Motivarea Curții de Apel București în dosarul lui Florin Frătică privind retrocedarea de 8 milioane de euro

Luni, 16 Septembrie 2019 14:42

Curtea de Apel București a emis motivarea în dosarul lui Florin Frătică privind retrocedarea de 8 milioane de euro. Sentinţa dată în primă instanţă, pe 17 aprilie 2019, a avut ca rezultat achitarea tuturor inculpaţilor din dosar: fostul primar al comunei argeşene Bradu - Florin Frătică, fosta şefă a Parchetului Ialomiţa - Daniela Manolache – în trecut, consilier juridic la Primăria Bradu – şi fraţii Lenuţa şi Jean Georgescu. În continuare, vă prezentăm motivarea judecătorilor Curții de Apel București în acest dosar în care Statul Român prin Ministerul Finanțelor Publice s-a constituit ca parte civilă cu suma de 35.035.511 lei, echivalentul a circa 8 milioane de euro. Pe 10 octombrie, la Înalta Curte de Casație și Justiție, începe judecarea apelului în acest dosar.

Jungla din Liga Județeană de fotbal: un jucător a leșinat pe teren după ce a fost lovit cu pumnul în gât

Luni, 16 Septembrie 2019 14:36

# Liga V-a - locul unde fotbalul este sinonim cu bătaia, înjurăturile sunt la ordinea zilei, iar sângele pe tricou este ceva obișnuit # Și un arbitru a fost bătut, în timpul meciului, după ce a eliminat un jucător
Liga Județeană este locul unde pasiunea pentru sportul-rege a fost de mult uitată, ea fiind înlocuită cu o „arenă” în care dacă scapi fără vânătăi și lovituri, poți să te numești norocos. Două evenimente au umbrit startul de sezon în Liga a V-a, în județul Argeș.

 

O parte dintre inculpații care au luat fraudulos împrumuturi de la CAR au recunoscut faptele

Luni, 16 Septembrie 2019 14:16

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au finalizat, în luna august a anului trecut, un dosar în care au fost trimiși în judecată 28 de persoane pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Inculpații sunt acuzați că ar fi obținut în mod fraudulos sume de bani, cu titlu de împrumut, de la mai multe instituții financiare nebancare de tip C.A.R. (Case de Ajutor Reciproc) de pe raza județelor Argeș și Mehedinți, pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit.

Dosarul privind neregulile cu terenul din Pădurea Trivale, clasat de procurorii DNA

Luni, 09 Septembrie 2019 13:53

# Nouă persoane au fost scoase de sub urmărire penală # Israelienii, care au cumpărat mai multe hectare în Pădurea Trivale, au contestat soluția de clasare

Unul dintre dosarele privind transferul terenurilor de la Rătești în Pădurea Trivale, cu 9 persoane cercetate pentru abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, a fost clasat de procurorii DNA Pitești. Dosarul a fost deschis ca urmare a plângerii făcute de israelienii de la Orly Forest, KNA Big Investment și Gov Estate&Investment R., cei care riscă să rămână fără terenuri și fără bani. Asta după ce, Tribunalul Argeș a decis, în primă instanță, în 2018, anularea contractelor de vânzare-cumpărare pentru cele 32,8 hectare de teren, „teleportate” de la Rătești în Pădurea Trivale, care au fost cumpărate  de la Ileana Brătianu de omul de afaceri Nicolae Ivănescu. Ulterior, afaceriști israelieni au cumpărat o parte din aceste terenuri (22,3 ha) de la Ivănescu pentru circa 3,3 milioane euro.

 

În noiembrie, doctorița Nistor află dacă se va întoarce la Spitalul Județean Argeș

Luni, 09 Septembrie 2019 13:40

La Tribunalul Argeș începe, pe 27 septembrie, judecarea, pe fond, în mega dosarul de corupție de la Spitalul Județean Argeș. Cinci medici argeșeni, mai mulți angajați din sistemul sanitar și peste 30 de pacienți ai Spitalului Județean sunt printre inculpați.
Aceștia au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș la începutul lui 2019. Este vorba despre dosarul şpăgilor pentru adeverinţe medicale!

Dosarul fostului primar din Bradu, Costel Zamfir, se judecă în Cameră Preliminară

Luni, 09 Septembrie 2019 13:26

# Dosarul dă fiori reci atât inculpatului, cât și anumitor funcționari din Prefectură, din OCPI dar și din Primăria Bradu

Dosarul care îl vizează pe fostul primar din Bradu, Costel Zamfir, deși înregistrat, la Tribunalul Argeș, în iarna anului trecut, încă nu a primit un prim termen. Pentru că nu au fost finalizate cercetările preliminare dispuse în cauză, nu s-au stabilit, cu exactitate, persoanele vătămate și întinderea prejudiciului individual.  Dosarul dă fiori reci atât inculpatului, cât și anumitor funcționari din Prefectură, din OCPI dar și din Primăria Bradu.

 

Patronii PIC află, marți, dacă au fost filați de DNA și SRI

Luni, 09 Septembrie 2019 13:24

# Gheorghiță Pieca, fostul administrator al PIC, și-a recunoscut vina în dosarul delapidării de 3 milioane de euro

La Tribunalul Argeș se judecă dosarul în care frații Cornel și Ilie Penescu, foștii acționari de la PIC SA și Muntenia Aliment, sunt acuzați de procurori pentru delapidare. Marți, la cererea instanței, acețtia vor afla dacă au fost filați de instituțiile statului. Alături de cei doi a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală Gheorghiţă Pieca, fostul administrator al societăților menționate. De asemenea, Lucia Weiss, fostul director economic în cadrul celor două firme, este cercetată pentru complicitate la evaziune fiscală.

Toamna se numără… procesele! ANAF și CJ Argeș îi cer, separat, lui Constantin Nicolescu, câte 50 de miliarde lei vechi

Luni, 09 Septembrie 2019 13:05

# Suma este aceeași, dosarele vor fi, probabil, conexate

În această toamnă, Constantin Nicolescu, fostul președinte al Consiliului Județean Argeș, se întoarce în sala de judecată. Agenția Națională de Administrare Fiscală și CJ Argeș, solicită, în procese diferite, plata sumei de 4.973.065,75 lei. Este vorba de prejudiciul produs în dosarul „Podul de la Căteasca”.

 

Apele Române au formulat apel împotriva întoarcerii liberalului Adrian Moisescu pe funcția de șef serviciu

Luni, 09 Septembrie 2019 13:03

# Acesta a câștigat, în primă instanță, procesul, la Tribunal

Fostul șef al ABAAV (Administrația Bazinală Argeș-Vedea), liberalul Adrian Moisescu, a câștigat o primă luptă cu instituția pe care a condus-o. Decizia Tribunalului a fost atacată, recent, prin apel, de către ABAAV, apel ce nu a primit, încă termen, apel ce se va judeca la Curtea de Apel Pitești

Transfăgărășanul - sub semnul incertitudinii

Luni, 02 Septembrie 2019 23:45

# Omul de afaceri Dumitru Grecu:  „Politicienii noștri nu dețin proprietăți în zona Transfăgărășanului și de asta nu au niciun interes să facă ceva” # „Există o campanie concentrată ca să se distrugă toată zona asta turistică”, mai declară acesta

Turismul argeșean este asfixiat de indiferență, fiind în umbra ursului! Cetatea Poenari este închisă de la sfârșitul lunii martie! Iar Transfăgărășanul este sub semnul incertitudinii! O incertitudine dată și prin faptul că mai multe porțiuni din viaductele de pe Transfăgărășan sunt atât de distruse, încât ruptura pătrunde în partea carosabilă.

 

Deși plângerea s-a dovedit un fals, ANI a început procedura de verificare a primarului din Bradu

Luni, 02 Septembrie 2019 23:38

Încă de la început de mandat, primarul (PSD) din Bradu, Dan Stroe (foto), a avut de purtat o dublă luptă: una pe față, cu unii consilieri locali ostili, cu cetățeni care au deținut sau doresc să dețină controlul în primărie, și alta, subterană, în care a trebuit să suporte loviturile – nu puține – sub centură. Plângeri, sesizări, reclamații. Culmea, Agenția de Integritate pare să le cânte în strună atacatorilor din  a doua categorie…

Își joacă ultima carte! Doctorița Anca Alexandrescu încearcă să scape de condamnarea din dosarul „Rețete pentru morți”

Luni, 12 August 2019 14:13

# Pe 15 mai, fosta șefă a DSP Argeș a fost încarcerată la penitenciar, acolo unde își ispășește pedeapsa de 3 ani și jumătate

Doctorița Anca Alexandrescu, încarcerată după ce a fost condamnată în dosarul „Rețete pentru morți”, a depus la Curtea de Apel Pitești o contestație în anulare. Aceasta contestă condamnarea de 3 ani și jumătate pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată. Cererea a fost depusă pe 1 august, iar instanța a stabilit primul termen de judecată pe 9 octombrie 2019.

 

Consiliul Județean Argeș, bun de plată, la Sibiu

Luni, 12 August 2019 14:12

# În plus, instituția a fost reprezentată de un avocat, angajat pe baza unei Hotărâri din… 2014

Iată că, în dosarul directorului Badea, de la Evidența Populației, Consiliul Județean începe să transpire serios. Pentru că a început să piardă și bani, dar să facă și pași greșiți. Instanța, după cum se știe, a decis ca în cursa vinovăției-sau nu, să rămână numai cei care au votat. Adică cei ai PSD-ului, personalități cu un puternic individualism, care, încă de pe vremea respectabilului Constantin Nicolescu, ridică mâna automat la propunerile șefului, fără să se gândească sau să comenteze.

Începe apelul în dosarul de trafic de droguri al lui „Alex Copil Bătrân”

Luni, 12 August 2019 14:11

Alexandru Mihăilescu, zis și “Alex Copil Bătrân” sau “Alex Santiago”, a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare, cu executare, pentru trafic de cocaină în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă, ea fiind atacată cu apel de inculpat. Judecata, în această speță, va începe pe 20 noiembrie la Curtea de Apel Pitești. Inculpatul se află în acest moment în stare de arest la domiciliu.

 

Hai cu el, la Curtea de Apel! Primăria Băbana a scăpat de inundații, însă nu scapă de procesul cu Apele Române

Luni, 12 August 2019 13:52

Pe  2 octombrie 2018, Administrația Bazinală de apă Argeș (ABAAV) a pierdut, definitiv, procesul cu Primăria Băbana, proces cu miză de 1,25 miliarde de lei vechi.  Iată însă că, în urma unei decizii a Înaltei Curți de Casație și Justiție, s-a deschis o nouă cale de atac, cale pe care cei de la ABAAV nu au refuzat-o!
La începutul verii anului trecut, o hotărâre judecătorească emisă de o instanță a Judecătoriei  Pitești venea să tulbure somnul frumos al reprezentanților instituției cu un buget uriaș, dar cu realizări puțin vizibile.

Doi piteșteni au comercializat ilegal aproape 1.000 kg de tutun

Luni, 12 August 2019 13:49

#  În urma perchezițiilor, anchetatorii au descoperit o mini fabrică clandestină de tutun
Doi argeșeni au comercializat, timp de 3 luni, aproape 1000 de kg de tutun contrafăcut. Tutunul a fost prelucrat cu ajutorul unei instalații artizanale – moară pentru măcinat. Cei doi au fost trimiși în judecată, recent, de procurorii Parchetului Judecătoriei Pitești. În continuare vă prezentăm mai multe informații incredibile din rechizitoriul procurorilor.

 

Stadiul celor mai importante lucrări din Argeș și firmele care le vor realiza

Miercuri, 07 August 2019 20:20

# Star Trading-ul lui Bobi Marinescu realizează Laboratorul de Radioterapie de la Spitalul Judetean Argeș # Metabet și Tehno Fluid Solutions – în luptă pentru reabilitarea Pieței Primăriei
În Argeș se anunță o toamnă lungă, cu zeci de contracte semnate și cu multe șantiere deschise pe teritoriul județului. Lupta pentru obținerea celor mai importante contracte de lucrări este mai aprigă ca niciodată. Toate acestea sunt publicate pe platforma online de achiziții publice, SICAP. Dacă, de unele contracte, sunt interesate mai multe societăți, sunt și situații în care prețul mic oferit face ca licitația să fie anulată din lipsă de oferte.

Șoc și groază în afacerea Molivișu!

Miercuri, 07 August 2019 19:54

# Ministerul Apelor și Pădurilor a respins solicitarea de scoatere din fond forestier pentru terenul deja defrișat
Afacerea Molivișu continuă să fie păguboasă.  Pentru rezolvarea numeroaselor ilegalități descoperite, se muncește, acum, însă fără spor. Ultima bombă este cea de respingere a solicitării de defrișare, pentru o suprafață de 3,5 hectare. Din acestea, însă, 2 hectare au fost tăiate acum câțiva ani. Diferența este constituită din circa 1 hectar (baza pârtiei, piciorul telegondolei) și aproximativ 5000 m.p., stația de captare și tratare a apei.

 

Golăneală cu repetiție, la Bradu! Primarul Dan Stroe are plângeri și reclamații la toate instituțiile din județ, inclusiv la DNA

Miercuri, 07 August 2019 19:52

Așa cum am mai scris, primarul comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe nu are zile ușoare în instituția pe care o conduce. În special din cauza golanilor și a golănelilor pe care aceștia le gândesc. Plângeri peste plângeri, certuri în Consiliul Local, contre. În general, șicane, doar, doar îl prinde cineva, cu ceva. Șicane venite, probabil, în special de la persoane care au pierdut puterea și încă mai speră să o recâștige. Sau de la cei care vor să ajungă la putere, la Bradu. Scriind reclamații.

Primăria Cepari l-a dat în judecată pe fostul edil al comunei

Miercuri, 07 August 2019 19:50

# Miza procesului este recuperarea sumei de 62.000 lei

Curtea de Conturi a impus, iar Primăria Cepari s-a conformat.  Primarul Alexei Cristian Ciobanu l-a dat în judecată pe fostul edil, Gheorghe Minculete, pentru recuperarea unui prejudiciu, creat administrației locale, de circa 62.000 de lei.

În urma unui audit desfășurat în anul 2016, Camera de Conturi Argeș a descoperit următoarele nereguli la Primăria Cepari, pe vremea fostului edil Gheorghe Minculete:

 

Pagina 42 din 102

«ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea