țara. Și de această dată, nimeni nu a văzut nimic ilegal. Trebuie menționat că majoritatea angajaților firmei lui Ion Andrei nu au declarat împotriva fostului lor șef.

Strămutarea dosarului evreilor care au cumpărat terenurile din Pădurea Trivale de la Ivănescu se decide la toamnă

Luni, 09 Iulie 2018 12:59

Magnatul Nicolae Ivănescu (foto) riscă să plătească despăgubiri de milioane de euro evreilor cărora le-a vândut zeci de hectare în Pădurea Trivale. Asta după ce Direcția Silvică Argeș a câștigat în instanță, pe fond, anularea contractelor de vânzare-cumpărare. Hotărârea nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel. De altfel, cele trei firme ale evreilor care au achiziționat mai multe hectare de teren de la Nicolae Ivănescu au cerut strămutarea dosarului, cu pricina, din Argeș.

 

Frații Ilie și Cornel Penescu, acuzați că au delapidat circa 3 milioane de euro

Luni, 02 Iulie 2018 13:50

# Detalii noi din dosarul de la Tribunalul Argeș! #  Lichidatorul judiciar al PIC SA s-a constituit parte civilă în dosar cu 13,4 milioane lei, iar ANAF cu 4,4 milioane lei
Pe rolul Tribunalului Argeș se află un dosar cu privire la săvârșirea faptelor de delapidare, pe numele fraților Cornel și Ilie Penescu, foștii acționari de la PIC SA și Muntenia Aliment. Alături de aceștia sunt trimiți în judecată și fostul administrator al celor două societăți, Gheorghiţă Pieca, pentru evaziune fiscală, dar și Lucia Weiss, director economic în cadrul celor două firme,  pentru complicitate la evaziune fiscală.

Tudor Pendiuc, achitat pentru lipsă de probe, iar șeful ADP Pitești pentru cauză de neimputabilitate

Luni, 02 Iulie 2018 13:46

# După achitările din Consultanța, încă o „lovitură” pentru DNA Pitești
Înfrângeri importante pentru DNA Pitești în ultima săptămână. După ce Curtea Supremă a achitat 42 dintre cei 43 inculpaţi, în dosarul ”Consultanţa”, fiind condamnat doar Iulian Cioflan, la data săvârşirii faptelor director al Agenţiei de Implementare a Proiectelor de Dezvoltare a judeţului Argeş, la 2 ani - închisoare cu suspendare, a venit și rândul lui Tudor Pendiuc să fie achitat în dosarul asfaltării drumului până la consiliera sa.

 

Boschetarii și-au făcut cămin în Casa Universitarilor

Luni, 25 Iunie 2018 13:14

# Viitorul „Centru de Cultură” de la UPIT, readus la „viață” de un om al străzii

Cândva o clădire gigant, și la propriu și la figurat, Casa Universitarilor a devenit cămin pentru boschetari. Aflată la câteva sute de metri de centrul Piteștiului, clădirea de 823,33 mp, din str. Eroilor, aflată în administrarea Universității Pitești, oferă o imagine dezolantă. După ce ai urcat prima treaptă a scării care duce către fostul restaurant Panoramic, se constată cu stupoare situația în care a ajuns imobilul. Scările neîngrijite și mizeria adunată într-un colț te avertizează că te îndrepți către o ruină, ci nicidecum către o clădire considerată a fi „în conservare” încă din 2010.

„A dat bani pentru că este nașul tuturor țiganilor din Bradu”

Luni, 25 Iunie 2018 13:10

# Finii lui Florin Frătică - martori în dosarul privind coruperea alegătorului

Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, a fost trimis în judecată în octombrie 2017 pentru coruperea alegătorilor (art. 386 NCP). Acesta a fost surprins pe camerele video ale unui magazin în timp ce oferea sume de bani la doi locuitori din comună. În preajma alegerilor locale din anul 2016, în timp ce era așteptat la o emisiune TV la un post local, fostul edil era adus pentru audieri la Poliţia Piteşti, într-un dosar penal în care era suspectat de abuz în serviciu, şantaj și coruperea alegătorilor, fiind și reținut pe o perioadă de 24 de ore. În urma cercetărilor, Florin Frătică a fost trimis în judecată pentru coruperea alegătorului, dosarul fiind pe rolul Judecătoriei Pitești.

 

Un angajat este patru în unul la Tabăra de la Corbeni - administrator, femeie de serviciu, instalator și paznic

Luni, 25 Iunie 2018 13:06

# Cu toate acestea, el este plătit însă cu salariul minim pe economie!  #$ Situația taberelor din subordinea MTS, dureroasă și în Argeș # Directorul DJST Argeș:
”Ne lipsesc trei lucruri să știți. 1 - banii, 2 - banii și 3 - tot banii”

La Corbeni, Gabriel Văcaru este administrator al Taberei DJST Argeș, tabără aflată în subordinea Ministerului Tineretului și Sportului. Deși încasează lunar un salariu minim pe economic, acesta este administrator, femeie de serviciu, instalator și paznic. Situația este una dramatică la nivel național. Ne vom raporta însă strict la baza din Argeș, bază care în luna iulie va primi 30 de fete și băieți în tabără. Pentru fiecare zi, fiecare persoană va achita 65 de lei. Condițiile din tabără nu sunt deloc cele mai bune, însă nici investiții nu sunt deoarece DJST Argeș nu are bani de la MTS pentru a investi.

S-a amânat pronunțarea în dosarul de șantaj „Atac de Argeș”

Luni, 25 Iunie 2018 12:36

Pe 20 iunie, Judecătoria Pitești a amânat pronunțarea în dosarul în care Florin Paraschivescu, directorul publicației „Atac de Argeș” este acuzat de șantaj. Florin Paraschivescu este acuzat că a cerut bani unor oameni de afaceri şi primari din Argeș pentru a nu publica materiale despre ei. Pronunțarea în dosar a fost amânată pentru 4 iulie.

 

Pagina 51 din 101

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea