Concurs amânat la ABAAV! Subalternul directorului general a prezidat comisia de concurs a ”șefului” de la Apele Române

Luni, 02 Aprilie 2018 13:25

#  Concursul pentru postul de director la Administrația Bazinală Argeș-Vedea i-ar fi adus fa ță în față pe Adrian Moisescu și pe Victor Sandu, șeful interimar de la ANAR #  Legalitate sau abuz în serviciu? Directorul adjunct a admis dosarul directorului general  #  Comisia de soluţionare a contestaţiilor a amânat desfășurarea concursului

Concurs cu scântei la Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea! Decizia șefului interimar de la Apele Române, Victor Sandu, de a candida în județul nostru pentru postul de director la ABAAV a creat confuzie și tensiune. Spunem acest lucru pentru că Victor Sandu a încercat „să centreze, să dea cu capul și să marcheze”, toate în același timp. Semnătura șefului de la Apele Române apărea pe anunțul în care sunt specificate condițiile de participare sau bibliografia la concursul pentru care el însuși candida.

Dr. Nicușor Stănculeț, șeful de la Medicină Legală, acuzat de infracțiuni de corupție din cauza unor apropiați

Luni, 02 Aprilie 2018 13:22

#  Fiind audiat timp de o oră și jumătate, medicul a demontat acuzațiile aduse de procurori în fața judecătorului Tribunalului Argeș #  „Nu intră în atribuțiile mele expertizele de calcul ale alcoolemiei. Nici nu se fac la nivelul Serviciului de Medicină Legală, ci doar la IML”, a precizat doctorul

Pe rolul Tribunalului Argeș se află un dosar în care sunt vizate fapte de coruptie anchetate încă din 2011. Doi dintre inculpați sunt chiar condamnați pentru respectivele infracțiuni, iar dosarul actual reprezintă o disjungere din vechea speță. Medicul Nicușor Stănculeț, actual șef interimar la Serviciul de Medicină Legală Argeș, a fost trimis în judecată împreună cu alte șase persoane, dintre care patru dintre inculpați sunt polițiști sau foști polițiști, într-un dosar al alcoolemiilor. Inculpații sunt acuzați că se ocupau cu falsificarea unor date din buletinele de alcoolemie.

 

Costel Zamfir, fostul primar din Bradu, chemat în fața Curții de Conturi pentru un contract păgubos

Luni, 02 Aprilie 2018 13:21

Primăria Bradu este călcată, din nou, de Curtea de Conturi. De data aceasta, este avut în vedere, probabil în urma uneai reclamații, contractul prin care primarul Costel Zamfir a închiriat, pentru o perioadă de 49 de ani, sediul fostei unități militare. Oficialii veniți în control l-au chemat inclusiv pe fostul primar Zamfir, ca să îl întrebe detalii cu privire la acest contract. Apoi, au recomandat edilului în funcție, Dan Stroe, să îl rezilieze, pentru că a fost încălcat. Dan Stroe a formulat o propunere de Hotărâre a Consiliului Local. Dar, surpriză: consilierii au fost de altă părere. Iată cum s-au desfășurat ”ostilitățile”, povestite, pe pagina de socializare, chiar de un consilier local, Andrei Niță.

Începe judecarea dosarului de braconaj a șefului ITRSV Argeș

Luni, 02 Aprilie 2018 13:03

În această lună începe judecarea, pe fond, la Judecătoria Pitești a dosarului de braconaj în care este implicat alături de alți doi angajați și directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor (AJVPS) Argeş, Constantin Istrătescu. Pe 26 aprilie este stabilit primul termen al procesului după ce dosarul a ieșit din cameră preliminară.
În vara anului 2017, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Argeş au finalizat, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, cercetările într-un dosar penal în care cele trei persoane sunt acuzate de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

 

Direcția Silvică Argeș a câștigat terenurile din Pădurea Trivale vândute de Ivănescu evreilor

Luni, 26 Martie 2018 14:05

# Nicolae Ivănescu (foto) se victimizează: „Eu sunt cumpărător de bună credință. Unde mă situez eu? În pierzător!?”

Direcția Silvică Argeș a cerut în instanță, încă din 2016, anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 hectare teleportate de la Rătești în Pădurea Trivale și vândute de către Ileana Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu) magnatului Nicolae Ivănescu. După ce în  decembrie 2015, Tribunalul Argeș a decis anularea titlului de proprietate pentru respectivul teren, prin hotărâre definitivă și irevocabilă, de această dată, la aceeași instanță, Direcția Silvică Argeș a obținut și anularea contractelor de vânzare cumpărare. Hotărârea nu este definitivă.

Un ONG luptă împotriva braconierilor piscicoli din Argeș

Luni, 26 Martie 2018 13:56

# „S-a ajuns ca pescarul să își păzească peștele”, a precizat reprezentantul ANCBP Filiala Argeș # Cum sunt amenințați pe Facebook membrii ONG-ului: „Mâine bag eu plasa. Să vedeți bătaia dracu ce o luați… Să veniți, vă aștept cu pește la grătar și o sabie lângă el”
Un grup de argeșeni s-au asociat într-un ONG și au reușit să sperie… braconierii piscicoli. Nu s-au ales nici cu faimă, nici măcar cu recunoștință, ci, din contră, cu zeci de amenințări, dar pasiunea pentru pescuit i-a unit în încercarea lor de a salva fauna piscicolă din Argeș.

 

Noi trimiteri în judecată în dosarul de proxenetism din Câmpulung!

Luni, 19 Martie 2018 15:04

# Timp de 11 ani a figurat cu zero venituri, dar a deținut, prin apropiați, mașini de 360.000 euro și proprietăți de 500.000 euro # Din colecția de mașini de lux pe care inculpatul Petru Raia le-a deținut, pe numele celei trimise la prostituat, se află un Mercedes-Benz AMG G 63 (foto), din 2016, cu o valoare de 145.000 euro, asupra căruia organele legii au pus sechestru

Petru Raia, zis Inu, și Eusebi Samir Lăcătuș au fost trimiși în judecată la Tribunalul Argeș, în ianuarie 2018, pentru infracțiunea de proxenetism și spălare a banilor. Cei doi fac parte din lotul de 25 de persoane reținute la Câmpulung în octombrie 2016.

Dosarul în care Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea a dat în judecată aproximativ 300 de angajați a devenit istorie

Luni, 12 Martie 2018 15:06

# Proiectul de lege privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială și-a pus deja amprenta în Argeș # Cei 300 de angajați de la ABAAV au fost „eliberați” de la plata, în total, a peste 1,1 milioane lei

Săptămâna trecută, s-a adoptat în Camera Deputaților proiectul de lege privind exonerarea personalului plătit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentând venituri de natură salarială.

 

Florin Frătică - trimis în judecată pentru coruperea alegătorilor

Luni, 12 Martie 2018 15:02

# Fostul primar din Bradu a fost surprins pe camere video în timp ce oferea sume de bani la doi locuitori din comună

Florin Frătică, fostul primar de la Bradu, face ce face că se mai alege cu un nou dosar. De această dată, Frătică a fost trimis în judecată pentru coruperea alegătorilor (art. 386 NCP). În preajma alegerilor locale din anul 2016, în timp ce era așteptat la o emisiune TV la un post local, fostul edil era adus pentru audieri la Poliţia Piteşti, într-un dosar penal în care era suspectat de abuz în serviciu, şantaj și coruperea alegătorilor, fiind și reținut pe o perioadă de 24 de ore.

Inculpații din dosarul „Cheresteaua” au ieșit de sub control judiciar

Luni, 12 Martie 2018 14:45

Săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș, a avut loc un nou termen în dosarul „Cheresteaua 1”, în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis „Brânză”, patronul firmei Andris. Pe lângă termenul de pe fond, s-a desfășurat un termen privind verificarea măsurilor preventive față de inculpații care se aflau încă sub control judiciar. La mai bine de doi ani de la trimiterea în judecată a acestora, magistratul Tribunalului Argeș  a admis cererea de revocare a controlului judiciar față de ultimii opt inculpați asupra cărora era dispusă această măsură. Parchetul Tribunalului Argeș a contestat decizia instanței.

 

Infirmier de la Protecția Copilului, condamnat la un an și 3 luni închisoare cu suspendare pentru că a agresat copii instituţionalizaţi

Luni, 12 Martie 2018 14:39

# Decizia nu este definitivă, primul termen al apelului având loc pe 14 martie
Alin Giani Martin, infirmier la DGASPC Argeş, a fost trimis în judecată, în ianuarie 2017, pentru trei infracțiuni de purtare abuzivă. Infirmierul era acuzat că a agresat trei copii instituţionalizaţi, cu vârste cuprinse între 9 şi 14 ani, în timp ce îşi desfăşura activitatea la Complexul de Tip Familial „Casa Noastră” din Piteşti.

Autobuzele CNCD, aflate sub sechestru DNA, vor fi reevaluate

Luni, 12 Martie 2018 14:30

Continuă dosarul privind insolvența societății CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat. La ultimul termen, de la Tribunalul Specializat Argeș, desfășurat pe 22 ianuarie, s-a pus în discuție reevaluarea celor 40 de autobuze ale CNCD puse sub sechestru de DNA.
„Acordă termen administrativ la data de 25.04.2018, pentru finalizarea reevaluării bunurilor mobile, respectiv autobuzele debitorului, pentru finalizarea negocierilor purtate cu creditorul Banca Transilvania şi reconvocarea adunării creditorilor în vederea discutării aprobării planului de reorganizare”, se arată în hotărârea instanței.

 

„În cel mai scurt timp vor fi finalizate cercetările în dosarul Balastiera”

Luni, 05 Martie 2018 13:56

# Interviu cu cărțile pe față cu Marius Ştefan, şeful Parchetului Judeţean #  Este vorba despre dosarul deschis în anul 2013 în care apare și numele fostului polițist Laurențiu Bălan, acționar al TGM, una dintre firmele circuitului infracțional # „Prejudiciul în ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală în acest dosar este între 1 - 2 milioane euro” # „Până la momentul de faţă, aproximativ 1 milion de lei sunt achitaţi voluntar de către suspecţi”

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul  Argeș, Marius Ștefan, ne-a acordat un interviu în care vorbește despre activitatea instituției în anul 2017 și despre obiectivele propuse în acest an. Aflat de trei ani în fruntea Parchetului, prim-procurorul a vorbit și despre planurile de viitor şi despre complexitatea  muncii procurorilor pe care îi are în subordine. De asemenea, șeful Parchetului județean face referire și la cele mai importante dosare instrumentate, dar și despre modificările preconizate la legile justiției.

Noi condamnări în dosarul stăpânilor de sclavi de la Berevoești - lotul „clanul Furdui”

Luni, 05 Martie 2018 13:36

# Minorii răpiți erau puși, de familia Furdui, să se bată între ei, ca gladiatorii # Furdui Ovidiu - Cătălin a primit cea mai mare pedeapsă dintre toți inculpații – 16 ani de închisoare
Pe 21 februarie, alţi patru stăpâni de sclavi din Berevoeşti au primit pedepse cu închisoarea. Instanţa de fond a pronunţat pedepse mult mai mari, comparativ cu precedentele două loturi. Patru inculpați, doi bărbați și două femei, au primit pedepse cuprinse între 9 ani și 8 luni de închisoare și 16 ani închisoare. Un alt inculpat, fiind minor, a primit măsura educativă privativă de libertate de internare într-un centru de detenţie pe o durată de 3 ani şi 6 luni. Trebuie menționat că în dosarul „clanului Furdui” părți vătămate au fost și doi minori.

 

Primăria Merișani a cerut companiei OMV Petrom opt miliarde de lei vechi pe an - taxe pentru extracția hidrocarburilor

Luni, 26 Februarie 2018 15:35

# Hotărârea de consiliul local a fost atacată de OMV la Tribunalul București # Primar: „Ne-am angajat avocat, dar fără reușită…”

Primarul de la Merișani, Luigi Ionescu (foto), a încercat să obțină bani pentru bugetul primăriei pe seama OMV Petrom, companie care are mai multe puncte de lucru pe raza comunei. Cum OMV folosește drumurile comunale pentru toate intervențiile din localitate și nu plătește nimic, Consiliul Local Merișani a adoptat pe 10 noiembrie 2015 hotărârea nr. 42 prin care a stabilit mai multe taxe pentru OMV Petrom. Zis și făcut. Astfel, consilierii locali au stabilit o taxă locală pentru activitățile cu impact asupra mediului privind extracția hidrocarburilor de… 800.000 de lei pe an și o taxă pentru eliberarea avizului privind drumurile comunale necesară în vederea autorizației de construire/desființare de… 15.000 lei pe aviz.

Deputatul Rădulescu, în continuare cu permisul de port armă anulat

Luni, 26 Februarie 2018 13:27

# Judecătoria Pitești i-a respins plângerea lui Cătălin Rădulescu în procesul cu IPJ Argeș
Parlamentarul Cătălin Rădulescu a atacat în instanță actele administrative ale Inspectoratului de Poliție Județean Argeș prin care i s-a suspendat permisul de port armă, apoi prin care i s-a anulat acest permis, dar și amenda contravențională de 2.500 lei care i-a fost aplicată.
În martie 2017, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, prin Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a verificat armele deţinute de parlamentarul PSD, Cătălin Rădulescu.

 

ROMÂNIA, 2018!!! Satul Blaju, comuna Tigveni - condamnat la moarte din cauza drumului devenit inaccesibil

Luni, 19 Februarie 2018 22:26

# Cei 25 de bătrâni rămași în sat se roagă la Dumnezeu să le mai aducă cineva câte o pâine

România anului 2018. Se vorbește, insistent, de creșterea economică și bunăstarea adusă de multele guverne PSD-ALDE ale ultimului an. Se vorbește de investiții majore în infrastructură, de Autostrada Pitești-Sibiu, de construcția, în nordul județului, a celei mai mari stațiuni de schi din România. Iată, însă, că există și locuri, locuri în care trăiesc oameni, fix în aceeași perioadă descrisă, locuri în care accesul la civilizație este fantastic de greu. Chiar refuzat, dacă se poate spune așa. Și veți afla imediat de ce.

Garda de Mediu - amendă de 100.000 de lei pentru OMV Petrom Argeș, sucursală condusă de soțul premierului Viorica Dăncilă

Luni, 19 Februarie 2018 22:08

# Reprezentanții societății au plătit jumătate din amendă, 50.000 de lei, pentru că au achitat-o în 48 de ore de la aplicare # Pârâu poluat la Merișani, după ce o conductă de ţiţei a OMV Petrom s-a fisurat

Pe 29 ianuarie, coroziunea unei conducte de țiței a produs poluarea unui pârâu și a mai multor suprafețe de teren din comuna argeşeană Merişani. La momentul producerii incidentului, atât reprezentanți ai OMV cât și ai Gărzii de Mediu și ai Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea s-au prezentat la fața locului. Asset III Muntenia Vest Piteşti este denumirea oficială a sucursalei OMV Petrom SA din judeţul Argeş, care este manageriată, din anul 2009 şi până în prezent, de Cristinel Dăncilă, soţul premierului Viorica Dăncilă.

 

Garda de Mediu Argeș - trei plângeri penale împotriva firmei Global Eco Center!

Luni, 19 Februarie 2018 21:39

# Ministerul Mediului se va înscrie în dosarul de insolvență pentru recuperarea amenzilor acordate
În perioada 2013-2017, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Argeș a aplicat societății Global Eco Center cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500.000 lei. Confrom reprezentanților Gărzii de Mediu Argeș, societatea din Iași a plătit doar primele două amenzi. Spre finele lui 2014, Global Eco Center a intrat în procedura insolvenţei, la Tribunalul Iaşi. Lichidatorul desemnat de instanţă, Gheorghe Homoranu, a fost ocupat pe lângă dosarul de insolvență și cu procesele de anulare a unor amenzi acordate de autorităţile de mediu firmei lui Tofan.

APM Argeș - instituția care a plătit, în același timp, salariul pentru doi directori executivi, timp de doi ani

Luni, 12 Februarie 2018 15:20

# După ce a câștigat procesul cu ANPM și a fost reintegrată în fruntea APM Argeș, prima decizie a Marianei Ionescu a fost concediul, iar apoi demisia # Fosta directoare urmează să primească aproximativ 100.000 de lei despăgubiri # Mariana Ionescu a devenit  subiect tabu la Garda de Mediu Argeș
Agenția pentru Protecția Mediului Argeș este singura instituție din Argeș care a avut, în ultimii doi ani, doi directori executivi în același timp. Cum s-a ajuns în această situație? Instanțele argeșene au stabilit ca Mariana Ionescu să fie reintegrată în funcția de director la APM Argeș, începând din decembrie 2017. Totodată, aceasta urmează să primească despăgubiri, reprezentând salariul indexat, majorat şi recalculat precum şi alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere începând cu 15 ianuarie 2016, dată în care Mariana Ionescu a fost destituită din funcție.

 

Pagina 54 din 101

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea