Primăria Băbana luptă pentru recuperarea banilor luați din cont de romii din Costești

Luni, 26 Noiembrie 2018 23:54

# Luptă, cu miză de peste 3 miliarde, la instanțe și executor

Primăria Băbana se luptă, îndârjit pentru recuperarea celor peste 3 miliarde de lei vechi ce i-au fost luați, din cont, de romii din Costești, în păguboasa afacere numită, generic, la nivel de județ, ”Șanțul”. Cu ani în urmă, încercând implementarea unui program de incluziune socială, Consiliul Județean a reușit, prin ambiguitate, să facă mult rău administrațiilor locale. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat, primăriei din localitate, trei miliarde de lei vechi pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene.

Primăria Pitești pune la bătaie peste 15,6 milioane lei pentru reabilitarea a 17 străzi

Luni, 26 Noiembrie 2018 15:33

Mai multe străzi din Pitești vor fi reabilitate la începutul anului viitor. Un număr de 17 străzi vor fi scoase spre atribuire în perioada următoare urmând a fi semnate contractele de lucrări. Reabilitarea străzilor va costa Primăria Pitești peste 15,6 milioane de lei. Licitațiile pentru o parte dintre aceste străzi, 12 dintre ele, au fost contestate anul acesta, existând plângeri chiar la Consiliul Concurenței, motiv pentru care procedurile se vor relua.

 

„Am trecut de cel mai greu pas pentru realizarea Sălii Polivalente”

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:57

# Spune primarul Cornel Ionică, după vizita de la Ministerul Dezvoltării

Săptămâna trecută, primarul Cornel Ionică împreună cu directorul Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești, Constantin Zichil, și cu proiectanții Sălii Polivalente au fost prezenți la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Acolo, aceștia au avut de trecut peste cel mai greu pas – obținerea avizului tehnico interministerial - pentru realizarea Sălii Polivalente.

Podul de peste Barajul din Prundu a fost redeschis circulației

Luni, 26 Noiembrie 2018 14:55

# Deputatul Ionuț Moșteanu, interpelare în Parlament pe termenul de execuție a lucrărilor

Săptămâna trecută, Drumul Sticlelor, cel care face legătura, direct, între Ștefănești și Pitești, a fost redeschis. De fapt, drumul nu a fost niciodată închis, ci numai podul de peste Barajul Prundu. Acesta a fost închis, pentru reparații, de la sfârșitul lunii mai, anul curent. Închiderea podului s-a resimțit, toată vara, prin aglomerarea, uneori greu de suportat, a nodului rutier de la Podul Viilor.

 

Consiliul Județean repartizează bani pentru comune! Vezi ce investiții sunt finanțate!

Luni, 19 Noiembrie 2018 16:22

La ședința ordinară de Consiliului Județean Argeș, din 23 noiembrie 2018, urmează să se aprobe proiectul de hotărâre privind rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului pe anul 2018. Mai multe primării din Argeș vor primi sume de bani pentru investiții! UAT-urile vor beneficia de repartizarea unor cote defalcate din impozit pe venit din fondul constituit la dispozitia Consiliului Judetean. Astfel, CJ Argeș a alocat pentru 56 de comune suma de 5.747.560 lei pentru mai multe lucrări de investiții.

Parcări noi cu plată în Pitești

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:53

Administrația locală propune transformarea mai multor locuri de parcare din oraș în parcări cu plată. Consilierii locali vor vota în următoarea ședință dacă cele trei parcări din zona centrală vor rămâne sau nu gratuite. În urma analizei, specialiștii au propus ca locurile de parcare din B-dul I.C. Brătianu, lângă restaurantul Colibri (7 locuri), Str. Panselelor (19 locuri), Str. Armand Călinescu (29 de locuri) să fie cu plată. Potrivit proiectului de hotărâre, „vor fi sistematizate prin delimitarea pe partea carosabilă a fiecărui loc în parte și montarea de indicatoare de avertizare și ghidare către aparatele de autotaxare (parcometre) din proximitate, pentru încasarea tarifului de parcare.
Mai mult, tarifele vor rămâne la fel ca și în celelalte zone din oraș, acestea putând fi achitate la parcometrele din zona respectivă sau prin SMS. M.M.

 

Primăria Băbana, victorie de palmares împotriva Prefecturii Argeș

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:49

Totul a început de la un control al Curții de Conturi din anul 2015. Instituția a găsit, la Primăria Băbana, cheltuieli de cca. 10.000 lei, făcute pentru acordarea de cadouri copiilor din localitate. Și a decis că nu sunt legale. Așa încât a recomandat recuperarea acestora. Instanța a considerat că hotărârea de Consiliu Local este legală, hotărâre care prevedea acordarea de astfel de cadouri. Pentru că proveneau dintr-un excedent bugetar. Primarul, ca să respecte legea, a dat în judecată Consiliul Local, pentru recuperarea sumei.

Autorităţile din Mioveni se pregătesc pentru iarnă

Luni, 19 Noiembrie 2018 15:41

Autoritățile din Mioveni au pregătit planul de intervenție pentru sezonul rece, care a intrat în vigoare din 16 noiembrie. Pentru contracararea efectelor ninsorii si poleiului, la Mioveni s-au procurat stocuri din următoarele materiale: sare - 300 tone, nisip - 350 tone. Cantitatea de material antiderapant se va suplimenta în caz de necesitate.
Amintim că rețeaua de străzi a orasului Mioveni este de 487.202 mp, iar reţeaua de alei de acces, parcări, trotuare, aflate în administrația Consiliului Local Mioveni este în lungime de aproximatv 61 km, din care 41,14 km străzi și 14,59 km trotuare.

 

Stadiul lucrărilor de investiţii executate pe domeniul public de Apă Canal 2000 SA

Luni, 19 Noiembrie 2018 11:42

În anul 2018, au fost prevăzute 74 lucrări de investiţii pe domeniul public al municipiului Piteşti şi a altor localităţi din aria de operare, din surse proprii ale societăţii Apă Canal 2000 SA. Stadiul lucrărilor executate sau în curs de execuţie la sfârşitul lunii octombrie 2018 este următorul.

Noi utilaje de deszăpezire la Pitești

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:20

Primăria Pitești este foarte aproape de finalizarea procedurii pentru achiziționarea utilajelor de deszăpezire. Au fost parcurse toate etapele de evaluare și se așteaptă depunerea documentelor justificative pentru a declara câștigătorul. Contractul de furnizare va fi semnat în cel mai scurt timp și va avea o valoare de 5.605.000 lei inclusiv TVA. Vor fi achiziționate următoarele utilaje:

 

Licitație deschisă privind achiziționarea containerelor îngropate

Luni, 12 Noiembrie 2018 15:05

În data de 13 noiembrie 2018 este termenul limită de depunere a ofertelor la licitația deschisă privind achiziția unui număr de 67 containere îngropate și a unui utilaj de ridicare a acestora. Acestea vor fi montate pe un număr de 29 platforme (4 platforme a câte 1 container, 14 platforme a câte 2 containere, 9 platforme a câte 3 containere, și 2 platforme a câte 4 containere), au o capacitate de 5 mc/container și sunt destinate colectării deșeurilor menajere. Platformele vor fi amenajate în cartierele Prundu, Războieni și Craiovei.

Protejarea instalaţiilor de apă pe timpul sezonului rece

Luni, 12 Noiembrie 2018 14:59

Societatea  APĂ CANAL 2000 S.A. reaminteşte utilizatorilor serviciului de alimentare cu apă că odată cu sosirea sezonului rece este necesar a se lua măsuri de prevenire pentru preîntâmpinarea îngheţării componentelor instalaţiei de alimentare cu apă.
Astfel, în conformitate cu Regulamentul consolidat şi armonizat al serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din Aria de competenţă a unităţilor administrativ-teritoriale membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Argeş, utilizatorul este obligat să ia toate măsurile necesare pentru asigurarea protecţiei şi integrităţii fizice a căminului de apometru, a contorului/aparatului de măsură de apă şi a vanelor ce echipează branşamentul.

 

Primăria Mioveni începe alimentarea cu gaze în Clucereasa

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:49

Consiliul Local Mioveni a aprobat, săptămâna trecută, emiterea unei scrisori de garanție de bună plată în favoarea S.C. Distrigaz Sud Rețele S.R.L. pentru proiectul privind înființarea sistemului de distribuție gaze naturale în Clucereasa. Proiectul de introducere a rețelei de gaze naturale și alimentarea cu gaze a întregii zone Clucereasa, cu o lungime de 6.285 metri a fost încheiat între Primăria orașului Mioveni, în calitate de Finanțator, ENGIE România, în calitate de Cofinanțator și Distrigaz Sud Rețele, în calitate de Operator. Valoarea totală estimată a acestei investiții este de 2.592.766,02 lei, din care Primăria Mioveni va achita suma 2.499.167,20 lei plus TVA, iar ENGIE România doar 93.598,85 lei, plus TVA.

Primăria Pitești a angajat expert contabil pentru a formula concluzii la expertiza din dosarul „Publitrans”

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:45

Pe 18 octombrie a fost depus la Tribunalul București raportul de expertiză în dosarul „Publitrans”. Cum Consiliul Local Pitești este parte civilă în dosar i s-a solicitat de către instanță să formuleze obiecțiuni la raport, după caz. Cum expertiza este una foarte complexă, s-a apreciat necesară pentru municipalitate achiziționarea serviciilor unui expert contabil ca să studieze raportul de expertiză efectuat și să formuleze concluzii pe marginea acestuia. Zis și făcut! Pe 24 octombrie, a fost încheiat un contract de servicii expertiză contabilă cu Biroul Expertului Anghel Marian Silviu.

 

Primăria Pitești cumpără 10 autobuze electrice

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:42

Primăria Pitești depune un proiect de achiziționare a zece autobuze electrice, cu finanțare de 80% prin Administrația Fondului de Mediu.  Săptămâna trecută, în Consiliul Local Pitești, s-a adoptat proiectul de hotărâre privind participarea municipiului Pitești în cadrul proiectul „Achiziționare autobuze electrice”. Valoarea investiției este de 24 milioane lei.

185 de camere video, montate în Pitești

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:10

Poliţia Locală a Municipiului Piteşti a finalizat implementarea unui proiect care vizează creşterea gradului de siguranţă şi ordine publică, proiect finanţat de Primăria Piteşti. În mai multe zone din oraş au fost montate 130 de camere video de supraveghere noi care se adaugă unei reţele formată din 55 de camere video mai vechi deja în funcţiune. Toate cele 185 de echipamente video de supraveghere sunt monitorizate 24 de ore din 24 de ore, şapte zile din şapte, la sediul Poliţiei Locale, totul fiind vizionat în timp real, ceea ce reduce foarte mult timpii de intervenţie în caz de necesitate.

 

Se primesc cererile pentru ajutoarele de căldură la Mioveni

Luni, 05 Noiembrie 2018 13:07

Direcția de Asistenţă Socială din Primăria Mioveni primește de la 1 noiembrie 2018, cereri şi declaraţiile pe proprie răspundere însoţite de actele doveditoare pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri, conform O.U.G nr. 70/2011, modificată cu O.G. nr. 27/2013 pentru perioada sezonului rece noiembrie 2018 - martie 2019.

Asistații sociali au devenit muncitori sezonieri în Băbana

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:34

Legea împotriva lenei este deja pusă în practică și în Argeș. Numărul asistaților sociali scade considerabil. Primarii din Argeș încearcă să pună în practică noua Lege. Cel mai harnic este din nou Bebe Ivan (foto), edilul neobosit din Băbana. “Din 80 de asistați sociali mai avem doar 8, restul și-au găsit locuri de muncă. E simplu cum procedăm acum. În prima zi a fiecărei luni, punem tabelul cu ei afară și cine vrea poate să îi ia la muncă. Spre exemplu, în ultimele zile au mers la tăiat și au luat câte 100 de lei, o mâncare și ceva țuiculiță și sunt fericiți acum”, spune edilul din Băbana.

 

Băbana, campioană, în continuare, la sortarea deșeurilor

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:32

În Băbana se fac eforturi susținute pentru colectarea selectivă, Primarul, Bebe Ivan, chiar a fost premiat pentru implicarea sa activă în aceste acțiuni. Băbana a fost printre primele localităţi unde a început castrarea şi microciparea câinilor cu stăpân, pentru a stopa înmulţirea necontrolată şi apariţia de animale fără stăpân pe uliţe. Așa cum am scris mai sus, s-a înrolat în proiectul celor de la ADI SERVSAL Argeş referitor la colectarea separată a deşeurilor reciclabile şi, în fiecare lună, colindă comuna pe ATV, cu portavocea, pentru a îndemna oamenii să scoată la poartă sacii adunaţi.

Nu fi indiferent! Anunţă conectările ilegale la sistemul public de alimentare cu apă şi de canalizare!

Luni, 05 Noiembrie 2018 11:19

S.C. Apă Canal 2000 S.A. Piteşti efectuează zilnic controale în toată aria de operare a societăţii, prin echipe mixte, care identifică poziţia reţelelor, a branşamentelor de apă şi a racordurilor de canalizare, efectuează monitorizări cu camera de inspecţie video, în vederea identificării situaţiilor în care au loc încălcări ale prevederilor legale, contractuale şi ale Regulamentului serviciului de alimentare cu apă şi canalizare.

 

Pagina 89 din 198

«ÎnceputAnterior81828384858687888990UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea