Firma lui Cătălin Spătaru, General Trust, are pe mână deszăpezirea drumurilor naționale din Argeș

Luni, 23 Octombrie 2017 23:54

# Licitațiile pentru sare și nisip pe drumurile județene încă nu au fost atribuite
Miercuri, 11 octombrie 2017, a avut loc o ședință de lucru prezidată de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan, organizată în sistem de video conferință cu prefecții județelor, având ca obiect pregătirea pentru sezonul rece 2017 -2018.

Ziua Europeană a Justiției Civile - sărbătorită la Curtea de Apel Pitești

Luni, 23 Octombrie 2017 23:53

Miercuri, 25 octombrie, la sediul Curţii de Apel Piteşti vor avea loc mai multe manifestări ocazionate de sărbătorirea Zilei Europene a Justiţiei Civile.
Organizarea acestor evenimente se înscrie în cadrul general al eforturilor constante făcute de instanţele judecătoreşti pentru asigurarea unui grad sporit de transparenţă în înfăptuirea actului de justiţie, eforturi de natură să permită cetăţenilor o percepţie reală asupra condiţiilor de muncă ale magistraţilor şi personalului auxiliar al instanţelor, asupra etapelor pe care le parcurge un dosar de la înregistrare şi până la soluţionare, precum şi asupra altor aspecte relevante privind specificul activităţii instanţelor de judecată.  

 

Lucrări de anvergură, cu bani europeni, în Argeș

Luni, 23 Octombrie 2017 23:51

Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a semnat, la Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, primele două contracte finanțate prin Programul  Național de Dezvoltare Locală 2017 – 2020.

Pod nou peste Argeșel, la Vulturești

Luni, 23 Octombrie 2017 23:41

Vineri, 20 octombrie 2017, președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a inaugurat noul pod de peste râul Argeșel, din comuna Vulturești. Este vorba de podul de pe DJ 739 Bârzești – Negrești – Zgripțești – Beleți, peste râul Argeșel, în comuna Vulturești.
Investiția, finanțată de la Bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală  cu 3.373.164 lei și de la bugetul Consiliului Județean Argeș cu suma de 185.967 lei, se află pe traseul drumului județean DJ 739, la km 0+145.

 

Primăria Moşoaia a balastat străzile pe care s-a introdus reţeaua de canalizare

Luni, 23 Octombrie 2017 23:38

Veşti bune pentru locuitorii din comuna Moşoaia. În ultimele două săptămâni, Primăria Moşoaia a balastat străzile pe care s-a introdus reţeaua de canalizare. Acţiunea primăriei a fost finalizată cu succes, însă a reprezentat o acţiune la care s-a depus un efort considerabil. În acest fel însă, în plină toamnă şi în apropierea iernii, locuitorii din Moşoaia pot sta liniştiţi.  Astfel, Primăria Moşoaia şi-a respectat cuvântul oferit locuitorilor. Iată, mai jos, străzile pe care Primăria Moşoaia le-a balastat: # Strada Bisericii din Dealu Viilor # Strada Dealului din Dealu Viilor # Strada Basangeşti # Strada Dealul Mustatărilor # Strada Prunilor # Strada Bisericii din Smeura # Strada Fundătura Smeura Mică # Strada Stoienari # Strada Dealului din Olteni Primăria Moşoaia a balastat străzile pe care s-a introdus reţeaua de canalizare Strada Smeura de Sus

Curtea de Conturi - control la Spitalul Județean Argeș

Luni, 23 Octombrie 2017 12:36

Agitație mare, în această perioadă, la Spitalul Județean Argeș. Reprezentanți ai Curții de Conturi a României desfășoară, de luni, 16 octombrie, un amplu control la unitatea spitalicească. Controlul durează timp de o lună, urmând a fi verificate toate documentele, act cu act. Conducerea spitalului speră să iasă cu bine din acest control, deși semnele nu sunt chiar pozitive ținând cont de scandalul care zguduie unitatea în ceea ce privește cercetările privind infracțiunea de delapidare a banilor spitalului.

 

La Moșoaia, gunoiul va fi ridicat din poartă în poartă

Luni, 16 Octombrie 2017 14:20

# Primarul Florea Ene: ”Vom rezolva problemele care au generat  întârzieri în implementarea generalizată a programului”
Moșoaia, comună lipită, practic, de Pitești, este o localitate ce se află într-o continuă expansiune. Vilele construite aduc venituri la bugetul local. Aduc, însă, și probleme ce trebuie rezolvate de către administrație. Una dintre acestea este cea a gunoiului menajer. Se cunoaște faptul că, pe măsura creșterii gradului de civilizație și confort, crește și cantitatea de deșeuri menajere produsă de populație. La Moșoaia, s-a luat decizia implementării unui program de ridicare a acestor deșeuri din poartă în poartă, tocmai pentru a spori gradul de confort al rezidenților.

Primarul Cornel Ionică: „DJST nu are bani nici să traverseze strada”

Luni, 16 Octombrie 2017 14:19

# Municipalitatea a preluat un teren aflat în administrarea DJST pentru amenajarea unui nou teren de sport în apropiere de stadionul "Nicolae Dobrin"
Încă din anul 2014, Primăria Pitești a solicitat Ministerului Tineretului și Sportului un acord cu privire la promovarea unei Hotărâri de Guvern privind transmiterea din administrarea Ministerului Tineretului și Sportului, în administrarea Consiliului Local, a Complexului Sportiv-Sala Sporturilor și a terenului aferent.

 

Pubele pline de cenuşă, bălegar, crengi, bolovani, fructe, iarbă, vrejuri de fasole sau alte resturi vegetale

Luni, 16 Octombrie 2017 14:17

# Creştere îngrijorătoare a cantităţii de deşeuri ridicate din mediul rural
Judeţul Argeş este printre puţinele judeţe în care Sistemul integrat de management al deşeurilor solide funcţionează în parametri optimi. Toate cele 102 localităţi ale judeţului sunt acoperite cu servicii de salubritate, este asigurată trasabilitatea deşeurilor iar tratarea, valorificarea şi depozitarea acestora se face în mod controlat la Centrul de Management Integrat al Deşeurilor Albota.

Cartea Recordurilor! Primarul din Băbana s-a dat în judecată pe el însuși

Luni, 16 Octombrie 2017 14:08

La Tribunalul Argeș s-a judecat, în luna septembrie, un dosar în care primarul de la Băbana, Bebe Ivan, a fost și reclamant și pârât, în același timp. Este vorba despre un litigiu privind Legea Nr.188/1999 privind statutul funcționarilor publici. Edilul Bebe Ivan a cerut în instanță emiterea unor dispoziții anuale de acordare spor de dificultate 50% pe ultimii trei ani și jumătate. Pe 25 septembrie Tribunalul Argeș a admis acțiunea. Decizia nu este definitivă.

 

Autorităţile locale din Bascov se pregătesc de iarnă

Luni, 16 Octombrie 2017 14:07

O vorbă din popor spune că omul înţelept îşi face vara sanie şi iarna car. Pe acest principiu, deşi abia a început toamna, autorităţile locale din comuna Bascov se pregătesc pentru a face faţă sezonului rece. Primăria Bascov are în administrare peste 82 de km de drumuri, pe care este nevoită să le deszăpezească cu propriile forţe ori de câte ori zăpada acoperă carosabilul. În ultima perioadă, s-a investit în dotarea cu utilaje, cumpărând în primavera acestui an un buldoexcavator Caterpilar, care poate fi folosit şi la deszăpezire, fiind prevăzut şi cu lamă.

Cantina și internatul de la Colegiul Tehnic Dimitrie Dima Pitești - suspendate de DSP

Luni, 16 Octombrie 2017 14:03

# Cinci unități școlare din Argeș au rămas închise
Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au desfășurat, în luna septembrie, mai multe controale la unitățile școlare din județ care au prezentat neconformități la ultimele verificări efectuate. Au fost reverificate 125 de unități din mediul rural și 35 din mediul urban. S-a stabilit că trei sferturi dintre școli și-au remediat deficiențele. S-au aplicat 15 sancțiuni contravenționale din care 14 avertismente și o amendă de 3.000 lei la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Slobozia.

 

Inspectoratul Județean de Jandarmi Argeș a acordat amenzi în septembrie de peste 90.000 de lei

Luni, 09 Octombrie 2017 23:25

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Basarab I” Argeş este una dintre puținele instituții din județ care organizează periodic conferințe de presă în care își expune activitățile întreprinse. Săptămâna trecută, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş a prezentat activitățile întreprinse în luna septembrie a.c.
Cu acest prilej, inspector șef colonel dr. Gheorghe Lupescu a făcut referiri și la prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Privitor la activitatea de constatare a infracţiunilor, în perioada analizată, au fost constatate independent 18 fapte de natură penală fiind depistaţi 13 făptuitori.

Sărbătoarea recoltei de la Mioveni, un adevărat succes

Luni, 09 Octombrie 2017 21:28

Între 7-8 octombrie, la Mioveni s-a desfăşurat „Sărbătoarea Recoltei pe Valea Argeşelului”, eveniment care a inclus şi Târgul Meşterilor Populari.
Printre multitudinea de produse, vizitatorii au putu găsi pe platoul  din centrul civic legume proaspete, struguri de masă, murături, gemuri, must, produse agroalimentare din lapte și carne (brânzeturi, pastramă), produse apicole, preparate alimentare de sezon, dar și meșteri populari cu produse de artizanat.

 

Bună la organizare, varză la desfășurare! Ședința Colegiului Prefectural de vineri, o aberație!

Luni, 02 Octombrie 2017 13:29

Ședința Colegiului Prefectural desfășurată vinerea trecută, în sala Centrului Cultural Mioveni, a fost o aberație. Două sute de mașini au sosit, înainte de ora 10, data începerii ”lucrărilor”, cu zeci de primari, zeci de viceprimari sau secretari, zeci de șefi de instituții deconcentrate, zeci de jurnaliști. Două sute de mașini s-au îngrămădit, ocupând până și curtea Catedralei din apropiere, pentru... nimic! Pentru că, da, la ședința Colegiului Prefectural, așa ca de obicei, se îngrămădesc oficialitățile, pentru... nimic.

Podul vechi de peste Argeș, de la Căteasca, îndepărtat în întregime

Luni, 02 Octombrie 2017 13:27

Podul vechi de la Căteasca, parțial căzut, a oferit, ani buni, o imagine parcă desprinsă din filmele de groază. Acesta ar fi trebuit dărâmat înainte de construirea podului nou, însă graba de a demara noua construcție nu s-a împiedicat – având finanțarea larg asigurată de Consiliul Județean – de un ciot, precum ruina vechii construcții.  Podul nou a fost construit în aval față de cel vechi, iar această decizie tehnică, coroborată cu viteza mare de curgere a apei, a dat bătăi serioase de cap tehnicienilor și constructorilor. S-a discutat și răs-discutat cu privire la metoda de eliminare a ruinelor podului vechi.

 

Lucrări noi de infrastructură la Bradu

Luni, 02 Octombrie 2017 13:26

# Strada Cimitirului din Bradu de Sus a fost asfaltată în întregime
La Bradu se lucrează de zor, echipele de muncitori profitând de zilele încă frumoase ale toamnei. Sediul Primăriei este legat, printr-un pasaj suprateran, de dispensarul din imediata vecinătate, cu scopul de a mări spațiul existent în clădirea administrativă. Astfel, cetățenii vor fi primiți, imediat după terminarea lucrărilor, într-o zonă mai bine definită, birourile privind impozitele și taxele vor beneficia de amenajări noi.

Argeșul - singurul județ din țară în care elevii de nota 10 au fost premiați într-o instituție privată

Luni, 02 Octombrie 2017 13:07

# În atenția Ministerului Educației Naționale! # Totul s-a petrecut cu larga aprobare și participare a președintelui CJ Argeș, Dan Manu, care a și oferit diplome de merit elevilor cu această ocazie
Potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern, în acest an au fost acordate sume în valoare de 1.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, respectiv de 3.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat 2017. Așa se face că la începutul lunii septembrie au fost premiați, în fiecare județ, toți elevii merituoși.

 

Cinci noi blocuri au beneficiat de reabilitare termică la Topoloveni

Luni, 02 Octombrie 2017 12:45

Orașul Topoloveni își păstrează, cu eforturi înnoite an de an, titlul de campion al numărului de blocuri rehabilitate termic. S-a depășit, anul acesta, procentul de 50%, existând posibilitatea ca mica așezare musceleană să devină primul oraș din țară integral reabilitat termic.

Firma care se ocupa cu realizarea sălii de sport la Școala „Ion Pillat”, dată în judecată de Primăria Pitești

Luni, 02 Octombrie 2017 12:39

După ce au stat un an întreg cu șantierul în curte, copiii de la Școala Gimnazială „Ion Pillat” nu s-au bucurat nici la începerea acestui nou an școlar de o sală de sport funcțională. Contractul pentru realizarea unei săli de sport a fost adjudecat de către firma argeşeană de construcţii Crimar Pamico Industrial Montaj pentru suma de 420.000  lei, însă anul trecut lucrările s-au împotmolit. Motivul? Societatea argeșeană care trebuia să finalizeze lucrarea a intrat în insolvență, fapt ce a condus la o stare de fapt necorespunzătoare, amănând termenul de finalizare.

 

Pagina 108 din 198

«ÎnceputAnterior101102103104105106107108109110UrmătorSfârşit»

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea