Fostul deputat PNL Theodor Nicolescu vrea să își recupereze, din detenție, calitatea de avocat

Vineri, 19 August 2022 15:50

# Acesta a dat în judecată Baroul Argeș # Avocatul Luminița Ioana: „Mulți dintre noi am fost prieteni cu el, dar trebuie să respectăm legea!”

Theodor Cătălin Nicolescu, fostul deputat PNL de Argeș, a fost condamnat, în octombrie 2019, la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor. Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție l-au găsit vinovat pe fostul parlamentar pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, fiind achitat, în schimb, pentru abuz în serviciu.  La câțiva ani de la condamnare, acesta a încercat să scape de închisoare, după ce a depus pe rolul Curții de Apel București o cerere de revizuire și o contestație la executare. Nu a fost însă cu noroc, ambele solicitări fiind respinse de instanță în acest an.

Tot la Curtea de Apel București se judecă, în prezent, un dosar în care Theo Nicolescu cere anularea deciziei Uniunii Naţionale a Barourilor din România, prin care s-a dispus încetarea calității sale de avocat. Următorul termen al dosarului a fost stabilit în toamnă, pe 26 septembrie 2022. Amintim că Nicolescu a făcut parte ca avocat din Baroul Argeș.

Exclusiv! Falsul transportator din Pitești a fost arestat

Miercuri, 17 August 2022 15:06

După aproape doi ani de căutări, falsul transportator din Pitești a fost prins de polițiști, pe raza județului Timiș. Bărbatul se află încarcerat, în acest moment, în Penitenciarul Timișoara.

Falsul transportator Marius Florin Dragomirescu, în vârstă de 34 de ani, era dat în urmărire internațională de Poliția Română de aproape doi ani. Pe numele acestuia era emis un mandat de arestare preventivă pentru săvârșirea de infracțiuni economice, respectiv: înșelăciune, fals informatic și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Acesta era condamnat definitiv, în noiembrie 2020, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

 

Judecat pentru evaziune fiscală, primarul de la Aninoasa a fost găsit și în stare de incompatibilitate

Miercuri, 17 August 2022 10:36

Se anunță vremuri grele pentru Nicolae Marius Manole, actualul primar al comunei Aninoasa. După ce a fost trimis în judecată la sfârșitul anului 2019 pentru evaziune fiscală, săptămâna trecută Marius Nicolae a fost găsit de Agenția Națională de Integritate (ANI) în stare de incompatibilitate.

ANI susține că Nicolae Marius Manole, în perioada în care a fost consilier județean a încălcat prevederile  art. 90, alin. (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia soția sau rudele de gradul I ale alesului local nu pot încheia contracte comerciale de prestări de servicii, de executare de lucrări, de furnizare de produse sau contracte de asociere cu autorităţile administraţiei publice locale din care acesta face parte, cu instituţiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori sub autoritatea consiliului local sau judeţean respectiv ori cu societăţile comerciale înfiinţate de consiliile locale sau consiliile judeţene respective.

 

Dilema concursului de directori școlari: în Argeș sunt mai puțini candidați decât numărul de funcții vacante

Joi, 28 Iulie 2022 15:35

# Dumitru Tudosoiu (foto): „Unii profesori nu își mai doresc să fie directori pentru că au posibilitatea să își facă grupe de meditații și să câștige de 2-3 ori mai mult”

A început o nouă sesiune a concursului pentru ocuparea funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar de stat din județul Argeș,. Este deja al treilea concurs organizat în ultimul an. Cu toate acestea, în școlile din Argeș vor rămâne funcții de conducere vacante și după această sesiune. Interesul profesorilor este unul scăzut, astfel că numărul candidaților înscriși la concurs este mai mic decât numărul de posturi vacante. Conform Inspectoratului Școlar Județean Argeș, au fost scoase la concurs 50 de funcții de conducere vacante, dintre care 46 pentru funcția de director și 4 pentru cea de director adjunct.

 

Parlamentar argeșean achitat într-un mega-dosar de corupție

Miercuri, 27 Iulie 2022 10:49

Fostul deputat de Argeș Theodor Nicolescu (PNL), omul de afaceri Horia Simu, fostul deputat Marko Attila (UDMR) dar și fosta șefă ANRP, Ingrid Zaarour, au fost achitați definitiv, săptămâna trecută, de către instanța supremă în dosarul privind acordarea ilegală de despăgubiri la ANRP (Mega-dosarul ANRP III), în care prejudiciul ar fi fost de aproximativ 70 de milioane de euro, potrivit DNA.

Astfel, prin decizia penală nr. 144 din 21 iulie 2022, pronunțată în dosarul 5266/2/2015, ÎCCJ a decis definitiv achitarea celor opt inculpati din cauză. Toate achitările au fost dispuse în baza art. 16 alin. 1 lit. b teza I din Codul de procedură penală potrivit căruia „fapta nu este prevăzută de legea penală”.

 

Fostul deputat de Argeş, Cristian Boureanu, va plăti daune de 63.000 de lei!

Miercuri, 27 Iulie 2022 07:08

Fostul preşedinte al PDL Argeş, Cristian Boureanu, e din nou în lumina reflectoarelor, după ce judecătorii au decis ca ex-politicianul să plătească suma de 63.000 de lei, daune, pe seama unui accident. În urmă cu cinci ani, Boureanu făcea spectacol la Mamaia. Din păcate show-ul s-a terminat prost.

Potrivit Click.ro, în 2017, fostul deputat de Argeş (care se afla în stare de ebrietate) a furat un ATV și a condus în viteză, timp de 30 de secunde, pe o plajă din Mamaia. Apoi s-a răsturnat, a distrus autovehiculul și a rănit ușor un bărbat. Iar acum a venit nota de plată! 63.000 de lei trebuie să achite Boureanu, în urma unei sentinţe pe care a primit-o săptămâna trecută.

 

Un judecător din Argeș – exclus din magistratură

Luni, 25 Iulie 2022 22:11

Consiliul Superior al Magistraturii a decis săptămâna trecută să admită acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva judecătorului Daniel Dumitru Dumitru, de la Judecătoria Pitești. S-a decis excluderea sa din magistratură  pentru „exercitarea funcției cu rea-credință” și „nerespectarea îndatoririi de a se abține”. Decizia CSM nu este definitivă, judecătorul exclus are drept de recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Deși circulația este închisă, camioane pline cu pietriș - trec zilnic pe podul de la Căteasca

Miercuri, 20 Iulie 2022 17:26

# Continuă ilegalitățile pe cel mai lung pod (penal!) din Argeș

Din 15 mai s-a închis traficul rutier, pe o perioadă nedeterminată, pe podul de la Căteasca, de pe DJ 703B, km. 84+723. Măsura s-a dispus la solicitarea Consiliului Județean Argeș în urma concluziilor raportului de expertiză tehnică, întocmit în cauză, din care rezultă că podul este în stare critică. S-au montat indicatoare care avertizează că drumul este închis circuției publice, dar ele sunt respectate doar de cine vrea! Asta și pentru că echipajele de poliție trec destul de rar prin zonă. Deși circulația este închisă, autocamioane pline de balastru trec zilnic, în mod ilegal, pe cel mai lung pod din Argeș. Astfel, situația podului care s-a prăbușit, recent, în județul Vrancea poate să se repete oricând și în Argeș.

 

Ginerele polițist al primarului Poșircă a fost trimis în judecată de DNA

Luni, 18 Iulie 2022 14:57

 

# Dosarul a ajuns la Tribunalul București, inculpatul este arestat din iunie

# Interesant, polițistul înregistra venituri uriașe din pariuri sportive

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului STANCU ANDREI IULIAN, la data faptelor ofițer de poliție judiciară la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București. Andrei Iulian Stancu este proaspătul ginere al primarului de la Vulturești, Liviu Poșircă. Polițistul a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (două infracțiuni), trafic de influență (trei infracțiuni), permitere a accesului unor persoane neautorizate la informații nedestinate publicității, dare de mită.

RUBRICA LUI NEA MÎNDRUŢĂ

Luni, 18 Iulie 2022 14:28

EDUCATOARE AGRESOARĂ

Lupul îngrijeşte oaia,

La creşă e-acelaşi “bai”,

Că, iată şi-acum bătaia

A rămas ruptă din Rai!

 

O educatoare din Pitești - trimisă în judecată după ce ar fi agresat trei copii de la creșă

Miercuri, 13 Iulie 2022 14:33

# O fetiță a fost strânsă de gât și trântită cu fundul de oliță # Un băiețel a fost lovit cu palma în zona feței # Un alt copil, în vârstă de trei ani, a fost făcut nesimțit

Trei copii, în vârstă de trei ani, au fost agresați la creșă de cea care trebuia să îi îngrijească. Aceasta este concluzia procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, care au dispus trimiterea în judecată a educatoarei Petruța I., pentru purtare abuzivă. În urma cercetărilor, s-a stabilit că, în perioada aprilie-mai a.c., femeia, în calitate de educator puericultor la Creșa nr. 6 Trivale, ar fi agresat fizic mai mulți minori pe care îi avea în grijă. Nu mai puțin de trei copilași au fost victimele femeii.

Minorii au fost agresați de față cu ceilalți copii din grupă

După ce au ieșit din concediul maternal, părinții analizează ce este cel mai bine pentru ei și pentru copiii lor. Iar cresa sau grădinița, în funcție de vârstă, devin rapid alternative rezonabile. Atenția și grija celor care îi îngrijesc sunt deosebit de importante în acest caz. Părinții își știu copiii în siguranță, având timp pentru celelalte probleme de zi cu zi.

Bătălia pentru gaze la Golești - câștigată de Aqva Termo Sanit

Miercuri, 13 Iulie 2022 08:04

Contract disputat pentru înființarea rețelei de gaze la Golești (oraș Ștefănești). Inițial, execuția acestuia a fost dată, de Primăria Ștefănești altei firme. Aqva Termo Sanit și-a căutat dreptatea la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și, în final, a câștigat.

Prin contestaţia înregistrată la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, înaintată de SC AQVA TERMO SANIT SRL,  formulată împotriva rezultatului procedurii comunicat  de ORAȘUL ȘTEFĂNEȘTI,  în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii simplificate organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect „Servicii proiectare - fazele D.T.A.C., P.T., D.D.E., Asistență tehnică proiectant și execuție lucrări aferente proiectului: Înființare rețea de distribuție cu gaze în satul Golești, Orașul Ștefănești”, s-a solicitat:

 

 

Centrul SPA construit la Pitești cu banii Mafiei - greu de vândut

Miercuri, 13 Iulie 2022 07:31

# Zeci de imobile scoase la licitație cu preț redus, dar cu sechestru penal

Insolvenţa SM SPRL, în calitate de lichidator judiciar al societăţii DANIELA CONSTRUCȚII SRL-  în faliment, vinde prin licitaţie publică cu strigare:

- Teren intravilan în suprafață de 304mp, situat în Pitești, str.Țepeș Vodă, nr.1, jud.Argeș, notat în CF 91782, Pitești, având nr.cad.91782 Pitești- 66.219Euro+TVA;

- Teren în suprafață de 2.712mp, situat: loc.Pitești, cartier Gavana, Str.Petre Ispirescu, nr.61, jud.Argeș, având autorizația de construire 325/12.05.2017 și 661/18.09.2017, situat sub viitoarele blocuri G7+G8, notat în CF 98730, Pitești, având nr.cad.98730 Pitești, împreună cu toate ameliorațiunile imobilului- 1.207.856Euro+TVA;

 

Universitatea din Pitești îi oferă medicului Andrei Găitan o garsonieră studențească

Vineri, 08 Iulie 2022 16:44

# Ies la suprafață noi informații în cazul dr. Găitan. În trecut, medicul ar fi refuzat cel puțin o locuință de serviciu

# Rectorul UPIT: „Vă rog să mă iertați pentru naivitate!”

Universitatea din Pitești, prin rectorul Dumitru Chirleșan, s-a implicat în problema medicului Andrei Găitan care susține că nu a primit o locuință de serviciu, deși a cerut Spitalului Județean de Urgență Pitești în repetate rânduri, în ultimii cinci ani, acest lucru. Dr. Găitan spune că face naveta zilnic, între București și Pitești.

Cum medicul a declarat că nu i s-ar fi oferit o locuință de serviciu în Argeș până acum, Dumitru Chirleșan, rectorul Universității din Pitești, a fost dispus să îi pună la dispoziție o garsonieră în campusul universitar.

 

Doi afaceriști din Argeș - în judecată pentru evaziune fiscală

Joi, 07 Iulie 2022 17:15

Doi oameni de afaceri din Argeș au fost trimiși în judecată de procurori într-un dosar de evaziune fiscală, în urma unor achiziții fictive de bitum. Unul dintre inculpați, R.F.M. este acuzat de evaziune fiscală, în timp ce I.G. de complicitate la evaziune fiscală.

În cauză s-ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 121.000 lei. Cei doi argeșeni, administratori de firme la momentul săvârșirii faptelor, sunt acuzați că au pus la cale o șmecherie pentru a scăpa basma curată.

Afaceristul Nicolae (Nenea) Ivănescu - executat silit (din nou!!!) cu moșia sa din Rătești

Joi, 07 Iulie 2022 07:57

# Terenurile scoase la licitație însumează peste 1.000.000 m.p.

Campionul neoficial al combinațiilor imobiliare din Argeș Nicolae (Nenea) Ivănescu, este executat silit (din nou!!!) de firma Emiliei Mateescu și a lui Florin Andronache. Desigur, nu este de plâns, aceste executări silite având  în spate credite bancare, proprietăți serioase și rulaje financiare amețitoare.

În cazul de față  este pus în executare, din nou, de Societatea Pro Aequitas, în joc fiind moșia (pădure și teren arabil) pe care afaceristul o deține, încă, la Rătești.

 

 

Consiliul Județean Argeș aproape a pierdut lupta cu IGIENA!

Miercuri, 06 Iulie 2022 19:42

Luptă ce a mers pe toate canalele procedurale pentru contractul de servicii de curățenie la CJ Argeș, contract de peste 165.000 lei.

Licitația a fost atribuită, inițial, asocierii de firme EMYON CARGO SPEED (lider de asociere) şi CONCEPT TOP ACTIV. Perdanta, IGIENA SERV, a atacat decizia la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Forul menționat a dat însă, numai în parte, dreptate firmei IGIENA.

Pe 22 iulie, Mircea Drăghici ajunge, din nou, în instanță

Miercuri, 06 Iulie 2022 14:05

# Fostul deputat a recunoscut că a folosit bani de la partid pentru vacanțe de lux

Una caldă, alta rece pentru fostul parlamentar Mircea Drăghici! Recent, fostul deputat argeșean a obținut o victorie importantă fiind achitat la Înalta Curte de Casație și Justiție  în dosarul „Consultanța” în care este acuzat de fapte de corupţie alături de Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș. Săptămâna trecută, însă, procurorii DNA au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD, cercetat în stare de detenţie, pentru utilizarea subvenţiilor în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate şi delapidare, ambele infracţiuni în formă continuată.

Amintim că Mircea Drăghici se află în detenție unde execută o pedeapsă de cinci ani de închisoare, ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni similare, fapte petrecute tot pe vremea când era trezorier la PSD.

 

Un executor judecătoresc din Argeș - trimis în judecată pentru că ar fi luat banii din 152 de dosare

Miercuri, 06 Iulie 2022 08:47

# Este deja la a doua trimitere în judecată în ultimii doi ani

Argeșeanul Marius Damaschin, la data faptelor executor judecătoresc,  a fost trimis în judecată de către procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești sub acuzația că şi-a însuşit, pe parcursul a cinci ani, banii din 152 de dosare de executare. Prejudiciul se ridică la 1,3 milioane de lei. Fostul executor este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. Marius Damaschin nu este la prima abatere de acest gen. El a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni asemănătoare în decembrie 2020.

Fostul deputat de Argeș, Cătălin Rădulescu, a ajuns la Înalta Curte cu dosarul de fals revoluționar!

Marţi, 05 Iulie 2022 08:03

Emoții mari pentru fostul deputat PSD Argeș, Cătălin Rădulescu. Săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casație și Justiție au început dezbaterile în cazul contestației pe care Rădulescu a făcut-o împotriva deciziei Curții de Apel București prin care instanța valida probele și dosarul procurorilor DNA de fapte de mare corupție, privind felul în care a obținut titlul de luptător anti-comunist. Iar Rădulescu nu stă pe roze, întrucât are la activ o condamnare la închisoare cu suspendare, într-un alt dosar, care s-ar putea să atârne greu.

În acest dosar fostul deputat argeșean a fost dat pe mâna justiției de către DNA, fapta invocată fiind complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite și fals în declarații în formă continuată.

 

 

Pagina 17 din 102

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea