Raed Arafat, mulțumit de ceea ce s-a realizat la Centrul de Primiri Urgențe al Spitalului de Pediatrie

Luni, 05 Februarie 2018 13:58

# Arafat nu a venit la Pitești cu rezultatul anchetei în cazul bebelușilor îmbolnăviți cu SHU, dar promite că dotările actuale de la spital pot salva copiii aflați în stare gravă
Săptămâna trecută, Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a aflat în vizită oficială în județul Argeș. Acesta a participat la bilanțul ISU Argeș și a vizitat Centrul de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie aflat în subordinea CJ Argeș.

Vești bune pentru piteșteni. Primăria Pitești va avea cel mai mare buget din istorie pentru lucrări de infrastructură!

Luni, 05 Februarie 2018 13:51

Proiectul de buget pentru anul în curs este gata. A fost prezentat și dezbătut, a fost muncit, timp de două luni, de personalul cu atribuții speciale din instituție, în frunte cu primarul Cornel Ionică. Și, conform acestuia, este un buget echilibrat, în care au fost prinse multe investiții în infrastructură: asfaltări, extinderi de rețele de apă, gaze, curent și canalizare, iluminat stradal. Nu au fost neglijate nici proiectele aflate în curs de derulare, nici cele ce pot fi finanțare din bani europeni. Bani pentru modernizarea stațiilor de călători, bani pentru autobuze moderne, ecologice, bani pentru renovarea școlilor și liceelor, pentru asigurarea cofinanțării proiectelor europene, toate și-au găsit câte un rând în bugetul care, în opinia reprezentanților primăriei, va asigura direcții multiple de dezvoltare. Iată, mai jos, proiectul de buget pentru anul 2018.

 

Mioveni: Târgul de Mărţişor se va desfăşura atât pe platoul pieţei agroalimenare Dacia, cât şi pe platoul din centrul civic

Luni, 05 Februarie 2018 13:44

În perioada 24 februarie - 9 martie 2018, Primăria oraşului Mioveni va organiza cea de-a doua ediţie a Târgului de Mărţişor. În urma solicitărilor primite de la comercianţi s-a decis ca târgul să se desfășoare atât pe platoul pieţei agroalimenare Dacia, cât şi pe platoul din centrul civic. Cei care doresc să participe sunt rugaţi să completeze fişa de înscriere (care se poate descărca de pe adresa www.emioveni.ro) şi să o depună la Registratura Primăriei Mioveni sau prin fax, la numărul 0248/260.500, până pe data de 16 februarie 2018. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a repartiza locurile de comercializare a produselor și de a selecta participanţii. Informaţii suplimentare se pot obține la numărul de telefon 0348/455.444 (interior 111).

Marian Hiru a promovat concursul de manager la Serviciul de Ambulanță Argeș

Luni, 05 Februarie 2018 13:40

# Fosta directoare, Luminița Paul, a absentat la cea de-a doua probă, după ce la proba scrisă a fost admisă
În luna ianuarie, Ministerul Sănătății a scos la concurs posturile de manager general de la serviciile de ambulanță din țară. Astfel, la Serviciul Județean de Ambulanță Argeș s-au înscris la concurs directorul interimar, dr. Marian Hiru, și fostul director, dr. Luminița Paul. Pe 22 ianuarie s-a organizat prima probă, respectiv testul grilă de verificare a cunoștințelor de management.

 

Topoloveni: impozitele şi taxele locale rămân neschimbate

Luni, 05 Februarie 2018 13:39

Potrivit hotărârii consiliului local, pentru anul fiscal 2018 nu se aplică nicio majorare a impozitelor şi taxelor locale sau altor taxe asimilate acestora, rămânând la nivelul stabilit pentru anul 2017. Bonificaţia pentru plata integrală până la data de 31.03.2018 a impozitului pe clădiri, teren şi mijloace de transport, în cazul persoanelor fizice, este de 10%, iar pentru contribuabilii persoane juridice se acordă o bonificație de 5%.

Dan Manu anunță deschiderea de șantiere, în toamna acestui an, la trei investiții importante

Luni, 05 Februarie 2018 13:33

Pe 31 ianuarie, la Consiliul Județean Argeș a avut loc prezentarea proiectelor cu finanţări nerambursabile acordate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020. La eveniment au participat, alături de conducerea C.J. Argeș, echipele de proiect, primarii comunelor Recea, Popești și Buzoiești și reprezentanți ai Ministerului Culturii și Identității Naționale. Prin POR 2014-2020, Consiliul Județean Argeș a obținut finanțarea a patru proiecte, trei dintre acestea fiind în curs de implementare.

 

Investiție de jumătate de milion de euro la Moșoaia

Luni, 05 Februarie 2018 13:30

# Lucrările la noul pod peste Teleorman încep în primăvară
Anul trecut, prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), comuna Moşoaia a primit o finanţare în valoare de o jumătate de milion de euro pentru realizarea proiectului „Demolare și construire pod rutier Parc 2 bis, peste râul Teleorman, în comuna Moșoaia, județul Argeș”.  Astfel, se urmărește realizarea de lucrări de execuție aferente investiției menționate mai sus.

Peste 35 miliarde de lei vechi, bani nerambursabili, pentru parcul din dealul Topolovenilor

Luni, 05 Februarie 2018 13:23

Recent, a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul de investiție ”Înființarea unui parc nou în orașul Topoloveni”, și prin intermediul platformei electronice MySmis. Investiția va fi realizată în cadrul POR 2014-2020, Axa Prioritară 5, în valoare totală de aproximativ 4 milioane lei, din care asistența financiară nerambursabilă va fi de peste 3,5 milioane lei. Proiectul își propune amenajarea unui spațiu verde pe o suprafață totală de 2,5 ha, cu arbori și arbuști ornamentali, alei pietonale, mobilier urban, platforme de belvedere, locuri de joacă pentru copii, foișoare, clădiri pentru grupuri sanitare. De asemenea, va fi wi-fi în spațiile publice și se va realiza iluminatul ornamental și public cu echipamente LED. Lucrările de realizare a noului parc se vor derula pe o perioadă de 17  luni.

 

MIOVENI: ULTIMELE DEZBATERI PUBLICE ÎN CARTIERE

Luni, 05 Februarie 2018 13:22

Sâmbătă, 3 februarie 2018, de la ora 11, la Grădiniţa Clucereasa a avut loc cea de-a patra dezbatere publică asupra proiectului de buget al oraşului Mioveni pentru anul 2018 și prezetarea listei de investiții pentru anul în curs. Au participat primarul Ion Georgescu, viceprimarul Aurel Costache, consilieri locali, personalul de specialitate din Primărie şi directori ai instituţiilor subordonate. Ultima dezbatere a fost duminică, 4 februarie 2018, de la ora 11, la Casa de Cultură Racoviţa. Proiectul de buget va fi aprobat prin vot de Consiliul Local în şedinţă extraordinară care se va desfăşura joi, 8 februarie 2018, de la ora 17:00.

Examen pentru administratorii de imobile la Primăria Pitești

Luni, 05 Februarie 2018 13:10

Primăria Municipiului Pitești organizează,  în data de 15.03.2018, ora 13.00, examen în vederea atestării persoanelor fizice pentru activitatea de administrare a imobilelor-condominii în municipiul Pitesti. Înscrierea candidaților și depunerea dosarelor personale se pot face în perioada 01 -14.03.2018.
Actele necesare completării dosarului:

 

50 de olimpici naționali piteșteni vor fi premiați de Primărie cu o tabletă și internet nelimitat timp de doi ani

Luni, 05 Februarie 2018 13:09

# Inițiativă lăudabilă pentru încurajarea performanței
Primăria Municipiului Pitești premiază elevii cu rezultate foarte bune la învățătură, care în anul 2017 au obținut premii și mențiuni la fazele naționale ale Olimpiadelor  Școlare din calendarul Ministerului Educației Naționale.
Potrivit situației comunicate de Inspectoratul Școlar Județean Argeș, 50 de elevi din Pitești s-au evidențiat și au obținut premii speciale, medalii, premii și mențiuni la Olimpiadele Școlare faza națională.

Dan Manu îl contrazice pe ministrul Educației

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:40

# „Mai avem numai șase localități care mai au de rezolvat problemele cu WC-urile”, a precizat președintele CJ Argeș
Argeșul se află în topul județelor care au școli cu grup sanitar în fundul curții. Chiar ministrul Educației Naționale, Liviu Marian Pop, a publicat pe pagina sa de Facebook lista „rușinii naționale”.  Argeșul se află pe locul șase, cu 104 unități școlare cu grup sanitar în exterior, după județe ca Vaslui – 389, Suceava – 219, Botoșani – 207, Iași – 207, Mehedinți – 118.

 

Primărița din Ștefănești, preocupată de problema câinilor fără stăpân

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:38

# Ioana Jenica Dumitru: Știe cineva o firmă serioasă de ecarisaj? Accept și din Bulgaria sau Ucraina!
Primărița orașului Ștefănești, Ioana Jenica Dumitru, a început noul an cu câteva probleme. Prima , și poate cea mai mare, a fost cea a bugetului pentru investiții, rămas, în bună parte, neconsumat din cauza divergențelor de opinii, politice și nu numai, din Consiliul Local.

A fost semnat contractul de finanțare privind restaurarea Muzeului Județean Argeș

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:37

# Valoarea contractului este de peste 21 milioane de lei
Vineri, 26 ianuarie, la Consiliul Județean Argeș a avut loc semnarea de către președintele CJ Argeș, Dan Manu, directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Gabriel Mușat, și directorul Muzeului Județean Argeș, Cornel Popescu, a contractului de finanțare prin POR 2014 - 2020 privind restaurarea Muzeului Județean Argeș, fosta clădire a Prefecturii.

 

Scandal pe banii de finanțare între cluburile sportive din Bradu

Luni, 29 Ianuarie 2018 11:31

# Se încearcă acreditarea ideii că Primăria Bradu aruncă banii pe formația locală, ceea ce este totalmente fals!

O, tempora, o, mores! (O, timpuri, o, moravuri!), par să strige, disperați, foștii dirijori, aflați, până recent, la comanda Primăriei Bradu. Pentru că vechea trupă, condusă de Frătică Florin Dragomir, dirija, cu larghețe, 500 de milioane de lei vechi pe lună către echipa de suflet, Atletic Bradu, echipă ce funcționa sub egida clubului cu același nume, avându-l ca președinte pe Soare Cristinel (Țîcă). Bani, deplasări, teren de sport, sală de sport. Toate acestea la cheremul grupului (bine) organizat menționat mai sus.

Sală arhiplină la sesiunea de informare de la CCIA cu Inspectorul General de Stat, Nicolae Dantes

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:52

Săptămâna trecută, pe 22 ianuarie, în prezența inspectorului general de stat Dantes Nicolae Bratu, Inspectoratul Teritorial de Muncă Argeș, împreună cu Camera de Comerț  Industrie și Agricultură Argeș, au derulat o sesiune de informare și conștientizare a angajatorilor din județul Argeș. Sala de ședințe pusă de dispoziție de CCIA a devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de participanți.

 

Primarul din Valea Iașului, Nicolae Barbu, găsit nevinovat în procesul penal privind închirierea pajiștilor comunei

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:32

Sfârșit de război, purtat pe durata a patru ani, în instanțe, între Nicolae Barbu, edilul șef al comunei Valea Iașului, și Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș. Nicolae Barbu a fost acuzat de abuz în serviciu pentru închirierea unor pășuni aparținând domeniului public al localității. Dacă acuzațiile - unele foarte grave - s-ar fi dovedit adevărate, s-ar fi lăsat, fără îndoială, cu ani grei de închisoare. Doar că, după ce s-a dispus efectuarea de expertize de specialitate, totul s-a redus la tăcere…

Programul dezbaterilor publice pe marginea bugetului la Mioveni

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:28

În baza prevederilor Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Primăria oraşului Mioveni, organizează dezbateri cu cetăţenii pe marginea bugetului local pentru anul 2018. Discuţiile asupra priorităţilor pentru 2018 vor începe vineri, 26 ianuarie şi se vor încheia duminică, 4 februarie.
Proiectul de hotărâre al bugetului de venituri şi cheltuieli 2018, poate fi vizualizat şi studiat la adresa de web: www.emioveni.ro Legislaţie – Transparenţă decizională.
Programul întâlnirilor zonale:

 

„Nu CJ va face pârtia A1. CJ va băga banii în conturile ADI, iar asociația va face obiectivul”

Luni, 29 Ianuarie 2018 09:20

# Declară Gabriel Dică, președintele ADI Molivișu # Vezi care sunt cele nouă obiective stabilite de ADI Molivișu
Săptămâna trecută, în ședința de Consiliu Județean Argeș au fost votate trei proiecte care au vizat Asociația de Dezvoltare Intercomunitară – ADI Molivișu, din care fac parte CJ Argeș și Primăriile Arefu, Brăduleț și Cicănești. Este vorba de majorarea cotizației anuale a CJ Argeș la ADI Molivișu de la 20.000 la 50.000, aprobarea strategiei proiectului, respectiv de a realiza un studiu de fezabilitate pentru o nouă pârtie de schi, creionată pe domeniul public de data asta.

ANUNŢ IMPORTANT PENTRU CETĂȚENII DIN CLUCEREASA!

Luni, 22 Ianuarie 2018 22:27

Referitor la realizarea reţelei de distribuție şi a branşamentelor individuale de gaze naturale în satul Clucereasa, oraş Mioveni, judeţul Argeş - Primăria oraşului Mioveni vă informează:
- Reţeaua de distribuție a gazelor naturale în satul Clucereasa (rețeaua stradală) se va realiza de către S.C. Distrigaz Sud Reţele S.R.L. din cadrul S.C.Engie S.A., în  regim de cofinanţare cu Unitatea Administrativ Teritorială Oraşul Mioveni (96,39% Unitatea Administrativ Teritorială Oraşul Mioveni și 3,61% S.C.Engie S.A);

 

Pagina 104 din 198

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea