Ancheta

Val de proteste în prag de sărbători

Luni, 18 Decembrie 2023 12:52

În ultima perioadă, în întreaga țară nu a fost zi fără protest. Tot mai mulți bugetari își strigă nemulțumirile. Polițiști, grefieri, angajați din sănătate, cultură, de la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), de la Institutul Național de Statistică sunt nemulțumiți de salarizare și de condițiile de muncă. Forme de protest au avut loc și la sediul instituțiilor din județul Argeș. Angajații APIA Argeș avertizează că, în lipsa rezolvării situaţiei de discriminare salarială, vor intensifica măsurile. Și salariații din Direcțiile de Sănătate Publică au continuat protestele pentru a patra săptămână.

 

După ce a delapidat 4 milioane de lei, fosta contabilă a Spitalului Județean Argeș a vrut să fie judecată doar pentru neglijență în serviciu

Joi, 14 Decembrie 2023 09:03

 

Fosta contabilă a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Pitești, Amalia Elena Bozkurt (fostă Dumitraşcu), acuzată că a delapidat din conturile unității medicale suma de aproximativ 4 milioane de lei, a făcut, recent, o cerere de schimbare a încadrării juridice din dosar. Inculpata a solicitat să fie judecată doar pentru infracțiunea de neglijenţă în serviciu. Tribunalul Argeș i-a respins cererea pe 15 noiembrie.

 

Tudor Pendiuc va afla abia la sfârșitul anului dacă iese din închisoare

Joi, 14 Decembrie 2023 07:55

 

Abia pe 21 decembrie a fost stabilit primul termen de judecată în ceea ce privește cererea de liberare condiționată formulată de Tudor Pendiuc, fostul primar al municipiului Pitești. Dosarul a ajuns din nou pe masa magistraților de la Judecătoria Pitești după ce, în primă fază, aceștia i-au respins cererea pentru că petentul nu ar fi primit recompense pe parcursul deținerii. Pendiuc a contestat hotărârea, iar Tribunalul Argeș i-a admis-o. Instanța a desființat sentința și a dispus trimiterea cauzei spre rejudecare.

 

 

Constantin Pănescu și soția sa au pierdut procesul cu Agenția pentru Protecția Mediului Argeș

Joi, 14 Decembrie 2023 07:44

 

De mai mulți ani, omul de afaceri Constantin Pănescu și soția sa, Elena Pănescu, încearcă să scoată din fond forestier mai multe terenuri pe care le dețin în Pădurea Trivale, în zona Găvana. Dar de fiecare dată, cererile lor sunt blocate de Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Argeș care refuză să emită acorduri de mediu pentru mai multe proiecte de scoatere definitivă din fond forestier a unor terenuri aflate în UP II Trivale. Unul din motivele invocate de APM Argeș este că suprafața respectivă face parte din „zonă de pădure-parc cu valoare peisagistică, pentru care nu există reguli de construire aprobate”. Așa că s-a ajuns în instanță. Doar că și acolo soții Pănescu nu au avut câștig de cauză. Pe 23 octombrie, Tribunalul Argeș le-a respins acțiunea.

 

 

Un polițist din Argeș se judecă cu Agenția Națională de Integritate

Miercuri, 13 Decembrie 2023 08:31

 

Un polițist din Argeș a fost găsit în stare incompatibilate, în această vară, de către Agenția Națională de Integritate (ANI). În prezent, George Șerban Tănase, funcţionar public cu statut special în cadrul IPJ Argeş, se judecă cu ANI la Curtea de Apel Pitești. Polițistul cere în instanță anularea raportului de evaluare întocmit de ANI. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 30 ianuarie. Dacă va fi găsit vinovat, acesta nu va mai putea deține timp de trei ani nicio funcție publică.

 

 

Pagina 10 din 403

«ÎnceputAnterior12345678910UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea