Omul de afaceri Daniel Otobîcu și-a recunoscut faptele într-un dosar penal

Luni, 04 Martie 2019 23:23

# Otobîcu a fost de acord să presteze muncă în folosul comunității în cazul în care va fi găsit vinovat

Daniel Otobîcu, patronul restaurantului „Casa Argeșeană”, a fost trimis în judecată, în august 2018, pentru infracțiunea de sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Este vorba despre o faptă mai veche pretrecută în urmă cu câțiva ani, mai exact în decembrie 2016. Totul a plecat după ce oamenii legii au fost sesizați de către un șofer că este șicanat în trafic de către un alt conducător auto. Poliția a intervenit și l-a oprit pe șoferul agresiv  tocmai când acesta cobora din mașină în fața locuinței sale.

Joaca de-a demisia! Florentin Luca îi ia locul lui „Țîță” în Consiliul Local Bradu, dar s-a trezit că și-a dat… demisia din Partidul pentru Argeș și Muscel

Luni, 04 Martie 2019 23:15

# Consilierii locali din Bradu ai PAM au demisile date în alb la partid # Florentin Luca: „Demisia este scrisă de mine și este semnată de mine, dar fără dată”
Pe 28 februarie, la ședința ordinară a Consiliului Local Bradu s-a făcut din nou rocada între consilierii locali ai Partidului pentru Argeș și Muscel.  Florentin Luca a revenit în Consiliul Local și l-a înlocuit pe Alexandru Stancu, zis „Țîță”, după ce instanța i-a dat câștig de cauză. Schimbarea consilierilor a produs un scandal de pomină.

 

Șoferul de la AJVPS Argeș va fi audiat în procesul șefului

Luni, 04 Martie 2019 23:13

Continuă procesul lui Constantin Istrătescu (foto), directorul Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Argeș, la Judecătoria Pitești. Reamintim că acesta şi alţi doi angajaţi ai instituției, Horia Tănase şi Sorin Bulimac, sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi instigare la fals material în înscrisuri oficiale.

Omul de afaceri Valentin Vișoiu își vrea înapoi bunurile puse sub sechestru în dosarul „Publitrans”

Luni, 04 Martie 2019 15:08

Omul de afaceri piteştean Valentin Vişoiu, cel care controlează grupul de firme Conarg, este cercetat la Tribunalul București în dosarul de corupţie al  fostului primarul al Piteştiului, Tudor Pendiuc. Vișoiu este nemulțumit de faptul că procurorii DNA au pus sechestru peste o parte din bunurile sale. Recent, la Tribunalul București, omul de afaceri  a contestat măsurile asigurătorii. Pe 21 februarie, instanța a respins cererea lui Vișoiu.

 

Un europarlamentar PSD este târât în mocirla PNL Moșoaia

Luni, 25 Februarie 2019 14:18

# Explicația șefului PNL Moșoaia, Alexandru Lucian Mihai: „N-am vrut să accept ca tu să deții funcția de viceprimar în comună… cât ai vrut să-mi dai, 2-3000 de lire sterline?” Totul a început de la o postare a unui fost liberal, care a ținut să îl întrebe pe șeful partidului, pe Adrian Miuțescu, dacă i se pare normală postarea apărută pe grupul lor, cel al peneliștilor din Moșoaia: „Domnule Miuțescu, cum comentați faptul că liderul PNL Moşoaia Alexandru Lucian Mihai în campania în care a împărțit rechizite școlare pentru copiii din Comuna Moşoaia, pentru votanții PSD si copiii lor a avut doar multă M..ie? Cum comentati faptul că îmi amenintă și jignește pe Facebook familia, viitoarea soție. Vă întreb fiindcă se tot laudă cu susținerea şi prietenia dumneavoastră!”, menționează Constantin Mihai-Alin.

Licitație de peste 10 milioane de euro!

Luni, 25 Februarie 2019 14:11

# Alprom, fost lider național în producția de mobilier, este scos la vânzare pe bucăți

Compania argeşeană de mobilă Alprom – fost lider național în domeniu, a fost,  de mai bine de zece ani, miza unui război pe plan local între doi oameni de afaceri: Gheorghe Văsîi şi Cătălin Chelu. Primul, influent în judeţul Argeş, a pierdut, în 2010, calitatea de acţionar majoritar la Alprom, în favoarea lui Cătălin Chelu. Cel din urmă, urmărit penal și condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, a fost declarat decedat, la sfârșitul lui 2014. Au rămas însă, în afaceri, firmele sale, locotenenții săi, care au continuat să facă ceea ce știau, cu toții, mai bine.

 

Alina Frătică, fost candidat la alegerile pentru Camera Deputaților, prestează muncă în folosul comunității la Bradu

Luni, 18 Februarie 2019 23:12

# Soția lui Florin Frătică are de executat 60 de ore de muncă neremunerată ca urmare a ordonanței procurorului Parchetului Tribunalului Argeș # Alina Frătică și-a început deja treaba: „Am făcut curățenie, chestii domestice…”

Alina Frătică, soția lui Florin Frătică - fostul edil de la Bradu, are de executat 30 de zile, echivalentul a 60 de ore, de muncă neremunerată în folosul comunității. Decizia a fost dată în baza ordonanței unui procuror de la Parchetul Tribunalului Argeș care a dat soluţia de renunţare la urmărirea penală într-o cauză în care aceasta era cercetată pentru instigare la fals intelectual şi uzul de fals. În cele din urmă, Alina Frătică s-a ales doar cu prestarea unor ore de muncă în folosul comunității. Începând cu 18 ianuarie, aceasta își „ispășește” orele de muncă la firma Consiliului Local Bradu.

Dosarul ”Podul Căteasca”, în pronunțare

Luni, 18 Februarie 2019 23:05

# În dosar, sunt cercetați fostul președinte al CJ, Constantin Nicolescu, patronul Zeus S.A., Grigore Dobre, dar și funcționari publici

Săptămâna trecută, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a avut loc ultimul  termen în procesul „Podul Căteasca”. Principalii „actori” din dosar sunt Constantin Nicolescu, fostul preşedinte al CJ şi al PSD Argeş, şi Grigore Dobre, fostul patron al firmei de construcţii Zeus. După ce dosarul a fost rejudecat la Curtea de Apel Bucureşti, iar Nicolescu a primit şapte ani şi opt luni de

 

Autobuzele CNCD, scoase la vânzare în dosarul de insolvență, la preț redus

Luni, 18 Februarie 2019 22:57

# Autobuzele penale ale lui Pendiuc, greu de vândut # Preţul de vânzare pentru un autobuz, acum, începe de la 30.000 EURO

Tribunalul Specializat Argeş a admis, în decembrie 2014,  cererea de deschidere a procedurii  de insolvenţă în formă generală a debitoarei CNCD, intrată în colaps după izbucnirea scandalului  privind transportul public local de călători, scandal în care, este implicat și directorul  societății, Constantin Scarlat, alături de fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc. Până în prezent, administratorul judiciar al CNCD, S.P. Bio Consult S.P.R.L, prin asociat Oprea – Barac Ionel, a organizat mai multe licitații pentru vânzarea bunurilor mobile aflate în patrimoniul societății.

În martie, începe judecarea apelului patronului de la „Atac de Argeș”

Luni, 18 Februarie 2019 22:55

# Florin Paraschivescu a fost condamnat în primă instanță la 6 ani și 8 luni de închisoare pentru șantaj

Pe 21 decembrie 2018, Florin Paraschivescu, fostul patron al săptămânalului „Atac de Argeş”, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Pitești la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru şantaj. Atât Paraschivescu cât și Parchetul de pe lângă Judecătoria Pitești au făcut apel în urma deciziei primei instanțe. Curtea de Apel Pitești a stabilit primul termen al apelului pe 19 martie.

 

O argeșeancă deschide lista dosarelor în care este cercetată fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi

Luni, 18 Februarie 2019 15:41

# Este anchetată, în acesta, presiunea exercitată de Kovesi asupra unui procuror din Argeș

Fosta șefă DNA, Laura Kovesi  este cercetată în 18 dosare penale de către Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție. Informația a fost oferită chiar de procurorul șef al Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție, Gheorghe Stan, într-un răspuns acordat Coaliței Românilor din SUA, notează luju.ro

Fostul primar de la Șuici a făcut cerere de revizuire în dosarul în care a fost condamnat cu suspendare

Luni, 18 Februarie 2019 15:28

Constantin Iatagan, fostul primar de la Șuici, a formulat la Tribunalul Argeș cerere de revizuire în dosarul în care este condamnat la doi ani şi patru luni de închisoare cu suspendare. În urma condamnării, Iatagan a pierdut și mandatul de primar în localitatea Șuici. Acum, acesta încearcă să obțină desființarea hotărârii judecătoresti definitive. Tribunalul Argeș urmează să decidă dacă îi va admite fostului edil cererea făcută. Următorul termen al procesului va avea loc pe 14 martie.

 

Argeșeni păcăliți cu saltele magnetice, în loc de tratamente gratuite

Luni, 11 Februarie 2019 23:26

# Capcana comercianţilor de produse „miraculoase“!

În această perioadă, mai mulți argeșeni primesc apeluri pe telefoanele mobile de la diferite companii care îi invită să participe la diverse evenimente de sănătate. Li se promit examinări medicale gratuite cu aparate performante. În conversația telefonică avută de un argeșean cu un reprezentant al unei astfel de companii, se pune accentul pe faptul că oamenii vor primi rezultatele medicale pe loc și că nu îi va costa absolut nimic. Tentați de cuvintele „gratuit” și „examinări medicale”, oamenii acceptă să participe la astfel de evenimente. Este și cazul unui

Martorii din dosarul fostului primar al Piteștiului vor fi aduși cu mandate

Luni, 11 Februarie 2019 23:22

# Acuzații sunt suspectați că încearcă să lungească procesul
Un nou termen, fără rezultate, în procesul în care fostul primar al Piteștiuluiu, Tudor Pendiuc, a fost acuzat de procurorii anticorupție că a asfaltat strada fostei secretare a Primăriei Pitești. Deși în primă instanță a fost achitat, procesul merge greu. La primul termen de la Curtea de Apel Pitești, inculpații au cerut amânare pentru angajarea de apărători. Apoi, la al doilea termen, s-a dispus reaudierea unor martori. Care martori, la termenul din ultima zi a lunii ianuarie 2019, nu s-au prezentat. Drept pentru care, instanța

 

Procesul podului de la Căteasca, la capăt de… pod

Luni, 11 Februarie 2019 23:19

# Constantin Nicolescu a fost condamnat, de Curtea de Apel București, la 8 ani de închisoare

Miercuri, 13 februarie, Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea rămâne în pronunțare în dosarul numit, generic, ”Podul Căteasca”. Un dosar complicat, care s-a judecat, mai întâi, la Curtea de Apel București, apoi la ICCJ, care a casat prima sentință și l-a trimis spre rejudecare. Și totul a reînceput.

Fugarul cu Porsche Panamera, trimis în judecată

Luni, 11 Februarie 2019 23:10

# A gonit cu poliţia pe urmele sale din Piteşti până în judeţul Dâmboviţa

Pe 11 decembrie 2018, Cosmin Viorel Bălșanu din Ștefănești, conducând un Porsche Panamera fără a avea permis de conducere, nu a oprit la semnalele polițiștilor. Drept urmare, acesta a devenit protagonistul unei urmăriri ca în filme! A gonit cu poliţia pe urmele sale din Piteşti până în judeţul Dâmboviţa. În timpul urmăririi, bărbatul de 34 de ani a spart trei filtre de poliţie şi a lovit mai multe maşini, rănind o persoană.

 

De necrezut! Salarii de 5.500 lei pentru angajați cu studii gimnaziale la instituțiile subordonate Consiliului Județean Argeș

Luni, 04 Februarie 2019 15:15

Au crescut din nou salariile pentru angajații din cadrul aparatului de specialitate al Consiliului Județean Argeș și pentru cei din unitățile subordonate instituției. Pe 31 ianuarie, în ședința Consiliului Județean Argeș s-au aprobat noile salarii de bază, începând cu 1 ianuarie 2019, pentru funcționarii publici și personalul contractual. Printre salariile modificate ne-au atras atenția cele ale angajaților cu studii medii sau chiar cele… gimnaziale. Așa se face că un angajat cu studii GIMNAZIALE ar putea să aibă și un salariu de 5.500 lei. Ca să facem o comparație cu angajații cu studii superioare de la Consiliul Județean, salariul este comparativ cu cel al unui consilier juridic, grad profesional asistent, care obține un salariu de bază de… doar 5.387 lei.

Conducerea Agenției de Mediu ignoră deciziile judecătorilor

Luni, 04 Februarie 2019 14:43

# Salariații instituției au dat în judecată conducerea și au câștigat!

Un scandal amplu a izbucnit la Agentia pentru Protecția Mediului Argeș! Angajații instituției au intrat în conflict cu conducerea instituției după ce li s-a refuzat punerea în aplicare a două hotărâri judecătorești de la Tribunalul și Curtea de Apel București pentru recalcularea salariilor.

 

Omul de afaceri Constantin Pănescu a fost scos de sub urmărire în dosarul de evaziune cu bitum

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:59

# Constantin Pănescu: „Am primit hotărârea de clasare a dosarului întrucât nu există fapta, nici la mine, nici la Alcadibo, nici la Metabet”
La începutul lui februarie 2015, Constantin Pănescu, patronul de la Alcadibo și Metabet, a fost reținut pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, într-un mega-dosar, fiind acuzat de evaziune fiscală privind achiziţii de bitum și spălare de bani. Deși inițial a fost eliberat, procurorii Par-chetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub coordonarea cărora se afla dosarul, au contestat decizia, iar în cele din urmă față de omul de afaceri argeșean s-a luat măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cei patru autopsieri condamnați, dați afară de la Spitalul Județean Argeș

Luni, 28 Ianuarie 2019 23:50

# Unitatea sanitară caută urgent autopsieri, fără experiență! # Conducerea spitalului a început „curățenia” în rândul angajaților cu probleme penale
Spre sfârșitul anului trecut, Curtea de Apel Pitești s-a pronunțat în dosarul „autopsierilor”. Patru angajaţi de la morga Spitalului Judeţean au fost condamnaţi la pedepse cu suspendare pentru luare de mită. Este vorba de Cristian Nedelcu, Maria Marinel, Vasile Stan și Marian Păun. Condamnarea i-a costat scump pe autopsieri, conducerea spitalului luând decizia de a rezilia contractele de muncă ale acestora.

 

Pagina 47 din 102

«ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea