Constantin Nicolescu, condamnat de Curtea de Apel București în dosarul Podului Căteasca

Luni, 08 Mai 2017 14:12

# Fostul președinte al CJ Argeș primește, din nou, ani grei de închisoare

Fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, Constantin Nicolescu, a fost condamnat vineri de magistrații Curții de Apel București la 8 ani de închisoare în dosarul denumit generic ”Podul Căteasca” Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Înalta Curte de Casație și Justiție.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în martie 2009, CJ Arges, în calitate de autoritate contractantă, a organizat o procedură de achiziție publică prin licitație deschisă, ce avea ca obiect reabilitarea a două poduri afectate de inundații, amplasate pe drumuri județene, în localitățile Căteasca, respectiv Ciomăgești.

Săptămâna aceasta, Florin Frătică are ultimul termen în dosarul penal aflat pe rolul Curții de Apel Pitești

Luni, 08 Mai 2017 14:11

Săptămâna aceasta, luni, se desfășoară, probabil, ultimul termen în procesul penal al fostului primar din Bradu, Florin Frătică. În primă instanță, magistrații de la Judecătoria Pitești au dat sentința în dosarul în care acesta este cercetat pentru conflict de interese, sentință care nu îi este deloc favorabilă fostului primar de la Bradu.
”Condamnă pe inculpatul Frătică Dragomir Tudor Florin la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în formă continuată. Aplică pedeapsa complementară constând în interzicerea drepturilor
- de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice,
- de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 2 ani,

 

Și condamnat la închisoare, și cu banii luați. Afaceristul Marin Țîrcomnicu rămâne fără apartamentul de domiciliu

Luni, 08 Mai 2017 13:50

Necazurile se ţin lanţ de omul de afaceri Marin Ţîrcomnicu, asociat şi administrator al SC Pro Invest Trade SRL Piteşti. Aflat în penitenciar, unde execută o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi 10 luni, acesta s-a trezit, recent, că are apartamentul de domiciliu scos la licitație de executorul judecătoresc.

Florin Frătică a absentat de la propriul proces penal, însă a mers la Tribunal, câteva zile mai târziu, să îl conteste pe Dan Stroe

Luni, 24 Aprilie 2017 22:58

Florin Frătică a demonstrat, și săptămâna trecută, că este un om cu o inimă… mare. Deși a fost internat – cu diagnosticul ”infarct” pe data de 10 aprilie, acesta a ținut, pe 21 aprilie, să fie în sala de judecată la Tribunalul Argeș, unde, alături de consilierii locali fideli, a contestat depunerea jurământului de către primarul ales al comunei, Dan Stroe.

Atac de cord în noaptea dinaintea ultimului termen al procesului penal de la Curtea de Apel

În noaptea de 9 spre 10 aprilie a.c., Frătică a acuzat dureri în piept și s-a internat la Spitalul Județean Argeș. Diagnosticul: infarct. În aceeași zi, avea de înfruntat, la ultimul termen, atacul judecătorilor Curții de Apel Pitești, unde este pe rol procesul penal în care este judecat de câțiva ani și pentru care a stat, acum ceva timp, în ”Beciul Domnesc”, alături de Marian Vanghelie, Radu Mazăre și alții.
Sigur, avocatul său a cerut amânare, motivul medical fiind unul evident.

 

A început procesul penal al viceprimarului din Corbi pentru infracțiuni la regimul silvic

Luni, 24 Aprilie 2017 22:55

# Procurorii au clasat plângerea penală pentru violare de domiciliu
Așa cum am mai scris, Dan Aldea, viceprimarul comunei Corbi, este judecat, pe legea penală, într-un dosar... de cascadorii râsului! Deși obiectul cauzei sună înfiorător (infracțiuni la regimul silvic!!!), cunoscând starea de fapt, nu putem să nu ne exprimăm convingerea că instanțele, procurorii și polițiștii au treburi mai importante și cauze penale reale de cercetat!

UN NOU TERMEN ÎN PROCESUL PRIMARULUI DE LA DAVIDEŞTI, ION SANDU, LA TRIBUNALUL ARGEŞ

Luni, 24 Aprilie 2017 22:34

Vinerea trecută s-a consumat un nou termen în dosarul de corupție al primarului din Davidești, în care acesta, alături de alte opt persoane, este acuzat de infracțiuni de corupție.În data de  16 martie 2015, procurorii DNA - Serviciul Teritorial Piteşti l-au trimis în judecată pe primarul de la Davideşti, Ion Sandu, alături de alte opt persoane, oameni de afaceri şi angajaţi ai Primăriei. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Argeş. Vineri s-a consumat cel de-al 25-lea termen, urmând ca cel de-al 26-lea să se consume în data de 6 iunie.

 

Păzea, că vine la Curtea de Apel Pitești! Un tânăr, condamnat la 1 an închisoare și sporuri de 24 de ani. În total, 25 ani, 7 luni și 7 zile închisoare

Luni, 24 Aprilie 2017 13:35

Iată că lipsa unor măsuri și unor reglementări riguroase din Codul Penal duce, uneori, la aberații. Recent, Tribunalul Vâlcea a pronunțat o hotărâre ce pare desprinsă dintr-un film SF, în care un tânăr trebuie să execute aproape 26 de ani de pușcărie, deși pedeapsa principal era de numai unul. Procesul se va muta, în viitorul apropiat, la Curtea de Apel Pitești.

Amanta fostului deputat Sebastian Ghiţă deţine un magazin de haine şi în Argeş

Luni, 24 Aprilie 2017 11:29

De curând, potrivit unor informaţii apărute în spaţiul public, se pare că fugarul Sebastian Ghiţă, căutat de mai bine de cinci luni de către autorităţi,  ar fi  avut parte de câteva vizite din partea amantei sale, Oana Niţă, patroana cunoscutului lanţ de magazine Nissa, o dată în Istanbul şi cea de a doua oară în capitala Serbiei, la Belgrad, acolo unde a fost reţinut de poliţiştii sârbi în urmă cu câteva zile, când se afla pe o stradă împreună cu fratele său. În momemtul în carea fost prins, acesta a fost arestat timp de 18 zile de către autorităţile sârbeşti pentru prezentarea de acte false în momentul legitimării sale, Sebastian Ghiţă având asupra sa acte şi permis de conducere de Slovenia.

 

Bani publici pentru expertize și audit secrete la Molivișu

Luni, 10 Aprilie 2017 14:02

# ”Drepturi de autor” – prosteala cu care ADI Molivișu ține la sertar documentele cu pricina. Să vedem dacă le cere DNA-ul!

Așa cum se știe, proiectul Molivișu a murit, după care a fost resuscitat, cu eforturi financiare uriașe, de către Consiliul Județean Argeș. Județul nostru ar trebui să intre în manualele de turism la capitolul: “așa nu!”. Mai multe primării  s-au îngropat în datorii, făcând, la timpul respectiv, datorii serioase pe la băncile comerciale, după ce s-au apucat să construiasca ceea ce a devenit, iată, cea mai penală viitoare stațiune turistică din România. Au ras pădurea de pe un munte, au cumpărat echipamente și instalații din Austria și... cam atât.

Scandal pe finanțările Consiliului Județean destinate asociațiilor și fundațiilor

Luni, 03 Aprilie 2017 11:59

# Pentru unii mumă, pentru alții ciumă: o asociație din Pitești primește finanțare de aproape 30.000 lei/copil/an; alta, din Albeștii de Argeș, doar 2100.

S-au împărțit banii Consiliului Județean Argeș destinați finanțării asociațiilor și fundațiilor. Este vorba de decontarea serviciilor sociale pentru ajutorarea copiilor cu probleme diverse, în special cu autism, copii provenind, în majoritatea covârșitoare, din familii fără posibilități materiale. Fundațiile au depus, la C.J., dosare, solicitând finanțare pentru a-și putea acoperi, fie și parțial, cheltuielile.

 

Așteptând banii promiși de Consiliul Județean Argeș, Primăria Băbana riscă, dintr-un moment în altul, să i se pună poprire pe conturi

Luni, 03 Aprilie 2017 11:36

În sfârșit, județul Argeș are buget votat în Consiliul Județean. Mai târziu ca niciodată, întârziere de natură să producă numeroase blocaje și dificultăți financiare. Este și cazul Primăriei Băbana, o primărie săracă și care, în speța descrisă mai jos, ascultând dictarea Curții de Conturi, s-a trezit cu datorii ce riscă să se lase cu blocări de conturi și penalități.

Bebe Ivan, primar: ”Așa este. Avem un arierat, unul destul de vechi, iar cei de la Finanțe ne-au înștiințat că, dacă nu îl plătim, ne blochează, din nou, conturile. Este vorba de 80.000 de lei.”

Audieri maraton în dosarul ”Consultanța”

Luni, 27 Martie 2017 14:08

# Constantin Nicolescu a ținut un curs de administrație judecătorilor Înaltei Curți de Casație și Justiție

Timp de trei zile, săptămâna trecută, magistanții Înaltei Curți de Casație și Justiție au audiat pârâții din dosarul ”Consultanța”, cel mai stufos doisar instrumentat vreodată de structurile DNA la nivelul județului.
Marți, 21 martie, a fost adus pentru audieri Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean Argeș, în prezent încarcerat la Penitenciarul Colibași.
Constantin Nicolescu a fost primul invitat să dea declarațiile de rigoare. Cei câțiva primari argeșeni din sală s-au declarat impresionați de prospețimea și rigoarea cu care fostul număr 1 al județului și-a susținut nevinovăția.

 

Deși se cere insistent repararea podului de la Căteasca, nimeni nu pomenește de garanția de 50 de ani oferită, în 2011, de contructor, firma Zeus

Luni, 27 Martie 2017 14:05

În data de 10 martie a.c., Ministrul Apelor și Pădurilor, Adriana Petcu, împreună cu ministrul Cercetării și Inovării, Șerban Valeca, și cu o delegație a Ministerului Apelor și Pădurilor, au  avut o întâlnire, la Consiliul Județean Argeș, cu conducerea C.J. Argeș și a Prefecturii Argeș, parlamentarii argeșeni, conducerile Direcției Silvice Argeș, Garda Forestieră, Administrației Bazinale a Apelor Argeș – Vedea, consilieri județeni și primari argeșeni.
Președintele Consiliului Județean Argeș a evidențiat urgențele investiționale din domeniul hidrografic, respectiv regularizarea Văii Argeșului pentru punerea în siguranță a podurilor de la Topoloveni și Căteasca și consolidarea malurilor râului, precum și achiziționarea unei drage necesare pentru decolmatarea zonei Podul Argeșului, Lunca

Procesul penal al primarului din Bradu ajunge la Curtea de Apel

Luni, 27 Martie 2017 13:41

# Hotărârea de achitare a Tribunalului a fost atacată de Parchet, dar și de o Federație care se ocupă, îndeosebi, cu abuzurile împotriva... animalelor! # Cine-ce este Federația/Comisariatul? Nimeni nu știe!

În data de 15 februarie a.c., primarul comunei Bradu, Dan Stroe, a fost achitat de acuzațiile de dare de mită ce i s-au adus imediat după câștigarea alegerilor locale din vara anului trecut.  Hotărârea emisă de Tribunalul Argeș a fost atacată, cum era normal, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Doar că, la diferență de numai două zile, aceeași hotărâre a fost atacată și de Federația Comisariatului pentru Societatea Civilă – Inspectoratul Județean Argeș. Toate bune și frumoase până aici. Însă, ca toată lumea, ne-am întrebat și noi: cine este această Federație, și ce chestie are cu procesul primarului din Bradu?

 

Romii din Costești nu renunță la miliardele Consiliului Județean Argeș

Luni, 27 Martie 2017 13:22

# Stănescu, reprezentantul firmelor: ”Primăriile nu vor să plătească, ne trimit la Nicolescu. Ne spun: «Duceți-vă la Nicolescu să vă dea banii». Păi, noi am fost la poarta lui Nicolescu ca persoane fizice?” # Stănescu: ”Primarul Baicea a adus mascații la intimidare, că nu avem contract, că avem ștampilă falsă... au venit cu mascații peste noi...”

Luni, 27 martie, se pronunță hotărârea în mega-procesul dintre Valah Construct și Apele Române

Luni, 27 Martie 2017 08:33

# Miza – 30 de miliarde de lei vechi, solicitați de constructor Direcției Apelor
Zi de foc pentru părțile implicate în așa-numitul proces al anului din Argeș. Pentru că, luni, 27 martie, se așteaptă hotărârea instanței Tribunalului Argeș. Este vorba de licitația de 1000 de miliarde lei vechi, câștigată la Valah Construct, de amenajare complexă a albiei râului Argeș. Lucrarea nu s-a mai efectuat niciodată pentru că, din anumite motive, oficialii Direcției Apelor au decis rezilierea contractului.
Așa cum am menționat și în titlu, miza este, în momentul de față, una financiară. Și, după cum s-a putut citi, nu este pe bani puțini. Pronunțarea s-a amânat deja de două ori, așa încât luni atât părțile interesate dar și publicul larg vor putea afla decizia judecătorilor. A.S.

 

Romii din Costești țin blocați, la CEC, banii Consiliului Județean Argeș

Luni, 20 Martie 2017 14:14

# Peste 7 miliarde de lei vechi – cauțiuni depuse în contul proceselor cu Regia Județeană de Drumuri Argeș

Peste 7,5 miliarde de lei vechi sunt, în continuare, blocați, într-un cont deschis la CEC Bank, din cauza proceselor dintre Consiliul Județean Argeș și Regia Județeană de Drumuri Argeș, pe de o parte, și firmele romilor din Costești, pe de alta. Banii sunt constituiți drept cauțiune, în procesele derulate cu romii, pentru că, altfel, aceștia ar fi blocat conturile Consiliului Județean Argeș, putând periclita buna desfășurare a activității instituției.
Totul a început de la afacerea ”Șanțul”, derulată la inițiativa fostei conduceri a CJ Argeș, larg tratată anterior. Romii au săpat zeci de kilometri de șanțuri în cadrul unui program de incluziune socială. Apoi au apărat facturile.

Se așteaptă pronunțarea în procesul dintre Apele Române și Valah Construct

Luni, 20 Martie 2017 13:10

# 13 martie, zi cu ghinion pentru oficialii ABAAV. Judecătorul le-a respins cererea de recuzare

Zile încordate pentru șefii Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea. Dosarul format în urma anulării licitației de o mie de miliarde de lei vechi este în pronunțare. Asta deși, așa cum se va vedea puțin mai jos, juriștii instituției au făcut tot posibilul să mai amâne, fie și cu un singur termen, deznodământul.

 

Război total la Bradu. Viceprimarul Frătică nu prea mai apare la muncă

Luni, 13 Martie 2017 23:35

# Dan Stroe: ”Este important să pornim motoarele, să lăsăm deoparte investițiile nerentabile, statuile roz, lacurile cu insulă și parcurile pentru copii construite pe câmp”

La Primăria Bradu s-a reinstaurat calmul. Se muncește, se lucrează, aparatul tehnic știe ce are de făcut. Mizeriile politice încep să rămână în urmă... Sau nu! Se pare că Florin Frătică nu a reușit să depășească momentul înfrângerii, deși acesta s-a petrecut, în realitate, în vară, atunci când oamenii nu l-au mai votat. Frătică a fost văzut, săptămâna trecută, numai sporadic prin preajma instituției, ceea ce înseamnă că are o digestie ceva mai greoaie atunci când vine vorba de subiectul cu pricina. Dan Stroe dă, însă, un semnal de muncă, de liniște. Sau, cine știe, de liniștea dinaintea furtunii...

Ziua Femeii s-a lăsat cu noi audieri de martori în dosarul de şantaj al fostului patron de la „Atac de Argeş”

Luni, 13 Martie 2017 23:31

Săptămâna trecută, miercuri, pe 8 martie, s-a desfăşurat un nou termen de judecată  în dosarul deschis împotriva lui Florin Paraschivescu, fostul patron al ziarului „Atac de Argeş”, acuzat că ar fi şantajat mai mulţi reprezentanţi ai mediului public din judeţ. Florin Paraschivescu s-a prezentat la ultimul termen de judecată alături de iubita acestuia,  cu aceeaşi nonşalanţă  şi părut lipsit de griji aşa cum ne-a obişnuit până acum.
La ultimul termen de judecată desfăşurat chiar de Ziua Femeii, pe 8 martie la Judecătoria Piteşti au fost audiaţi şase martori.  Printre cei prezenţi s-au numărat, în calitate de martori,  deputatul PSD Cătălin Rădulescu  şi primarul oraşului Topoloveni, social-democratul  Gheorghiţă Boţârcă. De asemenea, printre cei ce au fost prezenţi la

 

Pagina 63 din 102

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea