Sabin Cutaș: “Au existat mai multe cazuri în care Uniunea Europeană a confiscat medicamente generice”

Luni, 21 Octombrie 2013 00:00

Raportul europarlamentarului Sabin Cutaș privind marca înregistrată la nivel european a fost adoptat, cu o largă majoritate, de Comisia pentru comerț internațional a Parlamentului European. Raportul deputatului vizează o mai bună protecție a consumatorilor europeni, în contextul în care tot mai multe produse contrafăcute ajung pe piața unică. Totodată, el a abordat problema medicamentelor generice provenind din ţări terțe, pledând împotriva confiscării vamale a acestora.

USL a demonstrat că ştie să îşi aleagă profesioniştii pentru funcţiile cheie

Luni, 21 Octombrie 2013 00:00

Partidul Conservator, filiala Argeş, salută decizia Biroului Politic Naţional al PNL de a-l nominaliza pe deputatul de Argeş Andrei Gerea pentru funcţia de ministru al Economiei. Iată, aşadar, că Argeşul are în acest moment doi miniştri care sperăm să ajute atât economia naţională, pe de-a-ntregul ei, cât şi judeţul nostru.
Deputatul de Piteşti al Partidului Conservator Daniel Constantin este ministru al Agriculturii, iar deputatul de Piteşti al PNL Andrei Gerea a fost propus pentru

 

Consilierul judeţean PNL, Marius Postelnicescu: ”Guvernul USL a deblocat toate programele europene”

Luni, 14 Octombrie 2013 15:36

În acest moment, toate programele sectoriale sunt deblocate şi se primesc cereri de rambursare la Comisia Europeană. Suma încasată de România prin finanțări europene în acest an este echivalentă cu cea rambursată de Comisia Europeană în întreaga perioadă 2007-2012, astfel că rata de absorbție pe toate programele finanțate de Comisia Europeană a ajuns în prezent la 24%.

Declaraţie politică pe tema pericolului reprezentat de depozitele de deşeuri periculoase din România

Luni, 14 Octombrie 2013 15:35

La începutul lunii octombrie a anului în curs, în judeţul Argeş s-a produs un incendiu puternic la un depozit de deşeuri periculoase care putea avea urmări grave. Pentru stingerea flăcărilor şi eliminarea pericolului, pompierii au acţionat mai bine de 9 ore la acest depozit deschis pe platforma fostei Uzine ARO din Câmpulung. Pericolul cel mare a fost ca flăcările să se extindă şi la deşeuri toxice, precum cianuri, circa 3.700 de tone de deşeuri periculoase fiind depozitate în acest loc.

 

În opinia conservatorilor, USL Argeş funcţionează fără reproş

Luni, 14 Octombrie 2013 15:01

Nu trece săptămâna fără ca cineva, în special din Opoziţie, să nu spună că USL "se rupe". Aceste afirmaţii au fost alimentate, din păcate, şi de unele tensiuni între partidele care formează USL, dar şi de anumite declaraţii ale liderilor acestora care însă au fost exagerate de către mass-media. Ceea ce este important, însă, este faptul că s-a reuşit să se treacă peste toate dificultăţile iar USL merge mai departe, ceea ce asigură stabilitatea politică mult dorită a ţării.

Adrian Moisescu va candida pentru președinția PDL Pitești

Luni, 14 Octombrie 2013 14:53

# Adrian Moisescu: ”Cred că pot să ofer, la nivel local, o alternativă reală pentru politica de dreapta.” Fostul șef al Direcției Apelor Argeș, Adrian Moisescu, va pune lucrarea de doctorat pe care o pregătește, câteva zile, în cui. Și asta pentru că s-a înscris în cursa pentru președinția PDL Pitești. Membru al Biroului Județean Permanent al PDL Argeș, tânărul Adi Moisescu este cotat cu prima șansă pentru funcția de președinte al organizației municipale a partidului. Acesta este în competiție directă cu consilierul local Mihail Tudor. ”Finala” va avea loc sâmbăta aceasta, 19 octombrie, în sala mare a teatrului Alexandru Davila, începând cu ora 11. La eveniment

 

Democrat-liberalii argeșeni, nemulțumiți de gafele guvernanților

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

# Cătălin Teodorescu: ”USL doreşte ca, prin amenzi, să acopere găurile de la bugetul de stat. Se reiau alegerile interne la Ștefănești, Mioveni și Costești și în alte localități.” Conferința de presă a PDL Argeș de săptămâna trecută i-a adus, alături de președintele Cătălin Teodorescu, pe Vasile Sabie, președinte PDL Curtea de Argeș, și pe Alin Mircea, președinte interimar TDL Argeș.

Simona Bucura Oprescu: "Sancţiunile propuse de noul Cod Rutier sunt prea drastice"

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

# ”Nu putem da amenzi care reprezintă mai bine de 10 salarii minime”. Discuţiile privind noul proiect privind modificarea Codului Rutier au suscitat un interes deosebit, mai ales că foarte mulţi cetăţeni sunt în categoria şoferilor iar numeroase firme sunt vizate direct, activitatea de transport fiind una importantă. Deputatul Simona Bucura Oprescu, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD Argeş, este de părere că sancţiunile prevăzute de noua formă propusă de Ministerul de Interne sunt mult prea drastice în raport cu salariile pe care le primesc cetăţenii.  „Parlamentul este singurul for care legiferează,

 

USL, respect pentru trecut, prezent şi viitor

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

1 octombrie este Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Toţi avem părinţi, bunici, aşa că este o zi care ne priveşte pe noi toţi. Dacă alţii doar spun că îi respectă pe cei de vârsta a III-a, USL a demonstrat că şi face acest lucru. Dacă ne gândim numai la faptul că oamenilor le-au fost reîntregite pensiile, prin eliminarea unor abuzuri ale regimului PDL, dar şi că pensiile au fost indexate, şi avem o dovadă a preocupării pe care Guvernul o are pentru această categorie importantă de cetăţeni. În plus, Guvernul a gândit şi un pachet de măsuri cu caracter social importante pentru pensionari, iar reducerea TVA la pâine, produs de bază pentru vârstnici şi nu numai, este o dovadă în acest sens.

Deputatul Gerea a lipsit de la dezbaterea proiectului Roșia Montană

Luni, 07 Octombrie 2013 00:00

Anunțată cu mare pompă, numirea deputatului liberal argeșean Andrei Dominic Gerea în Comisia Specială pentru Roșia Montană a ajuns un mare fâs până la final. Liberalii și-au arătat disponibilitatea pentru aprobarea acestui proiect, însă nu în condițiile tehnice în care a fost prezentat până acum. Toate bune și frumoase, a venit și ziua dezbaterii acestuia, numai că deputatul Gerea nu a considerat că trebuie să-și facă și apariția în cadrul acestei întâlnirii. Potrivit spuselor sale, există probleme mult mai importante decât Proiectul Roșia Montană, cum ar fi sistemul educațional sau cel de sănătate. Suntem total de

 

Mișcarea pentru Argeș și Muscel, lansată, în uşoară confuzie, la două zile după Mişcarea Populară

Miercuri, 02 Octombrie 2013 20:04

# Chiar se mișcă: trei primari PDL, membri fondatori ai ultimei... Mișcări. Cu trei primari PDL alături, Mircea Andrei şi-a lansat, vineri, la Piteşti, ONG-ul: Mișcarea pentru Argeș și Muscel, o asociaţie, cu scopuri... idilice, care ar vrea susţinerea, dezvoltarea, coordonarea, organizarea şi sprijinirea de activităţi politice în vederea constituirii unei clase politice de elită în judeţul Argeş.  Deocamdată, printre "elite" putem număra, din păcate, doar edilii confuzi care se regăsesc și în PDL, sondează Mişcarea Populară, dar semnează ca fondatori – oarecum penibil - pentru "mişcarea" fostului lider democrat-liberal de la nivel judeţean.

Deputatul Cătălin Teodorescu îi lasă, deocamdată, în pace pe primarii migratori. Aceștia nu știu nici ei pe unde - și cât - se lasă...

Miercuri, 02 Octombrie 2013 20:02

# Cătălin Teodorescu: ”Salut apariția partidului Mișcarea Populară în județul Argeș…”. Conferința de presă a PDL Argeș de săptămâna trecută, ținută de președintele Cătălin Teodorescu, secondat de președinta interimară a organizației de femei, Olimpia Doru, și de Robert Ion, membru în Biroul Permanent Județean, a avut ca temă principală evidențierea incapacității actualei guvernări de a manageria și finaliza obiectivele de infrastructură, în special rutieră, demarate de fosta guvernare de dreapta. A fost, cu această ocazie, citit un comunicat emis de fostul ministru Anca Boagiu, prin care

 

Ion Popa a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte al PNL Argeş pentru încă patru ani

Miercuri, 02 Octombrie 2013 19:58

# Crin Antonescu: ,,Faptul că la această conferinţă judeţeană nu am avut parte de competiţie, cel puţin la nivelul funcţiei prezidenţiale, nu înseamnă nimic altceva decât faptul că un om a condus bine organizaţia şi a obţinut rezultate”. Duminică, în cadrul conferinţei teritoriale a PNL Argeş, liberalii argeşeni şi-au stabilit pentru încă patru ani conducerea. În ceea ce priveşte funcţia de preşedinte, lucrurile au fost foarte simple şi fără emoţii. Întrucât a existat un singur candidat, senatorul Ion Popa, fostul şi actualul preşedinte al PNL Argeş, reconfirmat în funcţie pentru încă patru ani.

“Fiecare îşi exprimă părerea în felul lui (…) mai în cunoştinţă de cauză, mai în necunoştinţă de cauză”

Miercuri, 02 Octombrie 2013 19:22

# Constantin Nicolescu, referitor la declaraţiile lui Filip Georgescu privind “incompetenţii” actualei guvernări. Deşi reclamă neajunsurile  OUG nr. 77/2013 - privind asigurarea functionalităţii administraţiei publice locale, a numărului de posturi şi reducerea cheltuielilor la instituţiile şi autorităţile publice, preşedintele CJ Argeş, Constantin Nicolescu, spune că Guvernul face eforturi mari pentru a rezolva deficienţele şi explică problemele apărute în aplicarea actului normativ prin raţiuni de natură financiară şi nu prin cauze legate de incompetenţa actualei guvernări, aşa cum a afirmat fostul deputat PSD Argeş Filip Georgescu.

 

„Guvernul din umbră” al PDL, o glumă proastă

Miercuri, 02 Octombrie 2013 19:19

În această săptămână a fost prezentat opiniei publice un aşa-numit „Guvern din umbră” al PDL. După ce am văzut lista de „miniştri” propuşi de către partidul care l-a susţinut necondiţionat pe Traian Băsescu pentru a fi abandonat asemeni unei jucării stricate, mai că ne-a apucat râsul. Numai că avem de-a face cu o glumă proastă!
În acest „Guvern” regăsim personaje care au făcut parte din guvernări anterioare ale PDL, iar acest lucru i-a costat pe români. Români care nu uită că PDL le-a tăiat pensiile, salariile, indemnizaţiile, că le-a făcut viaţa un calvar prin biruri împovărătoare, că a dus economia ţării în colaps. Oare cât tupeu să îţi

Deputatul Teo Nicolescu, despre tensiunile din USL: “Uneori, avem puncte de vedere divergente. Asta nu înseamnă că trebuie să divorţăm!”

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

Declaraţiile războinice făcute de liderii PSD şi PNL, la cel mai înalt nivel, declaraţii care au reaprins discuțiile privind ruperea alianței, au fost traduse în limbaj pacifist la nivel local. Reprezentanţii USL Argeş spun că alianţa merge mai departe în ciuda “micilor divergenţe” apărute la nivel central. USL nu se va rupe!  Ne-au liniştit reprezentanţii locali ai PSD şi PNL după seria de replici dure lansate la TV de liderii de la nivel central ai celor două partide, iar principalul argument este acela că uniunea nu şi-a atins încă scopul, deşi declaraţiile liderilor USL de la nivel central  nu  prea mai au de-a face cu

 

Simona Bucura Oprescu s-a întors din vizita oficială efectuată în China

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

# “Am făcut cerere de concediu pentru a fi corectă în raport cu banii publici şi cu atribuţiile din Parlament”. În perioada 8 - 18 septembrie, deputatul Simona Bucura Oprescu, preşedinte al Organizaţiei de Femei a PSD Argeş, s-a aflat într-o vizită oficială în China, la invitaţia Partidului Comunist Chinez. Din delegaţia oficială au făcut parte reprezentanţi ai Parlamentului (parlamentari de la PSD, PNL, PC şi UNPR) şi ai Guvernului României.
Vizita în China a presupus un program dens de deplasări şi întâlniri cu oameni politici, mediu de afaceri, cultural sau cu mediul ştiinţific. Organizarea a

Programul de reconversie a plantaţiilor de viţă-de-vie, în impas, la Ştefăneşti

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

# Constantin Tănăsescu, director INCDBH Ştefăneşti: ”Atâta vreme cât situaţia terenurilor nu este clarificată,  nu poţi planta nici vie, nici pomi”. Programul pentru reconversia plantaţiilor de viţă-de-vie, derulat între 2007 şi 2013, perioadă în care, la nivel de judeţ, suprafaţa de viţă-de-vie pentru struguri de vin înfiinţată a fost îngrijorător de mică,  va continua şi anul viitor. Reprezentanţii Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare Ştefăneşti nu-şi pun, nici de acum încolo, prea mari speranţe în el. Între 2014 şi 2020 va fi implementat şi un proiect de reconversie-replantare pe zona de pomicultură, proiect ce vizează şi judeţul Argeş şi care ar putea avea aceleaşi rezultate nesatisfăcătoare  ca cel  pentru viţă de vie!

 

De când îi pasă lui Băsescu de oameni?!

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

Preşedintele Traian Băsescu, rămas în funcţie în ciuda dorinţei a peste 7 milioane de români care au votat pentru demiterea sa, ţine, brusc, cont de părerea oamenilor. Într-o ieşire halucinantă la TV, şeful statului vorbeşte de grija pentru protestatarii care se adună prin oraşele ţării împotriva proiectului Roşia Montană, deşi el însuşi s-a declarat un susţinător categoric al începerii exploatării în zona respectivă!
De când îi pasă, oare, lui Traian Băsescu atât de mult de oameni?! Când avem de-a face cu Traian Băsescu cel adevărat: acum, când mimează

Senatorul Zisu a dat elevilor lecții despre alegerile europarlamentare

Luni, 23 Septembrie 2013 00:00

Senatorul liberal Ionuț Elie Zisu a fost, pentru ceva timp, profesor pentru elevii a două unități de învățământ din Pitești. Parlamentarul i-a învățat pe elevii Școlii Generale Nr.12 și pe cei ai LPS Pitești despre cum te poți implica, în calitate de tânăr, în alegerile europarlamentare, dar, mai ales, cum îți poți exprima votul. Proiectul Euroschola a fost lansat în prezenţa organizatorilor, șeful Agenției de Protecție a Mediului, Mariana Ionescu, adjuncta Adriana Croitoru, a directorilor unităților de învățământ, precum și a elevilor  în rândul cărora se derulează acest program. În acest context, putem spera ca viitorii noștri reprezentanți  în Parlamentul European să fie dintre aceia pe care i-a trimis acolo doar votul celor mulți. Ana Luca

 

Pagina 96 din 140

«ÎnceputAnterior919293949596979899100UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea