Tupeu de șanț la un agent de securitate față de oamenii legii din Pitești!

Luni, 06 Martie 2017 13:52

# Acesta a afirmat că polițistul local care l-a amendat miroase a alcool. De fapt, a scris că ”Mirose a alcol”.
Un incident banal s-a transformat, săptămâna trecută, într-un adevărat circ, avându-l în rol principal pe agentul unei firme de securitate. Acesta a parcat, în mijlocul drumului, pe Bulevardul Eroilor, autoturismul, și a plecat să-și vadă de lucru. Un echipaj al Poliției Locale Pitești a oprit, a fotografiat mașina și a întocmit un proces verbal de contravenție. În momentul în care a fost pus să semneze procesul verbal de constatare, şoferul, apărut între timp la fața locului și, probabil, sfătuit cu multă inteligență de șeful cu care vorbea la telefon,  l-a acuzat, în scris, la rubrica ”OBIECȚIUNI” pe poliţistul local că ar mirosi a alcool. La faţa locului a intervenit un echipaj al Poliţiei Rutiere Naţionale.

Primarul din Oarja, și... f...aultat, și cu banii luați!?

Luni, 27 Februarie 2017 14:30

# După cele 700 de milioane ce îi rămân în cont, Valah Construct cere, acum, și cheltuielile de judecată!

700 de milioane de lei vechi, găsiți în neregulă de Curtea de Conturi, au constituit obiectul unui proces în urma căruia primarul localității, Costel Bâlea, a fost nevoit să bage mâna în buzunar pentru a acoperi prejudiciul. Și, după ce s-a întâmplat ”beleaua”, iată că s-ar putea ca aceasta să se majoreze.
În vara anului trecut, după un an de procese, la Tribunal și Curtea de Apel, a fost emisă hotărârea definitivă din procesul Primăriei Oarja cu firma omului de afaceri Cătălin Nicolau, Valah Construct. Totul a pornit de la o lucrare pe care Valah Construct a efectuat-o în Oarja. Fără a fi vorba de o sumă foarte mare, contractul prevedea achitarea acesteia și, în caz de întârzieri la plată, suplimentar, a unei actualizări de preț. Cum însă banii au venit după destul de mult timp, firma a solicitat, conform

 

Se precipită treburile în Dosarul ”Consultanța”

Luni, 20 Februarie 2017 13:56

# Completul Înaltei Curți de Casație și Justiție a stabilit, în luna martie, trei termene de judecată!

Situație mai rar întâlnită în zona magistraturii. Este vorba de celebrul Dosar ”Consultanța”, în care 40 de primari argeșeni sunt acuzați de abuz în serviciu și alte infracțiuni complementare.
La termenul din 15 februarie, în fața judecătorilor completului penal al Înaltei Curți de Casație și Justiție, avocații apărării au solicitat, fiecare, permisiunea de a depune înscrisuri, de a fi audiați martori. De asemenea, s-au solicitat numeroase expertize, contabile sau privind fondurile europene. Edilii argeșeni vor încerca, pe această cale, să demonstreze că strategiile de dezvoltare comandate și plătite firmei deputatului Mircea Drăghici au fost benefice pentru comunitate, producând efecte pozitive, reușindu-se, printre altele, atragerea de fonduri europene sau finanțări de la bugetul național.

Miliarde de lei pierdute de C.J. Argeș dintr-un singur contract semnat aiurea

Luni, 20 Februarie 2017 13:51

# Iată una din ultimele boacăne ale ”guvernului” Tecău

Se vorbește, intens, de bugetul județului, se vorbește, intens, de restricțiile cărora acest buget trebuie să le facă față. Niciun cuvânt, însă, de gafele cu impact financiar uriaș asupra acestui buget, gafe care bagă mâna în buzunar, practic, tuturor argeșenilor.

 

Năravul vechi se uită greu! Bani publici ”pe caiet”, din nou, la Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeș

Luni, 20 Februarie 2017 13:43

Nenumărate controale de la Ministerul Tineretului și Sportului, nenumărate rapoarte întocmite în care au fost evidențiate nereguli crase privitoare la modul în care sunt înregistrați clienții sau încasați banii, toate acestea au un singur numitor comun: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Argeș. Rapoartele de control au avut concluzii dure, documente au fost trimise către ANRMAP, procuratură și chiar către DNA. Între timp însă, nimic, nicio schimbare. Statul în stat denumit DJST Argeș continuă să își facă, liniștit, de cap, beneficiind de infrastructura pusă la dispoziție de statul român. Spații de cazare, restaurant – unele chiar în Pitești, toate acestea sunt puse la muncă. Pentru cine? – ne întrebăm noi. Și din ce cauză nu se iau măsuri drastice?

După pensionarea comisarului-șef Cristian Stănciulescu, Direcția ”Doi și-un sfert” Argeș are o nouă conducere interimară

Luni, 20 Februarie 2017 13:17

După pensionarea recentă din cadrul Departamentului Județean de Informații și Protecție Internă, a comisarului-șef, Cristian Stănciulescu, în vârstă de numai 48 de ani, aflat la vârful instituției de mai bine de trei ani după retragerea la pensie a chestorului George Păltineanu și de cel puțin zece ani fost angajat al acestui serviciu din cadrul M.A.I, de zilele trecute, DGIPI Argeș ar fi găsit un înlocuitor pentru asigurarea conducerii interimare până la organizarea unui nou concurs pentru acest post.  Astfel, potrivit unor surse,  în locul lui Cristian Stănciulescu, cel ce îi va ţine locul este colonelul Bogdan Marinescu, în vârstă de 45 ani.

 

Dan Stroe, primarul PSD ales din Bradu, a fost achitat!

Miercuri, 15 Februarie 2017 13:09

Poveste cu final neașteptat în procesul penal al primarului ales din Bradu, Dan Stroe. În vara anului trecut, acesta a fost acuzat de dare de mită de către un consilier local. Dan Stroe nu a putut depune jurământul de primar și nu a avut voie, până în momentul de față, să intre în instituție, din cauza măsurilor preventive impuse. Iată însă că, odată cu achitarea sa de către magistrații Tribunalului Argeș, instanța constată încetate, de drept, și măsurile preventive impuse. Așa încât, în curând, primarul PSD ales de oamenii din Bradu va depune jurământul, în detrimentul locțiitorului său actual, Florin Frătică.

Omul de afaceri Marian Drăgușin - victimă a combinațiilor imobiliare ale fostului director de la Piraeus Bank

Luni, 13 Februarie 2017 12:23

# Colaborarea cu Gabriel Drăgoi l-a costat pe patronul Vinalcool sume uriașe

Poveste cu final încă necunoscut pentru patronul de la Vinalcool, Marian Drăgușin. Omul de afaceri argeșean, în virtutea relațiilor de colaborare cu directorul (pe atunci) băncii Piraeus – filiala Pitești,  a reușit să se vadă, în momentul de față, pe panoul executaților silit. Ce s-a întâmplat?
Ei bine, cu câțiva ani în urmă, pentru a obține un credit de la unitatea bancară manageriată de el însuși, Gabriel Drăgoi l-a rugat pe Marian Drăgușin să îi garanteze suma de bani dorită cu un imobil.

 

Luni, un nou termen, la Tribunalul Argeș, în procesul primarului ales din Bradu

Luni, 13 Februarie 2017 08:54

# Tot atunci este posibil să fie repuse în discuție măsurile preventive dispuse  de instanță

Primarul ales din Bradu, PSD-istul Dan Stroe, va fi prezent, și luni, la Tribunalul Argeș, în procesul în care este acuzat de dare de mită. Deși ultimul termen a fost săptămâna trecută, iată, s-a acordat unul foarte apropiat. De ce? Pentru că, la acel ultim termen, au fost ascultate înregistrările ambientale efectuate de procurori. Înregistrări care, în opinia avocaților apărării, trebuiesc ascultate din nou, pe unele pasaje, pentru că pot dezvălui, astfel, elemente noi. Judecătorii Tribunalului Argeș au admis cererea avocaților dispunând, astfel, un termen nou, însă apropiat, pentru lămurirea problemei.

După ce a pierdut, la executarea silită, mașina de lux, executorul judecătoresc vinde și vila din Pitești a fiicei Mioarei Motoc

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:59

Apariția, pe piața privată de specialitate, a Clinicii Andreea Motoc, s-a făcut cu oarecare cântec. Primăria Pitești, condusă, pe atunci, de Tudor Pendiuc, a stat în poziție de drepți în fața tuturor cererilor urgente formulate de societatea cu pricina, începând cu concesionarea terenului, extinderea, autorizația de construcție și multe altele. Iată, însă, că graba nu a fost tocmai bună, pentru că proiectul a intrat în regres, iar executorii judecătorești nu mai prididesc în a scoate la vânzare bunurile firmei sau ale familiei.

 

La începutul lunii martie, un magistrat din Hațeg se va transfera la Judecătoria Câmpulung

Miercuri, 08 Februarie 2017 23:58

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Superior al Magistraturii, din luna octombrie a anului trecut, magistratul Elena Zgreabăn va fi detașată la Judecătoria Câmpulung de la Judecătoria Hațeg. Detașarea este realizată din motive personale, potrivit cererii de transfer a judecătoarei Elena Zgreabăn.
”Conform situaţiei posturilor vacante de la instanţele judecătoreşti, la data de 12 octombrie 2016, publicată pe pagina de internet a CSM la aceeaşi dată, reiese că, la Judecătoria Haţeg, instanţa de la care se solicită transferul, din cele patru posturi de judecător prevăzute în schema de personal (din care un post sub rezerva emiterii

Amânare în procesul dintre Primăria Băbana și romii de la Costești

Luni, 30 Ianuarie 2017 23:36

# Edilii din Băbana solicită schimbarea judecătoarei Filofteia Voicescu

Un nou termen din șirul proceselor dintre Primăria Băbana și romii din Costești s-a consumat, săptămâna trecută, la Judecătoria Pitești. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat primăriei trei miliarde pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene. Primarul nu a plătit facture emisă de firma din Costesti (romii nu au așteptat ordin de începere al lucrărilor, nu au încheiat process-verbal de recepție etc.), așa că s-a mers la proces.

 

Bătaie de joc, la fel ca și în anii trecuți! Mai sunt 80 de zile până la vacanța mare... și la Consiliul Județean Argeș încă se mai licitează pentru ”mărul în școală”!

Luni, 30 Ianuarie 2017 22:44

Bătaie, totală, de joc privitoare la programul ”Lapte-corn-măr”, în județul Argeș și, probabil, în întreaga țară. O chestie numită ”corn”, de fapt,  o simplă bucată de pâine, este, zilnic, servită elevilor din Argeș. Alături, un triunghi de lapte. Mărul... nu există. Și, cel mai probabil, nu va exista nici anul acesta, din motive de procedură. Pentru că așa se numește, în Argeș, incompetența guvernanților.

Magistrații Tribunalului Argeș au dat o amânare în cazul stăpânilor de sclavi de la Berevoești

Luni, 30 Ianuarie 2017 22:42

Săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș s-a judecat un nou termen, cu ușile închise, în dosarul stăpânilor de sclavi de la Berevoești, unde judecătorii au dat o nouă amânare din lipsă de procedură în cazul membrilor neamului Furdui ce au fost aduși, cu cătușe, în boxă pentru a putea fi prezenți în fața instanței. De asemenea, unul dintre inculpații din dosar, Maria Furdui, a început să declare, cu lacrimi în ochi, în fața judecătorului și a avocaților prezenți, că este grav bolnavă  și face dializă, fiind nevoită chiar să meargă în Capitală pentru tratament. 

 

Primarul din Oarja a încercat din nou, fără succes, să recupereze 700 de milioane lei vechi de la firma lui Cătălin Nicolau

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:16

# O singură speță, două rânduri de procese

În vara anului trecut, după un an de procese, la Tribunal și Curtea de Apel, a fost emisă hotărârea definitivă din procesul Primăriei Oarja cu firma omului de afaceri Cătălin Nicolau, Valah Construct. Acesta din urmă a încasat ceva bani în plus, bani pe care Primăria Oarja a considerat că îi poate recupera. Fără succes însă...

Șerban Valeca și-a făcut cinste, după alegerile parlamentare, cu un Jeep nou-nouț

Luni, 23 Ianuarie 2017 23:13

Ministrul Cercetării şi Inovării, Şerban-Constantin Valeca, deţine trei terenuri, trei case, o maşină marca Jeep cumpărată luna trecută, bijuterii şi timbre în valoare de aproximativ 14.000 de euro şi, împreună cu soţia sa, are în conturi peste 450.000 de lei, 66.000 de euro şi 11.000 de dolari.
Ministrul Cercetării şi Inovării, Şerban Valeca, şi-a publicat declaraţia de avere pe pagina de internet a Guvernului şi, potrivit acesteia, el deţine două terenuri intravilane şi unul agricol în Piteşti şi Ştefăneşti, toate fiind dobândite prin moştenire.

 

Avocata Folescu, condamnată la doi ani de închisoare pentru trafic de influență

Luni, 23 Ianuarie 2017 22:47

Cunoscuta avocată din Pitești, membră a Baroului Argeș , Filoftia Folescu a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare de către judecătorii Curții de Apel Pitești, aceasta fiind trimisă în judecată de către DNA Pitești în anul 2015 pentru trafic de influență .  Hotărârea magistraților nu este definitivă, avocata făcând apel. Însă, acesta nu fost singurul lucru dispus de magistrații Curții de Apel Pitești, instanța luând decizia de a confisca și suma de 17.000 de lei de la inculpată.

Procesul cu miză de un milion de euro între Valah Construct și Direcția Apelor, aproape de final

Luni, 23 Ianuarie 2017 22:30

Primăvara acestui an ar putea lovi cu valuri uriașe, de tsunami financiar, sediul Direcției Apelor. Pentru că  la 13 februarie (zi cu ghinion!?) ar putea fi ultimul termen în procesul intentat instituției de Valah Construct, firmă aparținând omului de afaceri Cătălin Nicolau.
Acțiunea în justiție a demarat pentru că, în urmă cu aproximativ trei  ani, o licitație cu sumă exorbitantă a tulburat, parțial, vederea constructorilor locali: o mie de miliarde de lei vechi – la concurs – pentru amenajarea hidrotehnică a râului Argeș, construirea de praguri de fund, gabioane, întărirea malurilor etc. Licitația se ține și este câștigată de Valah Construct.

 

Șeful de la neurochirurgie trage un semnal de alarmă

Luni, 16 Ianuarie 2017 23:27

# În timp ce la nivelul județului se discută de extindere la Morgă, problemele celor (încă) vii se amplifică # Prof. univ. dr. Mihai Popescu: ”Nu pot rezista, singur, la infinit. Este vorba de  600-700 de intervenții chirurgicale pe an”

Rămas singur, ”la cuțit”, după plecarea, în Regatul Unit, a neurochirurgului George Mihalache, șeful secției de neurochirurgie de la Județean, prof. dr. Mihai Popescu, nu se plânge, însă este conștient că nu va putea rezista unui ritm nebunesc, singur, la nesfârșit.

Pronunțarea verdictului în procesul Codruței Kovesi cu jurnaliștii Antena 3, amânat cu două săptămâni de magistrații Curții de Apel Pitești

Luni, 16 Ianuarie 2017 23:25

Miercurea trecută, șefa DNA, Laura Codruța Kovesi s-a aflat, din nou, la Pitești, unde a avut un nou termen la Curtea de Apel, în procesul intentat postului de televiziune Antena 3 și jurnaliștilor Mihai Gâdea, Radu Savaliuc, Mugur Ciuvică, Radu Tudor și Bianca Nae.

 

Pagina 64 din 102

«ÎnceputAnterior61626364656667686970UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea