Firma lui Nicolescu se bate cu Poliția Argeș. Și câștigă!

Luni, 24 Septembrie 2018 19:03

S-a scris mult, în ultimii ani, despre  conflictul de interese semnalat de Agenția Națională de Integritate în privința raporturilor comerciale dintre firmele controlate de Constantin Nicolescu, pe de o parte, și instituții din subordinea, autoritatea sau subordonarea Consiliului Județean Argeș - instituție al cărei președinte era acesta – pe de altă parte.

Lovitură pentru George Dumitrescu! Tribunalul Argeș a respins a patra expertiză contabilă în dosarul „Amfora”

Luni, 24 Septembrie 2018 12:46

Trei expertize au fost realizate până în prezent în dosarul de evaziune fiscală în care este cercetat, printre alți, George Dumitrescu, alias George Hoţu, patronul de la Amfora Plus. La termenul din 11 septembrie, avocații inculpaților au cerut o nouă expertiză contabilă… cea de a patra dacă era încuviințată de judecător. Reamintim că dosarul se află la rejudecare, după ce inițial a fost achitat de judecătoarea Irina Lazăr.

 

Inculpaţii din dosarul „Amfora” cer o nouă expertiză contabilă

Luni, 17 Septembrie 2018 18:48

# A patra oară poate fi cu noroc! Urmează să vedem și pentru cine… # Dosarul lui George Dumitrescu, zis și George Hoțu, stă la decizia experților contabili

Dosarul de evaziune fiscală în care este acuzat, printre alții, George Dumitrescu (foto), alias George Hoţu, patronul de la Amfora Plus Trans, este unul dintre cele mai controversate dosare penale din județul Argeș. Achitat, inițial, la Tribunalul Argeș de către judecătoarea Irina Lazăr, dosarul a ajuns din nou la aceeași instanță pentru a fi rejudecat.

Păgubiții firmei italianului Nicola Inquieto au făcut cereri de executare

Luni, 17 Septembrie 2018 18:47

Persoanele care au cumpărat apartamente de la societatea lui Nicola Inquieto, Daniela Construcții SRL, cer în instanță executarea promisiunii de vânzare-cumpărare. O primă cerere de acest gen a fost înregistrată la Tribunalul Specializat Argeș. Una dintre cele 150 de persoane care riscă să îşi piardă casele şi banii daţi ca avans a solicitat, la sfârșitul lunii august, executarea promisiunii de vânzare-cumpărare. Instanța urmează să stabilească un termen pentru această cauză și să se pronunțe.

 

Reîncepe dosarul Consultanța. Iulian Cioflan, singurul condamnat în dosar, a făcut apel la o zi de la afișarea sentinței

Luni, 17 Septembrie 2018 18:29

# DNA-ul și alți cinci primari au făcut și ei apel
Din 43 inculpați acuzați de corupție în dosarului Consultanța, 42 au fost achitați, pe 27 iunie a.c., la Înalta Curte de Casație și Justiție  Instanţa supremă a decis achitarea fostului șef al CJ Argeș, Constantin Nicolescu, și a deputatului Mircea Draghici (foto), pentru că “fapta nu există”, a 38 de actuali şi foşti primari sau viceprimari ai unor comune din Argeş, toţi membri ai PSD, respectiv a două reprezentante ale SC European Project Consulting SRL din Bucureşti.

Începe apelul în dosarul cianurilor

Luni, 17 Septembrie 2018 18:08

# În primă instanță, Vasile Tofan, managerul firmei Global Eco Center, a fost condamnat la 5 ani de închisoare

La sfârșitul lunii octombrie a fost stabilit primul termen al apelului pe care l-a făcut omul de afaceri Vasile Tofan în „dosarul cianurilor de la Câmpulung”. Pe 5 iulie, Judecătoria Câmpulung a dat o decizie drastică față de Vasile Tofan, managerul firmei Global Eco Center, dar și față de societatea sa. Magistrații Judecătoriei Câmpulung l-au condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pe Tofan, iar firma sa a primit o amendă penală de 600.000 lei, în timp ce punctul de lucru de la Câmpulung urmează să fie închis timp de trei ani.

 

Directorul AJVPS Argeș își prezice soarta: „Judecătorul, probabil, va zice: «A greșit Istrătescu – să-i tăiem gâtul!»”

Luni, 10 Septembrie 2018 13:48

# Dosarul celor 30 de mistreţi vânaţi fără autorizaţie # Următorul termen al procesului va fi joi, 13 septembrie. Urmează audierea inculpaților și martorilor din dosar
Dosarul de la Asociația Județeană a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi (AJVPS) Argeș privind braconarea a 30 de porci mistreți continuă la Judecătoria Pitești. În cauză sunt vizați directorul instituției Constantin Istrătescu, dar şi alţi doi angajaţi, Horia Tănase, din Mărăcineni, şi Sorin Bulimac din Curtea de Argeş. Legat de acest dosar am stat de vorbă cu directorul Istrătescu care susține că plângerea împotriva sa a fost făcută și prin „influențe politice”, prin acest fel dorindu-se înlăturarea sa de la conducere.

Puiet de șalău, găsit mort, în plase, în barajul Golești

Luni, 10 Septembrie 2018 13:19

# Acțiunea a aparținut ANCBP Argeș, un grup de voluntari care încearcă să protejeze peștii din apele județului # Poliția Orașului Ștefănești a deschis două dosare, în care se fac cercetări pentru braconaj piscicol
Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării Filiala Argeș (ANCBP) continuă acțiunile împotriva braconajului piscicol în apele județului.  Este vorba despre un grup de voluntari, persoane pasionate de pescuit care doresc să schimbe ceva în bine pentru apele din județ. Recent, în barajul Golești au fost găsite cantități mari de puiet de șalău mort în plasele braconierilor.

 

”Firmele care au realizat podurile peste râurile Doamnei și Argeș și-au bătut joc de Primărie și de cetățeni”

Luni, 03 Septembrie 2018 12:54

# Declară viceprimarul Sorin Apostoliceanu

Două lucrări date în folosință în 2014 pun în pericol viața oamenilor. Conducerea Primăriei Pitești consideră că proiectele și lucrările la podurile de peste râul Doamnei, în special, respectiv râul Argeș au fost defectuoase. Viceprimarul Sorin Apostoliceanu susține că administrația locală va acționa în instanță atât proiectantul cât și constructorii lucrărilor pentru recuperarea sumelor de bani ce urmează a fi plătite pentru refacerea obiectivelor. Cum s-a ajuns în această situație și ce susține unul dintre constructorii celor două poduri vă prezentăm în cele ce urmează.

28 de persoane - trimise în judecată după ce au luat fraudulos împrumuturi de la CAR

Luni, 03 Septembrie 2018 11:47

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au finalizat în luna august un dosar în care au fost trimiși în judecată 28 de persoane pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Inculpații sunt acuzați că ar fi obținut în mod fraudulos sume de bani, cu titlu de împrumut, de la mai multe instituții financiare nebancare de tip C.A.R. (Case de Ajutor Reciproc) de pe raza județelor Argeș și Mehedinți, pe care ulterior nu le-ar mai fi restituit.

 

Parteneri de afaceri ai lui George Dumitrescu și Florin Frătică - trimiși în judecată pentru evaziune fiscală

Luni, 27 August 2018 13:51

Un alt mega dosar de evaziune fiscală a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Un dosar cu 10 inculpați și alți șapte în calitate de persoane juridice, firme de construcţii, a fost înregistrat la Tribunalul Argeș. Față de alți 54 de inculpați sau suspecți din dosar, procurorul de caz a aplicat amenda administrativă de câte 1.000 lei și obligarea lor la cheltuieli judiciare în cuantum de câte 100 lei, după ce aceștia au achitat prejudiciul adus bugetului statului. Printre inculpații trimiși în judecată se regăsesc două persoane cercetate și în dosarul „Balastiera”, Carmen Bulimar și Răzvan Șerbănoiu, alături de omul de afaceri George Dumitrescu, zis și George „Hoțu”, iar o altă persoană, Radu Silviu Tonghioiu, este cercetată alături de Florin Frătică, într-un alt dosar de evaziune.

Omul de afaceri Daniel Otobîcu a încercat să păcălească poliția într-un dosar penal

Luni, 27 August 2018 13:49

# S-a ales cu două acuzații de instigare la mărturie mincinoasă și o infracțiune de sustragere de la prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei

Daniel Otobîcu, patronul restaurantului „Casa Argeșeană”, trece printr-o situație mai delicată după ce, de curând, a fost trimis în judecată de procurorii argeșeni, după ce a fost anchetat într-un dosar penal întocmit de polițiștii din Mioveni pentru că s-a sustras de la prelevarea de mostre biologice. Acesta a încercat să ducă în eroare organele de poliție stabilind împreună cu doi prieteni să declare lucruri care să-l scoată „basma curată”.

 

Curtea de Apel București blochează averea fostului primar din Bradu

Luni, 27 August 2018 13:42

La sfârșitul lui 2017, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a fostului primar de la Bradu, Florin Frătică. Pe rolul Curții de Apel București se află un dosar în care procurorii DNA îi acuză de instigare la abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave pe Florin Frătică și pe Daniela Manolache, fost jurist al Primăriei Bradu și fost prim procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni. Cei doi sunt judecați în dosarul acordării unei despăgubiri ilegale de peste 35 de milioane lei primite de la ANRP.

Începe apelul dosarului în care Pendiuc este cercetat pentru instigare la abuz în serviciu

Luni, 27 August 2018 12:20

Pe rolul Curții de Apel Pitești a fost înscris, cu un prim termen 05.11.2008, dosarul în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, a fost cercetat pentru instigare la abuz în serviciu, iar șeful ADP Pitești, Mircea Braniște, pentru abuz în serviciu.
La Tribunalul Argeș s-a judecat, între anii 2017-2018,  dosarul în care fostul primar al Piteștiului, Tudor Pendiuc, era  acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu asfaltarea unui drum ce duce direct la vila fostei sale secretare, Carmen Lis.

 

Proiectele imobiliare ale lui Nicola Inquieto, răspândite în tot Piteștiul, bat pasul pe loc

Luni, 20 August 2018 14:22

# În șantierul de pe strada Negru Vodă poate să intre orice curios, iar la lucrarea de pe Țepeș Vodă există o junglă a nepăsării # Lista lucrărilor stabilite de italian pentru a fi realizate în 2018, dar blocate de anchetatori
Față de SC Daniela Construcții SRL, firma italianului Nicola Inquieto, s-a luat măsura ordinului de indisponibilizare pentru ca prin acest mod să se împiedice orice operațiune de distrugere, transformare, deplasare, transfer sau înstrăinare a bunului. Acest lucru a contribuit în mod direct și la deschiderea procedurii de insolvență față de societatea în cauză, pe 12 iulie, la Tribunalul Specializat Argeș.

Procesul primăriei Băbana cu Apele Române intră în linie dreaptă

Luni, 20 August 2018 13:47

# Administrațiile locale din județ, cu ochii pe procesul cu pricina
Așa cum am mai scris, în primăvara  anului trecut, o hotărâre judecătorească emisă de Judecătoria Pitești venea să strice calculele Administrației Bazinale de Apă Argeș-Vedea. Hotărârea cu pricina a pus, în sarcina instituției amintite, cheltuielile provocate de ieșirea unui pârâu din albie, pârâu care a distrus, pe o porțiune însemnată, un drum proaspăt asfaltat. Primăriile din județ sunt cu ochii pe procesul cu pricina, pentru că, în multe localități, apele ale căror cursuri au fost neîngrijite au produs pagube similare.

 

Colegiul Brătianu, încă în litigiu cu firma care i-a început reabilitarea

Luni, 20 August 2018 13:42

# Instanța a schimbat șase experți pentru întârzierea depunerii expertizelor

Deși au început în 2016, litigiile dintre firma care a început reabilitarea Colegiului Brătianu, Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești dar și Colegiul amintit continuă, la Tribunalul Argeș. Ambele procese sunt în faza de expertize, și au termen pe data de 13 septembrie. Trebuie văzut, în acea zi, de pertea cui va fi ghinionul.

Noul director adjunct de la DJST Argeş face, ca funcționar public, activitate politică, deși legea îi interzice

Luni, 20 August 2018 13:24

Prin plecarea lui Adrian Bughiu în funcţia de subprefect al Argeşului, funcţia de adjunct la Direcția Județeană de Sport și Tineret Argeş a fost preluată de Dan Oprea, funcționar în cadrul serviciului de achiziții. Dan Oprea, noul adjunct al DJST Argeş este de departe un mare fan ALDE, în special după ce a fost numit adjunct în instituţie. Dovadă stau prezenţele acestuia la evenimentele în care participă persoanele din conducerea ALDE Argeş (şi ne referim aici în special la zilele de comună), dar şi activitatea acestuia pe reţelele de socializare – aici unde noul adjunct de la DJST Argeş distribuie toate activităţile ALDE Argeş.

 

150 de persoane au achitat bani în avans pentru firma italianului în vederea achiz iționării de locuințe

Luni, 13 August 2018 23:47

# Noi detalii din dosarul de insolvență a societății lui Inquieto # Ioana Inquieto-Petrescu (foto stânga), soția omului de afaceri: „Sunt construcții în valoare de 12.905.856,18 lei valorificate celor 150 de persoane, fiind plătite în proporție de 46-50%”
Continuă problemele pentru cumpărătorii care şi-au achiziţionat apartamente de la italianul Nicola Inquieto. După ce bunurile Daniela Construcţii SRL, firma prin care s-a dezvoltat imperiul imobiliar al italianului, au fost puse sub sechestru de Parchetul Tribunalului Napoli, situația s-a complicat și mai mult după ce societatea a intrat în insolvență.

Spitalul Călinești, la un pas să se dărâme, prin grija Consiliului Județean Argeș

Luni, 13 August 2018 23:39

# Iată clădirea pe lângă care trec bolnavii spre tratament!

Despre acest spital am mai scris, și vom mai scrie până când cineva, responsabil, de la Consiliul Județean Argeș, va lua măsuri. Spitalul vechi, cel din imagini, este, la ora actuală, un focar de infecție. Pe lângă care trec, de nevoie, bolnavii, ori veniți pentru tratament în aripa nouă a instituției, ori la medicii de familie sau la tratament stomatologic.

 

Pagina 50 din 101

«ÎnceputAnterior41424344454647484950UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea