Atenție! Liberalul Daniel Constantin a depus prima interpelare din actualul mandat de parlamentar

Joi, 08 Septembrie 2022 11:09

Întâmplare unică până acum: parlamentarul Daniel Constantin a avut prima sa interpelare din actualul mandat. Deși are în spate un întreg istoric în Camera Deputaților, Daniel Constantin nu a fost niciodată printre cei energici, cu inițiativă. Iată însă că, acum, l-a luat la întrebări tocmai pe domnul ministru Daea… Petre Daea:

„Stimate domnule ministru,

La început de mandat, cunoscând preocuparea dumneavoastră de a continua investițiile prevăzute în Legea irigațiilor, adoptată în 2015, vă adresăm rugămintea să ne aduceți câteva lămuriri cu priviere la stadiul implementării prevederilor din această lege.

 

Adrian Miuţescu: „Foarte multe primării, inclusiv din Argeș, sunt în stare de faliment!”

Miercuri, 07 Septembrie 2022 10:07

Deputatul de Argeş, Adrian Miuţescu, e îngrijorat! Îl doare sufletul că multe dintre primăriile din ţară, unele chiar din Argeş, se vor afla în incapacitate de plată, din cauza inflaţiei şi a preţurilor la energie care au bubuit. Dificil de făcut ceva. Şi asta deoarece la câte au pretins Miuţescu şi ai lui, ar fi trebuit ca ţara noastră să se numească Germania. Doar aşa am fi putut spera că gogoşile electorale ar fi putut deveni realitate.

În rest, numai de bine! Miuţescu a ajuns indignatul de serviciu care se miră şi se jeluieşte de cum a ajuns ţărişoara noastră:

 

 

Fostul senator de Argeş, Mircea Diaconu - candidat la prezidenţiale?

Marţi, 06 Septembrie 2022 14:08

În 2019, actorul Mircea Diaconu, fost senator de Argeş, a candidat la alegerile prezidenţiale, fiind susţinut de ALDE şi Pro România. Eşecul a fost garantat, speculându-se faptul că intrarea actorului în cursa pentru Cotroceni a venit pentru a lua din voturile unora sau ale altora în primul tur. Zilele trecute, Diaconu a fost nominalizat de şeful AUR, George Simion, ca posibil candidat la prezidenţialele din 2024.

Cu toate acestea, Mircea Diaconu n-a confirmat faptul că e dispus să intre în lupta pentru preşedinţia României, dar nici nu a negat declaraţia lui Simion:

“E cale lungă până acolo, ne așteaptă probe de foc. Multe necunoscute până în 2024. Toate jocurile de acum cred că sunt simple speculații.

Ați văzut că în cealaltă rundă m-am băgat ca să încerc. Are două emisfere, cu partide și susținători, și una cu cetățeni pe care nu-i interesează.

Scandal în ”partidul lui Dragnea” din Argeș

Marţi, 06 Septembrie 2022 11:33

# Filiala, condusă de Dorin Mărășoiu și-a dat demisia, trecând de partea lui Liviu Dragnea # Mariana Vârgă, fostul președinte al Tribunalului Argeș, s-a arătat în tabăra adversă, a lui Codrin Ștefănescu

Scandal și ceartă în zona politică, lucruri cu care românul s-a cam obișnuit. ”Partidul lui Dragnea” nu prea mai este al lui Dragnea. Codrin Ștefănescu s-a dezis de Liviu Dragnea și a spus că nu vrea să îl mai vadă. 20 de organizații din țară au decis să plece, se pare că vor mai pleca și altele. Prima organizație menționată la ”plecări” este cea din Argeș, condusă de fostul vicepreședinte al CJ, Dorin Mărășoiu. În scandal a intrat și Mariana Vârgă, fost președinte al Tribunalului Argeș.

 

Moşteanu, ironizat după ce a anunţat că USR depune moțiune de cenzură împotriva ministrului Energiei

Marţi, 30 August 2022 19:00

Deputatul USR Argeş, Ionuţ Moşteanu, a agitat spiritele pe Facebook, după ce a anunţat că partidul din care face parte va depune o moţiune de cenzură împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu. Iar prietenii virtuali ai lui Moşteanu au dat start-ul ironiilor. Adevărul e că parlamentarul a ieşit cam şifonat din toată povestea asta. S-au dus vremurile bune, când USR-ul era pe val şi atrăgea ropote de aplauze...

„USR depune moțiune simplă împotriva ministrului Energiei, Virgil Popescu, în prima zi a sesiunii parlamentare. E timpul să plece!”, a transmis Moşteanu.

Dar nici „prietenii” din social media nu s-au lăsat:

 

Ion Georgescu, primar al orașului Mioveni: „PSD propune măsuri concrete de gestionare a situației energetice pe timp de iarnă!”

Marţi, 30 August 2022 17:01

Operatorii din domeniul energiei nu au răspuns corect la decizia Guvernului de a compensa facturile și au continuat să majoreze speculativ prețurile, dovedindu-se încă o dată că liberalizarea haotică a pieței energiei, inițiată de guvernarea de dreapta, a fost o decizie aberantă. Soluția corectă este cea propusă de PSD: reglementarea temporară a prețurilor la energie.

Ion Georgescu: ”În acest sens, PSD propune reglementarea în două trepte. 1 septembrie – 31 decembrie 2022: Pentru energia deja vândută – o compensare dintre prețul facturilor și un preț mediu al pieței, nu la prețuri speculative; de la 1 ianuarie: reglementarea prețurilor practicate și a adaosului comercial, pe o durată determinată, cu actualizări periodice în funcție de costurile de producție. PSD se va asigura că Guvernul va continua să îi susțină pe consumatorii casnici și în special pe cei cu venituri mici, astfel încât la acest nivel să nu aibă loc modificări ale prețurilor din facturi!”

 

Viorel Enache, președinte PES Activists Argeș, consilier județean PSD: ”Reducerea sărăciei, creșterea gradului de ocupare a forței de muncă și a nivelului de educație sunt priorități pentru PSD!”

Luni, 29 August 2022 18:56

„Acestea sunt obiectivele Ministerului Muncii care lucrează cu determinare pentru îndeplinirea obiectivelor  PNRR cuprinse într-un proiect de OUG care urmează să fie aprobat vineri în Guvern. Se va ajusta calculul Venitului Minim de Incluziune astfel încât cresc posibilitățile de asigurare a unui nivel de trai minimal pentru familiile și persoanele singure, dar și de prevenire a riscului de sărăcie în rândul copiilor și de abandon școlar.

De remarcat că se instituie temeiul legal pentru ca persoanele vârstnice fără venituri și fără susținători legali să fie îngrijite pe perioadă nedeterminată în centre rezidențiale și să aibă acces la servicii medicale adecvate prin asigurarea acestora fără plata contribuției sociale de  sănătate. Sistemul va fi digitalizat, iar cei ce pot munci vor fi înscriși automat în evidențe și vor fi obligați să se prezinte la Agențiile de Ocupare a Forței de Muncă”, a precizat Viorel Enache, președinte PES Activists Argeș și consilier județean PSD.


Proiect din Argeș - primul contract de finanțare prin "Anghel Saligny" semnat la Guvern!

Luni, 29 August 2022 10:12

Primul contract de finanțare din România prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny" a fost semnat vineri, 26 august, la Guvern, informează PSD Argeș! Este un proiect pentru comuna argeșeană Lerești.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, și primarul PSD al comunei Lerești, Marian Toader, au semnat la Palatul Victoria din București primul contract de finanțare din România aprobat prin Programul Național de Investiții "Anghel Saligny". Evenimentul a avut loc în prezența premierului Nicolae Ciucă, a ministrului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse , Gabriela Firea, a piteșteanului Niculae Ștefan Vlad, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, precum și a altor oficiali ai Guvernului și primari din țară.

 

Fostul viceprimar Sorin Apostoliceanu, despre lipsa de bun simţ a piteştenilor!

Joi, 25 August 2022 10:17

După ce a pierdut alegerile pentru Primăria Piteşti, în faţa primarului Cristian Gentea, fostul viceprimar Sorin Apostoliceanu, a fost puţin activ în mediul online. S-a dedicat altor proiecte şi altor funcţii, lăsând Facebook-ul care l-a făcut celebru. Totuşi, zilele trecute, Apostoliceanu nu s-a putut abţine şi a comentat că locurile de joacă din Piteşti au devenit locuri de fumat pentru părinţi.

„Cât de ...părinte fără minte să fii să ieși cu copilul la aer curat în parcul 1907 și tu să fumezi lângă leagănele de copii mici?”, s-a întrebat retoric, Apostoliceanu.

Apoi a postat un filmuleţ din Parcul Lunca Argeşului:

 

Simona Bucura-Oprescu: „Centre de colectare a deșeurilor, finanțate prin PNRR!”

Joi, 25 August 2022 07:45

83,7 milioane de euro din PNRR va avea la dispoziție România în perioada următoare pentru construcţia de centre integrate de colectare separată a deșeurilor mari, anunță deputatul PSD de Argeș Simona Bucura-Oprescu, președinte al Comisiei pentru Administrație Publică și Amenajarea Teritoriului din Camera Deputaților.

„Proiectele vor fi derulate prin Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Va fi finanțată amenajarea a 15 asemenea centre de colectare în marile orașe, iar ulterior acest sistem va fi completat cu alte 500 de centre de colectare destinate localităților mai mici. Ghidul de finanțare destinat beneficiarilor va fi elaborat în curând. Ulterior, după finalizarea procedurilor, va fi lansat și apelul de proiecte pentru autoritățile locale.”, transmite deputatul Simona Bucura-Oprescu.

 

Iani Popa, secretar de stat la Transporturi, luptă mai mult la zile de comune!

Miercuri, 24 August 2022 10:46

Liberalul Iani Popa n-o duce rău deloc. E secretar de stat în ministerul Transporturilor, iar în ultima vreme nu prea ştim ce munceşte pentru Argeş, că se tot distrează pe la zile de comune cu primari liberali. Cum Argeşul stă cam prost la capitolul infrastructură, ne aşteptam ca Popa să ne anunţe, punctual, cam ce prestează pentru leafa pe care o încasează.

Cu atât mai mult cu cât ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a tot anunţat în ultima vreme despre stadiul lucrărilor la Autostrada Piteşti-Sibiu şi la Drumul expres Piteşti-Craiova. Doar Iani Popa, argeşean de-al nostru, tace ca peştele şi nu pare dispus să vorbească despre proiectele Argeşului. Ca să nu mai vorbim de faptul că Iani Popa ar putea să avanseze la minister proiecte noi, dar n-o face, dovedind (pentru a câta oară?) că iubeşte funcţiile, dar detestă munca. Iani Popa e om finuţ, poartă pantofi de firmă şi costume slim, şi nu se complică absolut deloc să lase ceva în urma sa – profesional vorbind.

TUPEU! Partidele vor primi şi mai mulţi bani de la stat, după rectificarea bugetară!

Miercuri, 24 August 2022 09:02

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a spus că ne paşte recesiunea! Subiectul nu e nou, dar abia acum a fost discutat cu subiect şi predicat. Românii simt pe propria piele, de luni bune, că plătesc mult mai mult pe mâncare, facturi şi carburanţi. Serviciile s-au scumpit şi ele, ratele la bănci au explodat. Deci trendul e descendent, doar că se pare că Guvernul a decis ca numai populaţia să strângă cureaua. Dovada? Partidele vor primi şi mai mulţi bani de la stat, după rectificarea bugetară! Deci pentru partide nu e criză...

 

 

PNL Argeș despre viceprimarul Gelu Tofan: „O unealtă pe care adversarii o folosesc”

Marţi, 23 August 2022 10:13

# PNL Argeș – AVERTISMENT pentru viceprimarul liberal Gelu Tofan

Au fost luate măsuri de PNL Argeș împotriva viceprimarului Gelu Tofan, după ce acesta a precizat într-o emisiune că cel mai bun candidat pentru PNL, la Pitești, la alegerile viitoare, este Cristian Gentea. Liberalii piteșteni susțin că Tofan a adus prejudicii de imagine partidului. Drept urmare, în primă fază, acesta a fost sancționat cu avertisment. Ce urmează apoi, o să aflăm, cu siguranță, în următoarea perioadă.

 

„Astfel, ca urmare a comportamentului public adoptat de domnul Gelu Tofan în ultima perioadă, în cadrul ședinței BPL al PNL Pitești a fost luată în discuție atitudinea sa. Conform Statutului PNL, în funcție de gravitatea faptei, se pot aplica membrilor diferite sancțiuni. Astfel, într-o primă etapă, conducerea PNL Pitești a decis să îl sancționeze pe domnul Gelu Tofan cu avertisment, conform Art. 26, lit b.”, se arată într-un comunicat al PNL Argeș

Unii câmpulungenii sar, din nou, la gâtul Elenei Lasconi: „Avem ca primar un organizator de spectacole”

Miercuri, 17 August 2022 14:00

Săptămâna trecută, primăriţa Elena Lasconi a organizat, la Câmpulung, în Piaţa Primăriei - „Gala muzicii uşoare româneşti”, unde au urcat pe scenă mari artişti precum: Corina Chiriac, Gabriel Dorobanţu, Anastasia Lazariuc. Iar evenimentul nu a fost pentru prostime. Publicul – musai în rochie de seară şi costum cu papion, după cum a anunţat primăriţa pe pagina de socializare. Dar nu toţi câmpulungenii au gustat fiţele Elenei Lasconi, aşa că au comentat acid, pe pagina de Facebook a primăriei, că s-au cam săturat de distracţie şi vor curăţenie în oraş şi străzi asfaltate.

Însă, deocamdată, Lasconi, care a încercat şi a şi reuşit câte ceva la Câmpulung, nu pare dispusă să mai arunce cu banii pe evenimente. Chiar a anunțat că gala va fi plătită, integral, din sponsorizări. Bine era dacă se găseau sponsorizări și pentru atâtea proiecte care trenează...

 

 

Un fost subprefect de Argeş intră în partidul lui Liviu Dragnea!

Miercuri, 17 August 2022 10:30

Fostul subprefect de Argeş, George Rizescu, e cu un picior în Partidul Alianţa pentru Patrie, condus de Liviu Dragnea. În ultimii ani, Rizescu a lăsat în umbră politica şi administraţia şi s-a dedicat scrisului. Dar se pare că fostul subprefect şi senator argeşean vrea din nou în lumina reflectoarelor, și îl motivează un crez pe care puţini l-ar recunoaşte cu atâta profunzime.

Într-o postare pe Facebook, George Rizescu s-a declarat un aprig susţinător al valorilor PNŢCD-ului, un partid aflat în moarte clinică, dar pe care fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, vrea să-l resusciteze şi să-l transforme într-o variantă care să conteze la alegerile din 2024.

Gigi Dinescu: „Bă, primari, la tupeu nici dracu nu vă mai întrece!”

Miercuri, 17 August 2022 08:34

Preşedintele PNŢCD Argeş, Gheorghe Dinescu, nu se lasă! Ţine steagul sus, e în stare să moară cu dreptatea în mână şi muşcă din adversarii politici. Săptămâna trecută i-a luat în vizor pe primarii care au organizat zile de comună în Argeş. Înţelegem că lui Dinescu nu-i plac parangheliile pe bani publici. Pe sărăcia asta, credem şi noi...

„Am o rugăminte! Bă, primarii ăștia în funcție, nu vă mai pozați cu tot felul de artiști pe care i-ați adus în comunitate pe bani mulți, să vă mai trageți câțiva simpatizanți. Mai potoliți-vă că pute! Dacă nu îi plăteaţi din banii contribuabililor,  voi n-ați fi ajuns nici la 100 de m de acești artiști. Acum vă mai trageți și în poză cu ei. Bă, rușine mai aveți?! Că la tupeu nici dracu nu vă mai întrece.”, a comentat şeful PNŢCD, pe pagina sa de Facebook.

 

 

Președintele executiv al PSD Argeș susține investițiile suplimentare în economie

Marţi, 16 August 2022 21:32

# Cristian Gentea: „Pentru fiecare leu acordat ca ajutor de stat, firmele investesc alți 3 lei în economie”

Cristian Gentea, primar al municipiului Pitești, președinte executiv al PSD Argeș: ”PSD a susținut și va susține mereu mecanisme prin care statul vine în sprijinul mediului de afaceri! Salut faptul că Ministerul Finanțelor a suplimentat suma aferentă schemei de ajutor de stat pentru investițiile majore în economie!

Este un semnal cât se poate de clar că  PSD susține mediul de afaceri, iar această majorare consistentă - de un miliard de lei, în plus față de suma deja alocată de 6,38 miliarde de lei - este cea mai eficientă acțiune pentru dezvoltarea economiei românești. Concret, pentru fiecare leu acordat ca ajutor de stat, firmele investesc alți 3 lei în economie. PSD a susținut și va susține mereu mecanisme prin care statul vine în sprijinul mediului de afaceri, pentru crearea de locuri de muncă și  dezvoltarea economică a țării!”.

 

Aurel Bălășoiu, deputat PSD de Argeș: „Despăgubiri pentru agricultorii afectați de fenomene meteo extreme!”

Miercuri, 10 August 2022 11:07

Deputatul Aurel Bălășoiu informează argeșenii că s-au majorat sumele acordate de către Guvern pentru fermieri și alți beneficiari, care au fost afectați de fenomenele climatice extreme din acest an.

„Conform hotărârii 974/2022, publicată în Monitorul Oficial, Guvernul a alocat bugetul de 6.000.000 de lei în sprijinul familiilor şi persoanelor singure afectate în cursul acestui an de inundații, alunecări de teren, dar și de alte fenomene meteo severe, precum vânt puternic, grindină, viituri și altele.

 

Ionuţ Moşteanu face politică pe Facebook

Joi, 28 Iulie 2022 08:46

Deputatul USR Argeş, Ionuţ Moşteanu, traversează o perioadă de mari frământări. În politică nu mai prestează mare lucru, dar îl salvează reţelele sociale unde e activ, de câteva ori pe săptămână. Noroc cu Guvernul PNL-PSD că mai are şi Moşteanu subiecte de dezbătut. Altfel, mai auzeaţi de USR Argeş în campania electorală din 2024.

Săptămâna trecută, Moşteanu l-a criticat pe ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, pe seama unei declaraţii controversate a acestuia, pe care a dat-o în trecut şi care a fost adusă în prim-plan. Nu-l ţinem în braţe pe Câciu, dar recunoaştem că ne place Moşteanu, în calitate de vânător de greşeli ale celor de la guvernare. Unde mai pui că are şi destul tupeu...

 

Viceprimarul Piteştiului, Mihai Mihăilescu, „ocupat” cu telefonul la întâlnirea cu piteştenii din Prundu!

Miercuri, 27 Iulie 2022 09:51

Săptămâna trecută, primarul Cristian Gentea s-a întâlnit cu piteştenii din cartierul Prundu. Au mai participat administratorul municipiului, Lucreţiu Tudor, viceprimarul USR, Mihai Mihăilescu şi directori din cadrul Primăriei Piteşti. Astfel de întâlniri au loc periodic în toate cartierele şi se dovedesc benefice pentru cetăţeni. În timp ce primarul le vorbea celor prezenţi despre investiţiile care se vor face în zonă (parcare subterană, creșă, terenuri de joacă, terenuri de sport, anvelopare), vicele Mihai Mihăilescu butona de zor un telefon. Ba chiar era foarte concentrat şi cu totul absent din peisaj. Ce să faci? Aşa e când eşti ocupat şi nu mai scapi de responsabilităţi... Îi sugerăm domnului primar să-l lase mai uşurel pe vicele Mihăilescu, deoarece se vede treaba că nu prea face faţă obligaţiilor de serviciu. Prea multe griji pentru un tip care, înainte de a fi viceprimar, a fost ba simplu angajat la un cabinet parlamentar, ba şomer cu acte în regulă.

 

Pagina 13 din 140

«ÎnceputAnterior11121314151617181920UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea