Trimiși în judecată după ce au braconat un căprior

Marţi, 31 Ianuarie 2023 09:06

Patru argeșeni au fost trimiși în judecată, la sfârșitul anului 2022, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de braconaj cinegetic.  Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Costești. Inculpații sunt acuzați de uciderea unui căprior evaluat la 5.000 de euro.

Cei patru bărbați au fost opriți de polițiști în noaptea de 29 spre 30 noiembrie 2019 în timp ce se deplasau cu un auturism pe raza comunei Lunca Corbului. Oamenii legii i-au oprit pentru verificare după ce au observat că sunt însoțiți de mai mulți câini din rasa ogar. Iar bănuielile polițiștilor s-au adeverit, în interiorul autoturismului fiind identificat cadavrul unui căprior.

 

Bani virați pentru morți printr-o manevră informatică!

Joi, 26 Ianuarie 2023 09:07

# Angajatul Direcției de Asistență Socială a fost trimis în judecată. Prejudiciu de peste 91.000 lei! # Acesta și-a recunoscut faptele!

Pe la sfârșitul anului 2016, opinia publică a fost zguduită de un scandal care l-a avut în prim plan pe un angajat al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Argeș, Gabriel Dinescu. Se vorbea, atunci, de un prejudiciu de circa 40.000 lei și de 13 asistați social la care angajatul a ”umblat” în calculator, modificând gradul de handicap și sumele primite. După o săptămână-două de zgomot, treburile s-au liniștit. Doar aparent. Dinescu a ”umblat” pe mai multe planuri, așa cum susțin procurorii argeșeni care, în decembrie 2022 l-au trimis, pe acesta, în judecată!

 

Dragoș Mecu, șeful de la Permise Argeș, martor într-un dosar penal al unui fost coleg polițist

Joi, 26 Ianuarie 2023 08:32

În octombrie 2022, un agent din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș a fost reținut pentru 24 de ore într-un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. În cele din urmă, față de inculpatul Alexandru Ionuț Chițu, agent șef la Postul de poliție Cicănești, s-a dispus, la sfârșitul lunii noiembrie, trimiterea în judecată a acestuia pentru trafic de influență. După ce a fost reținut, agentul de poliție și-a dat demisia de la IPJ Argeș.  Se pare că în urma acestui caz s-a deschis cutia pandorei la nivelul poliției argeșene.

După ce s-a fript cu ING (condamnare la închisoare), fostul executor Eugen Fieraru scapă, doar parțial, de dosarul OMV-PETROM

Miercuri, 25 Ianuarie 2023 09:25

# Judecătorii de la Înalta Curte au menținut prescripția dată de Curtea de Apel Pitești dar și obligarea la plata a peste 1,6 milioane lei!

Final de proces pentru fostul executor judecătoresc Eugen Fieraru, în cauza în care a fost acuzat că a poprit, nelegal, sume uriașe din contul OMV-PETROM. Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României au decis, definitiv, săptămâna trecută, că a intervenit prescrierea faptelor. Eugen Fieraru rămâne, însă, bun de plată pentru o sumă de peste 1,6 milioane de lei. Procesul lui Marius Damaschin – acuzat și el de abuz în serviciu și spălare de bani în aceeași speță, continuă, la Curtea de Apel Pitești, cauza fiind disjunsă de aceeași instanță argeșeană. În alt dosar, Eugen Fieraru a făcut pușcărie pentru inginerii financiare ce au dus la golirea conturilor ING Bank.

 

Florăreasa Olga a scăpat de închisoare

Luni, 23 Ianuarie 2023 14:20

Vești foarte bune pentru Olga (Gherghina) Panaete, cunoscuta florăreasă a Piteștiului! Aceasta a scăpat de închisoare, după ce în primă instanță, la Tribunalul Argeș, a fost condamnată la 3 ani și 4 luni cu executare.

Săptămâna trecută, Curtea de Apel Pitești i-a admis contestația și a desființat sentința penală anterioară. Și asta după ce, cu aproximativ o lună înainte, pe 5 decembrie 2022, aceeași instanță de judecată i-a admis contestația în anulare formulată de florăreasa Olga în dosarul în care era condamnată pentru furt de curent. Judecătorul Curții de Apel a constatat că în dosar a intervenit prescripția și a dispus încetarea procesului penal faţă de aceasta în ceea ce priveşte infracţiunile de furt și de folosire de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea pentru a sustrage energie electrică.

 

S-a cerut demolarea totală a construcției din Tancodrom

Miercuri, 18 Ianuarie 2023 12:47

# Rechizitoriul din dosarul blocului construit ilegal în Pitești # Trei apartamente în acte, dar zece în realitate

La începutul anului 2023 a fost trimis în judecată dosarul blocului construit ilegal în zona Tancodrom din Pitești. Trei persoane și o societate comercială sunt acuzate de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești că au întocmit, în mod nelegal, mai multe documente prin care au atestat că blocul ar fi fost realizat conform autorizației emise de Primăria Pitești, că au falsificat procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor și că au ajutat la înscrierea construcției în cartea funciară, fără a fi îndeplinite condițiile legale. Deși obiectivul de investiții, aprobat spre construire, trebuia să cuprindă „Locuință P+2E (3 unități locative și 4 locuri de parcare)”, în cele din urmă acolo s-a realizat o construcție cu regim de înălțime de D+P+2E+M, cu 10 spații locative și 11 locuri de parcare. Pe fir a intervenit Primăria Pitești, iar investiția a ajuns în atenția anchetatorilor. Între timp, s-a dispus și dărâmarea ultimului nivel!

 

Prescripția bate la ușă în dosarul în care afaceristul Nicolae Ivănescu este acuzat de ucidere din culpă

Miercuri, 18 Ianuarie 2023 11:15

# Abia după 20 de termene de judecată, instanța a admis proba cu expertiza medico-legală

Procesul omului de afaceri Nicolae („Nenea”) Ivănescu, care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, este departe de a fi finalizat la Curtea de Apel Pitești. Pe 9 ianuarie 2023, abia după 20 de termene de judecată, instanța de apel a admis în cauză proba cu expertiza medico-legală. Prescripția se pare că bate la ușă, în acest caz, mai ales că în luna aprilie a acestui an se împlinesc opt ani de la săvârșirea faptei.

DNA Pitești a încheiat anul 2022 cu trei dosare de corupție

Luni, 16 Ianuarie 2023 12:21

 

 

În luna decembrie 2022, DNA Pitești a trimis în judecată trei dosare având ca obiect fraudarea fondurilor europene. Șapte persoane și o societate comercială sunt acuzate de infracțiuni de corupție.

Printre inculpații vizați s-a aflat și Virgil Remo Mateescu, fostul primar al comunei Corbeni, care este acuzat de săvârșirea infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată. Alături de fostul edil, în cauză mai sunt judecate și alte trei persoane fizice pentru complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete.

 

DTO RALLY vinde mașina de curse Mitsubishi Lancer EVO 9

Luni, 16 Ianuarie 2023 11:42

Se vinde Mitsubishi Lancer EVO 9 - mașina campioană Gr. H 2019, 2022.

„Complet revizuită după sezonul 2022. Revopsit exterior.

Electronica motor Link, 2 stage ALS

Electronica diferential Motec

Cutie viteze Drenth Secventiala, rapoate Gr. N

Turbo OEM TD05HR, Gr. N spec, 36 mm restrictor - 600 km

Diferentiale Ralliart cu pinion si coroana Brena Corse - 600 km

Planetare - 600 km

Ambreiaj AP Racing

Cei cinci inculpați, condamnați în dosarul „Cheresteaua”, au fost încarcerați

Miercuri, 04 Ianuarie 2023 12:41

Marți, 3 ianuarie, Curtea de Apel Pitești a dat decizia definitivă în dosarul „Cheresteaua”. Ion Andrei, zis și „Brânză”, patronul firmei Andris, cei doi copii ai săi, Ionuț Daniel Andrei și Liviu Gheorghiță Andrei, și doi foști angajați ai Ocolului Silvic Valea Oltului, șeful de district Gheorghe Mihai și pădurarul Vasile Uță, au primit pedepse cuprinse între 4 ani și 10 ani, cu executare.

Marți seara, polițiștii argeșeni au pus în aplicare mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Curtea de Apel Pitești, privind pe cei cinci bărbați. Aceștia au fost încarcerați la Penitenciarul Mioveni.

 

UPDATE! Decizie finală în dosarul „Cheresteaua 1”. Ion Andrei și doi copii ai săi - pedepse cu executare

Marţi, 03 Ianuarie 2023 18:35

Curtea de Apel Pitești a dat marți, 3 ianuarie, decizia definitivă în dosarul numit „Cheresteaua 1”, în care mai mulți inculpați au fost trimiși în judecată încă din aprilie 2016.

Deși a fost afectată și această cauză de prescrierea faptelor, o parte dintre inculpați au primit, la apel, pedepse mai mari decât cele date la Tribunalul Argeș.

Decizie drastică! Atât Ion Andrei, patronul firmei Andris, cât și cei doi copii ai săi, Ionuț Daniel Andrei și Liviu Gheorghiță Andrei, au primit pedepse de închisoare cu executare. Alături de cei trei membri ai familiei Andrei au mai fost condamnați la închisoare Gheorghe Mihai, șef district la momentul săvârșirii faptelor și pădurarul Vasile Uță.

La Curtea de Apel Pitești, omului de afaceri Ion Andrei, zis și „Brânză”,  i s-a încetat condamnările, dispuse în primă instanță, pentru infracţiunilor de participaţie improprie, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier national şi infracțiunea de spălare a banilor pentru că a intervenit amnistia sau prescripția. În schimb i s-a dublat pedeapsa primită pentru evaziune fiscală.

Argeșeancă pedepsită pentru că vindea produse contrafăcute

Joi, 22 Decembrie 2022 10:03

Deseori, argeșenii cumpără produse cu etichete de mărci celebre, chiar dacă știu că acestea sunt contrafăcute. Comercializarea acestora, însă, este interzisă și constituie infracțiune. Într-o astfel de situație s-a aflat și o argeșeancă, pedepsită, săptămâna trecută, pentru faptele sale, de magistrații Judecătoriei Pitești.

Atașamentul față de produse și servicii, fidelizarea consumatorilor se realizează, așadar, prin intermediul mărcilor. Conștienți de această forță a mărcii, ea devine, în mod necesar pentru întreprinzători nucleul, punctul forte al strategiilor și al studiilor de marketing care încearcă să ne câștige pentru și apoi să ne facă să fim loiali unui anume „brand”.

O argeșeancă (nu este prima, nu va fi nici ultima) a fost prinsă comercializând produse contrafăcute. Nouă părți civile au acționat-o în judecată (reprezentanți ai New Balance, Adidas, Versace, Armani, Tomi Hilfiger, Nike etc.) pentru infracțiuni la legea privind mărcile și indicațiile geografice.

 

 

Cătălin Rădulescu află abia în 2023 dacă rămâne ”Luptător cu Rol Determinant” la Revoluție

Joi, 22 Decembrie 2022 09:40

# Procurorii DNA susțin că acesta a mințit în declarații

Curtea de Apel Bucureşti a început, în noiembrie a.c.,  procesul pe fond în care deputatul de Argeș, zis „Mitralieră”, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite şi fals în declarații în formă continuată.

În rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a fostului deputat Cătălin Rădulescu, procurorii DNA susţin că cererea sa de acordare a titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” ar fi fost soluţionată, deși acesta nu îndeplinea una dintre condițiile prevăzute de lege, respectiv pe aceea de a fi desfășurat activități revoluționare într-o localitate în care, în urma acțiunilor și confruntărilor cu forțele de represiune, au rezultat persoane ucise, rănite sau reținute „până la fuga dictatorului”.

 

Afaceristul Constantin Pănescu a dat în judecată Agenția de Mediu pentru a tăia în Pădurea Trivale

Miercuri, 14 Decembrie 2022 20:42

# Dorește și despăgubiri de 25.000 de euro

S-a ajuns în instanță! După ce Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș a refuzat, pentru al doilea an la rând, să emită acorduri de mediu pentru patru proiecte de scoatere definitivă din fond forestier a unor terenuri aflate în UP II Trivale, omul de afaceri Constantin Pănescu a dat instituția în judecată! Dosarul a fost înregistrat pe 5 decembrie la Tribunalul Argeș. Pănescu cere anularea deciziei de respingere a solicitării acordului de mediu nr. 638/4.11.2022 pentru proiectul „Scoatere definitivă din fondul forestier național, cu defrișare și compensare echivalentă cu suprafață și bonitate a terenului în suprafață de 220 mp aflat în fond forestier proprietate privată a persoanei fizice Pănescu Constantin, localizat în U.P. II Trivale, u.a. 21 A% în raza de activitate a Ocolului Silvic Pitești, Direcția Silvică Argeș, în vederea construirii unui obiectiv turistic cu funcțiuni de cazare (pensiune turistică). De asemenea, acesta cere, în instanță, de la Agenția pentru Protecția Mediului și despăgubiri în valoare de 25.000 de euro.

 

 

Denunțuri penale făcute de Garda Forestieră Județeană Argeș

Miercuri, 14 Decembrie 2022 09:05

Inspectorii din cadrul Gărzii Forestiere Județene Argeș au efectuat mai multe controale, în luna noiembrie, în care au urmărit modul de respectare și aplicare a regimului silvic în fondul forestier national și în suprafețele cu vegetație forestieră din afara fondului forestier național din județul Argeș.

Astfel, au fost efectuate, în această lună, 44 de verificări  în urma sesizărilor primite de la persoane fizice și juridice, instituții și autorități publice centrale și locale, care au urmărit modul de administrare/asigurare cu servicii silvice a fondului forestier, tăieri ilegale de arbori în fondul forestier național/vegetația situată pe terenuri din afara fondului forestier național, integritatea și permanența padurilor.

Fost lider al PNL Argeș, achitat într-un mare dosar de corupție

Marţi, 13 Decembrie 2022 13:39

# Cătălin Teodorescu a fost achitat nu pentru că a intervenit prescripția, ci pentru că a fost găsit nevinovat!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, săptămâna trecută, încetarea procesului penal împotriva omului de afaceri Dorin Cocoş, care avea în primă instanţă o condamnare de trei ani închisoare pentru trafic de influenţă într-un dosar privind retrocedări ilegale la ANRP, deoarece faptele s-au prescris.

De condamnări au scăpat şi Crinuţa Dumitrean (fost membru în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP - 7 ani şi 6 luni de închisoare în primă instanţă), Sergiu Diacomatu (fost membru în aceeaşi comisie - 7 ani şi 6 luni în primă instanţă), dar şi omul de afaceri Gheorghe Stelian, care primise 6 ani de detenţie.

 

Un consilier liberal de la Rătești a ajuns director la Școala Gimnazială Moșoaia

Luni, 12 Decembrie 2022 12:19

 

# Fără concurs și fără să predea vreo oră la această unitate școlară!

Vă precizam, recent, că autoritățile locale de la Moșoaia vor să reabiliteze o școală deja reabilitată. Atât directorul de atunci, Iulian Costeleanu, cât și ONG-ul care a renovat Școala Gimnazială Moșoaia (lucrările fiind finalizate în decembrie 2021 n. red.) s-au declarat consternați de proiectul administrației locale. În cele din urmă, conducerea Primăriei a dat asigurări că nu se va strica nimic din lucrarea proaspăt realizată, ci doar se vor aduce îmbunătățiri. Dar asta o vom afla abia când vor începe lucrările!

Cert este că în urma acestor discuții s-a rupt lanțul de prietenie între directorul Iulian Costeleanu și conducerea Primăriei. Iar în cele din urmă directorul școlar a fost înlocuit din funcție. În luna noiembrie, Costeleanu a fost schimbat cu profesorul Alexandru Marin, un vechi membru liberal, fost viceprimar la Rătești și actual consilier local în această localitate.

Crăciun de pomină pentru inculpații din dosarul ”Cheresteaua”

Miercuri, 07 Decembrie 2022 14:30

# Pe 20 decembrie s-ar putea da decizia finală!

Dosarul „Cheresteaua”, unul din cele mai longevive dosare penale din Argeș, a ajuns la final, la Curtea de Apel Pitești.  Pe 20 decembrie, în preajma Crăciunului, instanța ar putea să dea hotărârea definitivă în cauză.  Amintim că mai mulți inculpați au primit, în acest caz, pedepse cu executare la Tribunalul Argeș. La instanța de fond s-a lăsat cu mai multe condamnări. Ion Andrei, zis și „Brânză”, patronul firmei Andris, a primit o pedeapsă de 7 ani și 6 luni închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de comiterea infracţiunilor de participaţie improprie, în formă continuată, la infracţiunea de tăiere, fără drept, de arbori din fondul forestier național, de evaziune fiscală în formă continuată și de spălare a banilor, în forma continuată.

 

Fost polițist din Argeș trimis în judecată pentru trafic de influență

Miercuri, 07 Decembrie 2022 14:10

# Și-a dat demisia din IPJ Argeș după ce a fost reținut

Alexandru Ionuț Chițu, agent șef la Postul de poliție Cicănești, a fost trimis în judecată, la sfârșitul lunii noiembrie, pentru trafic de influență. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș. Inclpatul este acuzat de procurori că a cerut și primit o sumă de bani de la un bărbat pentru a interveni pe lângă funcționari din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Argeș ca să ajute o persoană să obțină permisul auto. Polițistul a fost reținut pe 14 octombrie, ulterior fiind plasat în arest la domiciliu, măsura care este valabilă și în prezent.

Instanța i-a respins primarului de la Aninoasa cererea privind prescrierea faptelor în dosarul de evaziune

Miercuri, 07 Decembrie 2022 13:13

Decizie importantă a Tribunalului Argeș în dosarul de evaziune fiscală în care este acuzat Nicolae Marius Manole, primarul comunei Aninoasa! La ultimul termen de judecată, pe 25 noiembrie, instanța i-a respins inculpatului cererea privind constatarea intervenirii prescripţiei. Astfel, cauza a fost repusă pe rol în vederea reluării cercetării judecătorești.  Următorul termen de judecată a fost stabilit abia la anul, pe 19 ianuarie. În decembrie 2019, Nicolae Marius Manole, actualul primar al comunei Aninoasa și  fost consilier județean, a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată (17 acte materiale). Alături de acesta, mai este acuzată o persoană pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată (12 acte materiale) și firma SC Comet Total Center. Parte civilă în dosar s-a constituit ANAF. De asemenea, în cauză procurorii au dispus instituirea sechestrului asupra unui imobil care aparține primarului Marius Manole.

 

Pagina 13 din 102

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea