Procesul penal, de cascadorii râsului, al viceprimarului din Corbi, continuă!

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:45

# Marea defrișare penală – faza cu martori la Judecătoria Curtea de Argeș
Așa cum am mai scris, la Curtea de Argeș a început - și continuă în forță – un proces penal de cascadorii râsului. Procesul ce poate fi supranumit ”două plute”!  În timp ce, în continuare, se fură lemn din pădurile României, ca-n codru, vorba ceea, viceprimarul din Corbi este judecat pentru că, sub supravegherea sa, oamenii au tăiat două plute uscate ce împiedicau curățarea albiei unui pârâu.  ”Infracțiuni la regimul silvic” este denumirea faptei penale comisă, în concepția oamenilor legii, de vicele Dan Aldea.

Tribunalul Argeș a decis. Începe judecarea lui Pendiuc pentru instigare la abuz în serviciu

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:43

La Tribunalul Argeș se judecă dosarul în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum ce duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis. După mai bine de o jumătate de an în care dosarul s-a judecat în cameră preliminară, instanța argeșeană a respins, pe 31 octombrie, cererile și excepțiile formulate de Tudor Pendiuc și a dispus începerea judecării cauzei.

 

Bătălie în instanță, de trei ani, între firma președintelui PMP Argeș, Cătălin Bulf, și Primăria Poiana Lacului

Luni, 13 Noiembrie 2017 23:39

Trei ani de proces pentru asfaltarea – necorespunzătoare, din punct de vedere al primarului localității – unor drumuri locale. Trei ani în care Primăria Lunca Corbului, pe de o parte, și firma șefului PMP, pe de alta, își caută, fiecare, dreptatea. Și inevitabilele hățișuri legislative, pe care, după cum se va vedea mai jos, nici măcar judecătorii nu le stăpânesc pe de-a-ntregul

Un preot a sărit în apărarea agresorului subcomisarului Laurențiu Iordache

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:45

# „Cosmin era un bun mediator…” # Preotul paroh, Gavrilă Neacșu, de la Parohia Oești-Ungureni i-a făcut o caracterizare, în dosar, inculpatului Constantin Cosmin Dincuță
La începutul lui 2016, doi poliţişti din Curtea de Argeş au fost bătuţi în plină stradă de către doi interlopi. Aflaţi în misiune, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Curtea de Argeş, subcomisarul Laurenţiu Iordache (foto) şi agentul principal Cornel Oprescu, au fost bătuţi crunt în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş. Mucenic Curpaș și Cosmin Dincuță, supranumit Ortopedul, au fost trimiși în judecată pentru ultraj, iar în primă instanță, la Judecătoria Râmnicu-Vâlcea au fost condamnați la închisoare cu executare. În prezent, la Curtea de Apel Pitești se judecă apelul, iar următorul termen va avea loc pe 13 noiembrie. În continuare, vă prezentăm mai multe amănunte din acest dosar.

 

Programul lapte-corn în Argeș - bătaie totală de joc!

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:42

# Procesele pierdute de CJ Argeș pentru nereguli în atribuirea licitațiilor au adus un prejudiciu uriaș bugetului instituției
Credeți că a început programul lapte-corn? Credeți că acum, la mulți ani, de la începerea derulării programului, Consiliul Județean organizează, la timp, licitațiile? Nu și nu! Un ”da” hotărât, însă, la cheltuirea total haotică a banului public, ban al cărui administrator este aceeași neglijentă instituție. Cine nu își amintește de licitația pentru măr din urmă cu numai un an? Atunci, atribuirea s-a făcut, de onorabilul Consiliu Județean Argeș, cu vreo săptămână înainte de închiderea cursurilor. Elevii au văzut, însă, merele, preponderent la televizor.

Pe 15 noiembrie, fostul patron de la Pic ar putea să părăsească închisoarea

Luni, 06 Noiembrie 2017 22:37

Aflat după gratii în urma unei condamnări de șapte ani de închisoare pentru dare de mită, omul de afaceri Cornel Penescu are foarte multe șanse să fie eliberat din penitenciar, la jumătatea lunii noiembrie. Pe 12 octombrie, Judecătoria Piteşti a admis propunerea de eliberare condiţionată înaintată de comisia de specialitate a penitenciarului, însă Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești nu a fost de acord cu decizia și a contestat-o.

 

Legături dubioase! Deputatul Mircea Drăghici deține un teren în coproprietate cu directorul Apelor Române

Luni, 30 Octombrie 2017 22:47

# Greșeală de redactare sau fals în declarații!?  Directorul ANAR, Victor Sandu, se contrazice în declarațiile de avere # Același număr de înregistrare, declarații diferite! Sandu scrie că deține un teren în coproprietate cu deputatul Drăghici, iar în altă declarație susține că același teren îi aparține lui și soției sale

În vara acestui an, numirea lui Bogdan Gorunescu în fruntea Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea a surprins pe toată lumea, până și pe cei din fruntea PSD Argeș. De fapt, Gorunescu ar fi fost propunerea deputatului Mircea Gheorghe Drăghici, bun amic și vecin, în zona Curtea de Argeș, cu acesta. Deși cea mai bună parte conducerea filialei județene de partid a sărit ca arsă după această numire, nimeni nu a mai putut să facă nimic, mai ales că sforile au fost foarte bine trase de deputatul Drăghici.

Audieri pe bandă rulantă la DNA Structura Centrală în dosarul retrocedărilor din Bradu

Luni, 30 Octombrie 2017 22:43

# Este vizată legalitatea împroprietăririi cu un teren pentru care s-au obținut despăgubiri de la ANRP de 8 milioane de euro #  Despăgubirile au fost încasate de o echipă în frunte cu nepotul lui Dorin Cocoș

Procesiune la DNA – Sturctura Centrală, săptămâna trecută, pentru funcționari ai Primăriei Bradu, în cadrul anchetei privind retrocedarea – presupus frauduloasă – a unei proprietăți pentru care s-au încasat, în 2010, de la ANRP, circa 8 milioane de euro. Funcționarii au trebuit să dea detalii procurorului de caz cu privire la modul în care s-au mișcat documentele, cine era împuternicit să= le emită și să le semneze etc. La începutul anului 2015, DNA a demarat o amplă anchetă cu privire la retrocedările și punerile în posesie efectuate la Bradu.

 

„L-am legat pentru că a vrut să profite de fata mea”

Luni, 30 Octombrie 2017 22:41

# Romii de la Berevoești despre sclavul care și-a omorât tatăl # Concecințele ororilor de la Berevești! Două victime ale rețelei de sclavi din Gămăcești, ambii din comuna Tufeni, și-au omorât părinții, unul tatăl, celălalt mama

Pe 13 iulie 2016 au avut loc zeci de percheziții în Berevoeşti, la casele rudarilor din cătunul Gămăceşti, într-un caz de sclavagism. 38 de romi sunt acuzaţi că, pe parcursul mai multor ani, au exploatat şi torturat 40 de persoane. La momentul descinderilor, una dintre persoanele vătămate a fost găsită de jandarmi legată în lanţuri pe prispa unei case. Imaginea a făcut înconjurul lumii, lăsând să se înțeleagă cruzimea pe care au trăit-o victimele.

Bebe Ivan nu s-a lăsat și a câștigat procesul cu romii din Costești

Luni, 30 Octombrie 2017 14:26

# Bătălie, la Tribunal, pentru o sumă ce reprezintă bugetul Primăriei Băbana pe  un an întreg!

Decizie definitivă, la Tribunalul Argeș, în litigiul dintre Primăria Băbana și una din firmele romilor din Costești, Argecom Metal. Cei din urmă au plecat acasă cu 3,3 miliarde lei vechi, bani trași, în urma câștigării unui proces, din contul celei mai sărace primării din Argeș. Instanța superioară a decis însă, iată, că banii trebuie popriți până se decide, definitive, a cui este dreptatea.

 

Doi ani și jumătate de expertize și aproape trei de proces, pentru platforma industrială a municipiului Curtea de Argeș

Luni, 30 Octombrie 2017 14:21

# De un an se așteaptă depunerea lucrării celui de-al doilea expert desemnat de Tribunalul Argeș

Nebunie cu prelungire pe sălile Tribunalului Argeș, în procesul de grănițuire dintre primăriile vecine, cea din Valea Iașului și cea din Curtea de Argeș. Miza? Un teren în suprafață de aproximativ 140 de hectare, cu contribuabilii de pe acesta cu tot, printre care, întâmplător, se află și fabrica Fuchs. Actele – datate din anii 1960, cu care primarul din Valea Iașului intenționează să repună pe hartă limitele de localitate, trimit tot acest teren în comuna limitrofă municipiului Basarabilor, spre supărarea, chiar disperarea celor din urmă.

Administraţia Bazinală de Apă Argeş-Vedea a dat în judecată peste 290 de angajați

Luni, 23 Octombrie 2017 23:59

# Măsurile nepotrivite luate de conducerea și sindicatul de la Ape își spun cuvântul. ABAAV s-a întors împotriva salariaților după ce Curtea de Conturi a descoperit un prejudiciu semnificativ # Unii angajați au de returnat peste 10.000 de lei # Inginerii pleacă pe capete de la ABAAV, însă conducerea nu recunoaște această „criză”

La începutul lunii octombrie, la Tribunalul Argeș, a fost înregistrat un dosar în care Administrația Națională Apele Române, prin Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea, a dat în judecată sute de angajați pentru a recupera un așa zis prejudiciu stabilit în urma unui control al Curții de Conturi, în urmă cu câțiva ani. 293 de angajați au de dat înapoi către ANAR sume de bani cuprinse între câteva sute de lei, ajungând și până la 15.000 de lei.

 

Bătălie între firma lui Constantin Nicolescu și cea a fostului său subaltern de la IATSA Câmpulung, Cotenescu

Luni, 23 Octombrie 2017 23:56

# Din nou, comisia de licitație de la Apele Române a trecut cu vederea o firmă ce ”greșise” la normativul de salarii # Cei de la ”Ape” preferă, de o jumătate de an, să repare mașinile la reprezentanțe, cu prețuri exorbitante

De peste o jumătate de an, după organizarea unei licitații ce poate fi considerată penibilă, se duce o luptă surdă, la marginea legii și, mai ales, a legislației în vigoare, pentru neatribuirea unui contract. De ce? Pentru că, la capătul câștigător, s-ar afla firma lui Constantin Nicolescu. Persoană considerată, probabil, prea periculoasă chiar și pentru a repara, în firma sa, mașinile ABAAV.

Agenția Națională de Integritate cercetează, la Bradu, un ales local

Luni, 23 Octombrie 2017 23:44

# Din declarația de avere a acestuia au dispărut, subit, aproape 2,5 miliarde lei vechi
Din nou, probleme, la Bradu, printre consilierii locali. Dacă, săptămâna trecută, prezentam cazul lui Cristinel Soare, prezent pe liste pe la mai toate alegerile locale, și a cărui avere fabuloasă este pitită pe numele socrilor sau altor persoane, iată, săptămâna aceasta, cazul lui Andrei Niță (UNPR), consilier local și fost candidat pentru fotoliul de primal al comunei.

 

Medicul Sorin Pletea - trimis în judecată pentru neexecutarea sancţiunilor

Luni, 23 Octombrie 2017 12:42

# Dr. Pletea riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani  # Nici până în prezent, Spitalul Județean Argeș nu a plătit despăgubirile de 500.000 de euro din dosarul de malpraxis # Sorin Pletea a făcut contestație la executarea Spitalului Județean Argeș
Continuă problemele pentru medicul ginecolog Sorin Pletea. În anul 2010, medicul Pletea pierdea un proces de malpraxis și trebuia să plătească părților vătămate daune morale în valoare de 500.000 de euro. În luna iunie a.c., acesta a fost trimis din nou în judecată, de data aceasta pentru neexecutarea sancţiunilor. Dosarul este pe rolul Judecătoriei Pitești.

Primarul de la Davidești se opune la plata onorariului pentru expertiza contabilă din dosarul său penal

Luni, 23 Octombrie 2017 12:40

Continuă procesul în dosarul de corupție al primarului de la Davidești, Ion Sandu. Edilul, dar și ceilalți inculpați, caută și nod în papură pentru a tergiversa soluționarea dosarului. Așa se face că aceștia au formulat, în luna septembrie, cerere de recuzare a expertului Dănuț Bâzgu, cel care a realizat expertiza tehnică în dosar, pe motiv că acesta s-ar afla în stare de incompatibilitate și că nu a fost imparțial în redactarea raportului.

 

Stenograme în dosarul trafic de influenţă la Universitatea Piteşti!

Luni, 16 Octombrie 2017 14:23

# O maică stareță, denunțătoare în procesul asistentei universitare Mirela Popescu și a președintelui Partidei Romilor # Maica Camelia Moldoveanu a slujit timp de 18 ani la Mănăstirea Văleni din Argeș și a fost studenta Mirelei Popescu # Asistenta universitară și Petre Mustață, preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa” au primit de la maică 10.000 lei pentru a ajuta un preot să ia bacalaureatul  # Procurorii au disjuns cauza și fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și instigare de uz de fals

Dosar de cercetare penală la Biroul de Investigaţii Criminale pentru directorul Achimescu, şeful DJTS Argeş

Luni, 16 Octombrie 2017 14:21

# Comisia de Control a Ministerului, raport de 38 de pagini. Majoritatea acestora, cu neregulile descoperite # Doi din cei trei membri ai Comisiei de Control au fost specialişti ai DNA

Ultimul raport al corpului de control al Ministerului Tineretului şi Sportului, raport întocmit de specialişti în urma verificărilor efectuate la Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Argeş, este devastator. Neregulile găsite sunt atât de multe, încât celor trei membri ai corpului de control le-au trebuit 38 de pagini ca să le cuprindă pe toate.

 

Primul om de cultură al comunei Bradu, bugetarul Ţâcă, palat de sute de mii de euro - pe numele socrilor pensionari

Luni, 16 Octombrie 2017 14:12

Directorul Căminului Cultural din Bradu, Cristinel Soare, zis Ţâcă, este, în acte, sărac lipit. Nu are casă, nu are apartament, nu are afaceri. Are un amărât de salariu. Şi două maşini - conform ultimei declaraţii de avere depuse. Că nu circulă cu niciuna, asta este altă poveste.Că circulă, toată ziulica, într-un Mercedes luxos, iar este altă poveste.

RISE Project publică lista impresionantă a proprietăților firmei Tel Drum și a sateliților acesteia

Luni, 16 Octombrie 2017 13:57

# Cele mai multe proprietăți identificate sunt în Teleorman, în Turnu Măgurele și Alexandria, dar pe hartă apar și imobile din județul Argeș.
RISE Project publică, într-o amplă documentare, proprietățile identificate ca aparținând firmei Tel Drum, firmă despre care se spune că ar fi a liderului PSD, Liviu Dragnea. Culmea, printre proprietățile identificate, atât aparținând Tel Drum cât și sateliților acesteia, apar și câteva din județul Argeș.
Este vorba de firma Interfrigo. În Turnu Măgurele apare în schemă firma Interfrigo Logistics SRL. Aceasta a cumpărat două spații cu vad comercial situate pe una din pietonalele din oraș.

 

Pagina 58 din 102

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea