Farmacistele din dosarul penal al fostei șefe de la DSP Argeș și-au recunoscut faptele

Luni, 12 Iunie 2017 11:30

# Se anunță „nori negri” pentru doctorița Anca Alexandrescu (foto)
În august 2016, Anca Alexandrescu, fosta șefă a DSP Argeș, asociat unic la farmacia Vital Pharmaceutica Plant SRL, colega ei, Diana Modoacă, administrator al societăţii, și două farmaciste, Andreea Ioana Tudor şi Elena Luminiţa  Mihăilă, au fost trimise în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș pentru înșelăciune, abuz în serviciu și fals.

Ion Andrei, patronul Andris: „Lasă dracu’ restricţia ta...”

Luni, 05 Iunie 2017 23:58

# Stenograme! Prins pe interceptări în dosarul ”Cheresteaua 1” când aproba tăieri de lemne pe perioadă de restricție
A trecut mai bine de un an de când procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş au finalizat dosarul ”Cheresteaua 1”,  în care liderul grupării cercetate este Ion Andrei, zis ”Brânză”, patronul firmei Andris. Alături de acesta au fost trimişi în judecată membrii clanului ”Brânză”, angajaţi ai firmei Andris și mai mulţi funcţionari de la Ocolul Silvic Valea Oltului. Procurorii au arătat în rechizitoriu un adevărat măcel comis în pădurile din judeţ: 23.000 de copaci tăiaţi fără drept de pe o suprafaţă de 504 ha de teren forestier. Trei sferturi dintre martorii audiaţi până în prezent de magistraţii Tribunalul Argeş sunt angajaţi sau foşti angajaţi ai lui ”Brânză”. În urma declaraţiilor, niciunul dintre ei nu a văzut nici urmă de tăieri de arbori sănătoşi, ci doar de arbori accidentali. Următorul termen an procesului de la Tribunalul Argeș va avea loc pe 6 iunie. Vă prezentăm în continuare noi amănunte din dosar.

 

Canalizarea de 5 milioane de euro de la Bălilești angrenează lupte subterane serioase

Luni, 05 Iunie 2017 23:58

Licitație uriașă, cu bani mulți și interese pe măsură, la Bălilești. Contractul, postat pe portalul electronic de achiziții, poartă  denumirea  următoare: Servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuție lucrări aferente proiectului „Înfiintare sistem centralizat de canalizare în comuna Bălilești, județul Argeș și extindere rețea de alimentare cu apă în comuna Bălilești, județul Argeș”

Fosta șefă de la Mediu, Mariana Ionescu, atac direct la adresa ministrului Energiei, Toma Petcu

Luni, 05 Iunie 2017 23:57

# Avocatul Marianei Ionescu: „Decizia de suspendare a fost întocmită cu rea credință de Toma Petcu, președintele de atunci al Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului ”
Mariana Ionescu, fosta directoare a Agenției pentru Protecția Mediului Argeș, încă mai speră să revină în funcție. Aceasta a cerut în instanță anularea deciziei prin care a fost destituită din funcție în primăvara lui 2016 de către Agenția Națională pentru Protecția Mediului.

 

Oameni de afaceri trimişi în judecată pentru evaziune fiscală prin achiziţii de cuie

Luni, 05 Iunie 2017 23:34

În martie 2016, IPJ Argeş a organizat mai multe percheziţii în Argeş şi Olt la persoane bănuite de evaziune fiscală, după derularea mai multor operaţiuni prin firme de prelucrare şi exploatare a lemnului. Printre cei vizaţi se număra şi Marian Zaharia, patronul unei societăţi din comuna Coşeşti, şi Ovidiu Becheanu, un om de afaceri din Slatina. După mai bine de un an de zile de la percheziţii, cei doi au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală.

Pe 11 septembrie, primul termen în procesul lui Tudor Pendiuc cu Autoritatea Electorală

Luni, 05 Iunie 2017 20:44

Toamna aceasta, pe rolul instanţei Tribunalului Argeş va avea loc primul termen de judecată între fostul primar al Piteştiului, Tudor Pendiuc, şi Autoritatea Electorală Permanentă pentru nerambursarea cheltuielilor din campania electorală. Fostul primar Tudor Pendiuc nu a reuşit să primească înapoi toţi banii cheltuiţi în campania electorală pentru alegerile locale din vara anului trecut, acesta mai având de recuperat suma de 9.500 de lei. Pentru nerambursarea în totalitate a cheltuielilor electorale, Tudor Pendiuc a dat în judecată Autoritatea Electorală la sfârşitul lunii martie, instanţa stabilind primul termen de judecată la începutul lunii septembrie. A.N.

 

Constantin Nicolescu - eliberat condiționat

Luni, 29 Mai 2017 23:30

# În mod paradoxal, eliberarea i-ar putea aduce mulți ani de pușcărie în plus # Luni, 29 mai, s-a judecat, la Tribunalul Argeș, cererea de eliberare condiționată a fostului președinte al Consiliului Județean Argeș.

Săptămână de foc pentru fostul președinte al Consiliului Județean, Constantin Nicolescu. Acesta a avut, luni, 29 mai, la Tribunalul Argeș, termen pentru judecarea cererii de eliberare condiționată din Penitenciarul Colibași. Cererea sa, avizată pozitiv de conducerea închisorii, a fost respinsă, pe data de 19 aprilie, de instanța Judecătoriei Pitești. Avocații săi au atacat decizia la Tribunalul Argeș, care a decis eliberarea condiționată.

"Admite contestaţia declarată de condamnatul Nicolescu Constantin împotriva sentinţei penale nr. 763 din data de 19.04.2017 pronunţată de Judecătoria Piteşti în dosarul nr. 6901/280/2017. Desfiinţează în parte sentinţa, iar pe fond admite propunerea şi dispune liberarea condiţionată a contestatorului de sub puterea mandatului de executare a pedepsei nr. 675 din data de 05.02.2015 emis de Tribunalul Bucureşti - Secţia I Penală (...). Definitivă", se arată în hotărârea postată pe portalul instanţelor de judecată.

 

Culmea combinațiilor în afaceri! Într-un dosar la Tribunalul Comercial Argeș, Nicolae (Nenea) Ivănescu este și creditor, și debitor și contestator. În același timp!!!

Luni, 29 Mai 2017 13:17

Nu știu dacă omul de afaceri Nicolae Ivănescu are facultate, masterat, doctorat sau alte studii academice. La școala vieții însă, clar, este campion. Un obișnuit al sălilor de judecată, ”Nenea” s-a specializat în  combinații judecătorești atât de tare, încât până și magistrații ar putea să mai învețe una-două chestii de la acesta.
Ultima ”minune”, probabil unicat la nivel local, dacă nu și național, este dosarul 60/1259/2015/a9, aflat pe rolul Tribunalului Comercial Argeș. În acesta se judecă o contestație împotriva hotărârii comitetului/.adunării creditorilor împotriva unui proces verbal al adunării din aprilie 2017. Cine contestă? Firma DB PROIECT AG S.R.L., firmă

 

Florin Frătică nu mai are dreptul de a fi viceprimar și nici consilier local la Bradu

Luni, 22 Mai 2017 23:20

# Legea este clară, chiar dacă unii bat câmpii!
Sfârșit de carieră, în vârful sacului cu bani denumit Primăria Bradu, pentru Florin Frătică. Deși acesta susține, sus și tare, că nu este așa. Doar că legea este lege, și trebuie respectată chiar și de persoanele care au ocolit-o și jonglat-o până acum așa cum au vrut ei.

În urmă cu o săptămână, Curtea de Apel Pitești a decis condamnarea viceprimarului din Bradu, Florin Frătică, la un an de închisoare cu suspendare. Hotărârea lasă loc de ambiguități, însă numai pentru cineva care dorește să se mai agațe de câte o formulare alambicată. Sau pentru proști. În rest, lucrurile sunt clare: un condamnat, conform mai multor legi în vigoare ale statului român, nu mai poate ocupa funcțiile publice cu care a fost investit la alegeri.

Zece ani de procese, fără niciun rezultat, pentru o moștenire de câteva sute de hectare!

Luni, 22 Mai 2017 23:17

# Adina Florea: ”Vor să se folosească de instrumentul numit «justiție» pentru a-mi da o hotărâre de respingere.”
După 27 de ani trecuți de la Revoluție, iată, problema repunerii în drepturi a celor abuzați de regimul comunist este departe de a se fi încheiat. În unele cazuri nu s-a putut. În multe însă, poate în cele mai multe, nu s-a vrut. În anumite cazuri, nu se vrea nici acum. Probabil, cazul de mai jos, se încadrează, cu brio, la ultima categorie.
Adina Florea locuiește în București. Și, de 15 ani, regulat, vine, cum poate, la Pitești, uneori și de câteva ori pe lună, pentru a fi de față la procesele deschise, pe fond funciar.

 

La sfârşitul lunii iunie îi expiră delegaţia procurorului DNA, Carmen Vameşu

Luni, 22 Mai 2017 13:24

Având în vedere lipsa de procurori cu care se confruntă Serviciul Teritorial DNA Piteşti, încă de la începutul acestui an, cauzată şi de retragerea la pensie, la sfârşitul anului trecut, a lui Radu Sevastian, a fost nevoie de a aduce prin delegare procurori din alte judeţe ale ţării. În acest sens, de la începutul lunii ianuarie şi până pe 30 iunie, a primit delegare pentru a veni în echipa DNA Piteşti, procurorul Carmen-Mihaela Vameşu, şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea. Aceasta este prim-procuror al Parchetului Vâlcea de cinci ani, obţinându-şi cel de-al doilea mandat cu nota 9,81. De asemenea, este procuror de 28 de ani. Conform declaraţiei sale de avere, deţine împreună cu soţul său, omul de afaceri Radu-Cătălin Vameşu, două terenuri ce au o suprafaţă de 1.000 mp şi o casă în zona centrală a municipiului Râmnicu Vâlcea. A.N.

D.N.A. Structura Centrală, descindere în forță la Primăria Bradu

Luni, 15 Mai 2017 12:10

# În aceeași zi, I.P.S. Calinic a fost prezent, în comună, la crosul ”Campionii Bucuriei”

Zi agitată, săptămâna trecută, pentru fostul primar din Bradu, Florin Frătică. Acesta a fost prezent, în prima parte a zilei, la crosul ”Campionii Bucuriei”, eveniment patronat de I.P.S. Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului. La Primărie, însă, îl aștepta o echipă operativă a D.N.A. – Structura Centrală, venită cu ordin să ridice toate situațiile cu retrocedări efectuate în ultimii 15 ani.

Marțea trecută, în comuna Bradu, a avut loc un eveniment deosebit - crosul „Campionii Bucuriei”, organizat de Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu sprijinul Primăriei Bradu.  La competiţia sportivă au participat elevi ai claselor V - VIII din Bradu și Albota, în special din familii defavorizate, iar câştigătorii au fost recompensaţi cu medalii, diplome şi premii în bani. Traseul pe care l-au parcurs elevii a fost următorul: Strada Buna Vestire,  de unde s-a dat startul, iar locul de sosire a fost la Biserica „Buna Vestire”.

 

Și f… și cu banii luați! Primarul din Oarja, Costel Bâlea, pus să plătească și 100 de milioane pentru avocați

Luni, 15 Mai 2017 11:54

# După ce a pierdut și procesul pentru plata sumei de 700 milioane de lei vechi
Ultima perioadă nu a fost una tocmai fastă pentru Costel Bâlea, primarul comunei Oarja. În iarnă, procurorii DNA au descins la sediul instituției pe care o conduce, de unde au ridicat mai multe rânduri de documente privitoare la achiziții publice.  Potrivit comunicatului DNA, percheziţiile au fost efectuate de procurorii Serviciului Teritorial Piteşti.

Recursul la procesul primarului din Bradu se va judeca în toamnă

Luni, 15 Mai 2017 11:52

# Achitarea lui Dan Stroe a fost atacată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș
În vara anului trecut, primarul ales al comunei Bradu, Dan Stroe,  a fost acuzat de dare de mită de către un consilier local. Dan Stroe nu a putut depune jurământul de primar și nu a avut voie, până la câștigarea cauzei, să intre în instituție, din cauza măsurilor preventive impuse. Iată însă că, odată cu achitarea sa de către magistrații Tribunalului Argeș, instanța a constatat  încetate, de drept, și măsurile preventive impuse.

 

Rămâne viceprimar sau se duce acasă!? Procesul penal al lui Florin Frătică, în pronunțare

Luni, 15 Mai 2017 11:19

Procesul penal al fostului primar din Bradu este în pronunțare, la Curtea de Apel Pitești.  În primă instanță, magistrații de la Judecătoria Pitești au dat sentința în dosarul în care acesta este cercetat pentru conflict de interese, sentință care nu îi este deloc favorabilă fostului primar de la Bradu.
”Condamnă pe inculpatul Frătică Dragomir Tudor Florin la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată. Aplică pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor

Primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu, a fost condamnat la închisoare

Luni, 15 Mai 2017 11:17

# Acesta își pierde, astfel, mandatul. Vor avea loc alegeri anticipate
Primarul comunei Mălureni, Alexandru Cristescu, a fost condamnat, săptămâna trecută, de judecătorii Curții de Apel Pitești. Acesta a primit  1 an de închisoare cu suspendare, 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, iar pentru o perioadă de doi ani, pedeapsa complementară a interzicerii  drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a) şi b) Cod penal, respectiv: a) dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi b) dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

 

De la Frătică pentru prieteni, să trăiască! Peste un milion de euro, cu încredințare directă, la Bradu, pentru firmele lui Cudalbu și George ”Hoțu”

Luni, 08 Mai 2017 14:14

Bugetul anual de aproape 300 de miliarde de lei vechi al celei mai bogate comune din Argeș a constituit, în ”era” Frătică, echivalentul unui stup plin cu miere, în jurul căruia au roit... firmele interesate. Culmea, în multe cazuri, au fost asfaltate drumuri ce duceau în mijlocul câmpului, sau, așa cum am mai prezentat, au apărut parcuri în zone nelocuite, pe când alte străzi nu au fost asfaltate niciodată.

Teodor Cudalbu și George ”Hoțu”, cei doi locotenenți pentru lucrări ai fostului primar Frătică

Din Primăria Bradu s-au cheltuit sume uriașe pentru lucrări despre care numeroși localnici nu au auzit măcar.  Spre exemplu, s-au dat aproape 10.000 de euro pentru o ”decolmatare pod”. Alți 65.000 lei s-au cheltuit pentru ”încălzire centrală piscină”. Circa 100.000 de euro s-au dat pentru ”decolmatări șanțuri și rigole”. Alți 76.000 lei au fost cheltuiți pentru ”vopsit borduri” - și lista ar putea continua pe câteva pagini. Ei bine, toate acestea pălesc în fața celor doi campioni – beneficiari ai contractelor semnate cu Primăria Bradu. Cei doi șefi ai lucrărilor comunale sunt, așadar, Teodor Cudalbu și George Hoțu. Teodor Cudalbu a fost dat, în urmă cu câțiva ani, afară de la conducerea satelitului S.C. Apă Canal 2000 S.A., satelit numit S.C. EURO CONSTRUCT EDILITAR S.R.L., firmă în care s-au pompat sume uriașe la un moment dat, firmă în care, deasemenea, se plăteau

Constantin Nicolescu, condamnat de Curtea de Apel București în dosarul Podului Căteasca

Luni, 08 Mai 2017 14:12

# Fostul președinte al CJ Argeș primește, din nou, ani grei de închisoare

Fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a fost condamnat vineri de magistrații Curții de Apel București la 8 ani de închisoare în dosarul denumit generic ”Podul Căteasca” Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în martie 2009, CJ Arges, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziție publică prin licitație deschisă, ce avea ca obiect reabilitarea a două poduri afectate de inundații, amplasate pe drumuri județene, în localitățile Căteasca, respectiv Ciomăgești.

 

Săptămâna aceasta, Florin Frătică are ultimul termen în dosarul penal aflat pe rolul Curții de Apel Pitești

Luni, 08 Mai 2017 14:11

Săptămâna aceasta, luni, se desfășoară, probabil, ultimul termen în procesul penal al fostului primar din Bradu, Florin Frătică. În primă instanță, magistrații de la Judecătoria Pitești au dat sentința în dosarul în care acesta este cercetat pentru conflict de interese, sentință care nu îi este deloc favorabilă fostului primar de la Bradu.
”Condamnă pe inculpatul Frătică Dragomir Tudor Florin la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată. Aplică pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor
- de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice,
- de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani,

Și condamnat la închisoare, și cu banii luați. Afaceristul Marin Țîrcomnicu rămâne fără apartamentul de domiciliu

Luni, 08 Mai 2017 13:50

Necazurile se ţin lanţ de omul de afaceri Marin Ţîrcomnicu, asociat şi administrator al SC Pro Invest Trade SRL Piteşti. Aflat în penitenciar, unde execută o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi 10 luni, acesta s-a trezit, recent, că are apartamentul de domiciliu scos la licitație de executorul judecătoresc.

 

Pagina 62 din 102

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea