Autobuzele CNCD, aflate sub sechestru DNA, vor fi reevaluate

Luni, 12 Martie 2018 14:30

Continuă dosarul privind insolvența societății CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat. La ultimul termen, de la Tribunalul Specializat Argeș, desfășurat pe 22 ianuarie, s-a pus în discuție reevaluarea celor 40 de autobuze ale CNCD puse sub sechestru de DNA.
„Acordă termen administrativ la data de 25.04.2018, pentru finalizarea reevaluării bunurilor mobile, respectiv autobuzele debitorului, pentru finalizarea negocierilor purtate cu creditorul Banca Transilvania şi reconvocarea adunării creditorilor în vederea discutării aprobării planului de reorganizare”, se arată în hotărârea instanței.

„În cel mai scurt timp vor fi finalizate cercetările în dosarul Balastiera”

Luni, 05 Martie 2018 13:56

# Interviu cu cărțile pe față cu Marius Ştefan, şeful Parchetului Judeţean #  Este vorba despre dosarul deschis în anul 2013 în care apare și numele fostului polițist Laurențiu Bălan, acționar al TGM, una dintre firmele circuitului infracțional # „Prejudiciul în ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală în acest dosar este între 1 - 2 milioane euro” # „Până la momentul de faţă, aproximativ 1 milion de lei sunt achitaţi voluntar de către suspecţi”

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul  Argeș, Marius Ștefan, ne-a acordat un interviu în care vorbește despre activitatea instituției în anul 2017 și despre obiectivele propuse în acest an. Aflat de trei ani în fruntea Parchetului, prim-procurorul a vorbit și despre planurile de viitor şi despre complexitatea  muncii procurorilor pe care îi are în subordine. De asemenea, șeful Parchetului județean face referire și la cele mai importante dosare instrumentate, dar și despre modificările preconizate la legile justiției.

 

Noi condamnări în dosarul stăpânilor de sclavi de la Berevoești - lotul „clanul Furdui”

Luni, 05 Martie 2018 13:36

# Minorii răpiți erau puși, de familia Furdui, să se bată între ei, ca gladiatorii # Furdui Ovidiu - Cătălin a primit cea mai mare pedeapsă dintre toți inculpații – 16 ani de închisoare
Pe 21 februarie, alţi patru stăpâni de sclavi din Berevoeşti au primit pedepse cu închisoarea. Instanţa de fond a pronunţat pedepse mult mai mari, comparativ cu precedentele două loturi. Patru inculpați, doi bărbați și două femei, au primit pedepse cuprinse între 9 ani și 8 luni de închisoare și 16 ani închisoare. Un alt inculpat, fiind minor, a primit măsura educativă privativă de libertate de internare într-un centru de detenţie pe o durată de 3 ani şi 6 luni. Trebuie menționat că în dosarul „clanului Furdui” părți vătămate au fost și doi minori.

Primăria Merișani a cerut companiei OMV Petrom opt miliarde de lei vechi pe an - taxe pentru extracția hidrocarburilor

Luni, 26 Februarie 2018 15:35

# Hotărârea de consiliul local a fost atacată de OMV la Tribunalul București # Primar: „Ne-am angajat avocat, dar fără reușită…”

Primarul de la Merișani, Luigi Ionescu (foto), a încercat să obțină bani pentru bugetul primăriei pe seama OMV Petrom, companie care are mai multe puncte de lucru pe raza comunei. Cum OMV folosește drumurile comunale pentru toate intervențiile din localitate și nu plătește nimic, Consiliul Local Merișani a adoptat pe 10 noiembrie 2015 hotărârea nr. 42 prin care a stabilit mai multe taxe pentru OMV Petrom. Zis și făcut. Astfel, consilierii locali au stabilit o taxă locală pentru activitățile cu impact asupra mediului privind extracția hidrocarburilor de… 800.000 de lei pe an și o taxă pentru eliberarea avizului privind drumurile comunale necesară în vederea autorizației de construire/desființare de… 15.000 lei pe aviz.

 

Deputatul Rădulescu, în continuare cu permisul de port armă anulat

Luni, 26 Februarie 2018 13:27

# Judecătoria Pitești i-a respins plângerea lui Cătălin Rădulescu în procesul cu IPJ Argeș
Parlamentarul Cătălin Rădulescu a atacat în instanță actele administrative ale Inspectoratului de Poliție Județean Argeș prin care i s-a suspendat permisul de port armă, apoi prin care i s-a anulat acest permis, dar și amenda contravențională de 2.500 lei care i-a fost aplicată.
În martie 2017, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, prin Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, a verificat armele deţinute de parlamentarul PSD, Cătălin Rădulescu.

ROMÂNIA, 2018!!! Satul Blaju, comuna Tigveni - condamnat la moarte din cauza drumului devenit inaccesibil

Luni, 19 Februarie 2018 22:26

# Cei 25 de bătrâni rămași în sat se roagă la Dumnezeu să le mai aducă cineva câte o pâine

România anului 2018. Se vorbește, insistent, de creșterea economică și bunăstarea adusă de multele guverne PSD-ALDE ale ultimului an. Se vorbește de investiții majore în infrastructură, de Autostrada Pitești-Sibiu, de construcția, în nordul județului, a celei mai mari stațiuni de schi din România. Iată, însă, că există și locuri, locuri în care trăiesc oameni, fix în aceeași perioadă descrisă, locuri în care accesul la civilizație este fantastic de greu. Chiar refuzat, dacă se poate spune așa. Și veți afla imediat de ce.

 

Garda de Mediu - amendă de 100.000 de lei pentru OMV Petrom Argeș, sucursală condusă de soțul premierului Viorica Dăncilă

Luni, 19 Februarie 2018 22:08

# Reprezentanții societății au plătit jumătate din amendă, 50.000 de lei, pentru că au achitat-o în 48 de ore de la aplicare # Pârâu poluat la Merișani, după ce o conductă de ţiţei a OMV Petrom s-a fisurat

Pe 29 ianuarie, coroziunea unei conducte de țiței a produs poluarea unui pârâu și a mai multor suprafețe de teren din comuna argeşeană Merişani. La momentul producerii incidentului, atât reprezentanți ai OMV cât și ai Gărzii de Mediu și ai Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea s-au prezentat la fața locului. Asset III Muntenia Vest Piteşti este denumirea oficială a sucursalei OMV Petrom SA din judeţul Argeş, care este manageriată, din anul 2009 şi până în prezent, de Cristinel Dăncilă, soţul premierului Viorica Dăncilă.

Garda de Mediu Argeș - trei plângeri penale împotriva firmei Global Eco Center!

Luni, 19 Februarie 2018 21:39

# Ministerul Mediului se va înscrie în dosarul de insolvență pentru recuperarea amenzilor acordate
În perioada 2013-2017, Garda Națională de Mediu - Comisariatul Județean Argeș a aplicat societății Global Eco Center cinci sancțiuni contravenționale în valoare totală de 500.000 lei. Confrom reprezentanților Gărzii de Mediu Argeș, societatea din Iași a plătit doar primele două amenzi. Spre finele lui 2014, Global Eco Center a intrat în procedura insolvenţei, la Tribunalul Iaşi. Lichidatorul desemnat de instanţă, Gheorghe Homoranu, a fost ocupat pe lângă dosarul de insolvență și cu procesele de anulare a unor amenzi acordate de autorităţile de mediu firmei lui Tofan.

 

APM Argeș - instituția care a plătit, în același timp, salariul pentru doi directori executivi, timp de doi ani

Luni, 12 Februarie 2018 15:20

# După ce a câștigat procesul cu ANPM și a fost reintegrată în fruntea APM Argeș, prima decizie a Marianei Ionescu a fost concediul, iar apoi demisia # Fosta directoare urmează să primească aproximativ 100.000 de lei despăgubiri # Mariana Ionescu a devenit  subiect tabu la Garda de Mediu Argeș
Agenția pentru Protecția Mediului Argeș este singura instituție din Argeș care a avut, în ultimii doi ani, doi directori executivi în același timp. Cum s-a ajuns în această situație? Instanțele argeșene au stabilit ca Mariana Ionescu să fie reintegrată în funcția de director la APM Argeș, începând din decembrie 2017. Totodată, aceasta urmează să primească despăgubiri, reprezentând salariul indexat, majorat şi recalculat precum şi alte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de conducere începând cu 15 ianuarie 2016, dată în care Mariana Ionescu a fost destituită din funcție.

Dosarele „stăpânilor de sclavi” din Berevoești, în pronunțare

Luni, 12 Februarie 2018 15:10

# Martori cu identitate protejată audiați de judecător la ultimele termene
Dosarele romilor de la Berevoești, acuzați de trafic de persoane, se află în pronunțare, în primă instanță. Patru dosare cu 26 de inculpați se mai află pe rolul Tribunalului Argeș. Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii DIICOT la sfârșitul anului 2016 și începutul anului 2017. În alte două dosare, dintre care unul cu hotărâre definitivă, judecătorii i-au condamnat la pedepse cu închisoarea pe 12 „stăpâni de sclavi” din Gămăcești, comuna Berevoești.

 

După patru ani și jumătate de la incendiu, Global Eco Center are amenzi de 500.000 de lei și două dosare penale

Luni, 05 Februarie 2018 14:09

# Bombă ecologică imună la parlamentarii de Argeș! # La sfârșitul anului 2017, în depozitul de pe fosta platformă ARO, închiriat societății din Iași, mai erau de evacuat circa 1983 tone de deșeuri
S-au împlinit aproape patru ani și jumătate de la incendiul produs la depozitul de deşeuri de la Câmpulung al firmei ieşene Global Eco Center, iar problema nu a fost rezolvată. Pe 4 decembrie 2017, Global Eco Center a transmis la Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Argeș situația gestiunii deșeurilor la punctul de lucru din Câmpulung. În urma informării se constată că în hală de pe fosta platformă ARO, proprietatea celor de la Landmark Management, încă se mai află circa 1983 tone de deşeuri periculoase şi nepericuloase.

Începe judecata în dosarul romilor bătăuși din Bascov

Luni, 05 Februarie 2018 13:38

Pe 26 septembrie 2017, în centrul comunei Bascov, chiar lângă intrarea în Pitești, zeci de romi din două clanuri s-au luat la bătaie cu bâte, topoare şi cuţite. Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești și cei ai Secției Rurale Bascov au destructurat cele două grupări infractionale. Dosarul a fost soluționat prin trimiterea în judecată a 24 de persoane pentru încăierare. Pe 23 ianuarie 2018, Judecătoria Pitești a stabilit menținerea arestului preventiv pentru cinci inculpați, iar pe 30 a.c. s-a menținut și măsura controlului judiciar pentru ceilalți 19 inculpați. Primul termen, pe fond, al dosarului se va desfășura pe 27 februarie la Judecătoria Pitești.

 

Record! Nicolae Ivănescu - 18 dosare de executare silită, doar în 2017

Luni, 29 Ianuarie 2018 12:28

Avalanșă de executări silite pe numele omului de afaceri Nicolae Ivănescu. Pe rolul Judecătoriei Pitești, „Nenea” Ivănescu deține un record greu de bătut de alt afacerist sau de oricare altă persoană. Numele său apare, ca debitor, în 18 dosare de încuviințare executare silită. La acestea se adaugă, bonus, alte două dosare, deschise de Ivănescu, în care se cere suspendarea executării.

Clubul de fotbal manageriat de locotenentul lui Frătică a lăsat, pe unde a trecut, dezastru

Luni, 22 Ianuarie 2018 22:33

# Un patron de restaurant din Pitești se plânge de o gaură de aproape 200 de milioane de lei vechi. Și nu este singurul!...
C.S. Atletic Bradu, sugativa banilor primăriei din localitate, a intrat pe linie moartă imediat după schimbarea gardei de conducere. Dacă, altădată, pe vremea când Frătică era dirijorul banilor din conturile administrației locale, clubul primea finanțări constante de 600 milioane de lei vechi lunar, ei bine, acum primește... zero lei! Echipa de conducere a Primăriei Bradu, în frunte cu Dan Stroe, a decis să aloce fonduri către sporturile unde s-a făcut performanță, dar și spre echipa comunei, Real Bradu.

 

„Până la o condamnare definitivă, cei patru autopsieri își continuă activitatea”

Luni, 22 Ianuarie 2018 22:26

# Afirmă dr. Nicușor Stănculeț, șeful SML Argeș
Cei patru autopsieri acuzați de luare de mită, condamnați în primă instanță la pedepse cuprinse între 4 și 7 ani închisoare cu executare, au făcut apel. Totuși o posibilă condamnare definitivă a acestora ar putea crea o criză de autopsieri la Spitalul Județean Argeș. În acest moment, doar un singur autopsier de la morga spitalului nu este cercetat pentru luare de mită.

Gheorghe Văsâi a dorit scoaterea acțiunilor Akta Telecom din sechestrul dosarului „Publitrans”

Luni, 22 Ianuarie 2018 22:23

Trimis în judecată în martie 2015 alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, în dosarul „Publitrans”, Gheorghe Văsâi, patronul Girexim Universal, a cerut la Tribunalul București, la sfârșitul anului 2017, înlocuirea parțială a bunurilor aflate sub sechestru asigurator. Omul de afaceri a dorit să înlocuiască partea sa de acțiuni Akta Telecom, în valoare de circa 114.000 lei, aflate sub sechestru.  Pe 11 ianuarie, instanța a respins acțiunea, dar Gheorghe Văsâi a contestat decizia.

 

Parlamentarul Cătălin Rădulescu - un prim câștig în „lupta” cu IPJ Argeș

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:48

# Cătălin Rădulescu: „Vor urma plângeri penale pentru abuz în serviciu” # „Prin fiecare proces câștigat arăt abuzurile care s-au făcut împotriva mea de către acest sistem paralel și oamenii sistemului paralel, acești ordinari…”, a mai precizat deputatul
În martie 2017, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș prin Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase a verificat armele deţinute de parlamentarul PSD, Cătălin Rădulescu, după ce acesta a declarat într-un interviu că are o mitralieră AKM cu care a luptat la Revoluţie, pe care este pregătit să o folosească. Pe rând, polițiștii i-au suspendat deputatului dreptul de a deține arme, apoi i-au anulat permisul de port armă și în cele din urmă l-au amendat cu 2.500 de lei. De asemenea, acestuia i s-au confiscat și cele două arme pe care le deținea. Parlamentarul nu s-a lăsat mai prejos și a deschis în instanță trei dosare împotriva măsurilor luate de polițiști.

Suprapunere de termene în dosarele penale ale lui Tudor Pendiuc

Luni, 22 Ianuarie 2018 14:34

# Dan Panțoiu (foto stânga), avocatul lui Tudor Pendiuc, despre dosarul „Publitrans”: „Sunt convins că nici pe 25 ianuarie nu va fi gata raportul de expertiză”
Tudor Pendiuc, inculpat în două dosare în aceeași zi. S-a întâmplat pe 11 decembrie, când fostul primar al municipiului Pitești, a fost citat atât la Tribunalul Argeș, cât și la Tribunalul București. Aceeași suprapunere va exista și la următorul termen, pe 25 ianuarie, ambele instanțe stabilind din nou judecarea dosarelor… în aceeași zi. La Tribunalul București se va judeca un nou termen din dosarul „Publitrans”, în care Tudor Pendiuc este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, în timp ce la Tribunalul Argeș, fostul primar este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum care duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis.

 

Magistrații Curții de Apel Pitești judecă dosarul privind cea mai mare captură de heroină realizată în România

Luni, 15 Ianuarie 2018 23:24

Pe rolul Curţii de Apel Piteşti se află dosarul privind cea mai mare captură de heroină realizată în România după 1990. În anul 2015, doi vâlceni şi doi turci au fost prinşi în flagrant în timp ce introduceau în România nu mai puţin de 310 de kilograme de heroină, cu o valoare de piaţă a drogurilor de aproximativ 40.000.000 de euro. Transportul s-a făcut cu tirurile a două firme înregistrate în municipiul Râmnicu Vâlcea. Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin, Yigit Hakan şi Sincar Huseyin sunt inculpații din dosar. Cumulate condamnările celor patru inculpaţi, în primă instanță, sunt de aproape 50 de ani de închisoare. La Curtea de Apel Pitești se judecă apelul dosarului, următorul termen fiind stabilit pe 17 ianuarie.

Magnatul Constantin Pănescu, din nou în instanță

Luni, 15 Ianuarie 2018 23:00

# Pentru că nu a achitat bani pentru… fier, Tribunalul Specializat Argeș a deschis insolvența Alcadibo Trading
Firma omului de afaceri Constantin Pănescu, Alcadibo Trading SA, societate care se ocupă de „distribuţia de echipament electric de joasă tensiune şi de materiale pentru instalaţii electrice“, după cum susţine pe site-ul propriu, a intrat în procedură de insolvență. Gheorghe Drăghici, administratorul firmei Mondo Impex Dalina din Ștefănești  a cerut, pe 16 octombrie, la Tribunalul Specializat Argeș, insolvența Alcadibo Trading.

 

Pagina 55 din 102

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea