Frații Ilie și Cornel Penescu, trimiși în judecată pentru delapidare

Luni, 09 Octombrie 2017 21:41

Nici nu a apucat să iasă Cornel Penescu de la Penitenciarul Jilava, unde execută în regim deschis ultima parte a pedepsei de șapte ani de închisoare pentru dare de mită, că deja a fost trimis în judecată pentru altă faptă. De această dată, fostul patron al FC Argeș  a fost trimis în judecată pentru delapidare alături de fratele său, Ilie Penescu, de fostul director economic al firmei PIC, Gheorghiţă Pieca, dar și de Lucia Weiss, director economic la firma PIC S.A. Aceștia sunt acuzați că au delapidat fondurile PIC, societate condusă de Ilie și Cornel Penescu. Parte civilă în dosar s-a constituit Agenția Națională de Administrare Fiscală – prin Direcția Generală Juridică București, dar și lichidatorul judiciar al S.C. PIC SA, Pricewaterhouse Coopers Business Recovery Servisec Ipurl.

Un nou conflict între CNCD și Publitrans

Luni, 02 Octombrie 2017 13:33

# Firma lui Constantin Scarlat (foto) cere 2,1 milioane lei Publitrans-ului pentru profit, polițe de asigurări și reabilitarea autobuzelor
La Tribunalul Argeș, în luna septembrie s-a judecat un proces între CNCD SA prin lichidator SC Bio Consult SRL, ca reclamant, și Publitrans 2000 SA, ca pârât. CNCD, firma omului de afaceri Constantin Scarlat, a cerut, în instanță, plata a peste 2,1 milioane de lei reprezentând  profit aferent perioadei 1.10.2014 – 1.10.2015. Tribunalul Argeș a decis, pe 12 septembrie, declinarea competenței de soluționare în favoarea Tribunalului Specializat Argeș. Următorul termen al procesului va fi pe 24 octombrie.

 

Alba-neagra, la fisc, cu executarea silită a fostului primar din Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă

Luni, 02 Octombrie 2017 13:31

Fostul primar al comunei Albeștii de Muscel, Ion Năftănăilă, trăiește, încă, periculos. După ce a fost condamnat la închisoare cu suspendare, după ce și-a pierdut mandatul de primar, unitatea pe care a condus-o tocmai l-a dat în judecată pentru recuperarea unui prejudiciu constatat la un control al Curții de Conturi. Iar Finanțele i-au scos, la executare silită, Hyundai-ul de teren, însă, cu două zile înainte de data stabilită pentru licitație, tot Finanțele au amânat-o. Iată, cronologic, furcile caudine prin care a reușit să se strecoare, până acum cu bine, simpaticul fost edil șef.

Anca Alexandrescu cere efectuarea unei expertize contabile în dosarul său penal

Luni, 02 Octombrie 2017 13:24

Pe rolul Judecătoriei Pitești se află dosarul în care doctorița Anca Alexandrescu, fosta șefă a DSP Argeș, este inculpată, alături de alte trei persoane, fiind acuzată că, prin farmacia din Călinești al cărei asociat unic era, a prescris și apoi a decontat, în 2009, aproape 400 de rețete fictive. Procurorii consideră că unele dintre aceste rețete ar fi fost decontate chiar pe numele unor pacienți morți. Prin acest mecanism, bugetul CAS Argeș a fost prejudiciat cu peste 2,3 miliarde lei vechi. La termenul din 22 septembrie, avocatul Ancăi Alexandrescu a solicitat efectuarea unei expertize contabile în dosar. Instanța a hotărât discutarea acestor măsuri după audierea tuturor martorilor din acte. Pentru termenul din 27 octombrie au fost citați nu mai puțin de 20 de martori.

 

În fața instanței, un martor s-a luat de unul dintre „stăpânii” săi din Berevoești „Mai ții minte când i-ai bătut! Nu mai știi?”

Luni, 02 Octombrie 2017 13:14

# Victimă în dosarul sclavilor de la Berevoești: „Cei care lucram la ei, așa zișii orfani, eram legați și bătuți ca fasolea”
Şase dosare în instanţă, unul singur soluționat, aproape 40 de inculpaţi şi zeci de victime. Așa arată cazul Berevoești la mai bine de un an de zile de la descinderile din Gămăcești – satul ororilor. Imaginea tânărului legat în lanţuri, la intrarea în casa unei familii de romi din Berevoeşti, a făcut înconjurul lumii şi a emoţionat întreaga populaţie. La Tribunalul Argeș, pe 27 septembrie, s-a judecat un nou termen într-unul din aceste dosare, ce îi are ca inculpați pe Iosif Ursu zis Vică, Florica Ursu zisă Floarea, Costinel Ionuț Furdui, Marian Marinoiu, Mădălina Lenuța Păun și Daniel Grancea.

Procesul primarului din Bradu, la final

Luni, 02 Octombrie 2017 13:04

# Curtea de Apel Argeș se pronunță luni, 2 octombrie, în procesul în care Dan Stroe a fost achitat de Tribunalul Argeș
Luni, 2 octombrie, se așteaptă decizia finală în procesul în care primarul din Bradu, Dan Stroe, a fost trimis în judecată fiind acuzat de dare de mită. Acuzat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș de dare de mită în campania electorală, Dan Stroe a primit, de la prima instanță, achitare, pentru motivul că fapta nu există. De ce? Simplu: în momentul producerii evenimentelor, acesta nu era primar, și nici denunțătorul său nu era consilier local. Nefiind persoane publice, nu se poate vorbi de infracțiunea de dare de mită. La ultima instanță, procurorii au încercat să întoarcă mersul lucrurilor din condei, motivând că, deși actualul primar nu era, într-adevăr, pus în funcție, era, totuși, președinte de partid politic. Slabe șanse pentru a răsturna situația de fapt. L.S.

 

Scandalul provocat prin dezvăluirile fostului colonel SRI Daniel Dragomir se extinde și în Argeș

Luni, 25 Septembrie 2017 23:45

# Constantin Nicolescu – interceptat, timp de șase luni, pe mandat de terorism, însă acuzat de abuz în serviciu # Dosarul ”Consultanța” a fost construit pe baza acestor interceptări, efectuate de ”doi și-un sfert”.
Lumeajustitiei.ro a publicat, recent, faptul că judecătoarea Francisca Vasile de la Secţia penală a Înaltei Curţi a constatat încălcarea legii şi a anulat toate interceptările din dosarul fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu şi al deputatului Mircea Drăghici obţinute în baza mandatului de siguranţă naţională nr. 003068 din 15 august 2007 în dosarul DNA Piteşti nr. 95/P/2011, cunoscut sub numele de Dosarul ”Consultanţă”.

Constructorii din Argeș respiră greu. Nu chiar toți...

Luni, 25 Septembrie 2017 23:39

# Boby Marinescu - bani de țigări, Nicolae Ivănescu - pierdere, Pavel Zamfir și Constantin Pănescu - super profituri!
Așa cum am mai scris, de ani buni, firmele importante de construcții din Argeș apar în înregistrările Fiscului cu cifre de afaceri și profituri cel puțin ciudate. Sute de miliarde de lei vechi umflă conturile drumarilor locali. Conturile se îmbolnăvesc subit de rahitism atunci când vine vorba de profit, care arată mai rău ca un om după o boală grea. În procente, profitul net se zbate, uneori, sub limita unui neverosimil 1% din cifra de afaceri, ceea ce poate să denote faptul că acești constructori sunt, de fapt, buni samariteni, oameni deciși mai mult să ajute decât să câștige. Mai mult, deși toți umblă în Jeep-uri impozante, se afișează într-un lux orbitor, nu au deloc profit pe firmă sau, mai rău, înregistrează pierderi. Păi Jeep-ul, cu ce se alimentează, fraților, cu pierderi?... Probabil că da, pentru că se poate!A.S.

 

Pe 16 octombrie, începe recursul interlopilor care au bătut doi polițiști din Curtea de Argeș

Luni, 25 Septembrie 2017 21:34

# Săptămâna trecută, Curtea de Apel Pitești a menținut măsura arestării preventive lui Constantin Dincuţă și a controlului judiciar faţă de Mucenic Curpaș
În 2016, doi poliţişti din Curtea de Argeş au fost bătuţi în plină stradă de către doi interlopi. Aflaţi în misiune, şeful Biroului Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Curtea de Argeş, subcomisarul Laurenţiu Iordache (foto) şi agentul principal Cornel Oprescu, au fost bătuţi crunt în parcarea Bisericii Domneşti din Curtea de Argeş. Cei doi interlopi, aflați în stare de de ebrietate, treceau pe lângă  parcarea de la Biserica Domnească din Curtea de Argeș, acolo unde erau și două mașini de poliție în misiune. Cosmin Dincuță l-a recunoscut pe subcomisarul Iordache s-a apropiat de acesta și a început să îl lovească exclamând printre altele: „Na, Iordache, mi-ai făcut dosare penale? Ce, ești de la gardă? Îți dau eu gardă”.

O altă amânare în procesul “Şantaj cu Atac de Argeș”

Luni, 25 Septembrie 2017 21:32

La termenul din 20 septembrie a avut loc o nouă amânare în procesul deschis împotriva fostului patron al ziarului Atac de Argeş, Florin Paraschivescu. Procesul se va relua pe 11 octombrie, după mai bine de cinci luni de amânări în dosar. Paraschivescu este acuzat de şantaj de către primarul de la Albota, Ion Dumitru, de primarul de la Mioveni, Ion Georgescu, Argentina Culcuş, fostul director al Centrului Cultural Mioveni, omul de afaceri Benone Lazăr, dar şi de unul dintre foştii săi angajaţi de la săptămânalul „Atac de Argeş”.

 

Inculpații din dosarul de corupție al primarului de la Davidești îl acuză pe specialistul care a realizat expertiza tehnică de incompatibilitate

Luni, 25 Septembrie 2017 21:18

# Ion Sandu, edilul de la Davidești, cere efectuarea unui nou raport de expertiză # Apărătorii inculpaților îl acuză pe expertul Dănuț Bâzgu de incompatibilitate și imparțialitate în realizarea raportului de expertiză # Expertul judiciar Dănuț Bâzgu: „Atunci când o expertiză nu le convine cuiva, e atât de ușor să arunci totul pe expert…”
Expertize peste expertize în dosarul de corupţie al primarului de la Davideşti, iar procesul se amână de la o săptămână la alta din cauza acestora. În anul 2015, primarul comunei Davidești, Ion Sandu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de mai mulți oameni de afaceri din județ, pentru infracțiuni de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (6 acte materiale), complicitate la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată (19 acte materiale) și neglijență în serviciu (2 acte materiale).

S-au cerut mai multe înregistrări de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul psihiatrilor Azamfire și Morman

Luni, 25 Septembrie 2017 13:37

Pe 18 septembrie, medicii psihiatri Valerian Azamfire (foto) şi Eli Morman, precum şi asistentele medicale Eleonora Stoicescu şi Cristina Constantinescu, au putut viziona la Tribunalul Argeș o parte din înregistrărilor efectuate în timpul urmăririi penale în birourile acestora. Avocații inculpaților a cerut instanței argeșene să solicite procurorilor Parchetului de pe lângă Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sub coordonarea cărora a fost realizat dosarul, să trimită instanței argeșene și alte înregistrări efectuate în cauză.

 

Mai multe minore citate în procesul învățătorului Ion Popescu, cercetat pentru prostituție infantilă, s-au prezentat la instanță fără părinți

Luni, 25 Septembrie 2017 13:25

# Inconștiență din partea părinților!
La Tribunalul Argeș, continuă procesul în care învățătorul Ion Popescu este trimis în judecată pentru folosirea prostituției infantile. La termenul din 19 septembrie, s-au prezentat ca martore, după ce au fost citate, mai multe minore fără să fie însoțite măcar de unul dintre părinți. Situația este una cu atât mai delicată ținând cont că fetele sunt martore într-un dosar ce are ca obiect prostituția, iar părinții în loc să ia atitudine față de situația în care copiii lor au intrat le-au trimis singure la Tribunal, preferând să rămână bine mersi acasa.

Statul român cheltuie bani pentru promovarea Universității private Constantin Brâncoveanu!

Luni, 18 Septembrie 2017 23:59

# Elevii de nota 10 din Argeș au fost premiați de autoritățile județene la o universitate particulară

Excelența în județul Argeș nu a fost premiată, cu bani proveniți de la Guvernul României, la Prefectură, nici la Consiliul Județean sau Inspectoratul Școlar Județean, ci la o universitate privată, respectiv Universitatea „Constantin Brâncoveanu”. Ministerul Educaţiei Naţionale i-a recompensat cu premii în bani pe elevii care au reuşit să obţină 10 pe linie la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureatul din acest an. Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş a ales ca festivitatea de premiere a elevilor de 10 din Argeș să se desfășoare la o universitate privată, deși în alte județe din țară, pentru acest eveniment, au fost alese  instituții publice.

Pe 7 septembrie, Universitatea Constantin Brâncoveanu din Pitești a găzduit întâlnirea de lucru a Inspectoratului Școlar Județean Argeș cu directorii instituțiilor de învățământ preuniversitar de stat și particulare din  Argeș, precum și premierea celor mai buni elevi argeșeni de la examenele naţionale din acest an.

 

Florin Frătică, fostul primar din Bradu – număr record de dosare la instanțele argeșene

Luni, 18 Septembrie 2017 23:59

# 13 dosare la Tribunalul Argeș și Curtea de Apel Pitești, doar pentru că a fost dat afară din Primărie
Fostul număr 1 al Primăriei Bradu, Florin Frătică, nu se lasă. Și, cum nu mai poate rămâne primul om al comunei, iată că a mai găsit o nișă. Este pe primul loc în calitate de... reclamant! Nouă dosare la Tribunalul Argeș și patru dosare la Curtea de Apel Pitești îl au pe celebrul Frătică la rubrica ”reclamant”. În toate acestea, reclamați sunt Consiliul Local Bradu, consilierii locali PSD (care au fost de acord cu ușuirea sa din instituție), secretara Eleonora Chiran. Cea din urmă ”se bucură” de o atenție specială din partea lui Dragomir Florin Frătică, acesta instrumentându-i și o plângere penală. Pentru aceleași motive.

Primăria Albeștii de Muscel l-a dat în judecată pe fostul primar, Ion Năftănăilă

Luni, 18 Septembrie 2017 23:54

# Actualul primar, deși e reclamant în dosar, îi ia apărarea fostului edil
Continuă necazurile pentru fostul primar de la Albeștii de Muscel. După ce, la sfârşitul lunii aprilie 2015, Ion Năftănăilă  a fost înștiințat că a pierdut fotoliul de edil al comunei, după ce a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru deturnare de fonduri europene, în aprilie 2017 acesta a fost dat în judecată de Primăria Albeștii de Muscel prin actualul primar, Cătălin Manta.

 

ANAF cere falimentul societății lui Constantin Scarlat - CNCD

Luni, 11 Septembrie 2017 23:20

# „Debitoarea CNCD figurează cu obligații fiscale realizate după data deschiderii procedurii insolvenței în sumă totală de 601.419 lei # „Solicităm instanței de judecată să dispună trecerea la procedura falimentului, cu consecința ridicării dreptului de administrare a debitoarei” se arată în sesizarea depusă în dosar, la Tribunalul Specializat Argeș, de AJFP Argeș, sub semnătura directorului Petre Cojocaru.

Șase martori citați în procesul învățătorului Ion Popescu. Acesta a fost trimis în judecată pentru folosirea prostituției infantile

Luni, 11 Septembrie 2017 23:15

Pe 19 septembrie va avea loc la Tribunalul Argeș un nou termen al dosarului în care profesorul Ion Popescu este trimis în judecată pentru folosirea prostituției infantile. Șase martori au fost citați de instanță la viitorul termen.
La începutul lunii octombrie 2016, procurorii DIICOT Piteşti au efectuat mai multe descinderi în municipiul Câmpulung. Mai mulți bărbaţi şi o elevă de 17 ani au fost duşi la audieri, acuzele fiind foarte grave: trafic de minore, act sexual cu minore şi pornografie infantilă. În urma cercetărilor douăzeci de eleve minore, unele de 12 sau 13 ani, ar fi fost în acest fel traficate, timp de mai bine de un an.

 

Primarul din Valea Iașului, pârât la DNA de propriul viceprimar!

Luni, 04 Septembrie 2017 12:44

# Acuzații grave puse pe hârtie: luare de mită, fals și uz de fals – sunt numai unele dintre acestea!
S-a întâmplat în urmă cu câțiva ani. Mai exact, așa cum rezultă din înscrisurile DNA – Serviciul Teritorial Pitești, cercetarea penală a început în 2010, formându-se, astfel, Dosarul penal nr. 67/P/2010. Primarul comunei Valea Iașului, Nicolae Barbu, a fost cercetat, în acest dosar, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, fals intelectual și uz de fals. Acuzații grave, care, dacă s-ar fi dovedit fondate, s-ar fi lăsat cu ani grei de închisoare.

Denunț plecat de la viceprimarul în funcție al comunei, Marian Olărescu.

Plângerea la DNA a fost făcută, așa cum a aflat, ulterior, edilul șef al localității, de propriul viceprimar. Marian Olărescu făcea, la nivelul anului 2010, echipă cu Nicolae Barbu la nivel de vârf al administrației publice locale. Doar că viceprimarul nu este primar, nu se bucură de atenția publicului decât într-un plan secundar. Așa că, mânat de sentimente aproape umane, sperând, probabil, din tot sufletul să

Clienții nu dau buzna la licitații după autobuzele CNCD, scoase la vânzare în dosarul de insolvență

Luni, 04 Septembrie 2017 12:40

# Autobuzele penale ale lui Pendiuc, greu de vândut # Constantin Scarlat și Gheorghe Văsâi printre creditorii CNCD # Deși preţul de vânzare pentru un autobuz este de 36.000 EURO, fără TVA, au existat clienți care au oferit mult sub prețul cerut, iar ofertele acestora au fost refuzate de creditori # Pe 7 septembrie reîncepe judecarea procesului în dosarul Publitrans
Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014,  cererea de deschidere a procedurii  de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului  privind transportul public local de călători, scandal în care, este implicat și directorul  societății, Constantin Scarlat, alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Până în prezent, administratorul judiciar al CNCD, S.P. Bio Consult S.P.R.L, prin asociat Oprea – Barac Ionel, a organizat mai multe licitații pentru vânzarea bunurilor mobile aflate în patrimoniul societății.

 

Pagina 59 din 102

«ÎnceputAnterior51525354555657585960UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea