Primăria Băbana, în fața Tribunalului Argeș pentru banii luați de romii din Costești

Luni, 12 Martie 2018 14:50

# Lupta în instanță, cu miză de peste 3 miliarde, a ajuns la Tribunalul Argeș
Primăria Băbana se luptă, îndârjit, în instanță, pentru recuperarea celor peste 3 miliarde de lei vechi ce i-au fost luați, din cont, de romii din Costești, în păguboasa afacere numită, generic, la nivel de județ, ”Șanțul”. Cu ani în urmă, încercând implementarea unui program de incluziune socială, Consiliul Județean a reușit, prin ambiguitate, să facă mult rău administrațiilor locale. Litigiul a pornit de la firma Venus Holdrung, care a facturat, primăriei din localitate, trei miliarde de lei vechi pentru șanțuri săpate de-a lungul drumurilor județene.

Abia la al patrulea termen. Tribunalul Argeș a trimis cauza Băbana-Silver Trading la rejudecare

Luni, 12 Martie 2018 14:47

Conflictul de peste 500.000 lei dintre Primăria Băbana și Silver Trading a ajuns,  la  Tribunalul Argeș, la al patrulea termen. După care... a fost trimis la rejudecare! Judecătorii s-au gândit ce s-au gândit iar apoi au considerat că o cauză de 5,5 miliarde de lei vechi nu e de competența lor, ci a Curții de Apel  Pitești. Zis și făcut, trimițându-l „de îndată dosarul cauzei către CURTEA DE APEL PITEŞTI în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă. Fără cale de atac. Pronunţată în conditiile art. 396 alin2 NCPC, azi, 25.01.2018, la Tribunalul Argeş –Secţia Civilă, complet specializat Contencios Administrativ şi Fiscal.” Așadar,  punct și de la capăt într-o situație ce depășește bugetul anual al săracei comune Băbana. Iată, mai exact, ce au decis magistrații:

 

Taxele și impozitele la Pitești pot fi plătite online sau în centrele alternative

Luni, 12 Martie 2018 14:45

Activitatea de la ghișeele de impozite și taxe locale din municipiul Pitești este una peste medie în această perioadă  în care contribuabilii mai pot beneficia, până la finalul primului termen de plată - 31.03.2018, de  bonificația de 10% pentru plata integrală.
La aceleași oficii se plătesc amenzi contravenționale, se depun declarații fiscale ca urmare a dobândirii de bunuri mobile și imobile. Foarte multe persoane fizice depun cereri pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscală (având ca scop cadastru, intabulare, informare, licitație, alipire, dezmembrare, alocație, precum și certificate fiscal necesare la depunerea cererilor pentru atribuirea în folosință a locurilor de parcare), operațiuni care se realizează direct la ghișeu, documentele eliberându-se pe loc.

DGASPC Argeș a scos la concurs 10 posturi vacante

Luni, 12 Martie 2018 14:37

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a zece funcții contractuale de execuție vacante.  La Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilităţi:  medic specialist S (specialitatea pediatric) – 1 post 0,5 normă; medic specialist S (medicină de familie, neurologie pediatrică, psihiatrie pediatrică) – 1 post 0,5 normă. La Complexul de Servicii Comunitare pentru Copii cu Dizabilităţi Câmpulung: un post de şofer treapta I.

 

Bonificații la plata impozitelor locale pentru contribuabilii din Mioveni

Luni, 12 Martie 2018 14:36

Reamintim că persoanele fizice şi juridice din orașul Mioveni beneficiază de bonificaţie la plata integrală şi cu anticipaţie a tuturor obligaţiilor datorate bugetului local până pe data de 31 martie 2018. Reducerea la impozitul pe clădiri, terenuri şi mijloacele de transport este de 10% pentru persoanele fizice și de 5% pentru persoanele juridice.
De asemenea, impozitele și taxele locale din Mioveni pot fi achitate si online, accesând site-ul www.ghiseul.ro, Primăria oraşului Mioveni. Informaţii suplimentare la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail la adresa: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza .

SC Salpitflor Green reia tratamentele fitosanitare

Luni, 12 Martie 2018 14:32

SC Salpitflor Green Sa va relua tratamentele fitosanitare contra bolilor  plantelor (gard viu, arbori, arbuști etc)  conform recomandărilor specialiştilor de la Unitatea Fitosanitară Argeş. Se va utiliza insecticidul Confidor OIL SC 004 in concentraţie de 1,5% ,acesta facând parte din grupa a-IV-a de toxicitate (moderat toxic), în așa numitele „ferestre de iarnă”(februarie –martie).
# 16.02.2018 -› 09,00 – 15,00 - Cartier Centru - Calea București.
# 19.02.2018 -› 09,00 – 15,00 - Cartier Popa Șapcă - Maior Sonțu - Zona Autogară.

 

Primăria Mioveni - singura administrație din Argeș prezentă la Smart City Urban Projects 2018

Luni, 12 Martie 2018 12:31

Primăria orașului Mioveni, grație proiectelor privind implementarea soluțiilor inovative din domeniul protecției mediului, regenerării urbane și dezvoltării durabile a fost singura administrație publică din județul Argeș invitată să ia parte la Smart City Urban Projects 2018, cel mai amplu eveniment anual dedicat soluțiilor inteligente.
Evenimentul s-a desfășurat în perioada 8-11 martie la Romexpo. Aici au fost prezentate cele mai noi și eficiente soluții de dezvoltare a zonelor urbane, a afacerilor și a altor domenii, prin aplicații și proiecte de tip SMART.

Program colectare deșeuri reciclabile la Pitești

Luni, 12 Martie 2018 12:28

SC Salubritate 2000 SA informează că în săptămâna 12.03.2018 -17.03.2018 ridicarea deșeurilor reciclabile (fracție uscată constând în deșeuri de hârtie-carton, plastic) se va desfășura după următorul program:
# Luni, 12.03.2018, străzile:  Caporal Dogaru, Constantin Stere, Dârzul, Dimitrie Boteanu, Emil
# Marți, 13.03.2018, străzile: Amurgului, Bogdan Petriceicu Hașdeu, Dimitrie Bolintineanu, Grigore Alexandrescu, I. G. Valentineanu, Ioan Norocea, Ion Bălăceanu, Maria Demetrescu, Marta Rădulescu, Octavian Goga, Radu Ionescu, Spiru Haret, Zenitului.

 

Finanțare pentru realizarea unui nou pod la Topoloveni

Luni, 12 Martie 2018 12:21

În data de 6 martie 2018, primarul Gheorghiță Boțârcă (foto) a semnat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) contractul de finanțare pentru construirea unui nou pod în orașul Topoloveni. Obiectivul de investiții ”Construire pod din beton armat L=60 m, peste pârâul Cârcinov, pe strada Fântânii, oraș Topoloveni” este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II perioada 2017-2020. Investiția are o valoare totală de peste 3,3 milioane lei, din care finanțarea din bugetul ministerului este de peste 2,3 milioane lei.

Luptă aprigă pentru șefia Administrației Bazinale de Apă Argeș Vedea

Luni, 12 Martie 2018 11:53

# Bogdan Gorunescu (foto stânga) și Adrian Moisescu și-au anunțat candidaturile. Urmează și alții…

Se anunță competiție acerbă pentru postul de director la Administrația Bazinală de Apă Argeș Vedea. Pe 1 martie s-a publicat anunţul privind organizarea concursului pentru funcţia de director la ABAAV. După doar câteva zile de la publicarea anunțului, deja se vorbea de participarea la concurs a unor persoane atât din interiorul instituției, cât și din exteriorul ei.

 

Peste 1.700 tone de antiderapant pentru deszăpezirea Piteștiului

Luni, 05 Martie 2018 13:51

Primăria Pitești, prin serviciile de deszăpezire ale SC Salpitflor Green SA și ale Administrației Domeniului Public, a acționat în flux continuu începând din data de 25 februarie cu toate utilajele disponibile și folosind cantități record de antiderapant.  Urmare a intervențiilor, în acest moment arterele principale din municipiu sunt complet curățate reușindu-se intervenția eficientă și în zone limitrofe precum

„La sfârșitul lui iunie, Grădina de Vară va fi gata”

Luni, 05 Martie 2018 13:44

# Susține Araxi Negoșanu, directorul Centrului Cultural Județean # Neseriozitatea constructorului And Secom Intexim din Câmpulung, firma omului de afaceri Ion Cotescu, a amânat reabilitarea Grădinii de Vară

Din luna aprilie vor fi reluate lucrările la Grădină de Vară din centrul Piteştiului, situată în spatele Bibliotecii Judeţene Argeş. Deși inițial lucrarea trebuia să fie realizată încă din 2017, ceea ce era scris pe foaie nu a corespuns cu ceea ce era pe teren. Dan Manu, președintele Consiliului Județean, s-a grăbit și a inclus, anul trecut, în cadrul Sărbătorile Argeşului şi Muscelui două „Seri de cinematecă”, pe 26 şi 27 august 2017,  însă evenimentul a rămas cu onoarea „nereperată”.

 

Primarul și viceprimarul de la Băbana, la deszăpezit alături de locuitori

Luni, 05 Martie 2018 13:32

# „Ar trebui să vă ia exemplu mai multi primari!!!”, au precizat pe Facebook simpatizanții edilului Bebe Ivan
După ce ninsorile și viscolul au pus stăpânire și în localitatea Băbana, conducerea Primăriei s-a pus pe treabă! Îmbrăcați gros, cu căciulă, fular și mănuși, primarul Bebe Ivan și viceprimarul Gheorghe Marin au dat dovadă de seriozitate și respect față de locuitorii lor și au arătat că se implică cu adevărat pentru rezolvarea problemelor în comună. Au pus mâna pe lopată și în anumite cazuri s-au urcat pe utilajele de dezăpezire și au curățat drumurile pentru a putea fi practicabile.

Dan Manu despre ilegalitățile de la DGASPC Argeș: „Analizăm totul pas cu pas”

Luni, 05 Martie 2018 13:12

Curtea de Conturi a stabilit existența unui prejudiciu de aproximativ 784.000 lei la Direcția pentru Protecția Copilului Argeș, instituție condusă de directorul Adrian Macovei. Am încercat să îi luăm un punct de vedere vizavi de această problemă și lui Dan Manu, având în vedere că instituția este subordonată Consiliului Județean Argeș. Președintele CJ Argeș a fost evaziv în declarații precizând că urmează ca totul să fie analizat pas cu pas și abia atunci va putea să tragă o concluzie. „Am văzut raportul Curții de Conturi. Acum analizăm totul pas cu pas.

 

UN NOU CONSILIER LOCAL LA MIOVENI

Luni, 05 Martie 2018 13:04

Consiliul Local Mioveni are, începând de săptămâna trecută, un nou membru. Este vorba despre Ciprian Ţurlea (foto), care l-a înlocuit pe Grigore Stoica, ca urmare a demisiei acestuia din motive personale. Ciprian Ţurlea reprezintă PSD, fiind următorul supleant de pe lista de candidați a partidului la alegerile locale din 5 iunie 2016. În vârstă de 28  de ani, Ţurlea este inginer electronist. Este căsătorit și are un copil.

 

Peste 100 de câini fără stăpân capturați în luna februarie, în Pitești

Luni, 05 Martie 2018 12:58

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Municipiul Pitesti prin Serviciul de Ecarisaj a capturat în perioada 01.02.2018-28.02.2018 un număr de 116 câini fără stăpân. Câinii au fost prinși în urma monitorizării zilnice a zonelor de risc - cartierele Trivale, Prundu, Găvana și la sesizările telefonice și scrise ale cetățenilor. Aceștia au fost preluați la adăpost, deparazitați, sterilizați, microcipați și introduși în Sistemul Național de Evidență – R.E.C.S.

 

Stadion cu 1.600 de locuri şi nocturnă la Bascov

Luni, 26 Februarie 2018 15:29

# 3 milioane de euro este suma prevăzută pentru această investiţie
Primăria Bascov a lansat pe 13 februarie, în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (SEAP), licitaţia pentru realizarea unuia dintre cele mai ambiţioase proiecte ale administraţiei locale: construirea unui nou stadion în Bascov. Pentru această investiţie este pus la dispoziţie un buget de peste 3 milioane de euro, proiectul urmând să se deruleze pe parcursul a doi ani.

17,11 milioane lei - bugetul Bascovului în 2018

Luni, 26 Februarie 2018 15:24

Consiliul Local Bascov a aprobat proiectul de buget al comunei, aferent anului 2018. Acesta este mai mic decât cel de anul trecut, însă scăderea s-a produs deoarece banii de salarii ai profesorilor care predau în şcolile şi grădiniţele din Bascov, care până acum se distribuiau prin intermediul Primăriei, sunt acum plătiţi prin Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Aşadar, anul acesta bugetul de venituri al comunei Bascov este e 13.877.580 lei, la care se adaugă excedentul de 3.235.000 lei noi de anul trecut, sumă care a fost repartizată în bugetul de investiţii al localităţii  pentru acest an, rezultând un buget de cheltuieli de 17.112.580 lei. Acesta este bugetul iniţial, cu precizarea că pe parcursul anului, în funcţie de necesităţi, acesta poate fi modificat prin rectificări trimestriale.

 

Nicolae Barbu, primar Valea Iaşului: „Între o primărie gradul I și una de gradul III este o diferență de salariu chiar și de 1.000 lei”

Luni, 26 Februarie 2018 15:13

Primarul din comuna Valea Iașului, Nicolae Barbu, a fost prezent, săptămâna trecută, la conferința de presă a PNL Argeș unde a susținut că legea salarizării unitare a creat discrepanțe mari între funcționari. De asemenea, primarul Nicolae Barbu a participat, de curând, la cea de-a XXI-a sesiune ordinară a Adunării generale a Asociației Comunelor din România, unde au luat parte 520 de primari, fiind discutate mai multe probleme. La această întâlnire, ministrul Finanțelor a anunțat că Guvernul pregătește o OUG care va permite ca excedentul bugetar al Primăriilor să poată fi folosit pentru plata salariilor.

Studii realizate pe banii noștri! Unui angajat de la CJ Argeș i s-a plătit de instituție „masteratul”

Luni, 26 Februarie 2018 13:40

Camera de Conturi Argeș a descoperit mai multe nereguli privind modul de cheltuire a banului public de către Consiliul Județean Argeș. Deși Dan Manu, președintele CJ Argeș, i-a răsfățat în ultimul an pe angajații săi cu salarii foarte bune, mai ales după apariția legii salarizării unitare, se pare că înainte de aceste măriri se încercau tot felul de tertipuri pentru a fi recompensați angajații favoriți.

 

Pagina 102 din 198

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea