Șoc și groază în afacerea Molivișu!

Miercuri, 07 August 2019 19:54

# Ministerul Apelor și Pădurilor a respins solicitarea de scoatere din fond forestier pentru terenul deja defrișat
Afacerea Molivișu continuă să fie păguboasă.  Pentru rezolvarea numeroaselor ilegalități descoperite, se muncește, acum, însă fără spor. Ultima bombă este cea de respingere a solicitării de defrișare, pentru o suprafață de 3,5 hectare. Din acestea, însă, 2 hectare au fost tăiate acum câțiva ani. Diferența este constituită din circa 1 hectar (baza pârtiei, piciorul telegondolei) și aproximativ 5000 m.p., stația de captare și tratare a apei.

Golăneală cu repetiție, la Bradu! Primarul Dan Stroe are plângeri și reclamații la toate instituțiile din județ, inclusiv la DNA

Miercuri, 07 August 2019 19:52

Așa cum am mai scris, primarul comunei Bradu, pesedistul Dan Stroe nu are zile ușoare în instituția pe care o conduce. În special din cauza golanilor și a golănelilor pe care aceștia le gândesc. Plângeri peste plângeri, certuri în Consiliul Local, contre. În general, șicane, doar, doar îl prinde cineva, cu ceva. Șicane venite, probabil, în special de la persoane care au pierdut puterea și încă mai speră să o recâștige. Sau de la cei care vor să ajungă la putere, la Bradu. Scriind reclamații.

 

Primăria Cepari l-a dat în judecată pe fostul edil al comunei

Miercuri, 07 August 2019 19:50

# Miza procesului este recuperarea sumei de 62.000 lei

Curtea de Conturi a impus, iar Primăria Cepari s-a conformat.  Primarul Alexei Cristian Ciobanu l-a dat în judecată pe fostul edil, Gheorghe Minculete, pentru recuperarea unui prejudiciu, creat administrației locale, de circa 62.000 de lei.

În urma unui audit desfășurat în anul 2016, Camera de Conturi Argeș a descoperit următoarele nereguli la Primăria Cepari, pe vremea fostului edil Gheorghe Minculete:

Din aberațiile Consiliului Județean Argeș

Luni, 29 Iulie 2019 23:03

# Excursie de trei zile pentru copii, din care, două zile, pe drumuri # Bani mulți către Mărăcineni – una din cele mai bogate primării din județ

La Consiliul Județean Argeș, călcatul în străchini a devenit o obișnuință. Iată, spre exemplificare, ultimele două boacăne, făcute, ehei... săptămâna trecută. Boacănele au fost mai multe, vă asigurăm, însă avem spațiu numai pentru acestea. Joi, 25 iulie, în ședința ordinară a Consiliului Județean Argeș, a fost votată hotărârea privind organizarea unei excursii pentru elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la examenul de Bacalaureat.

 

Raportul de expertiză în dosarul firmei Global Eco Center va fi depus în octombrie

Luni, 29 Iulie 2019 23:02

# Tot atunci, Vasile Tofan află dacă i se va schimba încadrarea juridică în cauză

Dosarul firmei Global Eco Center a fost amânat până pe 22 octombrie 2019. Societatea împreună cu administratorul ei, Vasile Tofan, au fost trimiși în judecată pentru neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfăşurarea activităţilor de colectare, tratare, transport, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase. Cauza se află pe rolul Judecătoriei Curtea de Argeș încă din noiembrie 2017.

Peste 100 de angajați au dat în judecată Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș

Luni, 29 Iulie 2019 22:23

# Jandarmii argeșeni solicită plata soldelor pe parcursul a trei ani. Avocatul lor este un fost angajat al Jandarmeriei

Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș a fost acționat în instanță într-un dosar, care are ca obiect litigiu privind funcţionarii publici.  În dosarul înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș, 109 de angajați ai Inspectoratului solicită „calculare și acordare soldă pentru perioada 01.02.2017-31.12.2017 în sumă de 1.450 lei; calculare şi acordare soldă pentru perioada 01.01.2018-21.12.2018 în sumă de 1.900 lei; calculare şi acordare soldă începând cu 01.01.2019 şi pentru viitor de 2.080 lei”.

 

Una caldă, alta rece pentru deputatul PSD Mircea Drăghici

Luni, 29 Iulie 2019 22:08

# Miercuri a câștigat, parțial, o luptă cu presa, în Argeș, onoarea sa pătată fiind spălată, însă, cu numai 10.000 lei # Joi a fost trimis în judecată de DNA pentru delapidare

Tribunalul Argeș s-a pronunțat, săptămâna trecută,  în cauza în care deputatul (PSD) Mircea Drăghici își reglează conturile cu colega noastră, Liliana Costache. Deputatul Mircea Drăghici, deranjat de aparițiile, nu tocmai favorabile, într-un ziar electronic din Argeș (institutiilestatului.ro), a dat  instituția de presă în judecată. Parlamentarul Drăghici s-a simțit jignit și defăimat în valoare de... 220.000 de lei.

Doi profesori cu 10 la titularizare, fără post titular

Luni, 29 Iulie 2019 22:01

La examenul de titularizare, în Argeș, s-au înscris 821 de candidați, fiind prezenți la proba scrisă doar 672. Dintre aceștia, 142 s-au retras, unul a fost eliminat, iar o lucrare a fost anulată de centrul de concurs. Doar 230, adică 43,56%, dintre candidaţii argeșeni la titularizare au luat note de 7 şi peste 7 la proba scrisă, iar 180 au luat note cuprinse între 5 și sub 7. În acelaşi timp, 118 candidaţi la titularizare, au luat note mai mici de 5.

 

Dezastru produs de pesta porcină la Vlădești: 44 de porci au fost sacrificați

Luni, 29 Iulie 2019 21:40

Săptămâna trecută, au fost confirmate noi cazuri de pestă porcină în Argeș. De această dată a fost afectată o exploatație non-profesională și o gospodărie din comuna Vlădești, care aparțin aceleași persoane. Circa 10 porci au murit din cauza virusului, iar alți 44 au fost sacrificați de autorități. De asemenea, a mai fost afectată o exploataţie nonprofesională din comuna Băiculeşti. Un alt focar a fost declarat și pe teritoriul fondului de vânătoare 24 Mâzgana, din comuna Vultureşti, la un porc mistreţ găsit mort în pădure.

Greii construcțiilor din Argeș se mișcă diferit

Luni, 22 Iulie 2019 22:55

# Zeus, firma lui Dobre, zero salariați! Conarg S.A., firma lui Vișoiu, profit de SRL

Recent, pagina electronică oficială a Ministerului de Finanțe, mfinante.ro, a cunoscut creșteri spectaculoase ale traficului. Pentru că au apărut rezultatele financiare ale anului trecut. Curioșii, DNA-ul, oamenii de afaceri, toți s-au îmbulzit să vadă cine-ce a mai produs și, mai ales, cât. Vă prezentăm câteva rezultate care privesc firme cu greutate ale mediului de afaceri argeșean.

General Trust - firma omului de afaceri Cătălin Spătaru, a înregistrat, la finele anului trecut, un profit net de 702.246 lei si un număr mediu de salariați de 336. Profitul a crescut simțitor față de anul 2012, când General Trust declara numai 179.550 lei.

 

Situație incredibilă! În 2018, stadiul fizic al lucrărilor la DN 73 era de 40%, iar în 2019 de … 39%

Luni, 22 Iulie 2019 22:46

# Informațiile au fost furnizate, în acte oficiale, de Ministerul Transporturilor
Ca la noi la nimenea! Stadiul lucrărilor privind modernizarea DN 73 Pitești-Câmpulung-Brașov este… în scădere față de anul trecut! Acesta este răspunsul oficial oferit de Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, ca răspuns la o interpelare adresată de parlamentarul argeșean Dănuț Bica.

Condamnat la 2 ani și 10 luni închisoare după ce a pus poliția pe jar

Luni, 22 Iulie 2019 22:42

# A fugit cu un Porsche, cu poliția pe urme, din Argeș până în Dâmbovița
O urmărire ca în filme a avut loc pe 11 decembrie 2018 în Pitești! Un argeșean a gonit cu un Porsche Panamera, fără a avea permis de conducere, și cu poliţia pe urmele sale, din Piteşti până în judeţul Dâmboviţa. Acum, Cosmin Viorel Bălșanu a fost condamnat, în primă instanță, la închisoare cu executare. Pe 12 iulie, Tribunalul Argeș l-a condamnat la 2 ani  și 10 luni de închisoare pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, părăsirea locului accidentului și vătămare corporală din culpă. Decizia nu este definitivă, ea fiind deja atacată cu apel de inculpat.

 

Dosarul lui Bogdan Udroiu, fostul consilier local de la Mioveni, amânat până în toamnă

Luni, 22 Iulie 2019 22:35

# Consilierul local care şi-a arătat organul genital în secţia de poliţie este cercetat pentru amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și ultraj
Bogdan Udroiu (foto) a fost trimis în judecată încă din februarie 2019. De atunci, dosarul se află în cameră preliminară la Judecătoria Piteşti. Următorul termen al procesului a fost stabilit abia pe 12 septembrie, după vacanța judecătorească. Fostul consilier local PSD este judecat pentru ameninţare, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ultraj contra bunelor moravuri.

Primăria Pitești executată pentru 11 milioane de lei. Orentex mai cere și alte despăgubiri

Luni, 22 Iulie 2019 22:06

# Cazul Orentex - „moștenire” din mandatul lui Pendiuc

Săptămâna trecută, în ședința Consiliului Local Pitești s-a aprobat o rectificare bugetară, în sensul suplimentării bugetului Primăriei Pitești cu suma de 10.960.000 lei. Suma reprezintă datorii pe care municipalitatea le datorează societății Orentex, ca urmare a faptului că s-a pierdut procesul cu firma respectivă, care a trecut la executarea Primăriei Pitești.

 

Topul averilor șefilor de partid din Argeș

Luni, 22 Iulie 2019 21:59

# Pe inventar găsim bijuterii de mii de euro, conturi grase, terenuri şi case de vacanţă

Președinții organizațiilor politice județene se remarcă fie prin atitudinea și spiritul de echipă de care dau dovadă, fie prin relațiile pe care le au la nivel central sau pur și simplu prin averile pe care le dețin. O parte dintre ei, cei care dețin funcții publice, și-au actualizat recent, în iunie 2019, declarațiile de avere. Ținând cont de acest lucru am realizat un top al averilor deținute de politicienii aflați în fruntea partidelor din Argeș. Pe inventar găsim bijuterii de mii de euro, conturi grase, terenuri şi case de vacanţă.

Primăria Mărăcineni, raiul vacanțelor plătite din bugetul local

Luni, 15 Iulie 2019 14:55

# Primăria Mărăcineni - peste 2 miliarde lei vechi, pe cursuri… la mare și la munte. Numai în stațiuni. Prețuri fără TVA!

Veți vedea, mai jos, ceva greu de crezut, ceva ce nu s-a mai pomenit, într-un 2019 în care există organe de control, Curte de Conturi, DNA și altele. Ei bine, în vara aceasta, toată Primăria Mărăcineni se duce, la mare sau la munte, la all inclusive, cu familie cu tot, pe banii plătitorilor de impozite și taxe!
Moda cursurilor de perfecționare, la munte sau la mare, în țară sau în străinatate, pe bani publici, mulți, a prins foarte bine în administrația publică din Argeș. Ca tot a venit vara și s-a făcut frumos la mare și la munte, Primăria Mărăcineni s-a gândit să își trimită angajații sa se perfecționeze.

 

Tribunalul Argeș a respins solicitarea lui Tudor Pendiuc de schimbare a încadrării juridice în dosarul „Publitrans”

Luni, 15 Iulie 2019 14:47

# Alexandru și Mihai Petriea, cercetați pentru compromiterea intereselor justiței în loc de favorizarea infractorului

Pe 13 iunie, la Tribunalul București s-a judecat un termen important în dosarul „Publitrans”. Judecătorii s-au pronunțat cu privire la cererile inculpaților de schimbare a încadrării juridice formulate în cauză.  În cele din urmă, Tribunalul București a respins cererea de schimbare a faptei reținută prin rechizitoriu față de Tudor Pendiuc si omul de afaceri Gheorghe Văsâi.

Nici intervenția Ministerului Tineretului și Sportului nu a rezolvat problemele din centrele de agrement din Argeș

Luni, 15 Iulie 2019 14:12

# Taberele școlare s-au deschis, deși neconformitățile nu au fost remediate în totalitate
Au început, din weekend-ul trecut, taberele de vară la cele două centre de agrement din Argeș: Corbeni și Nucșoara. Și în acest an, ca și în ultimii ani, de altfel, deficiențele din aceste centre nu au fost remediate în totalitate la sosirea copiilor. Asta în situația în care, la Centrul de Agrement din Corbeni au venit în control, recent, până și reprezentanți ai Ministerului Tineretului și Sportului, prin secretarul de stat Remus Munteanu, împreună cu autoritățile locale. Dar atunci când sumele primite de la minister pentru renovări şi reparaţii curente sunt… ridicole de mici și rezultatele sunt dezamăgitoare.

 

Diana Eftene este șefă de comisie în ATOP, semn că s-au terminat specialiștii

Luni, 15 Iulie 2019 14:09

#  Pentru accederea Dianei Eftene în ATOP, un consilier PAM a încercat să propună vot secret, poate nu o votau nici PSD-iștii
Diana Eftene, una dintre decidentele, la nivel de județ, pentru ordinea publică, a intrat în echipa ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică) cu emoții. Pentru că, la ședința cu pricina, consilierul județean Mihai (Mișu) Tudor, fost pedelist, acum PAM (Partidul pentru Argeș și Muscel), a încercat să propună vot la secret. Riscul era ca frumoasa domnișoară să pice proba, pentru că, spun unele șoapte, nu toți pesediștii o apreciază la justa valoare.

Hotelul Muntenia va fi afiliat unui lanț hotelier important

Luni, 15 Iulie 2019 14:07

Noul proprietar al Complexul hotelier „Muntenia” are planuri mari. Dragoș Diaconescu, vrea să păstreze destinația de hotel, dorind să îl afilieze unui lanț hotelier important. La sfârșitul lunii ianuarie 2019, omul de afaceri Dragoș Diaconescu, patronul Atu Casino, a fost cel care a câștigat licitația pentru obținerea Hotelului Muntenia, cu un preț de adjudecare de 23,54 milioane lei, aproximativ 5 milioane euro.

 

Pagina 43 din 102

«ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea