Reabilitarea drumului național Scoarța - Pitești este blocată în instanță

Joi, 12 Mai 2022 11:28

# Sorin Grindeanu: „În prezent, se află pe rol un dosar privind rezilierea contractului” # După soluționarea cauzei ar putea să înceapă și lucrările la podul de la Poiana Lacului

Drumul Național Scoarța – Pitești (DN 67B) este un drum pe care autoritățile din patru județe tot încearcă să îl modernizeze. Deși au trecut 12 ani de la semnarea contractului de lucrări, obiectivul de investiții nu a depășit faza proiectului tehnic. Din 2010 și până în prezent, nu a fost an în care să nu se promită alocarea de fonduri de la bugetul de stat. În afară de mici lucrări de reparații, „drumul fantomă”, de 188 de kilometri, nu a beneficiat de o reabilitare complexă care să asigure condiții normale de trafic. În Argeș, drumul arată ca după război!

Primăria Câmpulung – proces împotriva unei decizii a Curții de Conturi. Litigiu început de Țâroiu și continuat de Elena Lasconi

Joi, 12 Mai 2022 08:46

Deși s-a luptat pentru a-l da jos, în 2020, pe Liviu Țâroiu de la Primăria Câmpulung Muscel, Elena Lasconi a preluat, din mers, unele proiecte ale acestuia. Și chiar unele dintre procese. Este și cazul unui litigiu cu Curtea de Conturi a României. Instituția, în urma unor verificări, a tăiat din veniturile încasate de trei funcționari de la Câmpulung, pentru că erau prea mari, peste limita stabilită prin lege. Municipiul, prin (încă!) primarul Țâroiu a atacat, în 2020, decizia de imputare a sumelor. Tribunalul Argeș a dat dreptate, însă, Curții de Conturi. Primărița Lasconi a preluat din mers... și a mers la Curtea de Apel Pitești. Fără succes însă, dar unitatea de gândire a celor doi edili merită salutată. Să vedem, acum, cine pune și banii înapoi...

 

 

UPDATE! Educatoare de la o creșă din Pitești – acuzată că a agresat mai mulți copii. Femeia a fost plasată sub control judiciar

Marţi, 10 Mai 2022 15:32

 

UPDATE:  Pe timpul cât se află sub control judiciar, femeia trebuie să respecte și obligația de a nu exercita profesia de educator puericultor și să nu desfășoare vreo activitate care implică controlul direct și sistematic cu persoane minore, se arată în ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. În baza măsurilor dispuse de organele competente, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Pitesti poate dispune încetarea contractului de muncă al salariatei.

 

TEXTUL INIȚIAL: Situație revoltătoare la Creșa Nr. 6 din cartierul piteștean Trivale! O educatoare, în vârstă de 44 de ani, a fost reținută pentru 8 ore de polițiștii argeșeni, după ce a agresat fizic și verbal mai mulți copii. Ulterior, în cauză s-a dispus măsura controlului judiciar. Femeia este acuzată de purtare abuzivă.

O nouă condamnare. „Mitu Chinezu” - șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală

Joi, 05 Mai 2022 10:34

# Prejudiciu de peste 13 milioane de lei # Afaceristul este dat în urmărire internațională de șapte ani


Constantin Mitu zis „Mitu Chinezu”  a fost, din nou, condamnat definitiv de Curtea de Apel Pitești. În Săptămâna Patimilor, pe 21 aprilie 2022, omul de afaceri argeșean a primit şapte ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

În urma faptelor sale, inculpatul a prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma de 13.102.191 lei. „Mitu Chinezu” este urmărit internaţional din anul 2015, pentru ispăşirea unei pedepse de şase ani şi patru luni cu închisoarea.

 

Începe judecarea dosarului primarului incendiator din Beleți-Negrești

Joi, 05 Mai 2022 09:30

A fost stabilit, la Judecătoria Topoloveni, un prim termen în procesul în care este judecat, pentru ”violarea sediului profesional, distrugere, sustragere sau distrugere de înscrisuri ” primarul din Beleți-Negrești.

În ziua de 03 februarie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au finalizat cercetările în dosarul penal privind faptele de mai sus.  Din cercetări s-a stabilit că, în noaptea de 12 spre 13 decembrie 2021,  edilul ar fi pătruns în clădirea administrativă din localitatea de domiciliu, unde ar fi incendiat mai multe încăperi și înscrisuri.

Întorsătură de cascadorii râsului la Primăria Valea Iașului

Miercuri, 04 Mai 2022 11:51

# Edilii au refuzat o firmă - acceptată anterior - pe motiv de... neconcordanțe # Primarul Enescu (foto) - dribling în declarații: ”Le-am pus în Consiliul Local și ... a trebuit să renunțăm la ele...”

În urmă cu câteva numere am scris, cu amănunte, despre lucrările date, fără licitație, de primarul Cristian Enescu. În ecuație a intrat – fără să fie vinovată cu ceva – o firmă care este condusă de vărul primar al lui Enescu. Firmă care lucrează însă și cu multe alte primării sau persoane juridice, așa încât nu aștepta, flămândă, la poarta edilului. Care edil însă, se cam grăbește, în opinia noastră, să se scuze... reușind, mai mult să se acuze...

 

 

Focar de infecție în curtea Bisericii Domnești din Curtea de Argeș

Miercuri, 04 Mai 2022 08:49

# Este singura toaletă din incinta lăcașului # Municipalitatea susține că în curte se face curățenie o dată la două zile și că WC-ul a fost dezafectat de 4 ani # În ruinele caselor domnești găsim: haine, sticle de băutură, măști de protecție, chiștoace de țigări.

Când vorbim de Curtea de Argeș ne referim la fosta cetate de scaun a Țării Românești, la actualul „oraș regal”, în care regii României își dorm somnul de veci. Vorbim de municipiul ce adăpostește comori importante ale istoriei noastre. Pe lângă bijuteria arhitecturală cunoscută sub numele de Mănăstirea Curtea de Argeș, aici putem vizita și Biserica Domnească Sfântul Nicolae, ctitoria lui Basarab I, unul dintre cele mai reprezentative monumente ale arhitecturii românești medievale, după cum a afirmat Nicolae Iorga. Și ne oprim, deocamdată, la acest monument istoric. Biserica Domnească este unul dintre principalele obiective turistice din orașul Basarabilor. Este locul care îmbină istoria cu credința, trecutul cu prezentul. Cu toate acestea, după cum veți vedea din reportajul următor, autoritățile locale nu îi dau importanța cuvenită.

Zeci de ani de închisoare în dosarul ”furturi din locuințele de lux din Pitești”

Luni, 02 Mai 2022 19:41

# Doi hoți au pus pe jar mai mulți oameni cunoscuți ai urbei: preoți, executori judecătorești, avocați etc. # Piteșteanul are de executat o pedeapsă cu închisoarea de 8 ani, 10 luni şi … 663 zile!

Verdict final, în Săptămâna Patimilor, în dosarul în care au fost cercetate spargerile de locuințe date unor persoane cunoscute din Argeș. Doi bărbaţi au fost condamnați, inițial,  la Judecătoria Pitești, pe 20 septembrie 2021, după ce au comis 14 spargeri la locuinţe de lux din Piteşti. Tot într-o zi de 20 (aprilie 2022) celor doi li s-a respins recursul la Curtea de Apel Pitești. Așadar, a rămas… ca la Judecătorie.

 

 

Doctorița Mioara (Motoc) Pavelescu, trimisă în judecată pentru înșelăciune și delapidare

Joi, 21 Aprilie 2022 10:18

# I se impută un prejudiciu de peste 1,1 milioane de euro

Doctorița Mioara Pavelescu (fostă Motoc) a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune în formă continuată și delapidare în formă continuată. Prejudiciul total stabilit în cauză este de de peste 5,7 milioane de lei (aproximativ 1,1 milioane de euro). Inculpata este cercetată pentru fapte săvârșite în perioada 2014-2016, când a îndeplinit calitatea de administrator al societății Andreea Motoc SRL.

 

Doctorița este acuzată de procurori că a dus în eroare pe reprezentantul a două societăți comerciale, fapt ce i-a produs acestuia un prejudiciu de circa 3 milioane de lei. Inculpata este acuzată și că în calitate de administrator al societății Andreea Motoc SRL și-ar fi însușit în interes personal din încasările societății suma de aproximativ 2,7 milioane de lei. Dosarul a fost înregistrat în martie 2022 la Tribunalul Argeș.

Statul român pierde procesul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale

Joi, 21 Aprilie 2022 09:33

# Totul se va decide la Înalta Curte de Casație și Justiție

Al doilea proces consecutiv pierdut de statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, și de Regia Națională a Pădurilor Romsilva în cazul celor 32,8 hectare din Pădurea Trivale, cumpărate de omul de afaceri Nicolae Ivănescu de la Ileana Brătianu (nepoata lui Ion C. Brătianu, cea care a revendicat terenurile forestiere care au aparținut familiei sale) și vândute ulterior către trei firme patronate de cetățeni israelieni. După Tribunalul Vâlcea și Curtea de Apel București a respins cererea de anulare a contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 ha din Pădurea Trivale. Hotărârea nu este definitivă nici de această dată.

Astfel că ultima șansă ca statul român să intre  în deplină proprietate și posesie cu cele 32,8 hectare, care au fost transferate din Rătești în Pădurea Trivale, se va duce la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce părțile implicate vor declara recurs.

 

 

Omul de afaceri Dan Săndulescu scapă de condamnare după ce a plătit prejudiciul în dosarul de evaziune fiscală

Marţi, 19 Aprilie 2022 08:34

# Acesta a beneficiat de un proiect de lege inițiat de fostul deputat Cătălin Rădulescu

Fostul polițist Dan Eugeniu Săndulescu a scăpat de închisoare în dosarul în care era trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Tribunalul Argeș a dispus, săptămâna trecută, încetarea procesului penal pornit împotriva omului de afaceri Dan Săndulescu și a firmei sale, SC Izometal Compozit SRL, după ce inculpatul a achitat prejudiciul în cauză. Săndulescu a beneficiat de efectele unei legi care prevedea că fapta de evaziune fiscală nu se mai pedepsește dacă inculpatul plătește prejudiciul, plus un bonus de 20%.

 

Direcția Silvică Argeș pune piedică vânzării pădurii de 148 hectare a lui Nicolae (Nenea) Ivănescu

Joi, 14 Aprilie 2022 08:09

# Aceasta era scoasă la licitație, de executori, pentru o datorie neonorată a afaceristului. Prețul de pornire: 705.000 lei

Direcția Silvică Argeș mai reușește o victorie de etapă, cu atât mai importantă însă cu cât, în meci, sunt implicați un executor judecătoresc dar și un creditor și, mai ales, alunecosul afacerist Nicolae (Nenea) Ivănescu.

Este vorba de o pădure pe care Nenea se pregătește să o piardă. Câștigătorul rămâne încă necunoscut. Pentru că, pe același teren cu vegetație forestieră se bat atât Direcția Silvică Argeș cât și un creditor, persoană fizică.

 

Începe judecata în dosarul primarului de la Vlădești, acuzat de transport ilegal de lemne

Marţi, 12 Aprilie 2022 10:04

Săptămâna trecută, Judecătoria Curtea de Argeș a dispus începerea judecăţii cauzei privind pe Cristian Dică Hristu, primarul de la Vlădești, trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documentele specifice de transport. Instanța a stabilit primul termen al procesului pe 14 iunie 2022. Decizia nu este definitivă, ea putând fi contestată cu apel.

 

A început rejudecarea în procesul dintre ANAF și inculpații din dosarul „Podul Căteasca”

Joi, 07 Aprilie 2022 11:35

# Miza – prejudiciul de aproape 5 milioane de lei

La sfârșitul lunii martie 2022, a început la Tribunalul Argeș rejudecarea în procesul dintre ANAF și inculpații din dosarul „Podul de la Căteasca”. Statul Român, prin Agenția Națională de Administrație Fiscală, reprezentată de Direcția Generală a Finanțelor Publice București, solicită obligarea inculpaților din dosar la plata a 4.973.065,75 lei, sumă considerată a fi prejudiciu în cauză.  Deși în primă fază, în septembrie 2020, Tribunalul Argeș a respins acțiunea introdusă de Statul Român ca fiind formulată de o persoană fără calitate procesuală activă, în aprilie 2021 Curtea de Apel Pitești a admis recursul reclamantului și a dispus rejudecarea cauzei.

 

Nicolae (Nenea) Ivănescu - executat silit cu pădurile de la Arefu și Nucșoara

Joi, 07 Aprilie 2022 10:39

# Ghinion - se pare că cea mai mare suprafață este urmărită și de Direcția Silvică Argeș

Cutremur în mediul de afaceri din Argeș. Nicolae (Nenea) Ivănescu este executat silit prin intermediul Societății profesionale de executori judecătorești ”Petroaica și asociații”. Aproape două sute de hectare de teren cu vegetație forestieră (păduri) din localitățile Arefu și Nucșoara sunt oferite spre vânzare. Doar că situația este, pentru unele din suprafețe, cam încurcată. Pentru că Direcția Silvică a reușit, în instanță, anularea Hotărârilor Comisiei Județene de Fond Funciar dar și a proceselor verbale de punere în posesie. Urmează, tot în instanță, solicitarea de anulare a contractelor de vânzare-cumpărare, pentru că anumite suprafețe de pădure vin tocmai... de la Primăria Bogați!

Falsul transportator - trimis, din nou, în judecată

Joi, 07 Aprilie 2022 08:22

Nu trece anul fără ca piteșteanul Marius Florin Dragomirescu, în vârstă de 32 de ani, să nu fie trimis în judecată, măcar o dată, pentru infracțiuni de înșelăciune. Deși este dat în urmărire internațională de Poliția Română de peste un an și jumătate, nici până în acest moment inculpatul nu a fost prins. Falsul transportator Marius Florin Dragomirescu a și fost condamnat definitiv în noiembrie 2020 la trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru înșelăciune, fals informatic și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Iar din momentul dispariției și până în prezent, argeșeanul a mai fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești în două dosare penale, în care este acuzat de înșelăciune, o dată în aprilie 2021 și ultima dată în februarie 2022.

 

De la văru´ primar, fără număr, să trăiască! La Valea Iașului, lucrările mari se dau în familie. Că se poate!...

Miercuri, 06 Aprilie 2022 11:41

# Lucrări de peste 550.000 lei  cu TVA – date direct, într-o singură zi, pe autostrada Primăria Valea Iașului – Aliflor Invest # Primarul Cristian Enescu (foto) încearcă un dribling nereușit: ”Sunt contracte... care s-a prelungit contractele...”

Din 2020, la Valea Iașului s-a schimbat conducerea primăriei. În locul lui Nicolae Barbu (PNL), pe fotoliul de primar s-a suit (cocoțat?) Cristian Enescu, cel care a fost viceprimarul lui Barbu  în ultimele două mandate (ultimii opt ani). După puțin timp, mai exact din 2021, la lucrările cu atribuire directă s-a instalat, în poziție de premiant, și vărul primar al... primarului, Bogdan Enescu, managerul firmei Aliflor Invest SRL. Mai pe românește, de la văru´ primar fără număr, să trăiască!...

Lucrări cu atribuire directă, că la licitații e mai complicat. Aliflor Invest SRL, firma vărului primar al edilului de la Valea Iașului, firmă care  până în 2020 nu prea a avut ce să caute în primăria cu pricina, a devenit, brusc, favorită.

 

Polițiști argeșeni - condamnați pentru luare de mită

Luni, 04 Aprilie 2022 13:10

Un polițist din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş și un fost agent de poliție au fost condamnați, săptămâna trecută, la Tribunalul Argeș, într-un dosar de corupție. Silviu Marian Loţan a primit 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită, iar fostul polițist George Gabriel Bălăşescu a primit 4 ani și 4 luni de închisoare, cu executare, pentru luare de mită și  pentru instigare la infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neînmatriculat. Decizia instanței nu este definitivă, ea putând fi atacată cu apel.

Cei doi bărbați riscă acum să ajungă la închisoare după ce au cerut și primit, în mod ilegal, câteva sute de lei de la un șofer depistat conducând o mașină cu numere de înmatriculare fără valabilitate.

 

Primăria Pitești nu va reuși niciodată să recupereze prejudiciul de 6,3 milioane de euro din afacerea „Autobuzul”

Miercuri, 30 Martie 2022 07:37

# Cele 80 de autobuze, achiziționate ilegal în perioada 2007 – 2008, bune de vândut la fier vechi

Dosarul în care este judecat fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a fost strigat marți, 22 martie, în complet de continuitate, după ce unul dintre judecători, Alin-Benone Răduinea, a fost detașat la CSM. Un alt judecător va fi desemnat prin procedura aleatorie, pentru a-l înlocui pe magistratul detașat, dar – așa cum scriam în numărul trecut – surse judiciare vorbesc despre faptul că cercetarea judecătorească trebuie reluată tocmai pe fondul detașării magistratului Răduinea. Până la noi ordine, presa centrală a deschis un alt subiect sensibil din dosarul lui Pendiuc – cele 80 de autobuze, achiziționate ilegal în perioada 2007 – 2008 sunt bune de vândut la fier vechi. Ceea ce înseamnă că Primăria Pitești nu va reuși niciodată să își recupereze prejudiciul de 6,3 milioane de euro.

Expertul Florin Mihăilescu - condamnat definitiv pentru că a delimitat ilegal hotarul între comunele Rociu, Căteasca și Suseni

Marţi, 29 Martie 2022 20:39

# Inculpatul nu mai poate să își exercite profesia de expert timp de doi ani # Deputatul Aurel Bălășoiu, fost primar la Rociu: „Au fost patru ani de calvar și de chin” # Se solicită acum ca suprafețele de teren să revină la forma inițială

Punct și de la capăt. Așa se poate rezuma „episodul” condamnării expertului tehnic judiciar Florin Cristinel Mihăilescu în „serialul” celor peste 600 de hectare din Rociu transferate la Căteasca și Suseni. Nu s-a rezolvat, încă, nimic. Dar după condamnarea expertului, care a întocmit raportul de expertiză tehnică în dosarul civil în care Unitatea Administrativ Teritorială Rociu a rămas fără respectivele terenuri, primarul de la Rociu poate să ceară acum, din nou, revizuirea hotărârii pronunțată în cauză.

 

Pagina 19 din 101

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea