Sfârșit de proces între Universitatea din Pitești și afaceristul Daniel Otobîcu. Miza: 3 milioane de lei

Joi, 03 Noiembrie 2022 08:47

# Cinci ani de judecată. Casa Universitarilor este și acum încuiată și adună praf, frunze și ani…

De cinci ani, la Tribunalului Argeș, s-a judecat dosarul în care omul de afaceri Daniel Otobîcu cere despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru afacerea eșuată ”Casa Universitarilor”. Povestea începe în urmă cu mulți ani, prin 2008, atunci când la fostul restaurant Panoramic au fost realizate mai multe lucrări de construcții, recompartimentare, modernizare etc., în urma unui contract de sponsorizare încheiat cu Otobîcu. S-a constatat că respectivele lucrări au fost făcute fără autorizații legale. Pe fir a intrat Primăria Piteşti care a dispus atunci fie oprirea executării lucrărilor și intrarea lor în legalitate, fie aducerea imobilului la starea iniţială. De atunci Casa Universitarilor a rămas în conservare, până în anul 2021 când au fost desfășurate ample lucrări de reabilitare, clădirea fiind, în sfârșit, readusă la starea inițială.

Un nou caz similar cu Bulevardul Pardon, la Câmpulung. Bloc de locuințe sociale - construit ilegal

Joi, 03 Noiembrie 2022 08:42

Situația se repetă la Câmpulung! Prefectul Radu Perianu a cerut în instanţă anularea autorizaţiei de construcţie a Bulevardului Pardon, după un control al Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), care constata în martie 2022 nereguli în documentația necesară realizării investiției. La câteva luni distanță, prefectul susține că la Câmpulung a apărut o nouă situație de nelegalitate. Și tot în urma sesizării ISC. Primărița Elena Lasconi a fost amendată cu 10.000 de lei.

 

 

Dosarul vaccinărilor fictive în Argeș. Și-au recunoscut faptele

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 14:22

Continuă cercetările în dosarele vaccinărilor fictive din Argeș. Deși procurorii argeșeni au deschis mai multe dosare penale, în care se fac cercetări asupra unor persoane acuzate că pretindeau sau ofereau, după caz, diverse sume de bani pentru a elibera sau primi certificat verde, până în acest moment niciunul nu a fost trimis în judecată. Vaccinarea la chiuvetă ar fi avut loc în mai multe centre din județ. Este vorba de un centru de vaccinare din Mioveni, unul din Mărăcineni și la cel din comuna Bradu. Recent, au fost încheiate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș trei acorduri de recunoaștere a vinovăției în dosarul vaccinărilor fictive de la Centrul de vaccinare Bradu.

Trei școli din Argeș au fost renovate de asociația BookLand

Miercuri, 02 Noiembrie 2022 08:12

# Investiție totală de aproximativ 175.000 de euro
„Împreună construim oameni” e deviza asociației BookLand, care în ultimii doi ani a renovat trei unități de învățământ din județul Argeș. Acum elevii se bucură de școli noi pentru un viitor mai bun! În anul 2021, ONG-ul a reabilitat Liceul Tehnologic „Petre Ionescu Muscel” din Domneşti și Școala Gimnazială Moșoaia, iar în acest an a fost renovată Școala Primară Metofu din comuna Poiana Lacului.

 

 

Primăria Moșoaia vrea să reabiliteze o școală deja reabilitată

Joi, 27 Octombrie 2022 08:34

# În urmă cu 10 luni, Școala Gimnazială Moșoaia a fost renovată de un ONG # Directorul școlii: „Nu putem să dărâmăm un lucru bun și să îl înlocuim cu un lucru la fel de bun”

Un ONG a reabilitat, în decembrie 2021, Școala Gimnazială Moșoaia. O investiție de peste 70.000 de euro, prin care a fost adusă școala de la nivelul secolului XX la cel al secolului XXI. De fapt a fost și prima renovare mare făcută la unitatea de învățământ din Moșoaia de la înființarea acesteia, din 1952. Timp de trei luni, între octombrie și decembrie 2021, au fost realizate de către Asociația BookLand lucrări ample de renovare a unității școlare. A fost amenajată curtea școlii și a fost modernizat un teren de sport. S-a schimbat acoperișul cu unul nou nouț, mai ales că înainte existau zone unde ploua prin acesta. Au fost termoizolați pereții, reparați și zugrăviți, s-a înlocuit pardoseala, s-a pus parchet, s-au pus termopane, au fost înlocuite corpurile de iluminat cu unele moderne, iar lista poate continua.

Vânzătorii de lemn din Argeș au găsit soluția pentru a evita plafonarea

Joi, 27 Octombrie 2022 08:34

# Facturarea separată și umflată a transportului și tăierii, compensează interdicția de a vinde la maxim 400 lei/m.c. # Școala Moșoaia a cumpărat lemn de foc cu o zi înainte de plafonare, cu 700 lei + TVA/m.c. # Școala gimnazială ”Marin Braniște” din Suseni a cumpărat, pe data de 12 octombrie, peleți, 3960 kg la prețul de 2,94 lei/kg, adică 2940 lei+ TVA /tonă

Lucrătorii din industria lemnului au găsit soluție la plafonarea impusă de Guvern. Cei 400 de lei/m.c. pentru lemnul de foc, preț depășit cu mult timp în urmă, sunt respectați. Ca să se încadreze în acesta, prețul facturat însă pentru transport, manipulare, despicare etc. a crescut corespunzător, cam cu atât cât trebuia ca să iasă prețul real.

 

 

Garda Forestieră Argeș a dat amenzi de 278.000 de lei în ultimele trei luni

Miercuri, 26 Octombrie 2022 14:36

# Șef district - acuzat de folosire fără drept a dispozitivului silvic de marcat

Garda Forestieră Județeană Argeș, prin șeful de birou Eugen Antonescu (foto), a prezentat activitatea instituției pentru trimestrul III al anului 2022. Astfel, în perioada 1 iulie-30 septembrie, inspectorii din cadrul biroului județean au verificat un număr de 55 acte de punere în valoare întocmite de ocoalele silvice autorizate, masă lemnoasă provenită din doborâturi de vânt/fenomene de uscare (produse accidentale I și II). De asemenea, în cele trei luni inspectorii Gărzii Forestiere Județene Argeș au efectuat preluarea în pază prin structuri silvice autorizate (ocoale silvice de stat și de regim-private), a unei suprafațe de 741,84 ha fond forestier neasigurat cu servicii silvice/pază pe raza județului.

Un fost angajat cere despăgubiri uriașe Consiliului Județean Argeș

Joi, 20 Octombrie 2022 23:53

# A primit peste 280.000 de lei, dar vrea mai mult!

Codruța Lavinia Mercea cere daune uriașe Consiliului Județean Argeș. Fosta directoare executivă de la Direcţia Tehnică şi de Dezvoltare a fost trimisă în judecată, în cursul anului 2013, pentru presupusa săvârşire a unor fapte penale în legătură cu serviciul. Aceasta a fost cercetată alături de Constantin Nicolescu, fostul președinte al CJ Argeș, în dosarul „Podul Căteasca”. CJ Argeș a dispus suspendarea acesteia din funcţie, începând cu 12 februarie 2013 şi până la rămânerea definitivă a hotărârii penale. La șase ani distanță, în martie 2019, a venit și sentința definitivă. Constantin Nicolescu a fost singurul inculpat condamnat în cauză, la 7 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită, însă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut o decizie anterioară privind eliberarea condiţionată din penitenciar. În ceea ce o privește pe Codruța Mercea, aceasta a fost achitată de instanță pentru infracţiunile pentru care a fost trimisă în judecată.

 

Dezastru la concursul de directori școlari: 35 de posturi au rămas vacante

Joi, 20 Octombrie 2022 09:00

# Doar 15 funcții de director au fost ocupate în Argeș după a treia sesiune a concursului

La sfârșitul lunii septembrie s-a terminat în Argeș a treia sesiune a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ din județ. Interesul profesorilor pentru funcțiile de conducere a fost unul scăzut. Numărul candidaților înscriși la concurs a fost mai mic decât numărul de funcții vacante. Conform Inspectoratului Școlar Județean Argeș, au fost scoase la concurs 50 de funcții de conducere, dintre care 46 pentru funcția de director și 4 pentru cea de director adjunct. Pentru acestea s-au înscris 41 de candidați. La proba scrisă s-au prezentat doar 34, după susținere fiind admiși 18 profesori. În final, după proba interviului, doar 15 profesori și-au îndeplinit obiectivul stabilit.

Consiliul Județean a recepționat o bucată dintr-o șosea… catastrofală!

Joi, 13 Octombrie 2022 12:03

# Varianta de ocolire a podului de la Căteasca, lungă de 0,9 km, se continuă …cu un drum desfundat de 5 km

Luni, 3 octombrie, a avut loc recepția lucrărilor de asfaltare a drumului județean DJ 704C. Tronsonul de drum asfaltat reprezintă, în opinia reprezentanților Consiliului Județean Argeș, varianta de ocolire a podului de la Căteasca, pod care acum este închis. Este prima investiție finalizată de Consiliul Județean Argeș, în parteneriat cu administrațiile publice locale. Președintele Ion Mînzînă, vicepreședintele Marius Nicolaescu, administratorul public al județului, Marius Cristian Puiu, au fost alături de primarul Liviu Năstase, lucrarea fiind realizată în parteneriat cu administrația locală.

 

 

Inculpații din dosarul „Cheresteaua” au vrut să îl schimbe pe judecătorul Fundătureanu

Joi, 13 Octombrie 2022 10:50

# Instanța le-a respins aproape toate cererile

Unul din cele mai longevive dosare penale din Argeș s-a reluat la Curtea de Apel Pitești. Este vorba de ”Cheresteaua 1”, în care, la instanța de fond, s-a lăsat cu mai multe condamnări. Ion Andrei, patronul firmei Andris, a primit o pedeapsă de 7 ani și 6 luni închisoare cu executare, iar șeful de district Gheorghe Mihai și pădurarul Vasile Uță – câte 4 ani de închisoare cu executare. Au mai fost cinci inculpați care au primit pedepse de închisoare cu suspendare, trei (dintre care două societăți comerciale) au primit amenzi penale, iar alte cinci persoane au fost achitate.

Decizia Tribunalului Argeș nu era definitivă, iar procesul a fost reluat la Curtea de Apel Pitești, unde dosarul i-a fost repartizat judecătorului Ioan Fundătureanu.

Vânzător de mașini second-hand, din Pitești, pus să plătească impozit pe veniturile obținute din tranzacții

Miercuri, 12 Octombrie 2022 07:56

# Pentru că a plătit toți banii, acesta a scăpat și de dosarul penal

La Tribunalul Argeș și, în final, la Curtea de Apel Pitești s-a judecat dosarul unui dealer de mașini second-hand, așa cum sunt mulți prin județ. Acesta a comercializat zeci de mașini, pe piața neagră, fără să plătească un leu impozit statului pentru profiturile obținute. În cele din urmă a scăpat de urmărirea penală, însă doar după ce a plătit aproape 100.000 lei!

Instanța a reţinut că prin rechizitoriul emis la data de 11.01.2021 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş în dosarul de urmărire penală, a fost trimis in judecată, în stare de libertate, inculpatul M.F., pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, în formă continuată.

 

Un judecător de la Curtea de Apel Pitești iese la pensie

Marţi, 11 Octombrie 2022 07:59

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat cererea de eliberare din funcţie, prin pensionare, a unui judecator de la o instanță din Argeș. Este vorba de judecătoarea Gherghina Lăcusteanu, de la Curtea de Apel Pitești.

CSM a hotărât, săptămâna trecută, cu unanimitate de voturi, înaintarea propunerii către Președintele României de eliberare din funcție a magistratei de la Curtea de Apel Pitești. Urmează ca în perioada următoare președintele Klaus Iohannis să semneze decretul.

Avocat argeșean - condamnat pentru trafic de influență

Joi, 06 Octombrie 2022 10:42

# Timp de 2 ani are interdicție în a-și mai exercita profesia

Ionel Ilie, avocat în Baroul Argeș, a fost condamnat, definitiv, pentru trafic de influență, la sfârșitul lunii septembrie, la doi ani de închisoare cu suspendare, de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție a României. Condamnarea a ”plecat” de la Curtea de Apel din Pitești. Cercetarea penală a început  în urma unui denunț făcut, de un infractor, din pușcărie!

Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat, pe 7 septembrie 2021, în dosarul avocatului argeșean,  iar magistrații instanței supreme au menținut, aproape în totalitate, dispozițiile  sentinței penale apelate. Condamnat definitiv, inculpatul riscă să fie exclus din avocatură. În plus, acesta va presta și muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei Piteşti sau Consiliului Local Piteşti.

 

Începe judecata în dosarul educatoarei din Pitești care ar fi agresat trei copii la creșă

Joi, 06 Octombrie 2022 09:02

În această toamnă, la Judecătoria Pitești, începe procesul în care un educator puericultor, de la Creșa nr. 6 Trivale, este acuzat că ar fi agresat fizic mai mulți minori pe care îi avea în grijă. Educatoarea Petruța Iordache a fost trimisă în judecată pentru purtare abuzivă. Nu mai puțin de trei copilași au fost victimele femeii.

Recent, s-a constatat legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală, fiind dispusă începerea judecăţii pe fond. Primul termen al procesului a fost stabilit pe 8 noiembrie 2022.

ÎCCJ a respins contestația la executare depusă de fostul deputat argeșean Theo Nicolescu

Miercuri, 05 Octombrie 2022 10:01

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins ca nefondată, săptămâna trecută, contestația la executare depusă de Theodor Cătălin Nicolescu, fost deputat PNL. Decizia instanței este definitivă! Fostul parlamentar a fost condamnat în octombrie 2019 la o pedeapsă de 8 ani de închisoare pentru luare de mită.

La doi ani de la condamnare, Theo Nicolescu a încercat să scape de închisoare, după ce a depus pe rolul instanțelor atât o cerere de revizuire, cât și o contestație la executare. Nu a fost însă cu noroc, ambele solicitări fiind respinse de ÎCCJ în acest an.

 

Foștii comisari de la Protecția Consumatorilor Argeș au făcut apel în dosarul în care au fost condamnați pentru luare de mită

Miercuri, 05 Octombrie 2022 08:59

Dosarul „Corupție la Protecția Consumatorilor Argeș” se reia, în fază finală, la Curtea de Apel Pitești. Dumitru-Constantin Boboc și Paul-Constantin Zamfir, comisari superiori în cadrul Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Argeș la momentul săvârșirii faptelor, au făcut apel după ce au condamnați, la începutul lunii septembrie, de Tribunalul Argeș pentru fapte de corupție. Dumitru Boboc a primit 2 ani şi 11 luni închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită și fals intelectual. În schimb, Paul Zamfir a primit 2 ani şi 8 luni închisoare pentru luare de mită. Celor doi li s-a interzis, pe o perioadă de 4 ani și dreptul de a ocupa funcția de comisar.

Trei piteșteni au pus la cale un accident rutier fictiv pentru a obține despăgubiri ilegale

Joi, 29 Septembrie 2022 08:33

# Inculpații au fost trimiși în judecată

Au inventat un accident rutier pentru a obține în mod ilegal despăgubiri de la societatea de asigurări. Este fapta pentru care trei piteșteni au fost trimiși în judecată, la Judecătoria Pitești, la sfârșitul lunii iulie 2022. Cei trei bărbați sunt acuzați de o multitudine de infracțiuni: instigare la fals în declarații, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare și complicitate la tentativă de înșelăciune, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la fals intelectual și instigare la participație improprie la fals intelectual. Acum aceștia riscă ani grei de pușcărie pentru câteva mii de euro, pe care oricum nu i-au primit pentru că presupusul accident a fost demontat de reprezentanții societății de asigurări, în urma verificărilor făcute în cauză. S-a stabilit că accidentul nu s-a produs așa cum a fost relatat de cei trei inculpați.

 

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) Argeș a pierdut definitiv, în instanță, sediul PNL Pitești

Joi, 29 Septembrie 2022 08:06

# Nici judecătorii Tribunalului Argeș, nici ai Curții de Apel nu au fost de acord cu AUR-ul

Supărare mare (acum și definitivă!) la filiala Argeș a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR). Pentru că, așa cum am mai scris,  reprezentanții partidului au cerut, după ultimele alegeri locale, un sediu. Și nu oricare sediu, ci chiar sediul PNL Pitești. Nu l-au primit, așa că s-a ajuns la judecată. Partidul cu nume de metal prețios nu prea i-a impresionat pe judecătorii Tribunalului Argeș, care le-au respins acțiunea. Au încercat și la Curtea de Apel. Rezultatul însă… cam același!

Curtea de Apel Pitești - sufocată de procese privind recalcularea pensiilor

Marţi, 27 Septembrie 2022 11:00

# Alina Gorghiu întreabă: „Cine plătește procesele și avocații la Casa de Pensii? Și cât costă?” # Aida Enache, director: „Casa de Pensii din Argeș calculează corect pensiile, așa cum este legea în vigoare!”

 

Se pare că Argeşul  a devenit campion naţional la ceva. Campion național la procese pierdute de Casa de Pensii. Pensionarii argeşeni îşi cer drepturile în instanţă, după ce constată că nu li se recalculează pensia conform documentelor pe care le deţin. Prefectul Radu Perianu a luat poziţie, Alina Gorghiu a luat altă poziție. Șefa Casei de Pensii Argeș susține, însă, că toate pensiile din județ sunt calculate conform legii în vigoare, iar fiecare vociferare este o furtună într-un pahar cu apă…

 

Pagina 15 din 102

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea