Ancheta

Avocatul Alin Anton a promovat examentul de admitere în magistratură cu media 7,92

Miercuri, 13 Martie 2024 07:38

 

# CSM va decide dacă îndeplinește condiția de bună reputație

Avocatul Alin Anton a luat note bune la examenul pentru admitere în magistratură. Mai exact, nota 8,40 la examenul tip grilă și 7,43 la proba scrisă, rezultând o medie onorantă, de 7,92. Ulterior a trecut cu brio și de testarea psihologică și de proba interviului. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a publicat, miercurea trecută, rezultatele definitive la concursul de admitere in magistratură, concurs la care au participat cei cu cel putin cinci ani vechime în profesii juridice.

 

 

Pentru al șaptelea an consecutiv, Curtea de Apel Pitești - pe primul loc la nivel național în privința încărcăturii pe judecător

Marţi, 12 Martie 2024 09:20

 

Conducerea Curții de Apel Pitești a prezentat, la începutul lunii martie, raportul de activitate al instituției, în sală nelipsind judecătoarea Grațiela Milu, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, și nici președinții instanțelor din raza Curții de Apel. Instanța argeșeană se situează, pentru a șaptea oară consecutiv, pe primul loc la nivel național în ceea ce privește încărcătura/judecător, indiferent de modalitatea de calcul a încărcăturii. „Astfel, şi în anul 2023 Curtea de Apel Piteşti a înregistrat cea mai mare încărcătură în funcție de volumul adiționat, și anume un număr de 1212,4 dosare/ judecător, următoarea curte de apel clasată, respectiv – Curtea de Apel Bucureşti, având un număr de 796,1 dosare/judecător”, se arată în raport.

 

Cu salariu de peste 21.000 de lei, medicul Ramona Ștefănache este acuzată că a luat mită de aproape 150 de ori

Luni, 11 Martie 2024 19:22

 

# Șefa secției de Psihiatrie de la Spitalul Județean Argeș, arestată preventiv

Un nou caz de corupție la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Pitești! Medicul primar Ileana-Ramona Ștefănache, șefa secției de Psihiatrie din cadrul unității medicale, dar care își desfășoară activitatea și la Spitalul Municipal Curtea de Argeș, a fost arestată preventiv pentru 30 de zile, pe 8 martie, fiind urmărită penal cu privire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de luare de mită şi de dare de mită. Aceasta este acuzată de aproape 150 de acte materiale de luare de mită, primind din partea pacienților, în propriul birou, sume cuprinse între 50 de lei și 600 de lei. Doctorița este acuzată că din banii primiți cu titlu de mită a dat și altor cadre medicale din spital.

 

Aproape două treimi dintre dosarele DIICOT Pitești au ca obiect traficul de droguri

Vineri, 08 Martie 2024 07:00

 

În anul 2023, la DIICOT Pitești numărul cauzelor de soluționat a fost de 1592. Dintre acestea, 1000 au ca obiect traficul de droguri (62,81 %). Sunt urmate de 357 cauze privind infracțiunile de criminalitate informatică (22,42 %), 111 cauze având ca obiect infracțiunile de trafic de persoane (6,97%), 52 având ca obiect alte infracţiuni economice (3,27%) şi 27 cauze privind infracţiuni de spălare de bani (1,70%). Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, condusă de procuroarea Alina Albu, a prezentat miercuri, 27 februarie 2024, raportul de activitate pe anul trecut. În raport este prezentată activitatea și serviciilor teritoriale.

 

Ministerul Culturii pierde, definitiv, procesul cu frații Prodănel și cu Vernel Crăciunescu pentru Ferma Florica

Joi, 07 Martie 2024 13:01

 

Abia s-au stins aplauzele de după faptele glorioase ale PNL-iștilor, fapte care au dus, într-un final apoteotic, la schimbarea denumirii mizerei gări de la Ștefănești. Încă mai răsună palma primită de primarul localității, fostul deputat Nicolae Velcea, cel care s-a grăbit (ca fata mare la măritat!) să își asume aceleași merite. Ei bine, în tot acest vuiet de fapte vitejești, Ferma Florica își permite, încet-încet, să se dărâme. Intrată pe mâinile unor afaceriști, o parte din istoria Brătienilor - și o parte din istoria acestui neam – se transformă, treptat, în țărână. Nu prea contează, marii oameni politici, de azi, au schimbat ce era mai important: denumirea unei gări!

 

 

Pagina 3 din 403

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea