Primarul Ion Dumitru, lăudat de Manu: „A făcut din Albota o localitate de invidiat de orice oraș sau municipiu”

Luni, 15 Aprilie 2019 15:22

În comuna Albota, Consiliul Județean Argeș a cofinanțat proiectele “Extindere și reabilitare infrastructura de apă și apă uzată” și îmbrăcăminte voluminoasă ușoară pe “Drum local Linia Bisericii”.

Mihai Ion, primar Popești: „Proiectul de modernizare drumuri comunale este realizat în proporție de 90%”

Luni, 15 Aprilie 2019 15:18

Mai multe lucrări importante au fost făcute în ultima perioadă în comuna Popești. În vizita făcută la fața locului de conducerea Consiliului Județean au fost constatate  investiții majore în infrastructura școlară. Astfel, au fost alocate fonduri pentru modernizare școală, fosă septică școală, respective toalete interioare școală, lucrări în satul Slobozia.

 

Gheorghe Voicu, primarul comunei Bârla: „Oamenii trebuie să vadă proiectele finalizate, să simtă că le este mai bine. Aceasta este datoria noastră!”

Luni, 15 Aprilie 2019 15:11

Gheorghe Voicu este, așa cum am mai scris, singurul primar de pe valea râului Cotmeana care nu este înregimentat politic la PSD. Născut și crescut în Bârla, absolvent a două facultăți (Facultatea de Fizică a Universităţii Bucureşti și  Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură şi Dezvoltare Rurală, din cadrul Universităţii de Studii Agronomice şi Medicină Veterinară Bucureşti).  În ce măsură a reușit Gheorghe Voicu, după o primă jumătate de mandat,  să aducă bunăstare comunității sale, aflăm în interviul de mai jos, acordat săptămânalului nostru.

Investiții în infrastructura de apă și canalizare, la Râca

Luni, 15 Aprilie 2019 13:47

Conducerea Consiliului Județean a continua seria deplasărilor în teritoriu pentru a analiza la fața locului stadiul implementării proiectelor. Astfel, în urma vizitei s-a constatat că în comuna Râca, s-a investit în infrastructura de apă și canalizare. Aici au fost alocați bani de la CJ Argeș pentru: Sistem centralizat de canalizare; Stație de clorinare pentru sistemul de alimentare cu apă; Cofinanțare “Sistem centralizat de canalizare” (PNDL I); Modernizare stație de înmagazinare, pompare și stație clorinare pentru Sistemul de alimentare apă.

 

Bugetul orașului Ștefănești, în dezbatere

Luni, 15 Aprilie 2019 13:45

Locuitorii Orașului Ștefănești pot depune, în scris, propuneri, sugestii sau opinii cu privire la proiectul bugetului pe anul 2019.  Primarul Ioana Jenica Dumitru a precizat: „Propunerile, sugestiile sau opiniile se primesc prin e-mail, la adresa Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza , precum şi la sediul Primăriei Orașului Ștefănești – Compartimentul Comunicare”.

Instituția condusă de argeșeanul Marius Pârvu a dat amenzi de aproape 2 milioane de lei la o singură acțiune!

Luni, 15 Aprilie 2019 13:29

# ANPC a taxat hipermarketurile pentru modul în care vindeau legume și fructe

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), instituție condusă de fostul consilier județean (PSD) Marius Pârvu, a verificat dacă sunt respectate prevederile legale privind protecţia consumatorilor la comercializarea legumelor şi fructelor proaspete în marile lanțuri de magazine de tip hipermarket şi supermarket, depozite şi pieţe en-gros.

 

Campanie de prevenire a violenței în mediul școlar, la Mioveni

Luni, 15 Aprilie 2019 13:15

Săptămâna trecută, timp de două zile, aproximativ 200 de de elevi din cadrul Liceului Teoretic ”Iulia Zamfirescu” Mioveni au luat parte la o campanie iniţiată la nivelul oraşului privind prevenirea şi stoparea actelor de violenţă juvenilă în școală.
Campanie se adresează tuturor elevilor și va ajunge în toate unitățile de învățământ din Mioveni, prin intermediul acestui proiect inițiat de primăria orașului, în parteneriat cu specialiști din cadrul Direcției de Asistență Socială Mioveni, ai D.G.A.S.P.C. Arges, Poliția de Proximitate, Poliția Locală, psihologi și specialiști în comunicare.

Un nou corp de grădiniță va fi construit la Mioveni

Luni, 15 Aprilie 2019 13:14

Autoritățile locale din Mioveni au în plan o nouă investiție importantă în oraș. Este vorba de extinderea Grădiniției “Campionii”. Miercuri, 10 aprilie 2019, în prezența reprezentanților Primăriei orașului Mioveni s-au facut măsurătorile pentru cedarea amplasamenului viitoarei construcții și, în cel mai scurt timp vor începe și lucrările.
Conducerea Primăriei Mioveni speră ca prin această investiție să acopere numărul cererilor pentru preșcolari și să acorde copiilor spații moderne și condiții dintre cele mai bune. Constructorul are la dispoziție 12 luni pentru a finaliza acest proiect.

 

Primărița din Ștefănești nu se lasă dusă cu pluta

Luni, 08 Aprilie 2019 11:53

Deși mazilită de PSD Argeș, pentru moment, primărița din Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, își vede de treabă. Și anunță că fix 1000 de puieți de plută și salcâm vor fi plantați în următoarele zile în Orașul Brătienilor. Copacii sunt o sponsorizare primită din partea Direcției Silvice Argeș, în cadrul unui program amplu de împădurire pe care instituția îl desfășoară în oraș.

Mioveni! Primăria invită școlile la colectarea selectivă a deșeurilor

Luni, 08 Aprilie 2019 10:23

Primăria Mioveni,  în colaborare cu scolile de pe raza orașului, a implementat un proiect în vederea promovării colectării selective a deşeurilor, proiect intitulat "Verde pentru viaţă", perioada desfăşurării fiind 15 martie -15 aprilie 2019.
Scopul programului este acela de a promova colectarea selectivă a deşeurilor în rândul elevilor, dar şi al localnicilor prin diverse activități :campanii de informare pentru elevi și distribuirea de pliante tematice.

 

ITM Argeș anunță angajatorii să ridice carnetele de muncă

Luni, 08 Aprilie 2019 10:13

ITM Argeş revine şi anunţă toţi angajatorii de pe raza judeţului Argeş pentru ridicarea carnetelor de muncă închise la 31.12.2010 ca urmare a abrogării dispoziţiilor Decretului nr.92/1976 privind carnetul de muncă. Aceştia sunt rugaţi să se prezinte la ghişeele operaţionale ale instituţiei, de luni până joi între orele 0800-1630, vineri între orele 0800-1400 pentru ridicarea carnetelor de muncă pe baza procesului-verbal de predare-primire întocmit către ITM Argeş. De asemenea şi persoanele fizice care nu şi-au ridicat carnetele de muncă se pot adresa  la ITM Argeş pentru ridicarea  acestora. Menţionăm că în arhiva instituţiei încă se mai află un număr de  15162 carnete de muncă.

Consiliul Județean Argeș susține dezvoltarea satului argeșean - Slobozia 2019

Luni, 08 Aprilie 2019 09:54

Conducerea Consiliului Județean Argeș a continuat seria vizitelor în teritoriu pentru a verifica stadiul implementării proiectelor. Astfel, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă și administratorul județului, Maria Dinu, au efectuat o vizită în comuna Slobozia.
Aici, Consiliul Județean Argeș a investit în infrastructura școlară, alocând bani pentru reabilitarea și modernizarea școlilor din comuna Slobozia, astfel:
- Reamenjare și modernizare Grădinița Nr. 2

 

În Pitești, o nouă linie de transport de călători

Luni, 08 Aprilie 2019 09:53

Începând cu data de 06.04.2019, piteștenii vor putea ajunge la Grădina Zoologică din Trivale și prin intermediul noii linii de transport, înființată de către S.C Publitrans 2000 S.A.: «Teatrul „Alexandru Davila” - Grădina Zoologică». În zilele de sâmbătă şi duminică, autobuzele vor pleca din staţia Teatru „Alexandru Davila” pe următorul traseu: Teatrul „Alexandru Davila”  – Strada Smeurei – Bulevardul Libertăţii – Grădina Zoologică. Plecările vor fi la interval de o oră, după următorul program: plecări din staţia Teatru „Alexandru Davila”: 10:30, 11:30, 12:30, 13:30, 14:30, 15:30, 16:30. Plecări de la Grădina Zoologică - Trivale: 11:00, 12:00, 13.00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00. Vă prezentăm şi harta traseului, împreună cu staţiile pentru linia amintită.

Victorie pentru Cornel Ionică la Tribunalul Argeș: „Sunt primarul legitim”

Luni, 08 Aprilie 2019 09:47

Tribunalul Argeș a admis vineri, 5 aprilie, cererea de suspendare a ordinului emis de prefectul județului. De luni, 7 aprilie, Cornel Ionică a revenit în funcția de primar al municipiului Pitești. 
„Admite cererea. Suspendă executarea Ordinului Prefectului nr. 87/19.03.2019, până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anulare. Cu recurs în 5 zile de la comunicare. Recursul se depune la Tribunalul Argeş.”, se arată în hotărârea instanței.

 

Comuna Băiculești - vizitată de reprezentanții Consiliului Județean Argeș

Luni, 08 Aprilie 2019 09:39

# Au fost vizitate obiectivele finanțate, dar au fost discutate și proiectele de viitor

Conducerea Consiliului Județean Argeș a continuat seria deplasărilor în teritoriu pentru a analiza la fața locului stadiul implementării proiectelor. Astfel, președintele Dan Manu, vicepreședintele Ion Mînzînă și administratorul județului, Maria Dinu, au efectuat o vizită de lucru în mai multe localități, printre care și Băiculești.

Cetatea Poenari va fi închisă până la sfârșitul anului 2020

Luni, 08 Aprilie 2019 09:35

# Încep lucrările de conservare și consolidare a Cetății

La sfârșitul lunii martie, s-a luat măsura închiderii Cetății Poenari, pe o perioadă nedeterminată, după ce angajaţii instituţiei au sesizat apariția urşilor la baza scărilor. În calitate de administrator al Cetăţii Poenari, Muzeul Judeţean Argeş a făcut solicitări scrise Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Argeş, Direcţiei Silvice Argeş şi Instituţiei Prefectului Argeş pentru a se întreprinde toate măsurile necesare, conform atribuțiilor legale, în vederea evitării producerii unor incidente grave.

 

Primărița din Ștefănești, mai ”bărbată” ca mulți colegi

Luni, 01 Aprilie 2019 21:30

# Ioana Dumitru: ”Vom continua salubrizarea orașului în paralel cu aplicarea de AMENZI!”

Deși femeie după toate canoanele, iată că primărița din Ștefănești demonstrează, încă o dată, că este… bărbată! Spre deosebire de majoritatea primarilor în funcție, care nu o fac pentru a nu-și pierde din votanți, edilul șef din Ștefănești a început să dea amenzi… pentru gunoi!

Dr. Viorel Enache: „CJ Argeș a cheltuit 5,9 milioane pentru achiziționarea de aparatură medicală”

Luni, 01 Aprilie 2019 21:22

Medicul Viorel Enache, consilier judeţean, a făcut mai multe precizări la conferința de presă a PSD Argeș pe tema salariilor din sistemul medical, dar și despre investițiile din unitățile sanitare din județ.  Acesta a precizat că salariile medicilor sunt acum la nivelul altor țări din Uniunea Europeană. Dr. Enache recunoaște că acesta este doar un pas spre mai bine, adevărata problemă fiind acum investițiile în infrastructura sanitară.

 

Lucrarea de regularizare a pârâului Bascov va fi realizată în 2019

Luni, 01 Aprilie 2019 21:09

# Lista obiectivelor de investiții propuse de ABA Argeș-Vedea
Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea are în lucru mai multe lucrări propuse pentru a fi realizate în acest an. O parte dintre ele au fost începute încă din 2018.
O lucarare începută anul trecut este „Reegularizare râu Cotmeana la Lunca Corbului și pârâu Vârtej, afluent al râului Cotmeana, în localitatea Băbana”. Valoare totală investiție: 2.735.185 lei, bani de la bugetul de stat.  În acest an mai este un rest de executat de 500.000 lei.

Lista marilor proiecte ale Primăriei Pitești prin fonduri europene

Luni, 01 Aprilie 2019 20:07

# Vedeți ce proiecte a depus administrația locală pentru finanțare și care dintre ele sunt în stadiu de implementare

Primăria Pitești și-a prezentat principalele proiecte, finanțate prin fonduri europene. Fie că vorbim despre modernizarea serviciului de transport public local de călători, de autobuze electrice sau ecologice, de realizare de noi parcuri, reabilitări de clădiri, proiectele municipalității sunt unele mărețe care vor schimba Piteștiul din temelii. O parte din ele sunt, deja, în stadiu de implementare. Astfel, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020 au fost depuse sau urmează a fi depuse următoarele proiecte.

 

Pagina 82 din 197

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea